Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kofeinka wrote:My wybraliśmy klasyczny wózek retro
i oczywiście opcja 3w1
bardzo ładny!
mnie w wózkach najbardziej intrygują koła. nie boisz się że bez skrętnych przednich kół będzie momentami ciężko manewrować karocą?
bo testowałam w sklepie jak prowadzi się wózek z zablokowanymi przednimi kołami i z skrętnymi i manewrować było dużo lepiej przy skrętnych
-
Kleo gratulacje jaki susiaczek no nie mogę! Kurcze mój brzuszek to taki kształt jak Twój może mimo moich przeczuc będzie chłopczyk no zobaczymy
Domii mam tak samo już chce go mieć! Kasia super to drzewko tez myślę o jakiś naklejkach albo motywach na jednej ścianie.
U mnie +7 kg wraz z nadejściem 21 tckleo2426, Est lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
kamka wrote:z tych trzech powiem ci że wizualnie wybrałabym 1 ale tylko ze względu na szerszą gondole i spacerówke... z tego co wiem x-lander ma wąziutie gondolki i sporo dzieci szybko z nich wyrasta...
no właśnie Barletta ma jedną z większych gondoli na rynku dł 86 cm, tylko że ciężko znaleźć opinie o tym wózku bo jest świeży, a poprzednie modele nie były najlepiej oceniane....
jestem w kropce, ale cena sensownapomacałam go, poprowadziłam w sklepie i robi dobre wrażenie na pierwszy rzut oka...
-
poszukaj opinii o producencie ja właśnie ze względu na gondole mam mikrusa...
a co do skrętnych kół to powiem ci że zależy gdzie mieszkasz tak jak u mnie wogóle by sie nie sprawdziły... skrętne koła są fajne jak masz w miare równe drogi koło domu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 11:57
-
Kofeinka mój gin powiedział że takie kłucia mogą być przez to że się wszystko rozciąga i czasem kuje macica a wrażenie takie jakby w szyjce, czasem to są rozchodzące kości i nacisk na nie a czasem po prostu to idzie z pęcherza albo po prostu jakaś infekcja pochwy, no i że jak szyjka jest dysfunkcyjna i zaczyna się skracać lub robić rozwarcie to jest to najczęściej bezobjawowe
ja też miewam takie kucia właśnie jakby szyjka i się bałam że jakieś rozwarcie a w środe na wizycie okazało się że szyjka długa i zamknięta, wzieliśmy tylko wymaz żeby sprawdzić czy coś się nie przypałętałowspomnij o tym na wizycie nich ci gin dla twojego spokoju sprawdzi
A.Kasia a nie masz jakiegoś zdolnego znajomego? bo cena faktycznie powala za takie drzewko -
Moja mama już wyraźnie czuje jak Maryśka kopie , i tak samo ja widze jak patrze na brzuch ,tylko że u mnie to sama skóra i kości ;d jednej strony fajnie ale z drugiej kiedyś tak się przestraszyłam bo kroku nie mogłam zrobić tak mnie coś bolało od spojenia łonowego w dół. Okazało się że to więzadła się rozciągają.
Love_life, Karolina@ lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Lilou1984 wrote:bardzo ładny!
mnie w wózkach najbardziej intrygują koła. nie boisz się że bez skrętnych przednich kół będzie momentami ciężko manewrować karocą?
bo testowałam w sklepie jak prowadzi się wózek z zablokowanymi przednimi kołami i z skrętnymi i manewrować było dużo lepiej przy skrętnych
Nie boję się, sprawdzaliśmy w sklepie kilka modeli i powiem CI, że ten spełnia wszystkie nasze oczekiwania.
Prowadzi się lekko i skręcanie nie jest wcale problemem. A atutem tego wózka jest to, że doskonale amortyzuje i dosłownie jak by płynął
Cud malina.
A my chcemy wózek który będzie doskonale sprawdzał się w terenie wyboistym, nierównym, piaszczystym - jesteśmy bardzo aktywni z mężem, więc dziecko też będzie miało dużo "ruchu i zwiedzania"
A skrętne koła niestety sprawdzają się dobrze ale tylko na równym terenie.
Tutaj mam linka do fajnego filmu na temat wózków i ich wyboru:
https://www.youtube.com/watch?v=tdCTa4Kg92oLilou1984, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Kofeinko, ja też mam takie bóle już dość długo, czasem się nasilają na parę dni, czasem ustępują. Takie dziwne nieokreślone chwilowe kłucie, takie że coś w cipci boli
mój gin twierdzi, że niektóre kobiety odczuwają w ten sposób rozciąganie macicy, więzadeł i wszystkiego co się tam rozciąga. Że ból może promieniować właśnie do pochwy.
-
Dzień dobry
Ja dzisiaj wizytuję, być może będzie odpowiednia pora żeby zrobić połówkowe USG.
