Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kofeinka wrote:biorę tylko Femibion Natal 2 PLUS, nic więcej
mam jeszcze kilka tabletek Biofer FOLIC czyli żelaza z kwasem foliowym i witaminą C, może wziąć to też przez te kilka dni, bo i tak leżą.
Wziąć jak najbardziej a potem powinnas dostać żelazo w wiekszej dawce a te przepisywane są na receptę.
Jeżeli chodzi o dietę to polecam:
Mięso- z mięsa zelaza wchłania się dużo więcej niz z warzyw. Najbogatszym źródłem jest wątróbka.
Buraki, pietruszkę, szpinak, suszone morele.
-
aleksandrazz wrote:Est , nie chce znowu wyjść na marudę , ale mi po tardyferonie się nie poprawiły ;/;d
To moze u Ciebie problem nie jest w braku zelaza? Czy miałaś oznaczane? Ja biorę regularnie ale też uważam na to co jem (pisalam w mailu powyżej) i wyniki mam lepsze.
-
tak ,tylko żelazo jest kiepskie , ale to dlatego że dopiero niedawno zaczęłam jeść , przez 4 miesiące w ciąży nie przyjmowało mi żadnego mięsa , o burakach nie wspomne.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja byłam dzisiaj na szybkiej wizycie "między pacjentkami" bo potrzebowałam zaświadczenie o braku przeciwwskazań do ćwiczeń w ciąży dla fitness clubu.
Doktor zrobił szybkie usg przez brzuch
(30 sek)
Wszystko ok serduszko bije, dziecię powoli w kadrze się nie miesci;)
Jak po usg zapytałam kiedy będzie można podejrzeć płeć to powiedział:
"To jest CHYBA dziewczynka..." z naciskiem na chyba;)
Nie wiem kiedy on to zdążył zobaczyć, bo to naprawdę były sekundy
Będziemy potwierdzać 21 na wizycie u Naszego lekarza prowadzącegokleo2426, Karolina@, ryjkek, A.Kasia, Kajola, muminka83, She86, d'nusia, Izoleccc, Kate84, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość
-
Quote:Ryjkek - boskie informacje Kochana. Gratuluję!! Już się nie mogę doczekać mojego usg u dr. Włoch
A powiedz mi jak długo trwało Twoje usg? Odpowiadała na pytania, czy raczej zbywała?
Szczerze mówiąc nie wiem, ile trwało USG. Pamiętam tylko, że weszłam do gabinetu z 20 minutowym opóźnieniem. Pani doktor na pewno się nie spieszyła, dokładnie badała i sprawdzała wszystko, co można było zbadać. Miałam wrażenie, że zbadała każdy milimetr mojego maluszka. Często zadawałam jej pytania i zawsze uprzejmie i wyczerpująco na nie odpowiadała. Myślę, że też będziesz zadowolona.Karolina@ lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Karolina@ wrote:Dziewczyny znalazłam sposób, na aktywizację ruchową mojego bąbla. Codziennie wieczorem jem jabłko. Kilka minut po tym, następuje prawdziwy dancing with the apple
Mój maluch mam wrażenie, że cały czas szalejecały dzień jakieś fikania czuje
Karolina@ lubi tę wiadomość
-
ryjkek wrote:Quote:Ryjkek - boskie informacje Kochana. Gratuluję!! Już się nie mogę doczekać mojego usg u dr. Włoch
A powiedz mi jak długo trwało Twoje usg? Odpowiadała na pytania, czy raczej zbywała?
Szczerze mówiąc nie wiem, ile trwało USG. Pamiętam tylko, że weszłam do gabinetu z 20 minutowym opóźnieniem. Pani doktor na pewno się nie spieszyła, dokładnie badała i sprawdzała wszystko, co można było zbadać. Miałam wrażenie, że zbadała każdy milimetr mojego maluszka. Często zadawałam jej pytania i zawsze uprzejmie i wyczerpująco na nie odpowiadała. Myślę, że też będziesz zadowolona.
