X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    My wybraliśmy klasyczny wózek retro :) i oczywiście opcja 3w1

bardzo ładny!

mnie w wózkach najbardziej intrygują koła. nie boisz się że bez skrętnych przednich kół będzie momentami ciężko manewrować karocą? :)
    bo testowałam w sklepie jak prowadzi się wózek z zablokowanymi przednimi kołami i z skrętnymi i manewrować było dużo lepiej przy skrętnych

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo gratulacje jaki susiaczek no nie mogę! Kurcze mój brzuszek to taki kształt jak Twój może mimo moich przeczuc będzie chłopczyk no zobaczymy :)
    Domii mam tak samo już chce go mieć! Kasia super to drzewko tez myślę o jakiś naklejkach albo motywach na jednej ścianie.
    U mnie +7 kg wraz z nadejściem 21 tc

kleo2426, Est lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    z tych trzech powiem ci że wizualnie wybrałabym 1 ale tylko ze względu na szerszą gondole i spacerówke... z tego co wiem x-lander ma wąziutie gondolki i sporo dzieci szybko z nich wyrasta...

no właśnie Barletta ma jedną z większych gondoli na rynku dł 86 cm, tylko że ciężko znaleźć opinie o tym wózku bo jest świeży, a poprzednie modele nie były najlepiej oceniane....
    jestem w kropce, ale cena sensowna :( pomacałam go, poprowadziłam w sklepie i robi dobre wrażenie na pierwszy rzut oka...

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszukaj opinii o producencie ja właśnie ze względu na gondole mam mikrusa...
    a co do skrętnych kół to powiem ci że zależy gdzie mieszkasz tak jak u mnie wogóle by sie nie sprawdziły... skrętne koła są fajne jak masz w miare równe drogi koło domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 11:57

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka mój gin powiedział że takie kłucia mogą być przez to że się wszystko rozciąga i czasem kuje macica a wrażenie takie jakby w szyjce, czasem to są rozchodzące kości i nacisk na nie a czasem po prostu to idzie z pęcherza albo po prostu jakaś infekcja pochwy, no i że jak szyjka jest dysfunkcyjna i zaczyna się skracać lub robić rozwarcie to jest to najczęściej bezobjawowe

ja też miewam takie kucia właśnie jakby szyjka i się bałam że jakieś rozwarcie a w środe na wizycie okazało się że szyjka długa i zamknięta, wzieliśmy tylko wymaz żeby sprawdzić czy coś się nie przypałętało :) wspomnij o tym na wizycie nich ci gin dla twojego spokoju sprawdzi :)

A.Kasia a nie masz jakiegoś zdolnego znajomego? bo cena faktycznie powala za takie drzewko

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak ogólnie polecam przyjrzeć się tym testom naprawde dużo dają do myślenia...
    http://dzielnicarodzica.pl/artykuly/21

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama już wyraźnie czuje jak Maryśka kopie , i tak samo ja widze jak patrze na brzuch ,tylko że u mnie to sama skóra i kości ;d jednej strony fajnie ale z drugiej kiedyś tak się przestraszyłam bo kroku nie mogłam zrobić tak mnie coś bolało od spojenia łonowego w dół. Okazało się że to więzadła się rozciągają.

Love_life, Karolina@ lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    bardzo ładny!

mnie w wózkach najbardziej intrygują koła. nie boisz się że bez skrętnych przednich kół będzie momentami ciężko manewrować karocą? :)
    bo testowałam w sklepie jak prowadzi się wózek z zablokowanymi przednimi kołami i z skrętnymi i manewrować było dużo lepiej przy skrętnych

Nie boję się, sprawdzaliśmy w sklepie kilka modeli i powiem CI, że ten spełnia wszystkie nasze oczekiwania.
    Prowadzi się lekko i skręcanie nie jest wcale problemem. A atutem tego wózka jest to, że doskonale amortyzuje i dosłownie jak by płynął :)
    Cud malina.
    A my chcemy wózek który będzie doskonale sprawdzał się w terenie wyboistym, nierównym, piaszczystym - jesteśmy bardzo aktywni z mężem, więc dziecko też będzie miało dużo "ruchu i zwiedzania" ;)

A skrętne koła niestety sprawdzają się dobrze ale tylko na równym terenie.

Tutaj mam linka do fajnego filmu na temat wózków i ich wyboru:
    https://www.youtube.com/watch?v=tdCTa4Kg92o

Lilou1984, A.Kasia lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• arien Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, ja też mam takie bóle już dość długo, czasem się nasilają na parę dni, czasem ustępują. Takie dziwne nieokreślone chwilowe kłucie, takie że coś w cipci boli :) mój gin twierdzi, że niektóre kobiety odczuwają w ten sposób rozciąganie macicy, więzadeł i wszystkiego co się tam rozciąga. Że ból może promieniować właśnie do pochwy.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę o wózku camarelo, jest bardzo lekki 9kg z gondolą i 8,5 ze spacerówką, ma największą gondolę na rynku 85 cm i jest dość wysoki, jedyny minus jest dość duży :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dzisiaj wizytuję, być może będzie odpowiednia pora żeby zrobić połówkowe USG.
    Trzymajcie kciuki dziewczyny o 17.00, ogarnął mnie jakiś mega strach, nie wiem czy po tym wczorajszym pamiętniku czy po prostu się denerwuje :((

