X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien dziękuję, że napisałaś o tych pasach. Koniecznie zmieniam swoją dotychczasową praktykę! Ja jeżdżę codziennie do pracy ok. 5 km i oczywiście stałam się regularnym szoferem przy wyjściach ze znajomymi do restauracji.

MimiZuzi, arien lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj wieczorem też strasznie stwardniał brzuch. Myślę jednak, że to nie dzieciaczek, bo chociaż czasami faktycznie gdzieś się wypnie i robi się taka twarda kuleczka, to tym razem obszar stwardnienia był po dwóch stronach brzucha... Zastanawia mnie to co napisała A.Kasia, że to już czas na twardnienie, więc proszę Kasiu w wolnej chwili rozwiń tę myśl.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny jeszcze raz.. pewnie teraz odezwę się do Was po amnio i mam nadzieję,że u Was wszystko dobrze :* trzymajcie się!

Martita88, Est lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolino wszystkie tu o Tobie myślymi i wierzymy, że przyniesiesz dobre wieści. Trzymaj się!

muminka83, d'nusia, Est lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w szpitalu, w którym chce rodzić. Mam już nawet wyznaczony dzień i godzinę kiedy mnie ciachną :-) Lekarz zrobił na mnie dobre wrażenie i chociaż nie będę zmieniać lekarza prowadzącego, to dał mi swój numer i kazał śmiało dzwonić jak będę miała pytania. Tak więc podpisuję ze szpitalem umowę, a w 32 tygodniu będę mieć jeszcze konsultację z anestezjologiem i neonatologiem.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dzięki Dziewczyny jeszcze raz.. pewnie teraz odezwę się do Was po amnio i mam nadzieję,że u Was wszystko dobrze :* trzymajcie się!

Kochana na pewno będzie dobrze :* trzymaj się ciepło i postaraj zrelaksować w podróży :) trzymam mocno kciukasy &&&&

dqprwn15leplej5m.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina, trzymaj się! Zaciskam kciuki za pozytywne wieści :)

Dziewczyny, jak odczuwacie to twardnienie macicy? Bo ja czasem czuję taką jakby ciężkość w dole brzucha, ale nie wiem, czy to to...

• Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Laski, mam jechać do babci 300 km w jedną stronę,jako pasażer . Jak sobie radzicie z takimi trasami? Częstsze przerwy czy jak? Bo ja bym oczywiście wcale nie jechała :-D

Musisz sama ocenic. Ja moze nie jestem obiektywna, bo dużo jeżdżę, taką trasę 300km to raz w tygodniu na pewno (jako kierowca) i wydaje mi się, ze to bardzo blisko. Dwa tygodnie temu pojechalismy do Zakopanego, to bylo pewnie 700-800 km w jedną stronę (cała Polska) i nawet przez myśl mi nie przeszło, zeby nie jechac.
    Nie bardzo wiem, dlaczego się boisz. Masz bezwzględny nakaz leżenia?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Witam się i ja :)

Ja zawsze prowadzę dolną część pasa pod brzuch :)

http://www.mamazone.pl/tv/film,24378,jak-zapinac-pasy-bezpieczenstwa-w-ciazy.aspx
    Ja tak samo :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Arien dziękuję, że napisałaś o tych pasach. Koniecznie zmieniam swoją dotychczasową praktykę! Ja jeżdżę codziennie do pracy ok. 5 km i oczywiście stałam się regularnym szoferem przy wyjściach ze znajomymi do restauracji.

O tak, ja też jestem szoferem :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Kaarolina kciuki zaciśnięte &&&&&& Będzie dobrze :*

1usai09khne0c7t3.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Mnie wczoraj wieczorem też strasznie stwardniał brzuch. Myślę jednak, że to nie dzieciaczek, bo chociaż czasami faktycznie gdzieś się wypnie i robi się taka twarda kuleczka, to tym razem obszar stwardnienia był po dwóch stronach brzucha... Zastanawia mnie to co napisała A.Kasia, że to już czas na twardnienie, więc proszę Kasiu w wolnej chwili rozwiń tę myśl.

Mnie też to zastanowiło, ponieważ nigdy mi nie twardniał i teraz zastanawiam się czy to jest ok.
    Lekarz mnie pyta zawsze czy mi twardnieje, ja mówię, że nie a on mi mówi, że to dobrze... ale juz zgłupialam teraz.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, znowu o twardnieniach. Każdej dziewczynie po 19 tygodniu będzie twardniał brzuch , tylko jedne to czują a drugie nie. A co do mojej jazdy to nie mam nakazu leżenia , po prostu boje się tak długiej trasy.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, trzymam kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 12:14

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Karolina trzymam kciuki za udane badanie i krótkie oczekiwanie na wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 12:12

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Martita, poszłaś w końcu na mama wie czy zrezygnowałas

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymam mocno kciuki, wszystko będzie dobrze, trzymaj się!

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jazdy samochodem, to dziewczynom, które dużo jeżdzą polecam adapter do pasów
    siada się na taką "pieluchę" dopiętą do fotela i dolną część pasów zapina w kroczu
    http://merlin.pl/Adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy_BeSafe,images_big,17,BS520033.jpg

przez co brzuszek nie jest uciskany.
    ja dostałam taki od przyjaciółki i jest super :)

przy sporadycznych wyprawach samochodem
    darowałabym sobie...zbędny wydatek ;)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam o tym adapterze i chyba rzeczywiście kupię. Choc bez problemu udaje mi się trzymac dolny pas pod brzuchem ale może jak brzuch urosnie to będzie ciężko.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten ponury i zimny dzień w UK.

Karolina napewno wszystko będzie dobrze :)

Wczoraj rzuciłam się w wir sprzątania i teraz muszę odpokutować ;) zmiana firanek i mycie okien nie było dobrym pomysłem ;) Dzisiaj poza obiadem nie zamierzam nic robić ;)
    Przez ostatni tydzień naszło mnie na zakupy. Dziewczyny z UK w argosie jest promocja laktatora manualnego Tommee Tippee. Gdyby któraś była zainteresowana to polecam bo jest dużo gratisów w zestawie. 26.99 £ laktator, 3 butelki 2 smoczki 56 wkładek do stanika, duzy pojemnik i male do mleka :)
    http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/7324277.htm
    Kupiłam fride zestaw do pilegnacji po kąpieli, rozek, kocyk smoczek z termometrem :D (Lubie takie wynalazki)
    Za 10 dni poznam płeć i bierzemy się za remont pokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 13:40

d'nusia, Love_life lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