Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    My wybraliśmy klasyczny wózek retro :) i oczywiście opcja 3w1

bardzo ładny!

mnie w wózkach najbardziej intrygują koła. nie boisz się że bez skrętnych przednich kół będzie momentami ciężko manewrować karocą? :)
    bo testowałam w sklepie jak prowadzi się wózek z zablokowanymi przednimi kołami i z skrętnymi i manewrować było dużo lepiej przy skrętnych

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo gratulacje jaki susiaczek no nie mogę! Kurcze mój brzuszek to taki kształt jak Twój może mimo moich przeczuc będzie chłopczyk no zobaczymy :)
    Domii mam tak samo już chce go mieć! Kasia super to drzewko tez myślę o jakiś naklejkach albo motywach na jednej ścianie.
    U mnie +7 kg wraz z nadejściem 21 tc

kleo2426, Est lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    z tych trzech powiem ci że wizualnie wybrałabym 1 ale tylko ze względu na szerszą gondole i spacerówke... z tego co wiem x-lander ma wąziutie gondolki i sporo dzieci szybko z nich wyrasta...

no właśnie Barletta ma jedną z większych gondoli na rynku dł 86 cm, tylko że ciężko znaleźć opinie o tym wózku bo jest świeży, a poprzednie modele nie były najlepiej oceniane....
    jestem w kropce, ale cena sensowna :( pomacałam go, poprowadziłam w sklepie i robi dobre wrażenie na pierwszy rzut oka...

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszukaj opinii o producencie ja właśnie ze względu na gondole mam mikrusa...
    a co do skrętnych kół to powiem ci że zależy gdzie mieszkasz tak jak u mnie wogóle by sie nie sprawdziły... skrętne koła są fajne jak masz w miare równe drogi koło domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 11:57

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka mój gin powiedział że takie kłucia mogą być przez to że się wszystko rozciąga i czasem kuje macica a wrażenie takie jakby w szyjce, czasem to są rozchodzące kości i nacisk na nie a czasem po prostu to idzie z pęcherza albo po prostu jakaś infekcja pochwy, no i że jak szyjka jest dysfunkcyjna i zaczyna się skracać lub robić rozwarcie to jest to najczęściej bezobjawowe

ja też miewam takie kucia właśnie jakby szyjka i się bałam że jakieś rozwarcie a w środe na wizycie okazało się że szyjka długa i zamknięta, wzieliśmy tylko wymaz żeby sprawdzić czy coś się nie przypałętało :) wspomnij o tym na wizycie nich ci gin dla twojego spokoju sprawdzi :)

A.Kasia a nie masz jakiegoś zdolnego znajomego? bo cena faktycznie powala za takie drzewko

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak ogólnie polecam przyjrzeć się tym testom naprawde dużo dają do myślenia...
    http://dzielnicarodzica.pl/artykuly/21

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama już wyraźnie czuje jak Maryśka kopie , i tak samo ja widze jak patrze na brzuch ,tylko że u mnie to sama skóra i kości ;d jednej strony fajnie ale z drugiej kiedyś tak się przestraszyłam bo kroku nie mogłam zrobić tak mnie coś bolało od spojenia łonowego w dół. Okazało się że to więzadła się rozciągają.

Love_life, Karolina@ lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    bardzo ładny!

mnie w wózkach najbardziej intrygują koła. nie boisz się że bez skrętnych przednich kół będzie momentami ciężko manewrować karocą? :)
    bo testowałam w sklepie jak prowadzi się wózek z zablokowanymi przednimi kołami i z skrętnymi i manewrować było dużo lepiej przy skrętnych

Nie boję się, sprawdzaliśmy w sklepie kilka modeli i powiem CI, że ten spełnia wszystkie nasze oczekiwania.
    Prowadzi się lekko i skręcanie nie jest wcale problemem. A atutem tego wózka jest to, że doskonale amortyzuje i dosłownie jak by płynął :)
    Cud malina.
    A my chcemy wózek który będzie doskonale sprawdzał się w terenie wyboistym, nierównym, piaszczystym - jesteśmy bardzo aktywni z mężem, więc dziecko też będzie miało dużo "ruchu i zwiedzania" ;)

A skrętne koła niestety sprawdzają się dobrze ale tylko na równym terenie.

Tutaj mam linka do fajnego filmu na temat wózków i ich wyboru:
    https://www.youtube.com/watch?v=tdCTa4Kg92o

Lilou1984, A.Kasia lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• arien Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, ja też mam takie bóle już dość długo, czasem się nasilają na parę dni, czasem ustępują. Takie dziwne nieokreślone chwilowe kłucie, takie że coś w cipci boli :) mój gin twierdzi, że niektóre kobiety odczuwają w ten sposób rozciąganie macicy, więzadeł i wszystkiego co się tam rozciąga. Że ból może promieniować właśnie do pochwy.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę o wózku camarelo, jest bardzo lekki 9kg z gondolą i 8,5 ze spacerówką, ma największą gondolę na rynku 85 cm i jest dość wysoki, jedyny minus jest dość duży :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dzisiaj wizytuję, być może będzie odpowiednia pora żeby zrobić połówkowe USG.
    Trzymajcie kciuki dziewczyny o 17.00, ogarnął mnie jakiś mega strach, nie wiem czy po tym wczorajszym pamiętniku czy po prostu się denerwuje :((

