X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    biorę tylko Femibion Natal 2 PLUS, nic więcej
    mam jeszcze kilka tabletek Biofer FOLIC czyli żelaza z kwasem foliowym i witaminą C, może wziąć to też przez te kilka dni, bo i tak leżą.

Wziąć jak najbardziej a potem powinnas dostać żelazo w wiekszej dawce a te przepisywane są na receptę.
    Jeżeli chodzi o dietę to polecam:
    Mięso- z mięsa zelaza wchłania się dużo więcej niz z warzyw. Najbogatszym źródłem jest wątróbka.
    Buraki, pietruszkę, szpinak, suszone morele.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Est , nie chce znowu wyjść na marudę , ale mi po tardyferonie się nie poprawiły ;/;d

To moze u Ciebie problem nie jest w braku zelaza? Czy miałaś oznaczane? Ja biorę regularnie ale też uważam na to co jem (pisalam w mailu powyżej) i wyniki mam lepsze.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ,tylko żelazo jest kiepskie , ale to dlatego że dopiero niedawno zaczęłam jeść , przez 4 miesiące w ciąży nie przyjmowało mi żadnego mięsa , o burakach nie wspomne.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na szybkiej wizycie "między pacjentkami" bo potrzebowałam zaświadczenie o braku przeciwwskazań do ćwiczeń w ciąży dla fitness clubu.
    Doktor zrobił szybkie usg przez brzuch
    (30 sek)
    Wszystko ok serduszko bije, dziecię powoli w kadrze się nie miesci;)
    Jak po usg zapytałam kiedy będzie można podejrzeć płeć to powiedział:
    "To jest CHYBA dziewczynka..." z naciskiem na chyba;)
    Nie wiem kiedy on to zdążył zobaczyć, bo to naprawdę były sekundy
    Będziemy potwierdzać 21 na wizycie u Naszego lekarza prowadzącego

kleo2426, Karolina@, ryjkek, A.Kasia, Kajola, muminka83, She86, d'nusia, Izoleccc, Kate84, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Ryjkek - boskie informacje Kochana. Gratuluję!! Już się nie mogę doczekać mojego usg u dr. Włoch :) A powiedz mi jak długo trwało Twoje usg? Odpowiadała na pytania, czy raczej zbywała?

Szczerze mówiąc nie wiem, ile trwało USG. Pamiętam tylko, że weszłam do gabinetu z 20 minutowym opóźnieniem. Pani doktor na pewno się nie spieszyła, dokładnie badała i sprawdzała wszystko, co można było zbadać. Miałam wrażenie, że zbadała każdy milimetr mojego maluszka. Często zadawałam jej pytania i zawsze uprzejmie i wyczerpująco na nie odpowiadała. Myślę, że też będziesz zadowolona.

Karolina@ lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny znalazłam sposób, na aktywizację ruchową mojego bąbla. Codziennie wieczorem jem jabłko. Kilka minut po tym, następuje prawdziwy dancing with the apple :D

Mój maluch mam wrażenie, że cały czas szaleje :P cały dzień jakieś fikania czuje :P

Karolina@ lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Quote:
    Ryjkek - boskie informacje Kochana. Gratuluję!! Już się nie mogę doczekać mojego usg u dr. Włoch :) A powiedz mi jak długo trwało Twoje usg? Odpowiadała na pytania, czy raczej zbywała?

Szczerze mówiąc nie wiem, ile trwało USG. Pamiętam tylko, że weszłam do gabinetu z 20 minutowym opóźnieniem. Pani doktor na pewno się nie spieszyła, dokładnie badała i sprawdzała wszystko, co można było zbadać. Miałam wrażenie, że zbadała każdy milimetr mojego maluszka. Często zadawałam jej pytania i zawsze uprzejmie i wyczerpująco na nie odpowiadała. Myślę, że też będziesz zadowolona.

Dziękuję za odpowiedź. Już się nie mogę doczekać poniedziałku. Odliczam dni, a właściwie godziny :)

ryjkek, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - ważne, że szyjka trzyma i wszystko w środku na swoim miejscu :) A wyniki napewno też wkrótce się poprawią. A ten fizjoterapeuta to dlaczego? Coś chyba przeoczyłam jak pisałaś :/

kofeinka - tak jak Est pisała - zaszkodzić nie zaszkodzi, możesz brać do wizyty :) No i w ogóle zgadzam się z Est co do diety. Jeszcze dodałabym do tego wszystkiego jarmuż bo jest bardzo zdrowa, jak nie podpasuje Ci smak to możesz sobie blendować np z bananem i pomarańczą. Jest pycha i ma dużo witamin :)

ryjkek - wspaniałe wieści :) Cieszę się razem z Tobą!

