Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Muminka, to moja pierwsza ciąża. Tzn druga, pierwsza stracona w 8tc. Pierwsza tak zaawansowana
łożysko mam na tylnej ścianie. Chciałabym, żeby mały swoimi ruchami uspokoił mamę
tyle dziewczyn już czuje ruchy a mnie chyba też trochę po prostu zazdrość zżera... ah, trzeba czekać, cierpliwie. A cierpliwość nie jest moją mocną stroną, ale nie ma tego złego...warto ją poćwiczyć przez urodzeniem maleństwa, bo może się przydać
-
To po tych smutnych postach napiszę, że dzisiaj był pierwszy dzień od 2 tygodni, w którym nie wzięłam ANI JEDNEJ nospy! wiem, że to pierdoła, ale jak mi dzisiaj ulżyło po tych ostatnich katorgach...
dobrej nocy dla Was i Waszych Maluszków :*Kate84, arien, aleksandrazz, Love_life, Kasia24, Renka88, M+M+?, A.Kasia, Est, kleo2426, Karka, muminka83, Kajola, krówka_muffka, skowroneczka87, Mietka 30:), Hannia123, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Właśnie dziewczyny pytałam mojej położnej i dziś lekarza na skanie odnośnie tego magnezu na skurcze w nodze które mam w nocy i nie mieli zielonego pojęcia. Powiedzieli mi ze tak jest w ciazy ze moze dzidzius jest po tej stronie i mi cos tam usiska. Brak slow. Tutaj ogolnie to położna prowadzi ciąże a lekarz tylko robi usg.dziś miałam mój 2 i ostatni skan a później już tylko wizyty u położnej.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualnyShe86 - niech rośnie nam zdrowo mała księżniczka
A te kilogramy? Trzeba sobie tłumaczyć, że w cycki poszło i w brzuch
muminka83 - jeśli to mnie wywoływałaś to ja byłam dzisiaj całkiem czynnieAle tak jak już mówiłam, im więcej tu zmartwień i stresów tym mi się to bardziej udziela
Faktem jest, tak jak mówiła Gosia, że nigdy nie możemy być niczego pewne na 100%. Ale właśnie dlatego trzeba czerpać co najlepsze z każdej obecnej chwili. Im lepsze mamy samopoczucie tym lepiej się czują nasze maluchy i musimy o to dbać
arien, Est, kleo2426, muminka83, She86, Kajola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, tak miałam iść na te warsztaty Mamo to ja - ale położyłam się o 15 na 5minut dosłownie... wstałam o 17.30
I po zawodach
.
Ale pozytywne jest to, że Dostałam email z MAMA WIE ze zwolniły się miejsca i zostałam zapisana z listy rezerwowej na listę normalną. Są w sobote od 10 i idę!
-
Kasia24 wrote:Dziewczyny, tak miałam iść na te warsztaty Mamo to ja - ale położyłam się o 15 na 5minut dosłownie... wstałam o 17.30
I po zawodach
.
Ale pozytywne jest to, że Dostałam email z MAMA WIE ze zwolniły się miejsca i zostałam zapisana z listy rezerwowej na listę normalną. Są w sobote od 10 i idę!
ooo szkoda, bo ja idę w niedzielęchyba, że Ty w innym mieście
-
Dam znać i zrobię zdjęcia prezencików
, to później powiesz czy w Warszawie było bogaciej czy to samo
.
Próbuje mojego namówić żeby ze mną poszedł to tak jęczy, że nie wie czy wstanie, czy mu się będzie chciało. Najwyżej będę taka sama siedziała, a później mu powiem ze "wszystkie kobiety były z facetami albo inna os.tow."O mało go proszę wiec muszę wzbudzić wyrzuty sumienia jak mi odmówi
. Bo później jak zwykle będzie "a o czym mówili?" i będzie mi zadawał 100pytań odnośnie "a jak to robić?" itp. ;p
Ja się do Warszawy za 2tygodnie do Ikeii wybieramw poszukiwaniu łóżeczek i jakiś gadżetów do pokoiku
paola87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane wiem ze już późno, ale najpierw musiałam obdzwonić rodzinkę i poinformować co u nas po wizycie, potem Was nadrobić a to nie lada wyzwanie, ale udało się.
Gratuluję fantastycznych wieści z wizyt super uwielbiam te dni kiedy wpadacie tu z takimi pięknymi nowinkami
Jeśli chodzi o nas to tez wszystko jest w najlepszym porządku maleństwo ślicznie rośnie wręcz idealnie, ma ponad 11 cm długości a serduszko pukało 157 ud/min
i termin wychodzi na 17 marca czyli w sumie nic się nie zmienia z miesiączki 18 marca więc wszystko jest pięknie
Widziałam też jak maluszek podskakiwał ładnie więc jestem naprawdę bardzo zadowolona i szczęśliwa
A co do płci to i moje przeczucia i kalendarz chiński się nie sprawdziły bo zamiast dziewczynki jest mały siuraczek
Czyli czekamy na trzeciego chłopca do kompletu
Może jak tak jeszcze popróbujemy zmajstrować dziewczynkę to doczekamy się drużyny piłkarskiej
Oczywiście żart
Jestem bardzo szczęśliwa że synuś zdrowo rośnie teraz mogę myśleć już o kompletowaniu wyprawki i imieniu dla mamusi synusia, bedzie kolejny mamuni przytulasek
Byłam też u endokrynologa i miałyście racje dostałam leki i zlecenia na USG tarczycy i inne badania.
