Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Gośśś, gratuluję synkabardzo ładne imię wybraliście
Kamka, ja dzisiaj na obiad mam rosół - marzę o nim już od kilku dni
Ja ciuszków na razie nie mam, więc nie mam co praćza zakupy wezmę się jakoś na przełomie października/listopada, wtedy powinnam dostać trochę ubranek po moim siostrzeńcu - będę wiedziała ile i czego jeszcze potrzebuję
Gośśś lubi tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Dla mnie to bez różnicy że ten scopolan jest na receptę. Pap, jak go stosujesz, tzn ile razy dziennie.
skonsultuj to z ginem. nie warto się faszerować. bierz sobie nospę 3razy dziennie (moim zdaniem jesli max to tylko połówkę no chyba, że lekarz Ci inaczej kazał). Odpoczywaj dużo. Ja jak pochodzę nawet po domu albo posiedzę sobie to robię często chociaż 10min leżenia żeby macicę rozluźnić. Widać, że te twardnienia się zdarzają prawie każdej. najważniejsze żeby nie skracało szyjki. Ja będę miała kontrolę szyjkę w przyszły piątek.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Hannia123 wrote:Karolina@ super wiadomości:-) Ja używałam dokładnie tego laktatora i byłam bardzo zadowolona:-)
Dziękuję za rekomendację. Ja na lakatorach nie znam się zupełnie. Wiem tylko, że te z Avent'a są (podobno) dobre. Miałam w planach zakup laktatora, a tutaj los dał mi w prezencie taki sprzętLove_life, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny
Kasiu tez juz sie nie moge doczekac az mi zalozy ten pesser, bede duuuuzo spokojniejsza... Wczoraj jak zbadal mi szyjke to sam sie zdziwil, ze ona jest tak twarda, mowil ze nie jedna kobieta w pierwszej ciazy takiej nie ma i ze po mojej nawet nie widac, ze byla tyle razy ruszana... Ale stwierdzil tez ze woli poczekac z zalozeniem tego krazka do ok 28tyg, bo nie chce zebym dlugo go nosila, bo do niego lubia sie infekcje przyplatac... Teraz to zaciskam nogi, zeby dotrwac do tego czasu hehe
Basia ja pranie ciuszkow to zostawiam na luty, zeby sie nie zakurzyly... A jak ja nie zdarze to zawsze mi mama moze pomoc lub siostra, o to sie nie martwie...
Karka w Czestochowie podobno sa 19go jakies warsztaty dla przyszlych mam... Ale ja akurat na 15ta mam usg polowkowe i nie zdarze...
Martka89 jaka Ty chudziutka jestesaz pozazdroscic
hehe u mnie juz 6kg na plus
Karolina swietne wiescii gratuluje wygranej na pewno sie przyda
i kombinezon tez fajny
M+M dobrze ze wszystko oku nas od mojej pierwszej ciazy bylo powiedziane, ze jak bedzie synus to bedzie Piotrus no i tak zostalo do tej pory
jakos nam obydwom sie to imie podoba
M+M+?, Karolina@ lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
A.Kasia wrote:Wiele z Was popija tą herbatkę z żurawiny, więc przy okazji wizyty w sklepie i ja postanowiłam zakupić ale to jakieś żarty są - na 5 rodzajów herbaty "żurawinowej" jedna miała 30% żurawiny a reszta w granicach 10%
Rozbój w biały dzień. Macie jakąś sprawdzoną herbatkę, gdzie tej żurawiny jest więcej?
Kasiu, niestety tak to jest z tymi herbatami. Dlatego ja od 3 lat zaopatruję się w herbaty (i przyprawy) u jednego sprzedawcy na allegro. Gorąco polecam jego produkty. Gwarantuję, że jak wypijesz jakąś jego herbatę, już nigdy nie spojrzysz na te sklepowe
Poniżej link do jego herbat, co mają w składzie żurawinę:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20540408&order=m&string=%C5%BCurawina&search_scope=userItems-20540408&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-kpr-v4-hou-1-2-0907Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:35
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Love_life wrote:Ehh Mania czytam teraz na forach o tych szczepieniach i sama już nie wiem co robić opinie podzielone..
W sumie to i ja jestem zdezorientowana trocheWieczorem na spokojnie poczytam jeszcze raz i porozmawiam z polozna
Love_life lubi tę wiadomość
[/link]
-
Gośśś Wiem zapisałam się, Planeta Dziecko 16-19
A może uda Ci się dojechać? Albo może udałoby się przełożyć wizytę na wcześniejszą? Potem na Parkitce są comiesięczne spotkania, później Bezpieczny Maluch
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Karolina@ dzięki za link do herbatek!
Ja dzisiaj się gina zapytam o tran czy mogę brać. Już się nie mogę doczekać tej 17.20... Czekałam 4 tygodnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:39
Karolina@ lubi tę wiadomość
-
U mnie +2.5-3kg. U mnie w miare stabilnie waga rosnie okolo 0.5-0.8kg na miesiac. Waze sie codziennie dla swojego spokoju.
