X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka :) Dzieczyny mam pytanko, czy miala ktoras tak... od jakiegos czasu jak skoncze sikac to po chwili zaczyna mnie pobolewac podbrzusze i jak np wkladam luteine i wyciagne palec to po chwili tez zaczyna mnie bolec podbrzusze i zaraz przechodzi...Nie jest to jakis mocny bol tylko taki delikatny, ale to czuje... Troche mnie to martwi, bo wczesniej tak nie mialam... Nic mnie nie swedzi i nie piecze, a zauwazylam, ze od czasu, do czasu kluje mnie wlasnie w pochwie... i zastanawiam sie czy to przypadkiem nie jest jakas grzybica lub jakas infekcja pecherza?

Tez tak mam jak robie siku to przy końcu już mnie boli. Widzę nie jestem sama

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • noelka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja dzisiaj jakoś nie ma weny, żeby pisać, przepraszam. Cały dzień leżę, odpoczywam, mam nadzieję, że jutro się w końcu lepiej poczuję :/
    Jedno dobre, że dzisiaj w końcu sprzedałam swoją suknię ślubną :D zawsze trochę kasy wpadło, no i miejsce się zwolniło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 18:40

Kokaina, Est, Love_life lubią tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka super, ja swoją niedawno wystawiłam, ale nie wiem czy mi się uda sprzedać, bo ma dziurkę i lekko perełki się zluzowały... Cuż, może chociaż za 200zł :P A jak nie to na pamiątkę zostanie. Życzę lepszego samopoczucia! Ja już po 2 praniach, zmywarce, teraz prysznic i włoski no i paznokcie muszę ogarnąć. Tak się cieszyłam, że jak nie będę pracować to wreszcie będę mieć ładne paznokcie, a tu lipa - łamią się niemiłosiernie:/

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę na necie, mam otwarte ze 20 kart, zaraz zdurnieję. Mam kasę, ale jest tyle do kupienia, ze zaraz zwariuję ... Chyba muszę to na jakieś partie podzielić ...

• noelka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, lepsze 200 zł niż nic ;) ja za 300 sprzedałam, ale też ją w miarę niedrogo uszyłam. A wystawiona była od ponad roku, więc się cieszę, że w końcu ktoś się zdecydował :D

D'nusia, ja już się boję, jak zacznę wszystko oglądać... Chyba mój komputer tego nie wytrzyma :P

• domiii Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Tez tak mam jak robie siku to przy końcu już mnie boli. Widzę nie jestem sama

Tak jak pisałam wyżej - to normalne:) no worries

Love_life lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :) Ja dziś miałam połówkowe prywatnie i wszystko super :D Wszystko co trzeba na miejscu, serduszko zdrowe i ma już 290 gram :D!

D'nusia, a co chcesz dziś kupić?

Wczoraj któraś z Was (przepraszam, nie pamiętam) pytała o ten miętowy minky. Kolor super, powiedziałabym nawet, że bardziej dla chłopca niż dziewczynki ;) Ja miałam go zamówić, ale wzięliśmy w końcu ten z błękitem. W każdym razie jakość materiału super. Dużo jest minky na allegro, ale jakość jakości nie równa, wartk niekiedy brać te droższe. Ja mam już 3 kocyki, jeden minky i dwa ze smyka. W ogóle mam już sporo tego wszystkiego ;)

Kasia, a co do tej pościeli... Jak się przedstawia jakość wypełnienia do pościeli? Bo widzę, że tam jest to w komplecie i wydaje mi się jakieś tanie jak na tyle rzeczy. Zamówiłam już jedno wypełnienie z innej strony i nie jestem zadowolona. A tu mi się pościel spodobała :)

krówka_muffka, Martita88, Madzialena90, Kajola lubią tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poscieli w ogole nie mam zamiaru kupować. Czytałam, że taka posciel przydaje sie jak dziecko ma kolo roku. A wcześniej beciki, kocyki i spiworki. Wiadomo, przyda się na pewno prześcieradelko, ale to chyba na tyle.

