X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja tez wieczorem idę się z kontrolować. To urlopie wolę mieć pewność że wszystko jest ok. Zwłaszcza że powtórzyłam sobie badania i hemoglobina, hematokryt i krwinki czerwone poleciały w dół.

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina może rzeczywiście warto poszukać innego lekarza, bo z tego co piszesz to od wizyty do wizyty ta gin nie wiele widzi i nic nie mówi. Jeśli jest dobra i przyjmuae w innym miejscu, gdzie jest normalny sprzęt to może warto tam się przenieść?

A.Kasia lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do facetów to ja musze mojego pochwalić chociaż czasem to aż przesadza... oczywiście co rano musi sie z małą przywitać w nocy mnie ciągle przykrywa żeby "jego córcia nie zmarzłą w brzuszku" o zakupach to jesli nie wyrwe sie jak jest w pracy to nie ma mowy żebym cokolwiek przyniosła najlepiej to żebym leżała i pachniała... a mnie to wnerwia bo przecież nie jestem kaleka a ciąża nie jest zagrożona...

Love_life lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do łóżeczek to polecam te:
    babypama.eu miałam okazje osobiście przekonać się jaka jest w nich pościel no i łóżeczka są przekształcane na łóżko więc 2w1:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Kaarolina może rzeczywiście warto poszukać innego lekarza, bo z tego co piszesz to od wizyty do wizyty ta gin nie wiele widzi i nic nie mówi. Jeśli jest dobra i przyjmuae w innym miejscu, gdzie jest normalny sprzęt to może warto tam się przenieść?
    No wlasnie jedynie w szpitalu jeszcze pracuje.. wiec nie ma mozliwosci na inny sprzet... u Niej zostane po prostu dla samych zwolnien a wroce do gina ktory prowadzil mi ciaze z Krzysiem... kasa kasą ale spokoj i pewnosc wazniejsza :)2

muminka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka, ładniutkie te łóżeczka:) Ja tak się zastanawiam nad tym http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-ozdobny-front-23el-h8-darland-i5713611534.html bo jest 23 elementów i wydaje mi się nie drogie jak na tyle dodatków. Pościel chce szarą w gwiazdki z tych co są do wyboru.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zalamka, bylam u gina po zwolnienie, z radoscia weszlam, bo nic mi nie dolega a wyszlam ze smutna mina:-( podobno moja szyjka nie jest w najlepszym stanie :-/ zaczyna sie otwierac, jutro mam przyjsc d szpitala na jakies pobranie czegos do badania bakteriologicznego w razie gdyby trzeba bylo zakladac szew:-/ jeju jestem przerazona, bylam tak zalamana ze nie pytalam o nic. Mozecie mi jakos podpowiedziec czy mialyscie cos takiego?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny zalamka, bylam u gina po zwolnienie, z radoscia weszlam, bo nic mi nie dolega a wyszlam ze smutna mina:-( podobno moja szyjka nie jest w najlepszym stanie :-/ zaczyna sie otwierac, jutro mam przyjsc d szpitala na jakies pobranie czegos do badania bakteriologicznego w razie gdyby trzeba bylo zakladac szew:-/ jeju jestem przerazona, bylam tak zalamana ze nie pytalam o nic. Mozecie mi jakos podpowiedziec czy mialyscie cos takiego?

