X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś się orientuje bo się pogubiłam i nie wiem co zrobić.
    Chodzi o to, że dostałam zwolnienie od lekarza na 7dni, które było wysłane do mnie pocztą i zaginęło!!! Chciałabym się dowiedzieć czy będę miała jakieś nieprzyjemności jak je dostarczę z dużym opóźnieniem? Bo dziś jadę zawieźć nowe a tamto musimy najpierw zlokalizować. Dziś mija chyba 9 dzień od wystawienia tego zaginionego. Co o tym myślicie?

Lucky lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Chodzi o to, że dostałam zwolnienie od lekarza na 7dni, które było wysłane do mnie pocztą i zaginęło!!! Chciałabym się dowiedzieć czy będę miała jakieś nieprzyjemności jak je dostarczę z dużym opóźnieniem? Bo dziś jadę zawieźć nowe a tamto musimy najpierw zlokalizować. Dziś mija chyba 9 dzień od wystawienia tego zaginionego. Co o tym myślicie?
    Obniżą Ci zasiłek o 25% za każdy dzień opóźnienia.

Lucky lubi tę wiadomość

• pleasure Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:18

Kajola, Est, muminka83, Lucky, arien lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Obniżą Ci zasiłek o 25% za każdy dzień opóźnienia.

A nie zależy to od długości tego zwolnienia? Bo było tylko na 7dni. Gdzieś czytałam, że jak jest powyżej 7dni to dopiero obniżają

Lucky lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola - a to zwolnienie było wysłane do Ciebie zwykłym listem? Szczerze to nie wiem jak to jest rozgrywane. Ja zawsze L4 wysyłam poleconym. Z drugiej strony Twój druczek L4 i tak już doszedł do nich, ponieważ lekarz zawsze wypisuje 3 egzemplarze (1 oryginał i dwie kopie). Tak mi się wydaje. Najlepiej zadzwoń do ZUSU. Kiedyś tam dzwoniłam i na infolinii dostałam rzeczowe informacje od przemiłej Pani :)

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kajola , zadzwon do Zusu.

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kajola - a to zwolnienie było wysłane do Ciebie zwykłym listem? Szczerze to nie wiem jak to jest rozgrywane. Ja zawsze L4 wysyłam poleconym. Z drugiej strony Twój druczek L4 i tak już doszedł do nich, ponieważ lekarz zawsze wypisuje 3 egzemplarze (1 oryginał i dwie kopie). Tak mi się wydaje. Najlepiej zadzwoń do ZUSU. Kiedyś tam dzwoniłam i na infolinii dostałam rzeczowe informacje od przemiłej Pani :)

Było wysłane poleconym, położna mi powiedziała, że ZUS już ma to zwolnienie ale teraz mi chodzi o pracodawcę. Bo się kierowniczka upomina

Lucky lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Było wysłane poleconym, położna mi powiedziała, że ZUS już ma to zwolnienie ale teraz mi chodzi o pracodawcę. Bo się kierowniczka upomina

Jeżeli było wysłane poleconym, to sprawdź sobie w internetowym systemie śledzenia Poczty Polskiej gdzie utknęło. Jeżeli był to polecony to nie jest źle. Taki list nie ma prawa się zgubić. Zadzwoń na pocztę, podaj nr przesyłki i żądaj wyjaśnień.

Est, Lucky, Kajola lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:18

Lucky, Kajola lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mam jeszcze pytanie do Kasi odnośnie leku Macmiror . Skończyłam go brać całe szczęście ..bo zaczął mnie juz denerwować .W niedziele miałam po nim taki rozciagliwy ciemnozolty śluz już się przestraszylam że to czop .. ale po pierwsze miałam badają szyjke kilka dni wcześniej , a po drugie po braniu tego leku wszystko wróciło do normalności

Pewnie to była ta osłonka z globułki, ona taka galaretowata jest. Też się cieszę że skończyłam je brać na jakiś czas bo strasznie mnie wkurza ta żółta wydzielina.

aleksandrazz, Lucky lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 należy dostarczyć pracodawcy w ciągu 7 dni kalendarzowych. Tzn. że jak L4 dostałaś w poniedziałek to najpóźniej w następny poniedziałek musisz to wysłać. Liczy się data stempla pocztowego.

