Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda lena wrote:Ej Dziewczynki poradźcie.
Chcę kupić: http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-nowosc-kocyk-podusia-miko-i5161295976.html#
kolor - baby mint
Mąż twierdzi, że to kolor dla dziewczynki, a przecież będziemy mieli chłopca.
Czy to serio kolor dla dziewuszki...?
Kochana, ja też wybrałabym ten kolor, bo moim zdaniem jest uniwersalny. Pasuje zarówno dla dziewczynki jaki chłopczykaA.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Ej Dziewczynki poradźcie.
Chcę kupić: http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-nowosc-kocyk-podusia-miko-i5161295976.html#
kolor - baby mint
Mąż twierdzi, że to kolor dla dziewczynki, a przecież będziemy mieli chłopca.
Czy to serio kolor dla dziewuszki...?
Jak dla mnie to kolor unisex odpowiedni i dla córci i dla synka
I bardzo mi się podoba właśnie ten zestaw i kolorek -
nick nieaktualnyjagood wrote:A.Kasia, Kleo
- podobnie myślałam hahha, a tu masz babo placek:p za czwartym razem dziewucha.
Wszystko przed Wami
Martka, a gdzie to taka pogoda brzydka? w bieszczadach, cudownie slonecznie
a już w poniedziałek ma sniezek popadac!! nie mogę się doczekać
raczej juz nie będę próbowałajagood, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Magdalena, moim zdaniem juz dawno powinnysmy odchodzic od kolorow ' dla dziewczynki' i kolorów 'dla chłopca', myślę że nie ma się co ograniczac. Poza tym to takie śmieszne, jak się z boku temu przygladniesz;) a konkretnie: dodatek miety naprawde pasuje każdemu dziecku, bez względu na płeć.
kofeinka, domiii, Est, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
do czterech razy sztuka. -
a w sumie ja mam 2 kocyki do wózka i pościel ale moja mama chce małej kupić kocyk z haftem "Już jestem" tylko kolor bedziemy do wózka dobierać
no ale u nas jest powiedziane że mała wyjeździ fure przes 3 lata i jak wszystko pójdzie dobrze to przekaże rodzeństwu'
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 10:14
-
Kate84, ja idę na targi Happy Baby 17.10 i warsztaty "Mama wie" 18.10
i zapisałam się też na spotkanie "Świadoma mama" 3 grudnia, ale na razie nie odpisali mi na maila.
Kleo, gratuluję synkadobrze, że po wizycie u endokrynologa też ok. A jaką dawkę dostałaś?
Uciekam do lekarza, może później napiszękleo2426 lubi tę wiadomość
-
jagood wrote:A.Kasia, Kleo
- podobnie myślałam hahha, a tu masz babo placek:p za czwartym razem dziewucha.
Wszystko przed Wami
Martka, a gdzie to taka pogoda brzydka? w bieszczadach, cudownie slonecznie
a już w poniedziałek ma sniezek popadac!! nie mogę się doczekać
Polska połnocna też melduje piękną słoneczną pogodę!
-
Patrzcie na te większe kocyki :
http://allegro.pl/kocyk-light-minky-75x100-nowa-kolekcjamiko-i5259684758.html
Jakie cudo! Powiem Wam, że mamy szczęście będąc w ciąży w takich czasach, gdzie jest taki wybór wszystkiego...
Jak my byłyśmy w brzuszkach naszych mam to nie było prawie nic.A.Kasia, Karolina@, kleo2426, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiewiórka17 - czuję od ok 17 tygodnia
Teraz to już je lekko pod ręką czuć ale baaaardzo rzadko mężowi się uda trafić. Chyba ze dwa razy dopiero, raz przez przypadek i raz jak się domowej nutelli najadłam i młody po niej świrował
kofeinka - takie kłucia mam już od dawna, ponoć to normalne. Nie szukaj o tym w necie bo tam straszą, że to się szyjka skracaAle lekarz mi mówił, że to nie groźne. No chyba że towarzyszą inne dolegliwości.
