X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=PGSbM9UJ04c&feature=youtu.be

dodałam filmik, luknijcie kto chce i zaraz go kasuje bo nie jestem za publicznym pokazywaniem takich rzeczy :)

Hehe :) a to wiercipiętek :D Disco sobie chyba urządził ;)

Dodałam fotki brzuszka do pamiętnika to kto chce może zajrzeć bo nie chcę powielać wpisu ;)

Martita88, muminka83, Kasia24, Kajola, krówka_muffka, Karolina@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    Co do turkusowego kocyka dla chłopca, jeśli Milenka byłaby Kubą to sama bym taki kolor kupiła ;)

Ja kocyki chciałam sobie szyć, ale jak patrzę na cenę kocyków na allegro... Chyba się nie opyla szyć. Drożej mnie to wyniesie.
    Przykładowo: http://allegro.pl/milutka-kocyk-ocieplany-kolderka-minky-75x100-new-i5596241440.html
    Kocyk 75x100 z ociepleniem za 45zł??? Za samo minky i bawełnę dałabym z 35 zł, a gdzie tu wypełnienie i dostawa. Nie licząc prądu.
    Ale wybór wzorów jest masakrycznie wielki! Tyle ślicznych rzeczy :)

A kupujecie taki album dla dziecka jakby z pierwszego roku? Gdzie wkleja się zdjęcia z usg i wpisuje się kiedy pierwszy ząbek i takie pierdoły?
    Ja myślałam żeby kupić taki: http://www.ceneo.pl/32618545
    Tyle że nie wiem jak on wygląda w środku. Spotkała się któraś z Was z takim albumem?
    Ja mam, pisałam juz kiedyś. Uzupełniam sobie powili i mam wielką radość z tego. Widzialam tę książkę u znajomych-super sprawa.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ale miałaś brzucho z Michasiem :) teraz faktycznie jest dużo dużo mniejszy :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    A kupujecie taki album dla dziecka jakby z pierwszego roku? Gdzie wkleja się zdjęcia z usg i wpisuje się kiedy pierwszy ząbek i takie pierdoły?
    Ja myślałam żeby kupić taki: http://www.ceneo.pl/32618545
    Tyle że nie wiem jak on wygląda w środku. Spotkała się któraś z Was z takim albumem?

Mój mąż miał jak był dzieckiem taki, mają mi w końcu kiedyś go teście pokazać, zresztą teściowa już zapowiedziała, że ona nam taki kupi koniecznie ;) Ja nawet o tym nie pomyślałam. No to będziem uzupełniać.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Ja mam, pisałam juz kiedyś. Uzupełniam sobie powili i mam wielką radość z tego. Widzialam tę książkę u znajomych-super sprawa.

Może spróbuje ją podejrzeć w empiku jak będą mieli w moim mieście i najwyżej kupię po następnej wizycie :)
    Niby lekarz twierdzi że na 100 % dziewczynka no ale.. Wolę się upewnić zanim wydam 60 zł na różowy album bobasa ;)

I znalazłam wymarzony kocyk dla Milenki <3
    http://allegro.pl/milutki-koc-kolderka-kocyk-minky-75x100-sowy-kropk-i5658968135.html
    wzór: Różowy patchwork+jasny róż Minky

Zawsze podobały mi się takie patchwork'kowe koce :)

Ale mam jeszcze przed sobą z 15 stron aukcji na allegro, może znajdę taki bardziej wymarzony kocyk ;)

A jutro jadę do Kudowy Zdrój na weekend <3 już nie mogę doczekać się widoku gór <3

A.Kasia lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko - bardzo ciesze się, że wizyta udana :) i ogromne gratuluję córuni :) będzie oczkiem w głowie taty i brata :)

jusiakp - aleee extra! :D

A ja właśnie zamówiłam cebuszkę i 3 pary rajtek ciążowych a co!

A.Kasia - masz słodki, malusi brzuszek :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 15:54

A.Kasia lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ja mam taki album, zostal mi z tamtej ciazy... Jak urodze to bede uzupelniac :)

Kasia brzusio faktycznie duzo mniejszy :) sliczny, taki zgrabny :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u dermatologa. Nic mi nie jest, pan dermatolog powiedział, ze moja wysypka to efekt bardzo wysuszonej skory. Dostalam krem Mediderm i krostki maja zejsc. Jak nie zejda w ciagu tygodnia, mam znow przyjsc. Cieszę się, że to nic poważnego :-)

A.Kasia, M+M+?, Karolina@ lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, gratulacje córeczki. Judytka - piękne imię!!!

Kasiu, no powiem Ci, że brzuszek z Michasiem miałaś konkret :D Może byłaś pulchniejsza, co?

