Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pamiętajcie, że na 1 stronie macie plik z wyprawką, a tam ze 3 arkusze, warto poczytać, może skorzystacie z podpowiedzi;) Ja np. dalej swoją listę zmieniam, dopisuję, skreślam
Vincent, A.Kasia lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Jestem, jestem miałam dzisiaj dzień na wyjeździe!
A więc wszystko dobrze, miedzy nóżkami nic nie ma więc na razie jest dziewczynka
fikała i fikała waży 180gszyjka zamknięta, dostałam dodatkowo magnez tylko
Wstawię zdjęcie jak tylko się ogarnęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:01
Karka, A.Kasia, arien, krówka_muffka, Martita88, Kate84, kleo2426, d'nusia, Madzialena90, Lilou1984, M+M+?, skowroneczka87, Kajola, Hannia123, She86, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Kasia, a co do tej pościeli... Jak się przedstawia jakość wypełnienia do pościeli? Bo widzę, że tam jest to w komplecie i wydaje mi się jakieś tanie jak na tyle rzeczy. Zamówiłam już jedno wypełnienie z innej strony i nie jestem zadowolona. A tu mi się pościel spodobała
Wszystko jest świetnej jakości i siostra bardzo zadowolona mimo, że póki co używa tylko podusi, ochraniacza na szczebelki i organizera na łóżeczko (dokupiłam do kompletu). Poduszka jest dość płaska, taka jaką się zaleca dla małych dzieci. Bardzo się przydawała do noszenia Julka jak był maleńki a teraz służy jako materacyk do gondoli czy do spania poza domem. Tak naprawdę te 5-elementowe komplety nie są takie tanie, na allegro można dostać kilkunasto-elementowe w podobnej cenie. Zawsze możesz też kupić komplet 3-elementowy a kołderkę i poduszkę dokupić w sklepie, gdzie można wymacać i sobie dobrać według upodobań.paola87 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia ja myje twarz tylko i wyłacznie emulsją micelarną firmy anida medisoft. Jest dostępna w aptekach i nie kosztuje dużo. Polacem każdemu, bo ja też zawsze miałam problem z cerą i wszyskie cooltowe kosmetyki albo zapychały albo uczulały
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do wyprawki to dziś tak orientacyjnie skompletowałam sobie zamówienie na Gemini z tymi wszystkimi higienicznymi przyborami dla synka i powiem Wam, że wychodzi całkiem niezła kwota
A jeszcze chciałam kupić termometr bezdotykowy Beurer, więc dojdzie kolejne 150 zł. Chyba zacznę powoli zamawiać różne rzeczy bo jak przyjdzie kupić wszystko na raz to wyjdzie spory wydatek biorąc pod uwagę jeszcze wózek, wanienkę, a pewnie jeszcze coś wyjdzie "w praniu". Mega się ciesze, że łóżeczko i ciuszki mam z głowy bo trzeba by było bank okraść
-
nick nieaktualnyMartita88 wrote:A.Kasia ja myje twarz tylko i wyłacznie emulsją micelarną firmy anida medisoft. Jest dostępna w aptekach i nie kosztuje dużo. Polacem każdemu, bo ja też zawsze miałam problem z cerą i wszyskie cooltowe kosmetyki albo zapychały albo uczulały
Dzięki! Wrzuciłam sobie do aktualnego zamówienia z GeminiOpinie w necie ma fajne, zobaczymy co to za wynalazek
Martita88 lubi tę wiadomość
-
Moja kruszynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:01
Karka, Martita88, A.Kasia, Kate84, arien, Love_life, Est, d'nusia, Madzialena90, Lula_w, skowroneczka87, krówka_muffka, muminka83, 26Asia, Kajola, Magda lena, Karolina@, Izoleccc, Hannia123, She86, Mietka 30:), Marlena lubią tę wiadomość
-
Renka super, gratuluję. Bardzo ładne, wyraźne zdjęcie
śliczna ta Wasza kruszynka
Paola gratuluję i ile już waży
A.Kasia też ten termometr kupiłam do swojej wyprawki.
