X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dylemat odnosnie kolorystyki pokoiku. Jaki kolor scian i dodatkow. Mamy meble i lozeczko w kolorze wanilia/orzech wie polaczenie ciemnego z jasnym i niewiem jaki kolor by sie ladnie z nimi komponowal:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpiszcie sobie w google pokoik dziecięcy i zobaczcie galerię zdjęć może coś Was zainspiruje.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas też czeka remont pokoju i wiemy że łatwo nie będzie mamy stary piec kaflowy który jest już nieczynny i chcemy go zlikwidować bo zajmuje miejsce do tego mamy stare klasyczne meble: kredens, komodę i szafę z witryną na książki na szybę nakleimy naklejkę lustro weneckie i tam będą ciuszki maleństwa. Do tego mamy w pokoju łóżko i biurko, musi się zmieścić łóżeczko dla maleństwa i za żadne skarby nie mam pojęcia jak ustawić wszystko aby było funkcjonalnie i ładnie. Kolor ścian raczej coś koloru brzoskwini bo inne będą kiepsko wyglądały z tymi klasycznymi meblami. Zastanawiam się czy nie wynająć jakiegoś projektanta który nam pomoże wszystko ustawić.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 - oglądałam je w internecie ale nigdzie nie ma takiego jak to, które mi się podoba, więc pozostaje mi namalować. W razie jak się znudzi to mi tata ścianę wygładzi i przemaluje bo jest ekspertem w wykończeniówce :)

skowroneczka87 - Love_life dobrze radzi, poszukaj sobie inspiracji w necie. Osobiście lubię jak wszystkie pomieszczenia w domu są w jednakowym stylu z jednym dominującym kolorem (lub jego odcieniami). O tyle wtedy łatwo, że do zmiany aranżacji wystarczy pozmieniać barwne dodatki (typu poduszki, narzutę na łóżko, zasłony) na inny kolor i już wszystko wygląda inaczej ale nadal spójnie. Mam przyjaciół, u których każdy pokój to całkiem inna bajka, wszędzie feria barw, salon na czerwono-czarno, sypialnia na szaro-fuksjowo, łazienka na żółto... Oni taki mają styl i pasuje to do ich charakteru ale ja w takich wnętrzach się męczę :/

• alinalii Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ DZIEWCZYNY !

kompeltnie nie wiem co u Was , mam nadzieję że dobrze !

bardzo bym chciała tutaj z Wami pisać,ale brak czasu robi swoje:(

u nas ok, za tydzień połówkowe ;)

A.Kasia, Est, Karolina@, Martita88 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Póki co nic nie mamy
    Nawet pary skarpeteczek.
    Na razie oglądam w internecie, zbieram wiedzę i pieniądze a na zakupy wybierzemy się pewnie po połowkowym. Wózek na sam koniec, żeby gwarancja trwała jak najdłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:57

M+M+? lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pokoik to my chyba pojdziemy albo w klimaty marynarskie, morskie, albo w szarości + biel (np chmurki na ścianie). Jeszcze o tym nie myślę, na razie mały i tak będzie z nami w sypialni.

edyś, Lilou1984 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    CZEŚĆ DZIEWCZYNY !

kompeltnie nie wiem co u Was , mam nadzieję że dobrze !

bardzo bym chciała tutaj z Wami pisać,ale brak czasu robi swoje:(

u nas ok, za tydzień połówkowe ;)

Ja też za tydzień :) Daj znać po!

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Uff na szczęście my już po wizycie i wszystko jest ok :D

Zostajemy przy synku, waga 320 g, serduszko, zoladek, pęcherz, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu :)

Śmiesznie było, bo Olek okladal się piąstka po głowie, lekarz zrobił nawet zbliżenie i śmiał się że puka się po głowie że go podgladamy :D

Standardowo zdjęcia ładnego nie dało się zrobić. Synek zwiniety w kulkę z fochem w kącie macicy: D
    Ale 23.10 mam kolejne usg więc może wtedy ładniej się zaprezentuje :)

Odnośnie bólów brzucha też wszystko ok- szyjka ma ponad 4 cm, nic się nie okleja itd. Lekarz mówi, że mogłam przetrenowac mięśnie brzucha jeżdżąc na rowerze ;/ no i mam się trochę bardziej oszczędzać.

Najważniejsze że z Małym wszystko dobrze, tak się cieszę :))

domiii, A.Kasia, d'nusia, Karka, krówka_muffka, Madzialena90, arien, Est, Magda lena, edyś, 26Asia, Lilou1984, Kate84, Love_life, Izoleccc, Martita88, kleo2426, Hannia123 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    dziś szalony dzień. Najpierw rano odwiedziła mnie mama :p a to było wcześnie rano :P Była u mnie do godziny 13 a teraz oczekujemy na gości :P mąż ma małą imprezkę z okazji 45 urodzin :P hihi

padam już na pysk z zmęczenia ale co robi z człowiekiem tapeta :P zaraz lepiej wygląda :P

Mykam i do jutra :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 14:53

Est, Martita88 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina , cieszę się, że z maluchem wszystko ok.
    Muminko , najlepszego dla męża :-)

Kokaina lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokainko! Dużego masz synka :* Cudowne wieści :) Chyba rower już sobie odpuścisz, co....?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Maryśka kazała mi dziś zwymiotować w aucie ! Coś mi z zewnątrz zaśmierdziało i nie zdążyłam się zatrzymać ;/

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc mam nadzieję, że dziś lepiej u Ciebie i, że oszczędzasz się trochę.

