X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    biorę tylko Femibion Natal 2 PLUS, nic więcej
    mam jeszcze kilka tabletek Biofer FOLIC czyli żelaza z kwasem foliowym i witaminą C, może wziąć to też przez te kilka dni, bo i tak leżą.

Wziąć jak najbardziej a potem powinnas dostać żelazo w wiekszej dawce a te przepisywane są na receptę.
    Jeżeli chodzi o dietę to polecam:
    Mięso- z mięsa zelaza wchłania się dużo więcej niz z warzyw. Najbogatszym źródłem jest wątróbka.
    Buraki, pietruszkę, szpinak, suszone morele.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Est , nie chce znowu wyjść na marudę , ale mi po tardyferonie się nie poprawiły ;/;d

To moze u Ciebie problem nie jest w braku zelaza? Czy miałaś oznaczane? Ja biorę regularnie ale też uważam na to co jem (pisalam w mailu powyżej) i wyniki mam lepsze.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ,tylko żelazo jest kiepskie , ale to dlatego że dopiero niedawno zaczęłam jeść , przez 4 miesiące w ciąży nie przyjmowało mi żadnego mięsa , o burakach nie wspomne.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na szybkiej wizycie "między pacjentkami" bo potrzebowałam zaświadczenie o braku przeciwwskazań do ćwiczeń w ciąży dla fitness clubu.
    Doktor zrobił szybkie usg przez brzuch
    (30 sek)
    Wszystko ok serduszko bije, dziecię powoli w kadrze się nie miesci;)
    Jak po usg zapytałam kiedy będzie można podejrzeć płeć to powiedział:
    "To jest CHYBA dziewczynka..." z naciskiem na chyba;)
    Nie wiem kiedy on to zdążył zobaczyć, bo to naprawdę były sekundy
    Będziemy potwierdzać 21 na wizycie u Naszego lekarza prowadzącego

kleo2426, Karolina@, ryjkek, A.Kasia, Kajola, muminka83, She86, d'nusia, Izoleccc, Kate84, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Ryjkek - boskie informacje Kochana. Gratuluję!! Już się nie mogę doczekać mojego usg u dr. Włoch :) A powiedz mi jak długo trwało Twoje usg? Odpowiadała na pytania, czy raczej zbywała?

Szczerze mówiąc nie wiem, ile trwało USG. Pamiętam tylko, że weszłam do gabinetu z 20 minutowym opóźnieniem. Pani doktor na pewno się nie spieszyła, dokładnie badała i sprawdzała wszystko, co można było zbadać. Miałam wrażenie, że zbadała każdy milimetr mojego maluszka. Często zadawałam jej pytania i zawsze uprzejmie i wyczerpująco na nie odpowiadała. Myślę, że też będziesz zadowolona.

Karolina@ lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny znalazłam sposób, na aktywizację ruchową mojego bąbla. Codziennie wieczorem jem jabłko. Kilka minut po tym, następuje prawdziwy dancing with the apple :D

Mój maluch mam wrażenie, że cały czas szaleje :P cały dzień jakieś fikania czuje :P

Karolina@ lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Quote:
    Ryjkek - boskie informacje Kochana. Gratuluję!! Już się nie mogę doczekać mojego usg u dr. Włoch :) A powiedz mi jak długo trwało Twoje usg? Odpowiadała na pytania, czy raczej zbywała?

Szczerze mówiąc nie wiem, ile trwało USG. Pamiętam tylko, że weszłam do gabinetu z 20 minutowym opóźnieniem. Pani doktor na pewno się nie spieszyła, dokładnie badała i sprawdzała wszystko, co można było zbadać. Miałam wrażenie, że zbadała każdy milimetr mojego maluszka. Często zadawałam jej pytania i zawsze uprzejmie i wyczerpująco na nie odpowiadała. Myślę, że też będziesz zadowolona.

Dziękuję za odpowiedź. Już się nie mogę doczekać poniedziałku. Odliczam dni, a właściwie godziny :)

ryjkek, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - ważne, że szyjka trzyma i wszystko w środku na swoim miejscu :) A wyniki napewno też wkrótce się poprawią. A ten fizjoterapeuta to dlaczego? Coś chyba przeoczyłam jak pisałaś :/

kofeinka - tak jak Est pisała - zaszkodzić nie zaszkodzi, możesz brać do wizyty :) No i w ogóle zgadzam się z Est co do diety. Jeszcze dodałabym do tego wszystkiego jarmuż bo jest bardzo zdrowa, jak nie podpasuje Ci smak to możesz sobie blendować np z bananem i pomarańczą. Jest pycha i ma dużo witamin :)

ryjkek - wspaniałe wieści :) Cieszę się razem z Tobą!