Co do kompletowania wyprawki, my już mamy praktycznie całośćstopniowo od Poznania płci kupowałam, jakoś szybko mi poszło
Na styczeń zostawiłam kosmetyki, nianie z monitorem i parę pierdółCo do pościeli ja mam zamiar kupić od razu choć na sam początek mam kocyk minky i śpiworek
Kochane, myślę że wszystkie poradzimy sobie w roli mam, nawet jeśli nie mialyscie doczynienia z noworodkiem sądzę, że instynkt podpowie co robićWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 21:18
Renka88, Vincent, A.Kasia, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDupa dupa dupa
dobrze, że wizyta za tydzień i ten pessar wymodlony bo tak mi przed chwilą boleśnie macica twardniała, że aż się poważnie przestraszyłam
I to po nospie i podwójnej dawce magnezu, które wzięłam godzinę temu. Tylko nie wiem czy nie ma to związku z problemami jelitowymi bo zjadłam wcześniej kilka wafelków kakaowych i ta przyjemność skończyła się sensacją w toalecie
Mój organizm chyba się odzwyczaił od takich świństw i nadmiaru cukru. Dobrze, że mąż z wesela wrócił bo jakby się coś przydarzyło w czasie gdy jestem sama w domu to bym się chyba zapłakała.
-
nick nieaktualny
-
Kasia, mi też tak twardnieje, może nie boleśnie ale czuje tak jakby ktoś kamień mi włożył do brzucha. Mam tak codziennie ze dwa razy, płakać mi się chce jak to czuje ale szyjka mi się od tego nie skraca i lekarz mówił że na usg nic nie wygląda żeby się kurczyło. A łykam codziennie trzy razy nospe max i 6 magnezów... Więc nie martw się, myślę że wszystko jest w porządku.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja mam twardnienia od 15,5tyg i ze wzgledu na jednorazowe krwawienie w 13tyg dostalam scopolan 3razy dziennie zeby wyciszyc macice. Wydaje sie,ze te twardnienia to norma bo 90% z nas je ma ale moim zdaniem trzeba powiedziec o tym lekarzowi. Dzieki temu,ze juz od tygodnia stosuje scopolan to jest duuuzo lepiej. Nie twardnieje mi brzusio z10razy na dobe tylko ze 3 i szybciej przechodzi. Do tego od 2 dni czasem czuje kopniaki wiec pomalu robie sie spokojniejsza mimo moich przezyc. Moja rada jest taka zeby w czasie twardnienia polozyc sie na lewym boku i podgiac kolana, pomaga.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
hej hej hej. Padam.
Obudziłam się zmęczona ale to dlatego że cały dzień byłam wczoraj na nogach. Dziś dzień lenistwa tym bardziej że mój mąż idzie z synem do teściowej zanieść jej torcik i sałatkę oraz przynieść trochę opału bo one uparta jak koza i chce nadal palić w piecach kaflowych a na koniec ma dziś inwentaryzację jako magazynier i już od 15 nie będzie go w domu aż do rana.
I najważniejsze :p Dziś rozpoczynam 17 tydzień co oznacza że pełne 16 tygodni za nami.
d'nusia, Kajola lubią tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:No to za godzinę jadę
cała noc nieprzespana ból głowy, ból brzucha, wymioty i inne rewolucje żołądkowe
jakbym chciała żeby to było już za mną...
Kochana to jutro masz tą amniopunkcję?? Myszko życzę ci siły. Mimo wszystko uśmiechu na twarzy i najważniejsze pamiętaj że do momentu aż jest nadzieja to trzymamy się jej bo jest dobrze i tego się trzymać.
Serduszkiem jestemi będę myśleć o was
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
A.Kasia mam nadzieję, że dziś troszkę lepiej? Tak jak piszesz wizyta już za tydzień, sądzę że się po niej trochę uspokoisz a jeszcze bardziej po założeniu passera.Trzymam kciuki i dużo odpoczywaj teraz.
Karolinaa współczuję, że tak kiepsko się czujesz jeszcze przed taką podróżą. Może cześć tych dolegliwości to na tle nerwowym Cie dopadła?
Mam nadzieję, że jakoś zniesiesz tę drogę. Trzymam kciuki za pozytywne wieści z badań, trzeba być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze!
Ja też dziś niestety niewyspana, czuje się taka padnieta a jeszcze nie wstałam z łóżkaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 08:49
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Kochana to jutro masz tą amniopunkcję?? Myszko życzę ci siły. Mimo wszystko uśmiechu na twarzy i najważniejsze pamiętaj że do momentu aż jest nadzieja to trzymamy się jej bo jest dobrze i tego się trzymać.
Serduszkiem jestemi będę myśleć o was
Dzięki Dziewczyny..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 08:52
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png