X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko dotyczące kwestii zupełnie nie ciążowych :) Czy któraś z Was pozbyła się z codziennej pielęgnacji twarzy wody? Chodzi mi o oczyszczanie wyłącznie micelami. Jak leżałam w szpitalu przez 2 tyg używałam do mycia buzi jedynie płynu micelarnego i miałam po tym super cerę. I tak się teraz zastanawiam czy by do tego nie powrócić... Szczególnie, że obecnie rzadko robię makijaż. Ciekawa jestem czy ta cera wtedy poprawiła mi się od tych miceli czy z jakiejś innej przyczyny...

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ja od kilka lat myję twarz tylko i wyłącznie micelami, jestem bardzo zadowolona bo po wodzie miałam bardzo przesuszoną skórę a po micelach mam delikatną i nawilżoną :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze musisz sama na sobie przetestowac, bo kazdy ma inna cere i co innego mu sluzy:) Dla mnie woda to mus:) inaczej wydaje mi sie, ze makijaz jest niedomyty. No ale oprocz weekendow, ja lekki makijaz robie codziennie. Uzywam wieczorem zelu do mycia twarzy i oczu, a potem krem i cera bez zarzutu. Rano juz niczy nie smauje, nie przecieram tonikiem itd.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja dzidzia nie daje mi spac od rana, kopie jak szalona az sie zaczynam czy to normalne zeby az tak. Jak jest u was? W ogole wczoraj wyhaczylam w lumpexiku kurtke na zime i mam nadzieje ze do grudnia mi styknie, a dalam za nia 50zl za to nowa taka kosztuje ponad ok 500zl, wiec sie nie zastanawialam, bo jej stan jest idealny tylko do wyprania :-) wklejam link

http://m.ladenzeile.de/www/detail/458552811/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I do niej jak myslicie takie buciki?
    http://allegro.pl/timberki-trapery-botki-traperki-ocieplane-camel-i5719922498.html

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane :)

a ja mam pytanie do Mam które już mają dzieci. Jakie polecacie pieluchy jednorazowe??

• Love_life Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a mój mały od wczoraj cisza ani jednego kopniaka I się zastanawiam czy to normalne. ..

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    dzień dobry kochane :)

a ja mam pytanie do Mam które już mają dzieci. Jakie polecacie pieluchy jednorazowe??

My używamy tylko pampersów, jest też dużo mam które bardzo chwalą sobie dady z biedronki. Ja wolę jednak pampersy, bo nie uczulają, dużo chłoną i nie śmierdzą chemią. Bardzo często są na promocjach ;)

Love_life lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, nie ma to jak kobiety w ciąży ;) Jedna się martwi, że maluch za dużo się rusza a inna, że za mało ;). Jusia, mój też tak się rano tarabani ;) To normalne. Love_life, może dzieciaczek zmienił pozycję. Czasem jak się przyklei do kręgosłupa i kopie w tamte strony to można tego nie czuć. Zjedz coś słodkiego albo coli się napij :)

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    I do niej jak myslicie takie buciki?
    http://allegro.pl/timberki-trapery-botki-traperki-ocieplane-camel-i5719922498.html
    Ja mam podobne buciki i nosiłam je zeszłej zimy ale były dla mnie za cięzkie i mam wystawione na sprzedaż. Na ten rok planuje kupić takie
    http://www.czasnabuty.pl/product-pol-18148-OCIEPLANE-WOKRERY-8028B-S2-81P.html miałam podobne 2 lata temu i były superanckie

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja już dzisiaj nie śpię od 06:00, bo moje dziecię zrobiło sobie taką potańcówkę, aż spać nie mogłam. A potem miałam kolejną niespodziankę - po zjedzonym śniadaniu musiałam przeprosić się z porcelaną, bo długo już nie wymiotowałam ;/

Madzialena90 - z pieluszkami jest podobno tak, że trzeba je po prostu dopasować do dziecka. Jednemu świetnie będę służyć np. Pampers, a drugiego odparzać. Dlatego ja nie będę robić zapasów, tylko wypróbować kilka firm i zobaczyć, co będzie ok.

Jusiakp - mega podobają mi się takie buty trapery, szczególnie w tym kolorze. Chciałam nawet kupić sobie na zimę, ale kto by mi wiązał te sznurówki? :D

A.Kasia - nigdy nie słyszałam o takiej metodzie. Zimą zawsze mam problem z przesuszoną skórą twarzy, ale w zeszłym roku odkryłam krem z Ziaji - Liście zielonej oliwki i od tej pory jest to moje must have. Polecam mocno.