Kokaina gratuluję, synuś jak ładnie już waży :-) Cieszę się, że wszystko dobrze.

Co do pampersów to my już mamy dwie paczki 2 wyrwane w promocji, kupiliśmy bo jest duża różnica między 44gr a standard ok 1 zł a wiadomo,że tego akurat idzie dużo. Jeszcze poluje na 1.

Ja właśnie odpoczywam bo M dziś gra mecz wyjazdowy i do wieczora go nie ma, ja byłam ostatni raz nad morzem na spacerze bo jutro do Poznania, zrobiłam 6km z przerwą na gofra :-D a teraz leżę i padam.

W ogóle okazało się, że w pociągu co zawsze jadę taki fajny nowoczesny wygodne siedzenia nie ma miejsc w 1 klasie zawsze biorę żeby leżeć :-P i nie dość że jadę innym z takimi siedzeniami, że chyba padne z bólu pleców to jeszcze w 1 klasie ostatnie miejsce wolne, więc będzie przedział pełen ludzi, zero możliwość leżenia, nóg opartych o inne siedzenie :-( oby nikt przeziębiony tam ze mną nie jechał eh. Co Ci wszyscy ludzie tak jutro do Poznania jadą :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kokainko! Dużego masz synka :* Cudowne wieści :) Chyba rower już sobie odpuścisz, co....?

Pytałam lekarza czy na pewno ale na pewno nie mogę jeździć, choćby na stacjonarnym. Powiedział że ok, ale jak przestanie bolec :p
    Zresztą na dobrą sprawę pogoda już nie sprzyja rowerkowi.
    Dzięki dziewczynki za ciepłe słowa :*

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Dzieczyny mam pytanko, czy miala ktoras tak... od jakiegos czasu jak skoncze sikac to po chwili zaczyna mnie pobolewac podbrzusze i jak np wkladam luteine i wyciagne palec to po chwili tez zaczyna mnie bolec podbrzusze i zaraz przechodzi...Nie jest to jakis mocny bol tylko taki delikatny, ale to czuje... Troche mnie to martwi, bo wczesniej tak nie mialam... Nic mnie nie swedzi i nie piecze, a zauwazylam, ze od czasu, do czasu kluje mnie wlasnie w pochwie... i zastanawiam sie czy to przypadkiem nie jest jakas grzybica lub jakas infekcja pecherza?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dziewczyny, coraz gorsza pogoda będzie się robić z tego co widziałam. Ja na szczęście się jakoś trzymam, za to mój mąż spał osobno i dziś to samo będzie, bo chory. Wczoraj go zmusiłam żeby do lekarza poszedł, wczoraj tylko od roboty wziął wolne, ale dzisiaj już poleciał, bo niby dobrze się czuje...

A ja rano jak leżałam na lewym boczku to tak fajniutko poczułam ze 4 wypychania pod skórą :D Cudne uczucie, potem jak na łóżku z lapkiem półleżałam to też czułam dzidzię :):)

Przeglądałam te kocyki minky, fajne, ale takie drogie mi się wydają, ale pewnie wszystko co dla dzieci to takie jest.

Co do kosmetyków to ja używam kremu i do mycia twarzy Floslek, a micelarny z Ziaji niebieski. Cieszyłam się, że znalazłam kosmetyki dla siebie, ale po przeczytaniu na stronach Sroki o niebezpiecznych składnikach w kosmetykach, moje przekonanie spadło do 0. Powinnam większość wymienić, podkład, żel pod prysznic i krem do rąk też:/ Stwierdziłam, że jednak nie będę przesadzać i wariować.

Love_life lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś mnie bolało kilka dni podbrzusze pośrodku na dole. A nie wkładam teraz luteiny. Może rozrasta się po prostu. Może podrażniłaś sobie jakoś?

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka :) Dzieczyny mam pytanko, czy miala ktoras tak... od jakiegos czasu jak skoncze sikac to po chwili zaczyna mnie pobolewac podbrzusze i jak np wkladam luteine i wyciagne palec to po chwili tez zaczyna mnie bolec podbrzusze i zaraz przechodzi...Nie jest to jakis mocny bol tylko taki delikatny, ale to czuje... Troche mnie to martwi, bo wczesniej tak nie mialam... Nic mnie nie swedzi i nie piecze, a zauwazylam, ze od czasu, do czasu kluje mnie wlasnie w pochwie... i zastanawiam sie czy to przypadkiem nie jest jakas grzybica lub jakas infekcja pecherza?

Kochana, dzwoniłam z tym objawem do mojego gina kilka dni temu :) powiedział, że dużo kobiet się na to skarży i że to zupełnie normalne :) że maluch się rozrasta i wszystko naciska również na pęcherz i to jest ok.
    ale dla spokoju ja np. zrobiłam sobie badanie moczu, bo mnie zastanawiało czy to nie zapalenie pęcherza - i nic nie wyszło :)
    także spokojnie :) :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkaa ,haloo;)Melduj się;d

A.Kasia lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