X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatorów ja kupiłam używaną medele swing, wszystkie części z którym mleko ma kontakt można kupić nowe. Rewelacyjny elektryczny laktator, przy problemach z mleczkiem albo częstym odciąganiu bardzo bardzo polecam.

http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/pumping/swing.html

Jest drogi, ale idzie go później sprzedać. Używane schodzą jak ciepłe bułeczki ;)

Na początku do karmienia używałam też od nich butelki ze smoczkiem calma, bo nie zaburza rytmu ssania na tak wczesnym etapie, później dr browna, jak dziecko podrosło to avent natural :)

http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html

kleo2426 lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie było ;)
    Śliczne zdjęcia malenstw;)

Domiii tez juz bym chciała małą na świecie ;)
    To naprawdę cudne ze tam w środku rozwija się maleńki Człowieczek;)

domiii, kleo2426, A.Kasia, Est, Karolina@ lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w ten mroźny dzień.
    Od wczoraj mam takie bolesne kłucia co jakiś czas, nie w brzuchu - tak jak by od wejścia do pochwy w głąb. Krótkie ukłucia ale dość silne.
    Co to może być??

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wróciłam ze szpiąta, ściągnęli mi tego uciążliwego holtera...teraz tylko w przyszłym tygodniu opis,oby było dobrze :) grypie tez powoli ustępuje :) kurde strasznie się bałam ze zaszkodzi to synkowi, kupiłam detektor tetna na szybko używany, powiem wam że uspokaja :)

kofeinka, kleo2426 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witamy się z młodym w 20 tygodniu ciąży! Fotka będzie później albo w pamiętniku bo jeszcze się nad kawą modlę, nie wyspałam się wcale ;)

Kleo - no synuś zdecydowanie ;) Po prostu nasi mężowie produkują samych chłopaków :P Ja również tym razem byłam niemal pewna, że dziewczyna a tu niespodzianka ;) A co do Ciebie - ojj chciałabym w 3 ciąży tak pięknie wyglądać :) Kwitniesz, ciąża Ci zdecydowanie służy :)

Jeszcze kilka słów w temacie laktatora. Tym, które profilaktycznie chcą go kupić radzę jeszcze nie kupować. Bo może się okazać, że zupełnie nie będzie Wam potrzebny a to nie jest tania inwestycja (mówię o tych lepszych). Z kolei jeśli ktoś ma takie plany jak Kamka to nie bawiłabym się w ręczne bo odciąganie takim laktatorem wymaga więcej czasu (a jego nigdy za wiele). No chyba, że chcecie to robić naprawdę bardzo rzadko.
    Powiem tylko jak było u mnie - miałam 3 laktatory, dwa ręczne którymi się okrutnie umordowałam, szczególnie jak mi przyszło ściągać w nocy :/ W 4 dobie po porodzie mąż kupił mi elektyczny Medeli i to było wybawienie, nagle mleko zaczęło porządnie lecieć, mnie nie bolały sutki ani ręce.

Co do samego laktatora (Kate może Tobie się to przyda) to miałam Medela Mini Electric i o ile przez 3 miesiące sprawdził mi się bardzo dobrze, tak na ten moment nie polecam ani tego modelu ani firmy. Sprzęt kosztował mnie ponad 300zł a po 3 miesiącach padł silniczek. Poszperałam na różnych forach i dowiedziałam się, że u Medeli to norma, że te silniczki padają. Póki gwarancja działa to oczywiście nam go naprawią ale jak wygaśnie czeka nas zakup nowego silniczka, którego koszt to prawie tyle samo co laktator! Dodatkowo jeśli chcemy go użyć przenośnie (wkładając baterie) to działa krótko i z małą mocą. Kupując sugerowałam się opiniami na ceneo itp no i trochę żałuję, że nie popytałam wśród znajomych.

kleo2426, d'nusia, Mietka 30:), Kate84, Karolina@, Kasia24 lubią tę wiadomość

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia czy Ty czujesz juz ruchy małego ? :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Witam się z Wami w ten mroźny dzień.
    Od wczoraj mam takie bolesne kłucia co jakiś czas, nie w brzuchu - tak jak by od wejścia do pochwy w głąb. Krótkie ukłucia ale dość silne.
    Co to może być??