No ja z tym praniem tez jeszcze raczej czekam, bo chodze do pracy i po prostu pranie kilka razy tych samych ciuchow odpada. Chce raz to zrobic hurtowo, tylko sie zastanawiam w ktory miesiacu.
-
Pap, mam pozwolenie od lekarza na nospe max. Te twardnienia niby nie skracają mi szyjki, mam 4,5. Na następnej wizycie pogadam z nim czy mogę spróbować scopolan
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Karka wrote:Karolina@ dzięki za link do herbatek!
Ja dzisiaj się gina zapytam o tran czy mogę brać. Już się nie mogę doczekać tej 17.20... Czekałam 4 tygodnie...
Karka, wszystko będzie w porządku. Trzymam kciuki
Podejrzewam, że gin nie będzie miał przeciwwskazań do tranu. Któraś z dziewczyn poleciła mi tran Möller’s Baby. Piję go już 1.5 miesiąca i póki co zdrowa jestem jak rybaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:56
-
Karolina@ wrote:Karka, wszystko będzie w porządku. Trzymam kciuki
Podejrzewam, że gin nie będzie miał przeciwwskazań do tranu. Któraś z dziewczyn poleciła mi tran Möller’s Baby. Piję go już 1.5 miesiąca i póki co zdrowa jestem jak ryba
Właśnie jego chcę zamówić z gemini, mężowi też chcę go dawać
Co do prania i prasowania, to ja chyba przełom stycznia/lutego, zatrudnię mamę i siostrę na pewno, teściowa też pewnie chętnie pomoże
-
baassiia wrote:U mnie +2.5-3kg. U mnie w miare stabilnie waga rosnie okolo 0.5-0.8kg na miesiac. Waze sie codziennie dla swojego spokoju.
No ja z tym praniem tez jeszcze raczej czekam, bo chodze do pracy i po prostu pranie kilka razy tych samych ciuchow odpada. Chce raz to zrobic hurtowo, tylko sie zastanawiam w ktory miesiacu.
Ostatnio oglądałam program O MATKO i Katarzyna Bosacka twierdziła, że uprane i uprasowane ciuszki powinny trochę poleżeć w domu na półce, żeby złapały domowych bakteriiAle ile dokładnie nie powiedziała więc za dużo nie pomogę bo doświadczenia nie mam wcale
Ja bym już dziś wstawiła pranie ale niestety w moim otoczeniu wszyscy wierzą w zabobony więc najlepiej jakbym dziecko ze szpitala przywiozła w prześcieradle do domu i dopiero mogłabym myśleć co maleństwu jest potrzebne
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Karka niestety nie zdarze chocbym chciala, bo badanie mam na 15ta w Bytomiu i przed 16ta to dopiero wyjde z gabinetu, a przekladac nie chce, bo juz jestem od prenatalnych zapisana tych w 11 tyg... Moj M. tez jedzie ze mna i akurat ta 15 nam pasuje ze wzgledu na jego prace... A te co miesieczne spotkania na Parkitce to tez sa jakies warsztaty dla takich przyszlych mam?Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Czesc dziewczyny
Podczytuje Was ale rzadko sie udzielam.
Dzisiaj dowiedzialam sie ze spodziewamy sie dziewczynki, wiec rownowaga w rodzinie bedzie zachowana.
Co do zabobonow, za tydzien mam zostac chrzestna i tez uslyszalam ze kobieta ktora jest w ciazy i chrzestna zostaje to jej dziecko bedzie bezplodne. Cuda wianki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 15:34
d'nusia, Kajola, A.Kasia, Love_life, She86, 26Asia, Est, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość
👩🏻32l.
Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
👨🏻31l.
Niskie parametry nasienia.
🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
3 i 4dpt ⏸️
10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
12dpt beta 732 😍 prog 33.3
14dpt beta 2015 🤩 prog >60
17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚♀️🥰
21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
25+1 740g małej akrobatki 🤸♀️
29+1 1250g dzieciątka ♥️
33+2 2050g ❤️
36+0 2700g ❤️
38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸♀️
👦🏼2013r.
👧🏼2016r. -
Gośśś wrote:Karka niestety nie zdarze chocbym chciala, bo badanie mam na 15ta w Bytomiu i przed 16ta to dopiero wyjde z gabinetu, a przekladac nie chce, bo juz jestem od prenatalnych zapisana tych w 11 tyg... Moj M. tez jedzie ze mna i akurat ta 15 nam pasuje ze wzgledu na jego prace... A te co miesieczne spotkania na Parkitce to tez sa jakies warsztaty dla takich przyszlych mam?
Aha to rozumiem... A co do Parkitki to byłam we wrześniu, takie warsztaty, prowadziły położne, fajnie gadały, zobaczyliśmy porodówkę (ja jednak będę rodzić na Mickiewicza), dostaliśmy jakieś drobne gratisy. Mają być co miesiąc takie spotkania. Dla kobiet w ciąży i dla rodziców malutkich dzieci. Ja byłam z mężem. http://www.szpitalparkitka.com.pl/news,details,176, kolejne 26.10 13-15