Kate84 - Kate po prostu pilnuj, żeby Ci się silniczek nie zalał mlekiem. Trzeba pilnować, żeby tą membrankę taką białą w porę wymienić zanim zrobi się nieszczelna. Nie wszystkie egzemplarze mają tę wadę, niektórym nic się nie dzieje. No i pilnuj gwarancji i paragonu. Mój świetny mąż jak mi kupował laktator to tak gdzieś wcisnął papiery od niego, że do tej pory nie mogę znaleźć ;/ A chciałam go zdążyć zareklamować, jeszcze bym się załapała na gwarancje.
26Asia - ja bym tak na zaś nie kupowała, dopiero jak okaże się naprawdę potrzebny. Tapeta superja szukam czegoś kolorowego bo u mnie większość domu w kolorach czerni/bieli/szarości z dodatkami. Też tylko na jedną ścianę chcę
Resztę pomaluję na kolor "540 SEKRETNE SPOJRZENIE" ze śnieżki.
Magda lena - kolor jest super i nie słuchaj mężaMój siostrzeniec ma pokoik pomalowany na miętowy kolor i nawet wózek ma miętowy i nikt nigdy nie powiedział, że to babski kolor
Jak dla mnie jedyny kolor nieodpowiedni dla faceta to różowy
jagood - hehe, zobaczymy co będzie za trzecim razemMam nadzieję, że mu się uda zrobić tą dziurkę bo więcej już nie zamierzam próbować
wiewiórka17, Magda lena, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
a ja mam pytani o położną środowiskową, wiem, że przysługują takie wizyty od 21 tygodnia i chciałabym z nich skorzystać. Wybrałam położną z rankingu położna na medal, i mam tylko jej imię i nazwisko, nie wiem kompletnie jak to załatwić, gdzie zanieść deklarację jak się z nią skontaktować. Wizyty chcę mieć przed porodem, ponieważ nie chcę potem czuć się przy niej obco, no i pewnie nie skorzystam z szkoły rodzenia więc może mi coś powie ciekawego. Macie jakieś pomysły jak to załatwić?
-
26Asia wrote:a ja mam pytani o położną środowiskową, wiem, że przysługują takie wizyty od 21 tygodnia i chciałabym z nich skorzystać. Wybrałam położną z rankingu położna na medal, i mam tylko jej imię i nazwisko, nie wiem kompletnie jak to załatwić, gdzie zanieść deklarację jak się z nią skontaktować. Wizyty chcę mieć przed porodem, ponieważ nie chcę potem czuć się przy niej obco, no i pewnie nie skorzystam z szkoły rodzenia więc może mi coś powie ciekawego. Macie jakieś pomysły jak to załatwić?
Dołączam się do pytania, bo sama ostatnio o tym myślałam. Nie wiem gdzie się zgłosić, jak to załatwić... Ma któraś w tym doświadczenie? -
A.Kasia dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiłaś, przynajmniej nie będę się zamartwiać, że coś złego się dzieje, gdy to znów nastąpi.
Wizytę mam dopiero 22.10.2015r, więc muszę się uzbroić w cierpliwość i nastawić pozytywnie, że nic złego się nie dzieje.
Mój mąż dziś pierwszy raz posmarował mi brzuszek olejkiem, gdy go o to poprosiłam i pierwszy raz zobaczyłam na jego twarzy taką fascynację i zachwyt... jak by dopiero do niego dotarło, że tam jest maleństwochoć przecież jest ze mną na każdej wizycie i widział nie jedno USG już
Cudowne uczucie, że tak wielbi mój brzuch
A.Kasia, Magda lena, domiii, kleo2426, Est, Mietka 30:), Karka, M+M+?, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynoelka wrote:Kate84, ja idę na targi Happy Baby 17.10 i warsztaty "Mama wie" 18.10
i zapisałam się też na spotkanie "Świadoma mama" 3 grudnia, ale na razie nie odpisali mi na maila.
Kleo, gratuluję synkadobrze, że po wizycie u endokrynologa też ok. A jaką dawkę dostałaś?
Uciekam do lekarza, może później napiszę
Mam zapisany Euthyrox N25 przez 2 tyg 1tabletka a po tym czasie 1,5 tabletki