X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien dziękuję, że napisałaś o tych pasach. Koniecznie zmieniam swoją dotychczasową praktykę! Ja jeżdżę codziennie do pracy ok. 5 km i oczywiście stałam się regularnym szoferem przy wyjściach ze znajomymi do restauracji.

MimiZuzi, arien lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj wieczorem też strasznie stwardniał brzuch. Myślę jednak, że to nie dzieciaczek, bo chociaż czasami faktycznie gdzieś się wypnie i robi się taka twarda kuleczka, to tym razem obszar stwardnienia był po dwóch stronach brzucha... Zastanawia mnie to co napisała A.Kasia, że to już czas na twardnienie, więc proszę Kasiu w wolnej chwili rozwiń tę myśl.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny jeszcze raz.. pewnie teraz odezwę się do Was po amnio i mam nadzieję,że u Was wszystko dobrze :* trzymajcie się!

Martita88, Est lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolino wszystkie tu o Tobie myślymi i wierzymy, że przyniesiesz dobre wieści. Trzymaj się!

muminka83, d'nusia, Est lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w szpitalu, w którym chce rodzić. Mam już nawet wyznaczony dzień i godzinę kiedy mnie ciachną :-) Lekarz zrobił na mnie dobre wrażenie i chociaż nie będę zmieniać lekarza prowadzącego, to dał mi swój numer i kazał śmiało dzwonić jak będę miała pytania. Tak więc podpisuję ze szpitalem umowę, a w 32 tygodniu będę mieć jeszcze konsultację z anestezjologiem i neonatologiem.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dzięki Dziewczyny jeszcze raz.. pewnie teraz odezwę się do Was po amnio i mam nadzieję,że u Was wszystko dobrze :* trzymajcie się!

Kochana na pewno będzie dobrze :* trzymaj się ciepło i postaraj zrelaksować w podróży :) trzymam mocno kciukasy &&&&

dqprwn15leplej5m.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina, trzymaj się! Zaciskam kciuki za pozytywne wieści :)

Dziewczyny, jak odczuwacie to twardnienie macicy? Bo ja czasem czuję taką jakby ciężkość w dole brzucha, ale nie wiem, czy to to...

• Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Laski, mam jechać do babci 300 km w jedną stronę,jako pasażer . Jak sobie radzicie z takimi trasami? Częstsze przerwy czy jak? Bo ja bym oczywiście wcale nie jechała :-D

Musisz sama ocenic. Ja moze nie jestem obiektywna, bo dużo jeżdżę, taką trasę 300km to raz w tygodniu na pewno (jako kierowca) i wydaje mi się, ze to bardzo blisko. Dwa tygodnie temu pojechalismy do Zakopanego, to bylo pewnie 700-800 km w jedną stronę (cała Polska) i nawet przez myśl mi nie przeszło, zeby nie jechac.
    Nie bardzo wiem, dlaczego się boisz. Masz bezwzględny nakaz leżenia?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Witam się i ja :)

Ja zawsze prowadzę dolną część pasa pod brzuch :)

http://www.mamazone.pl/tv/film,24378,jak-zapinac-pasy-bezpieczenstwa-w-ciazy.aspx
    Ja tak samo :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Arien dziękuję, że napisałaś o tych pasach. Koniecznie zmieniam swoją dotychczasową praktykę! Ja jeżdżę codziennie do pracy ok. 5 km i oczywiście stałam się regularnym szoferem przy wyjściach ze znajomymi do restauracji.

O tak, ja też jestem szoferem :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Kaarolina kciuki zaciśnięte &&&&&& Będzie dobrze :*

1usai09khne0c7t3.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Mnie wczoraj wieczorem też strasznie stwardniał brzuch. Myślę jednak, że to nie dzieciaczek, bo chociaż czasami faktycznie gdzieś się wypnie i robi się taka twarda kuleczka, to tym razem obszar stwardnienia był po dwóch stronach brzucha... Zastanawia mnie to co napisała A.Kasia, że to już czas na twardnienie, więc proszę Kasiu w wolnej chwili rozwiń tę myśl.

Mnie też to zastanowiło, ponieważ nigdy mi nie twardniał i teraz zastanawiam się czy to jest ok.
    Lekarz mnie pyta zawsze czy mi twardnieje, ja mówię, że nie a on mi mówi, że to dobrze... ale juz zgłupialam teraz.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, znowu o twardnieniach. Każdej dziewczynie po 19 tygodniu będzie twardniał brzuch , tylko jedne to czują a drugie nie. A co do mojej jazdy to nie mam nakazu leżenia , po prostu boje się tak długiej trasy.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, trzymam kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 12:14

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Karolina trzymam kciuki za udane badanie i krótkie oczekiwanie na wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 12:12

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Martita, poszłaś w końcu na mama wie czy zrezygnowałas

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymam mocno kciuki, wszystko będzie dobrze, trzymaj się!

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jazdy samochodem, to dziewczynom, które dużo jeżdzą polecam adapter do pasów
    siada się na taką "pieluchę" dopiętą do fotela i dolną część pasów zapina w kroczu
    http://merlin.pl/Adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy_BeSafe,images_big,17,BS520033.jpg

przez co brzuszek nie jest uciskany.
    ja dostałam taki od przyjaciółki i jest super :)

przy sporadycznych wyprawach samochodem
    darowałabym sobie...zbędny wydatek ;)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam o tym adapterze i chyba rzeczywiście kupię. Choc bez problemu udaje mi się trzymac dolny pas pod brzuchem ale może jak brzuch urosnie to będzie ciężko.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten ponury i zimny dzień w UK.

Karolina napewno wszystko będzie dobrze :)

Wczoraj rzuciłam się w wir sprzątania i teraz muszę odpokutować ;) zmiana firanek i mycie okien nie było dobrym pomysłem ;) Dzisiaj poza obiadem nie zamierzam nic robić ;)
    Przez ostatni tydzień naszło mnie na zakupy. Dziewczyny z UK w argosie jest promocja laktatora manualnego Tommee Tippee. Gdyby któraś była zainteresowana to polecam bo jest dużo gratisów w zestawie. 26.99 £ laktator, 3 butelki 2 smoczki 56 wkładek do stanika, duzy pojemnik i male do mleka :)
    http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/7324277.htm
    Kupiłam fride zestaw do pilegnacji po kąpieli, rozek, kocyk smoczek z termometrem :D (Lubie takie wynalazki)
    Za 10 dni poznam płeć i bierzemy się za remont pokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 13:40

d'nusia, Love_life lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