ryjkek, kofeinka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a tak w ogóle to byłam dzisiaj u swojego gina na kontroli.
    szyjka twarda, zamknięta, długa, wody płodowe na swoim miejscu.
    morfologia słaaaaba mocno, więc dostałam dodatkową dawkę żelaza.
    i poleconego fizjoterapeutę na te moje nieszczęsne plecy :/
    no i zwolnienie na kolejny miesiąc, bo ponoć mi służy i tak ma być dalej :)

Domiii,co jakiego lekarza chodzisz?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny znalazłam sposób, na aktywizację ruchową mojego bąbla. Codziennie wieczorem jem jabłko. Kilka minut po tym, następuje prawdziwy dancing with the apple :D

ja po jabłkach mam to samo :) ale lepiej jedz to jabłko w ciągu dnia, owoców nie powinno się jeść na noc, bo cukier się już nie trawi i odkłada :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Domii po Tardyferonie nie jest lepiej? Mi poprawiły się wyniki.

szczerze mówiąc nie brałam specyfiku o którym wspominasz... ale gin też nic nie wspominał :/ to na receptę jest?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Wziąć jak najbardziej a potem powinnas dostać żelazo w wiekszej dawce a te przepisywane są na receptę.
    Jeżeli chodzi o dietę to polecam:
    Mięso- z mięsa zelaza wchłania się dużo więcej niz z warzyw. Najbogatszym źródłem jest wątróbka.
    Buraki, pietruszkę, szpinak, suszone morele.

same pyszności :P

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii, teraz to mnie załamałaś tym jedzeniem owoców...Ja zawsze jadałam na wieczór owoce bo twierdziłam, że to lepsza opcja niż batoniki...

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    domiii - ważne, że szyjka trzyma i wszystko w środku na swoim miejscu :) A wyniki napewno też wkrótce się poprawią. A ten fizjoterapeuta to dlaczego? Coś chyba przeoczyłam jak pisałaś :/

tak Kasieńko, pisałam, że morderczo mnie bolą plecy :( szczególnie na wieczór, zwijam się z bólu i żadna pozycja nie pomaga :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za rady :)
    Będę się starać jeść jak najwięcej produktów bogatych w żelazo, zobaczymy co powie lekarz na wizycie za tydzień.
    Ech... trzeba się jakoś ratować wątróbką i burakami ;)
    A powiedzcie mi jak przyrządzić smacznie szpinak?? I czy może być mrożony?

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Domiii,co jakiego lekarza chodzisz?

Kochana, dr Marcin Wieczorek - genialny jest! dokładny, bada, słucha, odpowiada na pytania, dba, CUD! :)

przyjmuje w Babka Medica (tam chodzę) i jeszcze chyba w 2 miejscach
    a i na pewno w szpitalu na Żelaznej gdzie będę rodzić

Kokaina lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile mi wiadomo wątróbka w za dużych ilościach szkodzi bo ma sporo witaminy A

arien, M+M+? lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    domiii, teraz to mnie załamałaś tym jedzeniem owoców...Ja zawsze jadałam na wieczór owoce bo twierdziłam, że to lepsza opcja niż batoniki...

:) Kochana, nie załamuj się, w każdej chwili możesz zmienić nawyki :)
    w tym przypadku, ani owoc ani batonik na wieczór nie jest dobry :(
    lepiej jakiś jogurt, serek, kanapkę...

kofeinka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dziś po L4, był jakiś lekarz w zastępstwie mojego i stwierdził że on to tak nie może wypisać zwolnienia bez badania. No to się uszykowalam, wsadził wziernik i mówi że jest nadzerk. Wyjął wierni lekko zabrudzony, poszło sporo krwi czerwonej...komentarz taki ze w ciąży to częste i się będzie nasilać. Któraś tez tak miła po badaniu? Bo ja do tej pory nigdy nie plamiłam poza miesiączka mi, w ciąży tez wzorowa wydzielina i dziś po tym nieszczęsnym badaniu krwawilam a teraz brudze. Boje sie...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam, prysznic i do łóżka... w brzuchu po prawej stronie zaczęło mnie boleć :/ nie wspomnę już o kręgosłupie, który boli mnie praktycznie nieustannie.

Odpocząć trzeba chyba, bo dziś nie miałam okazji nawet na trochę się położyć pod kocyk :/

Miłego wieczoru dziewczyny Wam życzę i dobrej nocy :)

domiii lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