Love_life, Kajola, Karolina@, A.Kasia lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina! przyniesiesz nam same dobre wieści :) przecież nic się niepokojącego nie działo. :*

A.Kasia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    po temacie laktatorów ja porusze już wcześniej atakowany temat wózków :)
    możecie się przypomnieć ze swoimi wyborami?
    Ja rozważam trzy opcje:
    1. Polska firma Adamex, model Barletta (koszt wózka 2 w 1 ok 1400 zł)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/42748b0bb8e7.jpg
    2. Włoska bodajże firma Baby Design, model Lupo Comfort New (cena jak wyżej)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27a734abf27a.jpg
    3. Firma X-Lander, model X-move (ok 2100 zł)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/52f783a1a4a9.jpg
    futerko jest odpinane i występuje tylko przy kolorze Terra

do wszystkich kompatybilny jest fotelik/nosidełko 0+ maxi cosi, który dostane w spadku po bratanicy:)

Co myślicie?
    znacie jakieś opinie na temat tych wózków?
    jakie Wy macie propozycje?

Baby design to nie Polska?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do A.Kasia : zauważyłam że bierzesz macmiror. To normalne że cały dzień później jest po nim taka żółta wydzielina ? Wolałabym żeby ten lek był biały ale cóż;d I jeszcze jedno, lekarz kazał mi go brać 8 dni a w opakowaniu jest 12 globulek, a to nie był mój gin więc do niego nie zadzwonie.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    no właśnie Barletta ma jedną z większych gondoli na rynku dł 86 cm, tylko że ciężko znaleźć opinie o tym wózku bo jest świeży, a poprzednie modele nie były najlepiej oceniane....
    jestem w kropce, ale cena sensowna :( pomacałam go, poprowadziłam w sklepie i robi dobre wrażenie na pierwszy rzut oka...

Na stronie BoboWózki podają wymiary gondoli wew. 80cm.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Karka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na przykład pojęcia nie mam jeszcze jaki wózek... Tylko raz byliśmy w sklepie, w Tako, takie drogie mi się wszystko wydawało. Co do kół to się chyba Waszym zdaniem będę kierować. Kupimy na pewno 2w1, bo foteliko-nosidełko dostaliśmy właśnie od kumpeli w spadku, potem oddam jej na kolejne dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 12:45

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Magdalena, moim zdaniem juz dawno powinnysmy odchodzic od kolorow ' dla dziewczynki' i kolorów 'dla chłopca', myślę że nie ma się co ograniczac. Poza tym to takie śmieszne, jak się z boku temu przygladniesz;) a konkretnie: dodatek miety naprawde pasuje każdemu dziecku, bez względu na płeć.

ja nigdy nie ograniczałam się do kolorów. Mój syn chodził w różu też. Zresztą kiedyś to chłopcy mieli przypisany różowy kolor a dziewczynki niebieski. Uwielbiam kolory

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od swojej lekarki.
    Maleństwo rośnie. Ma już 126 gram. Pięknie fika. Dalej wychodzi na to że to będzie mała Judytka.
    Zrobiła mi też cytologię i posiew. Poinformowała że może pojawić się plamienie ale mam się nie bać że to normalne i jutro już powinno być okey. Faktycznie wyjmując wziernik była krew i troszkę serce zaczęło mocniej bić ale ufam jej i skoro mówi że tak to tak.
    Dostałam skierowanie na pozostałe badania. Kolejna wizyta 26 października ale tym razem prywatnie. Chodzę do niej raz w msc prywatnie a raz na NFZ by zrobić dodatkowe usg :P hihi i badania bezpłatnie.

Jestem spokojna. Potem wkleję zdjęcie <3

Kajola, 26Asia, kofeinka, Renka88, Karka, Lilou1984, Madzialena90, domiii, She86, Lula_w, Mietka 30:), paola87, krówka_muffka, Karolina@, A.Kasia, Kate84, Martita88, skowroneczka87, d'nusia, Est, Magda lena, kleo2426 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wróciłam od swojej lekarki.
    Maleństwo rośnie. Ma już 126 gram. Pięknie fika. Dalej wychodzi na to że to będzie mała Judytka.
    Zrobiła mi też cytologię i posiew. Poinformowała że może pojawić się plamienie ale mam się nie bać że to normalne i jutro już powinno być okey. Faktycznie wyjmując wziernik była krew i troszkę serce zaczęło mocniej bić ale ufam jej i skoro mówi że tak to tak.
    Dostałam skierowanie na pozostałe badania. Kolejna wizyta 26 października ale tym razem prywatnie. Chodzę do niej raz w msc prywatnie a raz na NFZ by zrobić dodatkowe usg :P hihi i badania bezpłatnie.

Jestem spokojna. Potem wkleję zdjęcie <3

BARDZO SIĘ CIESZĘ, ŻE WSZYSTKO W NAJLEPSZYM PORZĄDKU :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Baby design to nie Polska?

a tak:) zwracam honor, zmylił mnie w włoski film pokazowy

Renka88 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