Renka88 - powodzenia na wizycie :)

Lilou1984 - ja osobiście polecam materace firmy Janpol. Można je kupić w wielu sklepach meblowych, a jakość maja najwyższą. Wiem, że są starannie szyte. Prawdopodobnie będę z tej firmy kupować materac do łóżeczka.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ dokładnie tak jest jak piszesz, każda mama musi sama dopasować to co najlepiej odpowiada maluszkowi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - ja mam ciężko z kosmetykami bo większość mnie uczula albo zapycha :/ Ziaja mi niestety nie służy a szkoda, bo wiele osób chwali. Przez wiele lat myłam twarz tylko szarym mydłem (tylko po nim nic mi się nie działo), teraz od jakiegoś czasu stosuję Oilan kremowy żel do mycia ale jest bez szału. Szwagierka ma mi dziś kupić płyn miceralny z Garniera (taki różowy, kiedyś go stosowałam i był ok) i będę testować jak pójdzie mi oczyszczanie bez wody :D Dam znać :D

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzięki a jaki rozmiar kupić na sam początek? zastanawiałam się żeby zakupić od razu od 3 do 6 kg chyba nie powinny być za duże?

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to ja czekam na info od Ciebie co z tym myciem twarzy. Ja mam problemy z cerą. Ale czasami.... Zależy co zjem... zależy jaki mam humor. Yh. Kobiety to mają przes...rane. :(

Ja twarz myję wodą i płynem z Biodermy , ale też bez szału. A płyn micelarny też używam z Garniera, ale zielonego, do tego krem emolium od 1 dnia życia i jakoś wyglądam.

Love_life - tak jak pisze Kasia. Zjedz coś słodkiego, napij się napoju jakiegoś i jestem pewna, że maluch się odezwie!!!! Odpręż się i połóż wygodnie :)
    Wieczorem pewnie się zorientuje, że długo nie dawał o sobie znać i Ci to wynagrodzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 11:09

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    oki dzięki a jaki rozmiar kupić na sam początek? zastanawiałam się żeby zakupić od razu od 3 do 6 kg chyba nie powinny być za duże?

Studiowałam już trochę temat pieluszek i podobno najlepiej kupić na początek pieluszki nr.1, np. Dada newborn 2-5kg. Jak czytałam najlepiej kupić jedną paczkę, bo wiele dzieci już potem potrzebuje pieluszki troszeczkę większe, 3-6kg. Jednak to wszystko zależy od wagi, z jaką dziecko się urodzi. Dlatego ja mam w planach zaopatrzyć się w jedną paczkę 2-5kg, a potem dostosuję się do sytuacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 11:14

Love_life, A.Kasia, Madzialena90 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 11:14

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karolina@ - ja mam ciężko z kosmetykami bo większość mnie uczula albo zapycha :/ Ziaja mi niestety nie służy a szkoda, bo wiele osób chwali. Przez wiele lat myłam twarz tylko szarym mydłem (tylko po nim nic mi się nie działo), teraz od jakiegoś czasu stosuję Oilan kremowy żel do mycia ale jest bez szału. Szwagierka ma mi dziś kupić płyn miceralny z Garniera (taki różowy, kiedyś go stosowałam i był ok) i będę testować jak pójdzie mi oczyszczanie bez wody :D Dam znać :D

Rozumiem Cię. Ja aż tak wielkiego problemu z tym nie mam, ponieważ używam już stale tych samych kosmetyków, bo też wiele mnie zapychało. Nie wiem czy próbowałaś kosmetyków z Bielendy, bo mają świetne składy. Szczególnie polecam serię http://bielenda.pl/serie/biotechnologia-cieklokrystaliczna-7d-30. Miałam już krem na dzień i na noc. Aktualnie używam płynu micelarnego. Są to lekkie kremy, nie zapchały mnie, a wyjątkowo nawilżyły skórę. Używałam ich tylko w okresie wiosenno-letnim, ponieważ zimą byłyby dla mnie za słabe.

A.Kasia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od roku stosuje produkty z biochemii urody mam cerę mieszana z rozszerzonymi porami i jestem zadowolona. Stosowalam hydrolaty, serum i toniki.polecam jeśli ktoś lubi się zabawić w małego chemika :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Cześć dziewczyny a mój mały od wczoraj cisza ani jednego kopniaka I się zastanawiam czy to normalne. ..

Hej normalne mój 3 dni nic znaku nie dał a ze musaiałam isc do swojej gin to mi pow ze na tym etapie ciazy to normalne ze tak jeszcze nie czuc codziennie nie denerwuj sie ja dopiero przed chwila poczułam az mi sie banan na twarzy pojawił:D wiec nie martw sie :)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