Dobrej nocki
bo się rozpisałam jak nigdy.
A oto moje maleństwo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e69b32056195.jpg
i oczywiście siuraczek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dfc74542d9d.jpg
a to ja i mój brzuszek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf4517d0a989.jpgKasia24, d'nusia, Karka, Est, Lilou1984, Magda lena, Martka89, baassiia, Madzialena90, She86, 26Asia, Karolina@, Kajola, krówka_muffka, arien, skowroneczka87, paola87, A.Kasia, Renka88, Kate84, domiii, Mania1718, anie93lica, Mietka 30:), wiewiórka17, edyś, Vincent, Kasisko, Love_life, Hannia123, Martita88, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
M+M+? wrote:Dziewczyny, piszecie o tym echo serduszka, więc mam pytanie - czy jest jakiś powód, że wykonujecie to badanie, czy też ono jest standardowe?
Kochana, robię echo serca malucha bo na prenatalnych miałam pogrubioną przezierność, a nie zgodziłam się na amniopunkcję. Pogrubione nt może oznaczać również wadę serca. Nie robi się tego standardowo
Kleo, piękny brzuszek i synek !! Gratulacje !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 05:36
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Witam się z wieczora. Nie ma szans żebym nadrobiła dzisiejszy dzień mam nadzieję, że u Was wszystkich jest wszystko dobrze.
Ja byłam dzisiaj na kontroli u lekarza i jest gorzej zamiast lepiej mimo antybiotyku zaczynam już tracić głos skrzeczę jak jakaś jędzajedyne co mi doradziła lekarka, to to że mam dużo spać... hehe łatwo powiedzieć, trudniej zrobić przy 14miesięczniaku no cóż... już Mężowi zapowiedziałam, że całą sobotę przesypiam, żeby na niedzielną podróż na amnio być w dobrym stanie.. ale się rozpisałam dobrej nocki ja lecę spać, bo mój Maluch już śpi
Oj o tym skrzeczeniu coś wiemW ciąży z córcią złapało mnie POTWORNE zapalenie krtani
Może nie bolało jakoś strasznie czy coś, ale jednego dnia ot tak sobie zaczęło mnie strasznie łaskotać w gardle, ciągle kasłałam przez to, byłam u internisty, antybiotyku mi nie dawał tylko brałam wtedy Efferalgan i coś jeszcze. Ginekolog pozwolił to normalnie brać, na drugi dzień budze się rano jak M wstaje do pracy, był już w kuchni, chciałam go zawołać, no wołam i wołam i zdałam sobie sprawę, że nie słysze swojego głosu
No łaskotanie przeszło, ale 1-2 dni mówiłam totalnym szeptem. Obyło się bez gorączki czy innych paskudztw i łaskotanie już nie powróciło, po paru dniach przeszło
Strata dziecka jest trudna na każdym etapie, a zwłaszcza jeśli trzeba podejmować w tej kwestii decyzje. Ale dziewczyny - podzielam zdanie muminki czy pozostałych. Idąc tym tokiem myślenia nigdy nie będziecie się z niczego cieszyć. Do porodu - no bo nie wiadomo czy z dnia na dzień coś się nie stanie. A potem ? MA być ciągły strach o dziecko, czy nagle coś strasznego się nie stanie? Żyjcie od wizyty do wizyty, cieszcie się ciążą i nie wkręcajcie sobie niepotrzebnie jakichś czarnych myśli, jeśli lekarz nie widział czegoś naprawdę niepokojącego i dobrze się czujecie. Stracicie całą radość z ciąży jak będziecie tak robić, a chyba nie o to chodzi, żeby żyć w ciągłym strachu, czy aby z dzieckiem wszystko ok. Owszem, każda matka martwi się o zdrowie i życie dziecka, ale nie można sobie pozwolić żebyśmy myślały tylko o tym
Więc weźcie się w garść i nie marudzić mi tu !!! Bo was "zbesztam"12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Kleo, super gratulacje, a lekarz coś wcześniej mówił o dziewczynce, czy tylko przypuszczenia ? oby mnie lekarz nie zaskoczył na wizycie, że jednak chłopak
No i witam się w 5 miesiącu !Karolina@, d'nusia, Kajola, A.Kasia, Kate84, domiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane ja już wstałam, bo Filuś na rano do szkoły.
Dzisiaj też wraca mój mąż ale niestety w niedzielę znowu musi jechać, więc nie będzie mnie dzisiaj tu za dużo.
Dziękuję za miłe słowa kochane
Est
kochana u mnie to już kolejna ciąża więc i brzuszek szybciej widać, choć na wadze + 1kg od ostatniej wizyty a od początkowej +/- 0,5 kg
Miłego dnia mamuśki
26Asia
to tylko moje przypuszczenia i kalendarza chińskiego
Także spokojnie
Gratuluję kolejnego etapu ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:47