Trzymajcie kciuki dziewczyny o 17.00, ogarnął mnie jakiś mega strach, nie wiem czy po tym wczorajszym pamiętniku czy po prostu się denerwuje(
Love_life, Kajola, Karolina@, A.Kasia lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Lilou1984 wrote:po temacie laktatorów ja porusze już wcześniej atakowany temat wózków
możecie się przypomnieć ze swoimi wyborami?
Ja rozważam trzy opcje:
1. Polska firma Adamex, model Barletta (koszt wózka 2 w 1 ok 1400 zł)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/42748b0bb8e7.jpg
2. Włoska bodajże firma Baby Design, model Lupo Comfort New (cena jak wyżej)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27a734abf27a.jpg
3. Firma X-Lander, model X-move (ok 2100 zł)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/52f783a1a4a9.jpg
futerko jest odpinane i występuje tylko przy kolorze Terra
do wszystkich kompatybilny jest fotelik/nosidełko 0+ maxi cosi, który dostane w spadku po bratanicy:)
Co myślicie?
znacie jakieś opinie na temat tych wózków?
jakie Wy macie propozycje?
Baby design to nie Polska? -
Mam pytanie do A.Kasia : zauważyłam że bierzesz macmiror. To normalne że cały dzień później jest po nim taka żółta wydzielina ? Wolałabym żeby ten lek był biały ale cóż;d I jeszcze jedno, lekarz kazał mi go brać 8 dni a w opakowaniu jest 12 globulek, a to nie był mój gin więc do niego nie zadzwonie.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Lilou1984 wrote:no właśnie Barletta ma jedną z większych gondoli na rynku dł 86 cm, tylko że ciężko znaleźć opinie o tym wózku bo jest świeży, a poprzednie modele nie były najlepiej oceniane....
jestem w kropce, ale cena sensownapomacałam go, poprowadziłam w sklepie i robi dobre wrażenie na pierwszy rzut oka...
Na stronie BoboWózki podają wymiary gondoli wew. 80cm. -
A ja na przykład pojęcia nie mam jeszcze jaki wózek... Tylko raz byliśmy w sklepie, w Tako, takie drogie mi się wszystko wydawało. Co do kół to się chyba Waszym zdaniem będę kierować. Kupimy na pewno 2w1, bo foteliko-nosidełko dostaliśmy właśnie od kumpeli w spadku, potem oddam jej na kolejne dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 12:45
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
jagood wrote:Magdalena, moim zdaniem juz dawno powinnysmy odchodzic od kolorow ' dla dziewczynki' i kolorów 'dla chłopca', myślę że nie ma się co ograniczac. Poza tym to takie śmieszne, jak się z boku temu przygladniesz;) a konkretnie: dodatek miety naprawde pasuje każdemu dziecku, bez względu na płeć.
ja nigdy nie ograniczałam się do kolorów. Mój syn chodził w różu też. Zresztą kiedyś to chłopcy mieli przypisany różowy kolor a dziewczynki niebieski. Uwielbiam kolory -
Wróciłam od swojej lekarki.
Maleństwo rośnie. Ma już 126 gram. Pięknie fika. Dalej wychodzi na to że to będzie mała Judytka.
Zrobiła mi też cytologię i posiew. Poinformowała że może pojawić się plamienie ale mam się nie bać że to normalne i jutro już powinno być okey. Faktycznie wyjmując wziernik była krew i troszkę serce zaczęło mocniej bić ale ufam jej i skoro mówi że tak to tak.
Dostałam skierowanie na pozostałe badania. Kolejna wizyta 26 października ale tym razem prywatnie. Chodzę do niej raz w msc prywatnie a raz na NFZ by zrobić dodatkowe usghihi i badania bezpłatnie.
Jestem spokojna. Potem wkleję zdjęcieKajola, 26Asia, kofeinka, Renka88, Karka, Lilou1984, Madzialena90, domiii, She86, Lula_w, Mietka 30:), paola87, krówka_muffka, Karolina@, A.Kasia, Kate84, Martita88, skowroneczka87, d'nusia, Est, Magda lena, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Wróciłam od swojej lekarki.
Maleństwo rośnie. Ma już 126 gram. Pięknie fika. Dalej wychodzi na to że to będzie mała Judytka.
Zrobiła mi też cytologię i posiew. Poinformowała że może pojawić się plamienie ale mam się nie bać że to normalne i jutro już powinno być okey. Faktycznie wyjmując wziernik była krew i troszkę serce zaczęło mocniej bić ale ufam jej i skoro mówi że tak to tak.
Dostałam skierowanie na pozostałe badania. Kolejna wizyta 26 października ale tym razem prywatnie. Chodzę do niej raz w msc prywatnie a raz na NFZ by zrobić dodatkowe usghihi i badania bezpłatnie.
Jestem spokojna. Potem wkleję zdjęcie
BARDZO SIĘ CIESZĘ, ŻE WSZYSTKO W NAJLEPSZYM PORZĄDKU