Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry. Witam się w 21tc. Chciałam dodać z tej okazji zdjęcie brzusia, ale wydaje mi się taki mały jak na ten etap. Wszyscy mi mówią, gdzie ja chowam to dziecko...Lecę do laboratorium na krew i mocz, a potem do innego miasta po wypis ze szpitala. Jednak wydaje mi się, że idealne czasy kiedy miałam książkowe wyniki się skończyły. Od środy boli mnie żołądek...;/
Kamka - niestety kompletnie się na tym nie znam. Sama zastanawiam się, czy zaopatrzyć się w taki sprzęt, a jeśli tak, to jaki? Ręczny, elektryczny?
Kleo - wielkie gratulacje zdrowo rosnącego maluszka. Zdjęcia cudowne i takie wyraźnekleo2426, A.Kasia, Martita88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Fajnie na tym zwolnieniu... Można pomyć okna
tyle za na raty na spokojnie. Śniło mi sie dzis ze urodziłam córeczkę taką śliczną jejunku
kleo2426, Kajola, domiii, A.Kasia, Mietka 30:), Est, Karolina@, Karka, Lilou1984, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Kamka - niestety kompletnie się na tym nie znam. Sama zastanawiam się, czy zaopatrzyć się w taki sprzęt, a jeśli tak, to jaki? Ręczny, elektryczny?
-
Karolina@ wrote:Dzień dobry. Witam się w 21tc. Chciałam dodać z tej okazji zdjęcie brzusia, ale wydaje mi się taki mały jak na ten etap. Wszyscy mi mówią, gdzie ja chowam to dziecko
Ja zaczynam 5 miesiac i moj brzuch tez jest zalosny:p wygladam jakbym sie po prostu oponki tluszczowej dorobila:)
Ja sie z tego ciesze, bo latwiej sie poruszac, wygodniej spac itd:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 08:14
-
Love_life wrote:Właśnie dziewczyny pytałam mojej położnej i dziś lekarza na skanie odnośnie tego magnezu na skurcze w nodze które mam w nocy i nie mieli zielonego pojęcia. Powiedzieli mi ze tak jest w ciazy ze moze dzidzius jest po tej stronie i mi cos tam usiska. Brak slow. Tutaj ogolnie to położna prowadzi ciąże a lekarz tylko robi usg.dziś miałam mój 2 i ostatni skan a później już tylko wizyty u położnej.
Czytalam ze dwa dni temu w internecie, ze kurcze nog na tym etapie ciazy sa normalne, nie ma sie czym martwic. Radzili zeby przed snem wymasowac nogi:-)Love_life lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamka wrote:no właśnie ja chce kupić bo planujemy z moim podział opieki nad mało no i jakiekolwiek zakupy wizyta u lekarza czy cokolwiek to mała będzie szła do babci więc jakoś im mleko musze dać...
Ja też się podpinam pod pytanie, bo nie mam pojęcia na co nawet zwracać uwagę przy zakupie
a też co drugi weekend mam szkołę i będę musiała małego zostawiać z M na parę godzin
d'nusia
Świetny sen
szkoda że mi się śnią tylko koszmary
A właśnie co do zwolnienia pytałam mojego lekarza czy mogę wychodzić z domu itd powiedział, że oczywiście bo nie ma żadnego zapisu który by mówił o tym że muszę się leczyć w domu, że to tylko takie zastraszanie przez ZUS a ja mam prawo leczyć się gdziekolwiek u mamy, cioci, babci, siostry i gdzie mi się tylko podoba.
Powiedział też że ZUS faktycznie robił naloty na ciężarne, ale już sobie odpuścili i tak nie kontrolują -
ja sie zastanawiam nad takim:
http://allegro.pl/canpol-laktator-odciagacz-reczny-basic-12-205-i5401123525.html
Kleo z tego co wiem to jak chcesz być kryta a np twoja mama mieszka w innym mieście i wiesz że cie kilka dni nie będzie to piszesz do zusu informacje że w dniach od tego do tego będziesz przebywać pod takim adresem u mamy ze względu na lepszą opieke. tak mi pani z zusu podpowiedziała jak jechałam do babci na kilka dni...kleo2426 lubi tę wiadomość
-
kleo! Piękny syn! Piękny brzuch! Piękna Ty!
To Twoja kolejna ciąża, moja pierwsza a mam taki brzuch jak Ty
Cieszę się, że nie jestem sama, bo jego wielkość trochę mnie martwi
Już mi ciężko i trochę przerażam się co będzie dalej
Witam się w 5 miesiącu!!!kleo2426, Kate84, d'nusia, domiii, Kajola, 26Asia, Karolina@, Madzialena90, Martita88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamka
Ja bardziej myślałam na elektrycznym , bo ręczny miałam do pierwszego dziecka i bardziej się umordowałam jak mleka naprodukowałam
arien
kochana nic się nie martw taka widocznie Twoja uroda, ja z każdym dzieckiem miałam ogroooomne brzuchy wyglądałam pod koniec jakbym bliźniaki miała rodzić
A tak wg to właśnie mi uświadomiłaś, że też jestem już w 5 miesiącu
Kate84, domiii lubią tę wiadomość
-
tak kleo, chyba genetycznie, bo mama mówi, że też w obu ciążach miała wielkie, szybko widoczne brzuchy
Poza tym jestem bardzo wąska w biodrach i może też to ma znaczenie (tak jak mama zresztą)
A Ty już czujesz ruchy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 08:37
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
kamka wrote:DZiewczyny polecacie jakis laktator??