Nic wiecej lekarz nie powiedzial? Badal cie? Robil usg? U mnie tez szyjka jest otwarta tzn. przy badaniu fizykalnym przepuszcza palec, ale po zmierzeniu i badaniu usg wszystko jest ok. Jest po prostu nie za dobrze poszyta o peknieciu przy poprzednim porodzie i taki jej urok teraz. Ale nic zlego sie nie dzieje. A to byl Twoj lekarz prowadzacy?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    kamka, ładniutkie te łóżeczka:) Ja tak się zastanawiam nad tym http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-ozdobny-front-23el-h8-darland-i5713611534.html bo jest 23 elementów i wydaje mi się nie drogie jak na tyle dodatków. Pościel chce szarą w gwiazdki z tych co są do wyboru.
    Ten materac z gryki wymień, bo dziewczyny mówiły, ze takie z gryki mogą mieć robaki :(

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka tak to moj lekarz prowadzacy ale starej daty i nie ma usg, na usg chodze do innego lekarza a tam mam dopiero na polowkowe na 4 listopada. Co robic? Pojsc na usg gdzies szybko?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Skowroneczka tak to moj lekarz prowadzacy ale starej daty i nie ma usg, na usg chodze do innego lekarza a tam mam dopiero na polowkowe na 4 listopada. Co robic? Pojsc na usg gdzies szybko?

Ja bym poszła na usg i do innego lekarza. Nie wiem ile ma lat ten twój lekarz ale w takim przypadku kiedy palpacyjnie coś mu się nie podoba wysłać powinien na usg

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, nie obrażam się, pranie już powieszone :-D a z tym niewychodzeniem z łóżka.... Jakby się tak dało to byłabym za :-)

Est lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Moja koleżanka prowadzi ciążę w Dublinie powiedziała mi że tam nie bada się palpacyjnie no chyba że coś jest naprawdę na haloo nie wiem np. krwawienie, ogromne bóle brzucha. Jak już robią usg bo jest dokładniejsze no i twierdzi że tam palpacyjnie nie bo jest to na tyle delikatne że dla nich bezpieczniej jest zostawić wszystko w spokoju. Na ile to prawda nie wiem

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim musisz byc spokojna Jusia. Odpoczywaj i nie stresuj sie. Szyjke najlepiej ocenic w badaniu usg:-/ Ale skoro to Twoj lekarz prowadzacy to juz chyba troche Cie zna i jak stwierdzi, ze cos zaczyna sie dziac to moze lepiej poczekac do jutra i jechac do szpitala? Tam maja sprzet i ludzi wiec mysle, ze ie przebadaja od A do Z. Bieganie i szukanie lekara teraz, a przy tym stres raczej Ci nie posluzy. Lez, lez i jeszcze raz lez a jutro do spitala. I nie martw sie na zapas. Lekarze czesto sami panikuja. W pierwszej ciazy tez lekarka stwierdzila, ze robi sie rozwarcie w 26tyg. Oczywiscie szpital i straszenie, ze musze isc, bo jak urodze w tym tygodniu to nikt mi dziecka nie bedzie ratowal... Uplakalam sie caly wieczor i noc, rano z dusza na ramieniu na oddzial. Ale nie bylo wcale tak zle. Potem nie dosc, ze donosilam to w dodatku na niepelnym rozwarciu. Wiec nie martw sie, mysl pozytywnie i byle do jutra, a napewno wszysyko sie wyjasni i bedziesz spokojna. Trzymam kciuki:-*

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Magda lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp! Koniecznie idź do innego lekarza.... Najlepiej jutro!
    3mam kciuki! Nosek do góry! :*

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Andriel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia, fuuuj serio? No to trzeba będzie pokombinować :/

jusiakp, przykro dostać takie informacje, Zrób tak jak dziewczyny mówią, bo ja się totalnie nie znam.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp Na razie nie martw się na wyrost i idź koniecznie na usg, żeby sprawdzić dokładnie czy coś się dzieje niepokojącego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 16:51

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko on mi chce jutro zrobic tylko jakies badanie bakteriologiczne a nie usg :-( dlatego ja bym poszla na wlasna reke na usg chocby dla spokojnosci.

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Wiesz co nie znam wszystkich... My mamy od nich z misiem na chmurce wiem ze jestnrecznie malowane i farbami bezpiecznymi dla malucha...

Andriel lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak co do materacy to od razu z marszu odrzućcie z gryką!

A.Kasia lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