Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Teresa1992 wrote:co do Zusu to ja wlasnie przedwczoraj byłam wezwana do odziału Zus w celu wyjasnienia mojego zatrudnienia... bo umowe podpisałam 1 lipca a 11 sierpnia poszłam juz na l4, i moja szefowa tez była wezwana i teraz mam czekac na decyzje.
o kurcze. a jak podpisywałaś to już byłaś/wiedziałaś o ciąży? szefowa wiedziała?
ale do zwolnienia masz jak rozumiem medyczne wskazania etc.?
a szefowa po Twojej stronie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 17:53
-
Teresa1992 wrote:jak podpisywałam umowe to miałam 5t1d wiec mogłam o tym nie wiedziec
szefowa po mojej stronie bo to moja przyszła tesciowa ;P a zwolnienie dostalam w 11 tc jak miałam plamienia.
eee to luzika wcześniej jak byłaś zatrudniona?
i myślisz, że do końca ciąży już zostaniesz na L4? -
Może mi doradzicie... Po długich namysłach mam dwóch zwycięzców:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/91fe5302e2bb.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/883e158bae1a.jpg
I tak się zastanawiam czy i tak obu nie kupię bo przecież co to jest jeden kocyk??? Do wózka będzie inny, bo wózek we wzorki to kocyk musi być jednolity.
Ale opinii jestem ciekawa -
A to mój poranny brzuszek. Jutro zaczynam 5 miesiąc. Raczej brzuch niewielki jak na ten tydzień.
Myślę o zakupie kompletu w tym stylu (łóżeczko kolor "sosnowy" + pościel beż, w białe kropki). Całość ma dobra cenę bo 300zł. Jedynie co wymienię chyba materac na lepszy i ta falbanka do dokupienia. Generalnie też przekopałam masę aukcji, ale ciężko znaleźć cokolwiek w w miarę stonowanej stylistyce. Mi nie podobają się takie komplety w misie. Widziałam też, inne piękne klasyczne zestawy ale ceny dochodzą do 1000zł
więc raczej podziękuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 18:50
d'nusia, Marlena, A.Kasia, Kate84, Karolina@, 26Asia, Kajola, kleo2426, M+M+?, Est, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Witam siebie w 17 tygodniu który zaczęłam w środę. Byliśmy na wizycie Pani zbadała mi paluchem szyjkę powiedziała że jest ładna zamknięta. Posłuchaliśmy serduszka naszego maleństwa, ale nie mieliśmy USG bo doktor stwierdziła że serduszko ładnie bije i nie ma takiej potrzeby ja mówiłam o płci ona dalej swoje mówiła że chłopcom jądra opuszczają się do 20 tygodnia więc odpuściliśmy. Mimo że jest prywatnym lekarzem to nie chciała zarobić więcej, powiedziała że mamy odłożyć tą kaskę i na następnej wizycie dołożyć do USG 4D. Następna wizyta 6 listopada i będzie to chyba wizyta połówkowad'nusia, Marlena, baassiia, A.Kasia, Madzialena90, Kate84, Karolina@, 26Asia, Kajola, kleo2426, Mietka 30:), Martita88, She86, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:A to mój poranny brzuszek. Jutro zaczynam 5 miesiąc. Raczej brzuch niewielki jak na ten tydzień.
Myślę o zakupie kompletu w tym stylu (łóżeczko kolor "sosnowy" + pościel beż, w białe kropki). Całość ma dobra cenę bo 300zł. Jedynie co wymienię chyba materac na lepszy i ta falbanka do dokupienia. Generalnie też przekopałam masę aukcji, ale ciężko znaleźć cokolwiek w w miarę stonowanej stylistyce. Mi nie podobają się takie komplety w misie. Widziałam też, inne piękne klasyczne zestawy ale ceny dochodzą do 1000zł
więc raczej podziękuje
Komplet ślicznymnie te wszystkie popularne misie przerażają
tym bardziej te wzory w krówki na chmurkach
Baassiia mogę mieć osobiste pytanie? Ile masz lat? Bo wyglądasz całkiem bardzo młodoJa mimo swoich marnych 23, wyglądam na 17
-
Marlena wrote:Komplet śliczny
mnie te wszystkie popularne misie przerażają
tym bardziej te wzory w krówki na chmurkach
Baassiia mogę mieć osobiste pytanie? Ile masz lat? Bo wyglądasz całkiem bardzo młodoJa mimo swoich marnych 23, wyglądam na 17
W najbliższy czwartek kończę 28, także już stara jestemu mnie tak rodzinnie wszystkie kobiety młodo wyglądają
Marlena, Love_life lubią tę wiadomość
-
A i jeszcze zapomniałam o kolejnych ważnych sprawach
Czuję już ruchy, w środę czułam takie delikatne i miłe pukanie od środka nawet jak mój chłopak przyłożył rękę do brzucha to poczuł raz i lekarka na wizycie mówiła że już mogę czuć ruchy
A wczoraj wieczorem ściągając biustonosz zauważyłam takie żółtawe plamki a ściskając piersi z każdej poszło po konkretnej kropelce siaryd'nusia, baassiia, Magda lena, Madzialena90, Karka, Karolina@, Kajola, Love_life lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Ja do urządzenia pokoju dziecięcego wzięłam sobie projektanta wnętrz. Sama nie mam żadnej wizji, a z doświadczenia wiem, że projektanci proponują super rozwiązania, o których bym nie pomyślała. Pokoik jest nieduży więc takie przemyślane schowki, skrytki są bardzo istotne. My jednak chcemy żeby to nie był taki pokój typowo niemowlęcy, tak aby posłużył na dłużej. No zobaczę co mi zaproponują....
basia bardzo ładny ten zestaw, ja myślę nad szarą w chmurki300 zł to cena z łóżeczkiem ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 19:31
-
nick nieaktualnybaassiia - wygląda całkiem porządnie ten zestaw. Fajnie, że w łóżeczku są 3 wyciągane szczebelki bo zazwyczaj są tylko dwa. Mi też te misie księżycowe i jakieś inne baranki nie leżą ale wiem, że są osoby którym się podobają a w gusta nie wnikam
Swojej siostrze w prezencie kupowałam komplet pościelki z firmy Modenex:
http://www.modenex.pl/?page=shop&category=6_8
Sobie też taką kiedyś kupię bo mają wzory trafiające w moją estetykę i świetną jakość. Ale to już później bo przez pierwsze miesiące mały i tak nie będzie w niej spał, teraz kupię raczej śpiworek.
A mam pytanie co do osłonek na szczebelki. Będziecie kupować? Słyszałam opinie, że nie powinno się ich używać bo utrudniają cyrkulację powietrza w łóżeczku... Ja planowałam kupić takie, głównie dlatego żeby widzieć małego przez szczebelki:
http://bobishop.pl/pokaz_produkt/Bumpsters-osLonki-na-szczebelki-SZEROKIE-Niebieskie.html -
Hej! Widzę że pojawił się temat łóżeczek...
Ja jakiś czas temu upatrzyłam sobie kompletne łóżeczko dzielone : http://www.mamaipapa.pl/pl/lozeczka/41-lozeczko-sosna-lakier-z-dzielona-plyta-hdf.html
Chyba się zdecyduję na nie o ile nic się nie zmieni. Pościel w temacie afrykańskim typowo pod tatę