ryjkek, kofeinka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a tak w ogóle to byłam dzisiaj u swojego gina na kontroli.
    szyjka twarda, zamknięta, długa, wody płodowe na swoim miejscu.
    morfologia słaaaaba mocno, więc dostałam dodatkową dawkę żelaza.
    i poleconego fizjoterapeutę na te moje nieszczęsne plecy :/
    no i zwolnienie na kolejny miesiąc, bo ponoć mi służy i tak ma być dalej :)

Domiii,co jakiego lekarza chodzisz?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny znalazłam sposób, na aktywizację ruchową mojego bąbla. Codziennie wieczorem jem jabłko. Kilka minut po tym, następuje prawdziwy dancing with the apple :D

ja po jabłkach mam to samo :) ale lepiej jedz to jabłko w ciągu dnia, owoców nie powinno się jeść na noc, bo cukier się już nie trawi i odkłada :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Domii po Tardyferonie nie jest lepiej? Mi poprawiły się wyniki.

szczerze mówiąc nie brałam specyfiku o którym wspominasz... ale gin też nic nie wspominał :/ to na receptę jest?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Wziąć jak najbardziej a potem powinnas dostać żelazo w wiekszej dawce a te przepisywane są na receptę.
    Jeżeli chodzi o dietę to polecam:
    Mięso- z mięsa zelaza wchłania się dużo więcej niz z warzyw. Najbogatszym źródłem jest wątróbka.
    Buraki, pietruszkę, szpinak, suszone morele.

same pyszności :P

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii, teraz to mnie załamałaś tym jedzeniem owoców...Ja zawsze jadałam na wieczór owoce bo twierdziłam, że to lepsza opcja niż batoniki...

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    domiii - ważne, że szyjka trzyma i wszystko w środku na swoim miejscu :) A wyniki napewno też wkrótce się poprawią. A ten fizjoterapeuta to dlaczego? Coś chyba przeoczyłam jak pisałaś :/

tak Kasieńko, pisałam, że morderczo mnie bolą plecy :( szczególnie na wieczór, zwijam się z bólu i żadna pozycja nie pomaga :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za rady :)
    Będę się starać jeść jak najwięcej produktów bogatych w żelazo, zobaczymy co powie lekarz na wizycie za tydzień.
    Ech... trzeba się jakoś ratować wątróbką i burakami ;)
    A powiedzcie mi jak przyrządzić smacznie szpinak?? I czy może być mrożony?

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Domiii,co jakiego lekarza chodzisz?

Kochana, dr Marcin Wieczorek - genialny jest! dokładny, bada, słucha, odpowiada na pytania, dba, CUD! :)

przyjmuje w Babka Medica (tam chodzę) i jeszcze chyba w 2 miejscach
    a i na pewno w szpitalu na Żelaznej gdzie będę rodzić

Kokaina lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile mi wiadomo wątróbka w za dużych ilościach szkodzi bo ma sporo witaminy A

arien, M+M+? lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    domiii, teraz to mnie załamałaś tym jedzeniem owoców...Ja zawsze jadałam na wieczór owoce bo twierdziłam, że to lepsza opcja niż batoniki...

:) Kochana, nie załamuj się, w każdej chwili możesz zmienić nawyki :)
    w tym przypadku, ani owoc ani batonik na wieczór nie jest dobry :(
    lepiej jakiś jogurt, serek, kanapkę...

kofeinka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dziś po L4, był jakiś lekarz w zastępstwie mojego i stwierdził że on to tak nie może wypisać zwolnienia bez badania. No to się uszykowalam, wsadził wziernik i mówi że jest nadzerk. Wyjął wierni lekko zabrudzony, poszło sporo krwi czerwonej...komentarz taki ze w ciąży to częste i się będzie nasilać. Któraś tez tak miła po badaniu? Bo ja do tej pory nigdy nie plamiłam poza miesiączka mi, w ciąży tez wzorowa wydzielina i dziś po tym nieszczęsnym badaniu krwawilam a teraz brudze. Boje sie...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam, prysznic i do łóżka... w brzuchu po prawej stronie zaczęło mnie boleć :/ nie wspomnę już o kręgosłupie, który boli mnie praktycznie nieustannie.

Odpocząć trzeba chyba, bo dziś nie miałam okazji nawet na trochę się położyć pod kocyk :/

Miłego wieczoru dziewczyny Wam życzę i dobrej nocy :)

domiii lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