Dziękuję za odpowiedź. Już się nie mogę doczekać poniedziałku. Odliczam dni, a właściwie godzinyryjkek, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomiii - ważne, że szyjka trzyma i wszystko w środku na swoim miejscu
A wyniki napewno też wkrótce się poprawią. A ten fizjoterapeuta to dlaczego? Coś chyba przeoczyłam jak pisałaś
kofeinka - tak jak Est pisała - zaszkodzić nie zaszkodzi, możesz brać do wizytyNo i w ogóle zgadzam się z Est co do diety. Jeszcze dodałabym do tego wszystkiego jarmuż bo jest bardzo zdrowa, jak nie podpasuje Ci smak to możesz sobie blendować np z bananem i pomarańczą. Jest pycha i ma dużo witamin
ryjkek - wspaniałe wieściCieszę się razem z Tobą!
ryjkek, kofeinka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:a tak w ogóle to byłam dzisiaj u swojego gina na kontroli.
szyjka twarda, zamknięta, długa, wody płodowe na swoim miejscu.
morfologia słaaaaba mocno, więc dostałam dodatkową dawkę żelaza.
i poleconego fizjoterapeutę na te moje nieszczęsne plecy
no i zwolnienie na kolejny miesiąc, bo ponoć mi służy i tak ma być dalej
Domiii,co jakiego lekarza chodzisz?Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Karolina@ wrote:Dziewczyny znalazłam sposób, na aktywizację ruchową mojego bąbla. Codziennie wieczorem jem jabłko. Kilka minut po tym, następuje prawdziwy dancing with the apple
ja po jabłkach mam to samoale lepiej jedz to jabłko w ciągu dnia, owoców nie powinno się jeść na noc, bo cukier się już nie trawi i odkłada
-
Est wrote:Wziąć jak najbardziej a potem powinnas dostać żelazo w wiekszej dawce a te przepisywane są na receptę.
Jeżeli chodzi o dietę to polecam:
Mięso- z mięsa zelaza wchłania się dużo więcej niz z warzyw. Najbogatszym źródłem jest wątróbka.
Buraki, pietruszkę, szpinak, suszone morele.
same pyszności -
A.Kasia wrote:domiii - ważne, że szyjka trzyma i wszystko w środku na swoim miejscu
A wyniki napewno też wkrótce się poprawią. A ten fizjoterapeuta to dlaczego? Coś chyba przeoczyłam jak pisałaś
tak Kasieńko, pisałam, że morderczo mnie bolą plecyszczególnie na wieczór, zwijam się z bólu i żadna pozycja nie pomaga
-
Dziękuję dziewczyny za rady
Będę się starać jeść jak najwięcej produktów bogatych w żelazo, zobaczymy co powie lekarz na wizycie za tydzień.
Ech... trzeba się jakoś ratować wątróbką i burakami
A powiedzcie mi jak przyrządzić smacznie szpinak?? I czy może być mrożony? -
Kokaina wrote:Domiii,co jakiego lekarza chodzisz?
Kochana, dr Marcin Wieczorek - genialny jest! dokładny, bada, słucha, odpowiada na pytania, dba, CUD!
przyjmuje w Babka Medica (tam chodzę) i jeszcze chyba w 2 miejscach
a i na pewno w szpitalu na Żelaznej gdzie będę rodzićKokaina lubi tę wiadomość
-
Andriel wrote:domiii, teraz to mnie załamałaś tym jedzeniem owoców...Ja zawsze jadałam na wieczór owoce bo twierdziłam, że to lepsza opcja niż batoniki...
Kochana, nie załamuj się, w każdej chwili możesz zmienić nawyki
w tym przypadku, ani owoc ani batonik na wieczór nie jest dobry
lepiej jakiś jogurt, serek, kanapkę...kofeinka lubi tę wiadomość
-
Hej, byłam dziś po L4, był jakiś lekarz w zastępstwie mojego i stwierdził że on to tak nie może wypisać zwolnienia bez badania. No to się uszykowalam, wsadził wziernik i mówi że jest nadzerk. Wyjął wierni lekko zabrudzony, poszło sporo krwi czerwonej...komentarz taki ze w ciąży to częste i się będzie nasilać. Któraś tez tak miła po badaniu? Bo ja do tej pory nigdy nie plamiłam poza miesiączka mi, w ciąży tez wzorowa wydzielina i dziś po tym nieszczęsnym badaniu krwawilam a teraz brudze. Boje sie...
-
Ja uciekam, prysznic i do łóżka... w brzuchu po prawej stronie zaczęło mnie boleć
nie wspomnę już o kręgosłupie, który boli mnie praktycznie nieustannie.
Odpocząć trzeba chyba, bo dziś nie miałam okazji nawet na trochę się położyć pod kocyk
Miłego wieczoru dziewczyny Wam życzę i dobrej nocy
domiii lubi tę wiadomość