Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny może któraś się orientuje bo się pogubiłam i nie wiem co zrobić.
Chodzi o to, że dostałam zwolnienie od lekarza na 7dni, które było wysłane do mnie pocztą i zaginęło!!! Chciałabym się dowiedzieć czy będę miała jakieś nieprzyjemności jak je dostarczę z dużym opóźnieniem? Bo dziś jadę zawieźć nowe a tamto musimy najpierw zlokalizować. Dziś mija chyba 9 dzień od wystawienia tego zaginionego. Co o tym myślicie?Lucky lubi tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Kajola wrote:Dziewczyny może któraś się orientuje bo się pogubiłam i nie wiem co zrobić.
Chodzi o to, że dostałam zwolnienie od lekarza na 7dni, które było wysłane do mnie pocztą i zaginęło!!! Chciałabym się dowiedzieć czy będę miała jakieś nieprzyjemności jak je dostarczę z dużym opóźnieniem? Bo dziś jadę zawieźć nowe a tamto musimy najpierw zlokalizować. Dziś mija chyba 9 dzień od wystawienia tego zaginionego. Co o tym myślicie?Lucky lubi tę wiadomość
-
Liskova wrote:Obniżą Ci zasiłek o 25% za każdy dzień opóźnienia.
A nie zależy to od długości tego zwolnienia? Bo było tylko na 7dni. Gdzieś czytałam, że jak jest powyżej 7dni to dopiero obniżająLucky lubi tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Kajola - a to zwolnienie było wysłane do Ciebie zwykłym listem? Szczerze to nie wiem jak to jest rozgrywane. Ja zawsze L4 wysyłam poleconym. Z drugiej strony Twój druczek L4 i tak już doszedł do nich, ponieważ lekarz zawsze wypisuje 3 egzemplarze (1 oryginał i dwie kopie). Tak mi się wydaje. Najlepiej zadzwoń do ZUSU. Kiedyś tam dzwoniłam i na infolinii dostałam rzeczowe informacje od przemiłej Pani
Lucky lubi tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Kajola - a to zwolnienie było wysłane do Ciebie zwykłym listem? Szczerze to nie wiem jak to jest rozgrywane. Ja zawsze L4 wysyłam poleconym. Z drugiej strony Twój druczek L4 i tak już doszedł do nich, ponieważ lekarz zawsze wypisuje 3 egzemplarze (1 oryginał i dwie kopie). Tak mi się wydaje. Najlepiej zadzwoń do ZUSU. Kiedyś tam dzwoniłam i na infolinii dostałam rzeczowe informacje od przemiłej Pani
Było wysłane poleconym, położna mi powiedziała, że ZUS już ma to zwolnienie ale teraz mi chodzi o pracodawcę. Bo się kierowniczka upominaLucky lubi tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Kajola wrote:Było wysłane poleconym, położna mi powiedziała, że ZUS już ma to zwolnienie ale teraz mi chodzi o pracodawcę. Bo się kierowniczka upomina
Jeżeli było wysłane poleconym, to sprawdź sobie w internetowym systemie śledzenia Poczty Polskiej gdzie utknęło. Jeżeli był to polecony to nie jest źle. Taki list nie ma prawa się zgubić. Zadzwoń na pocztę, podaj nr przesyłki i żądaj wyjaśnień.Est, Lucky, Kajola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Mam jeszcze pytanie do Kasi odnośnie leku Macmiror . Skończyłam go brać całe szczęście ..bo zaczął mnie juz denerwować .W niedziele miałam po nim taki rozciagliwy ciemnozolty śluz już się przestraszylam że to czop .. ale po pierwsze miałam badają szyjke kilka dni wcześniej , a po drugie po braniu tego leku wszystko wróciło do normalności
Pewnie to była ta osłonka z globułki, ona taka galaretowata jest. Też się cieszę że skończyłam je brać na jakiś czas bo strasznie mnie wkurza ta żółta wydzielina.aleksandrazz, Lucky lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Kasiu, mam podobne podejście ale zawsze jakiś niepokój zostaje.
Ale to teraz nieważne muszę znów zformatowac się na pozytywne nastawienie i wyprzeć wszystkie negatywne myśli. A ty kochana jak się miewasz po scysji że szwagierka, mam nadzieję że emocje trochę opadły i będziesz mogła trochę się zrelaksować a może nawet przespać i nadrobić zaległą noc.
A i element pozytywny- wczoraj odwiedzili mnie rodzice, tata cały czas trzymał mnie za stopy i grzal, bo miałam chłodne, mama przywiozła pierogi ruskie i muszę przyznać że dzidzi musiały smakować bo zaczęła się ładnie ruszać. Ze nawet mama poczuła ruchy.!
U mnie też ostatnio atak negatywnych myśli i niska samoocena choć dziś juz trochę lepiej. Miłego dnia dziewczyny!Lucky lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Cześć dziewczyny
Witam się po prawie tygodniowej nieobecności. Niestety miałam problemy z internetem.
Ale teraz już wszystko ok , więc jestem, choć nie próbuję nadrobić zaległości. Zbyt dużo tego jest
No i melduję, że wczoraj byłam na wizycie. Wszystko ok. Niestety mój maluch nie chciał pokazać co ma między nogamiPoza tym lekarz mówi, że wygląda na tydzień starszy niż jest, ale mówi, że sprawdzimy dokładnie na połówkowym. Połowkowe czeka mnie 10.11
Lucky, Love_life, Karka, A.Kasia, kleo2426, She86, Kajola, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Kajola wrote:Dziewczyny może któraś się orientuje bo się pogubiłam i nie wiem co zrobić.
-
Ejj dziewczyny na twardnienia polecam aspargin. Jestem już drugi dzień bez nospy.Oczywiście po konsultacji z lekarzem ale na mnie podzialal
muminka83, Lucky, A.Kasia lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
witajcie dziewczyny
przepraszam że milczę, ale raz że mamy stałe kłopoty z internetem na wsi, a dwa że leżę zestrachana, bo na ostatnim usg wyszło coś nie tak z łożyskiem, lekarz bardzo zmartwiony, nic mi robić nie wolno, mam leżeć plackiem w domu, w razie jakichkolwiek objawów (plamienie, bóle) od razu do szpitala
i tak leżę
a w nocy popłakuję ze strachu
nie wiem kiedy nadrobię te wszystkie strony
bardzo jesteście płodne
witam nowe koleżanki
pozdrawiam wszystkie -
poza tym z maluszkiem wszystko ok, rośnie, chociaż gin nie mierzył nic poza BPF (główka) - 35mm, bo mówi że teraz już nie mierzy się odległości głowa-pupa, następne pomiary na połówkowym
ale ruchy już czuję, rzadko ale czasem to tak wyraźnie jakby Mała mnie tam pazurem drapałaalbo piętą
-
Magda lena wrote:Lucky, Kochana, a co się dzieje z łożyskiem, bo chyba nie doczytałam Twoich postów
Leż, odpoczywaj i pachnij sobieTeraz możesz !!
dowiedziałam się tylko że w złym miejscu się utrzymuje, zasłania wewnętrzne wejście do szyjki, robi się przodujące
powinno się wspinać i przesuwać ku górze, lekarz mówi że jeszcze jest szansa że zmieni położenie
leżę więc i pachnędrzewem z kominka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:32
Magda lena lubi tę wiadomość