A.Kasia, Martita88 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku miałam patrzeć rzeczy do urządzania pokoju. Wybrałam naklejki na ścianę, abażur i teraz oglądam obrazki na druga ścianę. A w miedzyczasie zobaczyłam kocyki i pościel i mi sie we łbie zaczęło kręcić Hahahaha. Pokój robimy szaro biało miętowy. Ewentualnie doda sie róż :) A do wózka patrzę kocyk minky granatowy....

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam, że wpadłyście już w szał zakupowy. Ja jeszcze nic nie kupiłam, kompletnie. Nie wiem nawet od czego zacząć. W ogóle się na tym nie znam, nie mam żadnej koleżanki z dzieckiem, ani w ciąży, mimo tego że mam już 29 lat...

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    A ja poscieli w ogole nie mam zamiaru kupować. Czytałam, że taka posciel przydaje sie jak dziecko ma kolo roku. A wcześniej beciki, kocyki i spiworki. Wiadomo, przyda się na pewno prześcieradelko, ale to chyba na tyle.
    Ja wiem, też nie zamierzam korzystać póki co z pościeli, zresztą Dziecko przez pierwsze miesiące będzie spało w koszu, ale lubię być przygotowana i mieć wszystko od razu ;)

• arien Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja się znów przestraszyłam i mi w głowie zamąciłyście tym wybieraniem pościeli :) Ale poczytałam teraz jeszcze raz i obstaje przy swoim :) myślę, że kocyki i śpoworki wystarczą :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent ja najpierw kupiłam kocyki, pieluszki bambusowe i rożki, a potem to już leci lawinowo ;) Jak już kupisz pierwsząbrzecz, to z górki ;) Śpisz sobie listę rzeczy do kupienia i jak Ci się coś przypomni to dopisuje, a potem wykreślaj w miarę kupowania :)

Vincent lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Bo ja się znów przestraszyłam i mi w głowie zamąciłyście tym wybieraniem pościeli :) Ale poczytałam teraz jeszcze raz i obstaje przy swoim :) myślę, że kocyki i śpoworki wystarczą :)
    Ja na początku planuję korzystać z rożki, nawet jeden taki lepszy kupiłam, super bawełna, mięciutka taka, a potem też śpiworek :)

arien lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorry za te literówki, ale z telefonu piszę, a to masakra jakaś jest :/

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki paola87, tak będę musiała zrobić, usiąść konkretnie do tych zakupów i wszystko sobie zaplanować.
    Czasami myślę, że ja sobie z tym wszystkim nie poradzę. Nigdy nawet nie trzymałam niemowlaka na rękach, już nie mówię o kąpaniu, przewijaniu...

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz, moze faktycznie to nic groznego, ale i tak dla pewnosci dopytam w poniedzialek lekarza :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę we wtorek, oby wszystko było ok..

Love_life lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• arien Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent kochana, poradzisz. Taki instynkt się w Tobie obudzi, że z niczym nie będziesz miała problemu. Ja też nie mam/nie mialam do czynienia z noworodkami i niemowlakami, mąż też nie. Ale myślę, że to wszystko się po prostu jakoś czuje :) A ja póki co nie moge się nawet zmobilizować, żeby taką listę zrobić. Nie wiem czego, ile, po co i na co :/ Kocyki na przykład. Mam jeden dość cienki. I tyle. I dalej nie wiem...

Vincent, Love_life lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien, mam nadzieje, że tak będzie i poradzimy sobie z mężem, edukuje się teraz czytam książki i oglądam filmy :)
    http://player.pl/programy-online/o-matko-odcinki,1211/odcinek-7,ile-kosztuje-dziecko,S00E07,18613.html?atpl#play

atdc20mm6bz4wcm9.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