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kasiu, mam podobne podejście ale zawsze jakiś niepokój zostaje.
    Ale to teraz nieważne muszę znów zformatowac się na pozytywne nastawienie i wyprzeć wszystkie negatywne myśli. A ty kochana jak się miewasz po scysji że szwagierka, mam nadzieję że emocje trochę opadły i będziesz mogła trochę się zrelaksować a może nawet przespać i nadrobić zaległą noc.
    A i element pozytywny- wczoraj odwiedzili mnie rodzice, tata cały czas trzymał mnie za stopy i grzal, bo miałam chłodne, mama przywiozła pierogi ruskie i muszę przyznać że dzidzi musiały smakować bo zaczęła się ładnie ruszać. Ze nawet mama poczuła ruchy.!

U mnie też ostatnio atak negatywnych myśli i niska samoocena choć dziś juz trochę lepiej. Miłego dnia dziewczyny!

Lucky lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Witam się po prawie tygodniowej nieobecności. Niestety miałam problemy z internetem.

Ale teraz już wszystko ok , więc jestem, choć nie próbuję nadrobić zaległości. Zbyt dużo tego jest :D

No i melduję, że wczoraj byłam na wizycie. Wszystko ok. Niestety mój maluch nie chciał pokazać co ma między nogami :) Poza tym lekarz mówi, że wygląda na tydzień starszy niż jest, ale mówi, że sprawdzimy dokładnie na połówkowym. Połowkowe czeka mnie 10.11 :)

Lucky, Love_life, Karka, A.Kasia, kleo2426, She86, Kajola, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie odzywała się u nas jagood. Mam nadzieję kochana że u Ciebie okey.

Lucky, A.Kasia, d'nusia, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    obniżą za te dni wupłate o 25 % ale tylko te 7 z l4 a zamiast kombinować to idź do lekarza i musi ci wydać kopie...

Lucky lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj dziewczyny na twardnienia polecam aspargin. Jestem już drugi dzień bez nospy.Oczywiście po konsultacji z lekarzem ale na mnie podzialal :-)

muminka83, Lucky, A.Kasia lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny
    przepraszam że milczę, ale raz że mamy stałe kłopoty z internetem na wsi, a dwa że leżę zestrachana, bo na ostatnim usg wyszło coś nie tak z łożyskiem, lekarz bardzo zmartwiony, nic mi robić nie wolno, mam leżeć plackiem w domu, w razie jakichkolwiek objawów (plamienie, bóle) od razu do szpitala
    i tak leżę
    a w nocy popłakuję ze strachu :(

nie wiem kiedy nadrobię te wszystkie strony
    bardzo jesteście płodne :)
    witam nowe koleżanki
    pozdrawiam wszystkie

• Lucky Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym z maluszkiem wszystko ok, rośnie, chociaż gin nie mierzył nic poza BPF (główka) - 35mm, bo mówi że teraz już nie mierzy się odległości głowa-pupa, następne pomiary na połówkowym
    ale ruchy już czuję, rzadko ale czasem to tak wyraźnie jakby Mała mnie tam pazurem drapała :) albo piętą

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, Kochana, a co się dzieje z łożyskiem, bo chyba nie doczytałam Twoich postów :(
    Leż, odpoczywaj i pachnij sobie :) Teraz możesz !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:19

Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Lucky, Kochana, a co się dzieje z łożyskiem, bo chyba nie doczytałam Twoich postów :(
    Leż, odpoczywaj i pachnij sobie :) Teraz możesz !!

dowiedziałam się tylko że w złym miejscu się utrzymuje, zasłania wewnętrzne wejście do szyjki, robi się przodujące :(
    powinno się wspinać i przesuwać ku górze, lekarz mówi że jeszcze jest szansa że zmieni położenie
    leżę więc i pachnę :) drzewem z kominka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:32

Magda lena lubi tę wiadomość

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