Mam podomnie przez ostatnie dwa dni. Czy to mogą być już skurcze cwiczebne? :)

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symfonia wrote:
    Mam podomnie przez ostatnie dwa dni. Czy to mogą być już skurcze cwiczebne? :)

Ja to się wcale nie orientuję ale tak się wczoraj wystraszyłam tym, że biegałam do łazienki sprawdzić czy aby nie krwawię.
    A dziś wieczorem biorę ostatnią tabletkę Duphaston'u - mam nadzieję, że będzie wszystko ok już. Kiedyś gdzieś czytałam, że łożysko produkuje progesteron i nie trzeba wtedy brać dodatkowo tabletek.
    Ale czy to prawda?

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka
    niestety nie pomogę bo nie mam pojęcia cóż to może być

A.Kasia
    dziękuje kochana za miłe słowa, ale jestem pewna że Ty w trzeciej ciąży będziesz jeszcze lepiej wyglądała :)
    A co do naszych mężów to ja nie rozumiem jak można nie umieć dziurki w dziurce zrobić :P

Karolina@, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej dziewczyny! Fajnie na tym zwolnieniu... Można pomyć okna :D tyle za na raty na spokojnie. Śniło mi sie dzis ze urodziłam córeczkę taką śliczną jejunku <3
    Weź ostrożnie z tymi oknami, po pierwsze nie wolno zbytnio podnosić rąk, po drugie pogoda brzydka, wracam do życia po grypie leczone czosnkiem witaminami, masakra :) uważaj! :)

d'nusia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy porannej kawce :-)

kofeinka, kleo2426, domiii, Karolina@, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ten:

http://allegro.pl/elektryczny-laktator-medela-mini-electric-0-bpa-i5647770446.html

także Kasiu akurat ten co nie polecasz na dłużej :( eh mam nadzieję,że jednak wytrzyma .Niby koleżanki sobie chwalą, choć fakt faktem nie wiem jak często i długo go używały :(

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę, ja do dziś nie mogę zrobić łyka kawy...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Witam się przy porannej kawce :-)

Ja również zasiadłam z kubkiem kawki ;)

Est lubi tę wiadomość

wac4wpq.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślicie, że potrzebny będzie bardzo ten laktator, kupiłabym tą madele, ale martwię się , że nawet jej nie użyje
    a co do tapety to my wybraliśmy taki model :
    http://studiopgb.blogspot.com/2015/08/szara-tapeta-w-chmurki.html
    jest dość droga, ale bedzie tylko na jednej ścianie

A.Kasia lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Dziewczynki poradźcie.
    Chcę kupić: http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-nowosc-kocyk-podusia-miko-i5161295976.html#
    kolor - baby mint
    Mąż twierdzi, że to kolor dla dziewczynki, a przecież będziemy mieli chłopca.
    Czy to serio kolor dla dziewuszki...? :(

She86 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia, Kleo
    - podobnie myślałam hahha, a tu masz babo placek:p za czwartym razem dziewucha.
    Wszystko przed Wami

Martka, a gdzie to taka pogoda brzydka? w bieszczadach, cudownie slonecznie <3
    a już w poniedziałek ma sniezek popadac!! nie mogę się doczekać:D

kleo2426, Est lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Chcę kupić: http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-nowosc-kocyk-podusia-miko-i5161295976.html#
    kolor - baby mint

eeee dla chłopca jest git! sama oglądałam dzisiaj ten komplet i ten mint mi się podoba :) chociaż najbardziej baby pink :D no ale nie zrobię tego Miłoszowi :P

kleo2426 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    myślicie, że potrzebny będzie bardzo ten laktator, kupiłabym tą madele, ale martwię się , że nawet jej nie użyje
    a co do tapety to my wybraliśmy taki model :
    http://studiopgb.blogspot.com/2015/08/szara-tapeta-w-chmurki.html
    jest dość droga, ale bedzie tylko na jednej ścianie

To zależy czy będziesz gdzieś wychodziła bez maluszka na dłużej niż przypadają pory karmienia.
    Ja przy pierwszym używałam właśnie bo jeździłam co 3 dzień do pracy na 22h więc musiałam odciągać bo zbyt długa przerwa by była i pokarm by się po prostu naturalne zasuszył, a poza tym nie miałby mały co jeść :)
    Przy drugim z kolei nie potrzebowałam i nie kupowałam wcale.
    A teraz będę w weekendy miała szkołę i też ok 6-8 h będę poza domem dlatego planuję zakup laktatora :)

• kamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    kolor - baby mint
    co ty kolor według mnie i dla chłopca i dziewczynki... to co twój mąż by powiedział że my mamy wózek kocyki i wszystko do wózka fioletowe?? jeden kumpel sie mojego spytał czy chce syna w babskim wózku wozić to stwierdził że jak bedzie syn to będzie prawdziwym mężczyzną i różu ani fioletu sie nie bedzie bał...

d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