Love_life, Kajola, Karolina@, A.Kasia lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina! przyniesiesz nam same dobre wieści :) przecież nic się niepokojącego nie działo. :*

A.Kasia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    po temacie laktatorów ja porusze już wcześniej atakowany temat wózków :)
    możecie się przypomnieć ze swoimi wyborami?
    Ja rozważam trzy opcje:
    1. Polska firma Adamex, model Barletta (koszt wózka 2 w 1 ok 1400 zł)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/42748b0bb8e7.jpg
    2. Włoska bodajże firma Baby Design, model Lupo Comfort New (cena jak wyżej)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27a734abf27a.jpg
    3. Firma X-Lander, model X-move (ok 2100 zł)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/52f783a1a4a9.jpg
    futerko jest odpinane i występuje tylko przy kolorze Terra

do wszystkich kompatybilny jest fotelik/nosidełko 0+ maxi cosi, który dostane w spadku po bratanicy:)

Co myślicie?
    znacie jakieś opinie na temat tych wózków?
    jakie Wy macie propozycje?

Baby design to nie Polska?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do A.Kasia : zauważyłam że bierzesz macmiror. To normalne że cały dzień później jest po nim taka żółta wydzielina ? Wolałabym żeby ten lek był biały ale cóż;d I jeszcze jedno, lekarz kazał mi go brać 8 dni a w opakowaniu jest 12 globulek, a to nie był mój gin więc do niego nie zadzwonie.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    no właśnie Barletta ma jedną z większych gondoli na rynku dł 86 cm, tylko że ciężko znaleźć opinie o tym wózku bo jest świeży, a poprzednie modele nie były najlepiej oceniane....
    jestem w kropce, ale cena sensowna :( pomacałam go, poprowadziłam w sklepie i robi dobre wrażenie na pierwszy rzut oka...

Na stronie BoboWózki podają wymiary gondoli wew. 80cm.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Karka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na przykład pojęcia nie mam jeszcze jaki wózek... Tylko raz byliśmy w sklepie, w Tako, takie drogie mi się wszystko wydawało. Co do kół to się chyba Waszym zdaniem będę kierować. Kupimy na pewno 2w1, bo foteliko-nosidełko dostaliśmy właśnie od kumpeli w spadku, potem oddam jej na kolejne dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 12:45

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Magdalena, moim zdaniem juz dawno powinnysmy odchodzic od kolorow ' dla dziewczynki' i kolorów 'dla chłopca', myślę że nie ma się co ograniczac. Poza tym to takie śmieszne, jak się z boku temu przygladniesz;) a konkretnie: dodatek miety naprawde pasuje każdemu dziecku, bez względu na płeć.

ja nigdy nie ograniczałam się do kolorów. Mój syn chodził w różu też. Zresztą kiedyś to chłopcy mieli przypisany różowy kolor a dziewczynki niebieski. Uwielbiam kolory

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od swojej lekarki.
    Maleństwo rośnie. Ma już 126 gram. Pięknie fika. Dalej wychodzi na to że to będzie mała Judytka.
    Zrobiła mi też cytologię i posiew. Poinformowała że może pojawić się plamienie ale mam się nie bać że to normalne i jutro już powinno być okey. Faktycznie wyjmując wziernik była krew i troszkę serce zaczęło mocniej bić ale ufam jej i skoro mówi że tak to tak.
    Dostałam skierowanie na pozostałe badania. Kolejna wizyta 26 października ale tym razem prywatnie. Chodzę do niej raz w msc prywatnie a raz na NFZ by zrobić dodatkowe usg :P hihi i badania bezpłatnie.

Jestem spokojna. Potem wkleję zdjęcie <3

Kajola, 26Asia, kofeinka, Renka88, Karka, Lilou1984, Madzialena90, domiii, She86, Lula_w, Mietka 30:), paola87, krówka_muffka, Karolina@, A.Kasia, Kate84, Martita88, skowroneczka87, d'nusia, Est, Magda lena, kleo2426 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wróciłam od swojej lekarki.
    Maleństwo rośnie. Ma już 126 gram. Pięknie fika. Dalej wychodzi na to że to będzie mała Judytka.
    Zrobiła mi też cytologię i posiew. Poinformowała że może pojawić się plamienie ale mam się nie bać że to normalne i jutro już powinno być okey. Faktycznie wyjmując wziernik była krew i troszkę serce zaczęło mocniej bić ale ufam jej i skoro mówi że tak to tak.
    Dostałam skierowanie na pozostałe badania. Kolejna wizyta 26 października ale tym razem prywatnie. Chodzę do niej raz w msc prywatnie a raz na NFZ by zrobić dodatkowe usg :P hihi i badania bezpłatnie.

Jestem spokojna. Potem wkleję zdjęcie <3

BARDZO SIĘ CIESZĘ, ŻE WSZYSTKO W NAJLEPSZYM PORZĄDKU :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Baby design to nie Polska?

a tak:) zwracam honor, zmylił mnie w włoski film pokazowy

Renka88 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