Ja też się nad tym zastanawiałam, czy ręczny czy elektryczny, ostatecznie po wielu poleceniach zdecydowałam się jednak na elektryczny madela.
Kleo gratuluję zdrowego synkacieszę się z takich dobrych wieści. I piękny już masz ten brzuszek!
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyarien wrote:tak kleo, chyba genetycznie, bo mama mówi, że też w obu ciążach miała wielkie, szybko widoczne brzuchy
Poza tym jestem bardzo wąska w biodrach i może też to ma znaczenie (tak jak mama zresztą)
A Ty już czujesz ruchy?
Kilka dni temu jak leżałam wieczorem to czułam bąbelki delikatne przez dobre 5 min i sporadycznie poczuję malusie puknięcie, ale nie są to jeszcze regularne i dobrze wyczuwalne ruchy. Muszę się naprawdę wyciszyć i skupić, ale mam łożysko na przedniej ścianie więc na mocniejsze kuksańce pewnie jeszcze poczekam.
A ty już czujesz maluszka?kamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate84 wrote:Ja też się nad tym zastanawiałam, czy ręczny czy elektryczny, ostatecznie po wielu poleceniach zdecydowałam się jednak na elektryczny madela.
Kleo gratuluję zdrowego synkacieszę się z takich dobrych wieści. I piękny już masz ten brzuszek!
Dziękuję
Masz może jakiś link do tego modelu, żeby go sobie podejrzeć i poczytać? -
nick nieaktualnyO tych kontrolach z ZUS to czytałam, ze bardziej kontrolują osoby na własnej działalności gospodarczej oraz te na etatach, ale przeważnie te mamy które np dostały zmianę umowy. Chodzi o to, ze np były na pół etatu a w ciagu ostatnich miesięcy dostały zmianę umowy na cały etat albo tez dostały dużą podwyżkę w ostatnim czasie. Aha i jeszcze te co pracowały na zlecenie a dostały umowę o prace
-
nick nieaktualnyd'nusia wrote:O tych kontrolach z ZUS to czytałam, ze bardziej kontrolują osoby na własnej działalności gospodarczej oraz te na etatach, ale przeważnie te mamy które np dostały zmianę umowy. Chodzi o to, ze np były na pół etatu a w ciagu ostatnich miesięcy dostały zmianę umowy na cały etat albo tez dostały dużą podwyżkę w ostatnim czasie. Aha i jeszcze te co pracowały na zlecenie a dostały umowę o prace
No to ja się łapię w tych kryteriach więc zobaczymy, bo ja pracowałam na czarno, ale moja szefowa jest na tyle uczciwa że jak dowiedziała się o ciąży to dała mi umowę
arien
no to dalej czekamy razemWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 08:57
-
d'nusia wrote:O tych kontrolach z ZUS to czytałam, ze bardziej kontrolują osoby na własnej działalności gospodarczej oraz te na etatach, ale przeważnie te mamy które np dostały zmianę umowy. Chodzi o to, ze np były na pół etatu a w ciagu ostatnich miesięcy dostały zmianę umowy na cały etat albo tez dostały dużą podwyżkę w ostatnim czasie. Aha i jeszcze te co pracowały na zlecenie a dostały umowę o prace
no to ja jestem w kręgu podejrzanych, bo przeszłam z działalności na umowę o pracę w pierwszym miesiącu ciąży... ale nie zamierzam się tym stresować, zawsze jak będzie kwitek w drzwiach, że byli i mamy się stawić i wyjaśnić to coś się wymyśli.
Ja mam też na szczęście Mamę w Lublinie, więc w razie czego jestem u niej, ale żeby pisać te pisma o informowaniu do ZUSu gdzie przebywam to chyba za dużo zachodu, szczególnie, że jakby wyjeżdżała to nie więcej niż na 2-3 dni, więc szybciej wrócę niż pismo dojdzie -
a tak w ogóle to poranne buziaki
noc miałam fatalną, durne sny, wierciłam się co chwilę, nie mogłam się ułożyć, ALE dobra kawka z rana + lektura forum i już mi lepiej
no i mój P wraca dziś z 2 tygodniowych podróży służbowych! czas najwyższy
i jeszcze jedno, powiem Wam Kochane, że ostatnio mam tak silne odruchy rodzicielskie, tak silną więź z moim Młodym i coraz bardziej prawdziwe poczucie bycia Mamą... każdy jego ruch, fikołek.. rosnący on i mój brzuch- tak bardzo chciałabym wziąć go już na ręce i przytulić, mieć koło siebie w domu, w jego pokoiku.. niesamowicie to natura stworzyła, że nosimy takiego człowieczka w sobie przez te kilka miesięcy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 09:14
kleo2426, anie93lica, krówka_muffka, A.Kasia, Mietka 30:), d'nusia, paola87, Est, Magda lena, Karolina@, Karka, Love_life, Martita88, perła ziemi lubią tę wiadomość