A ja Kochane, dostałam antybiotyk :( Zapalenie oskrzeli as złapało.
    Ginekolog już wie, pozwolił. Dostałam duomox, więc chyba tak najbezpieczniejszy w ciąży. Dostałam dawkę 1g co 12h przez 7 dni... Wydaje mi się że to strasznie duża dawka, bo największa jaka może być, ale wyczytałam, że powyżej 40kg takie dawki się przyjmuje. Farmaceutka mnie wystraszyła, bo jak wykupywałam to popatrzyła na mnie i pyta się mnie, czy to antybiotyk dla mnie...Powiedziałam, że tak, a ona na to: taka mocna dawka dla Pani? i zgłupiałam. A mój gin nie odbiera teraz telefonu.
    Ale podejrzewam, że chyba pojęcia ta kobitka nie miała, bo jak powiedziałam jej, że to podobno bezpieczny antybiotyk w ciąży i mam pozwolenie od gina, to ona się zmieszała i już nie wiedziała co powiedzieć.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena z tego co wiem to kazdy lekarz mowi ze Duomox jest bezpiecznym lekiem w ciazy, mi tez go kilka razy chcieli przepisac, ale niestety mam uczulenie. Teraz jeszcze zanim okazalo sie ze jestem w ciazy mialam zapalenie oskrzeli i powiedzialam lekarzowi, ze podejzewam ciaze to przepisal mi Zinat, pozniej powiedzialam o tym ginowi i sam stwierdzil, ze antybiotyk jest mniej szkodliwy dla dziecka niz sam stan zapalny i dobrze, ze go bralam... Wiec skoro gin wie i lekarz tez kazal go brac to lepiej sluchac ich niz kobity w aptece... Tak mi sie wydaje przynajmniej...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia to jak już pomalujesz pokój koniecznie się nam pochwal. Kasiu faktycznie brzuchy bardzo się różnią wielkością, aż się zdziwiłam :-) Ps.Śliczna ta sukienka!

She ja tu już na forum dowiedziałam się parę miesięcy temu o tym znaczeniu imienia, ale nie mam zamiaru się takim czymś przejmować. Bardzo nam się Amelka podoba i tak będzie :-)

Marlena ja myślę o takim albumie od kiedy płeć poznaliśmy już chciałam prowadzić ale zawsze zapomnę kupić gdy biegam po takich sklepach, a chciałabym jakiś naprawdę fajny :-)

Jusiakp a ja nie mogę otworzyć na telefonie a bardzo chciałam zobaczyć :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:55

She86 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ad wozkow to np. Kolezanka, ktora mieszka w Anglii, mowila, ze tam gondolek nikt nie kupuje, takze nawet co kraj to obyczaj. Ja sama jakby nie to, ze dostalam za darmo to bym sie zastanawiala nad kupnem, bo miszkam na 2 pietrze bez windy. Bede pewnie w piwnicy trzymac, ale taszczenie po schodach juz mnie odrzuca:p

Tak to prawda one w Anglii woza parodniowe dzieci w fotelikach samochodowych!!! A później wychodzą pogarbione dzieci :/

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kasiu, no powiem Ci, że brzuszek z Michasiem miałaś konkret :D Może byłaś pulchniejsza, co? .

Właśnie dziwna sprawa bo nie, fakt faktem przybrałam 8kg ale po porodzie byłam już za zero ;) To chyba wina wielowodzia, tych wód miałam naprawdę sporo :/

Co do antybiotyku to ta baba w aptece chyba nie wie co mówi. W ulotce leku jest napisane: "Dorośli i dzieci o mc. ≥40 kg:Zakażenia dróg oddechowych: 1,5-2 g 2 razy na dobę lub 1 g 3 razy na dobę.". Skoro masz 1g 2x na dobę to i tak mniej, niż się zaleca przy Twojej chorobie. Myślę tak samo jak Gośśś, lekarz na pewno wie co robi i nie masz się co stresować :)

Magda lena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    A.Kasia to jak już pomalujesz pokój koniecznie się nam pochwal. Kasiu faktycznie brzuchy bardzo się różnią wielkością, aż się zdziwiłam :-) Ps.Śliczna ta sukienka!

Wstawię fotki na pewno ;) Mam nadzieję, że do końca listopada wyrobię się z tym remontem bo nie uśmiecha mi się taki burdel na święta :/

• noelka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, u mnie będzie Janek :)

Kurczę, macie już powybierane wózki?! o.O Ja jeszcze w ogóle tym tematem się nie zajmowałam. Jedno wiem, że raczej wybiorę skrętne koła - w okolicy raczej mamy równe chodniki, a tam gdzie było nierówno, właśnie kończą remontować :D

26Asia, zainteresowałaś mnie tym wózkiem camarelo - taki lekki to nam by się przydał, bo nie mamy windy w bloku, a mieszkamy na 3 piętrze.

Kokaina, jak po wizycie? :)

Muminka, super, że wszystko w porządku! :)

Marlena, świetne są takie albumy :) ja liczę na to, że my taki dostaniemy :D a jak nie, to na pewno kupimy

Magdalena, zdrowiej szybko! Jeśli gin pozwolił na antybiotyk, to na pewno jest ok :) chociaż rozumiem Twoje wątpliwości, ja się boję cokolwiek brać

Dziewczyny, czy któraś z Was miała do czynienia z takimi lekami homeopatycznymi: euphorbium w aerozolu, homeovox i gripheel? Internistka mi je przepisała na to moje przeziębienie i powiedziała, że można brać w ciąży. Homeovox ma napisane w ulotce, że można po konsultacji z lekarzem, ale pozostałe dwa, że "nie zaleca się stosować w ciąży'. No i sama nie wiem, co zrobić :/

muminka83 lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena bardzo dziękuję za odpowiedź na temat echo serca. Życzę Ci, aby wynik był prawidłowy (w ogóle wszystkim Wam, i sobie też, życzę zdrowych serduszek).

Magda lena lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:56

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:33

Est, d'nusia lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptece o wszystkich mi powiedzieli, że mogę w ciąży..

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do Zusu to ja wlasnie przedwczoraj byłam wezwana do odziału Zus w celu wyjasnienia mojego zatrudnienia... bo umowe podpisałam 1 lipca a 11 sierpnia poszłam juz na l4, i moja szefowa tez była wezwana i teraz mam czekac na decyzje.

‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