X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś szwagierka mojego chłopaka przywiozła nam sporo ciuszków (śpioszki, body, pajace, cały karton rajstopek i skarpetek, śliniaczki, spodnie, półśpioszki, legginsy, rożek, śpiworek, butelki i troszkę zabawek) ledwo na półkę zmieściłam w szafce. I mówiła że nie wzięła wszystkiego bo jeszcze ma małą pościel i ochraniacz do łóżeczka.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/253245a5ba88.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:02

A.Kasia, Kajola, Kate84, kleo2426, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89, a wiedziałaś już o tej nadżerce, czy dopiero teraz się pokazała...?
    No ja do 13 tyg KRWAWIŁAM i plamiłam na zmianę. To, że brudzisz to dobrze. tzn lepiej w ogóle nie brudzić, ale jeśli jest to krew brudna to oznacza, że jest stara, a nie nowa. Więc się oczyszczasz. Zobacz jutro rano.

A bierzesz jakiś progesteron?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, dobrej nocki. Nie martw się i zrelaksuj!

A.Kasia lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Dziś szwagierka mojego chłopaka przywiozła nam sporo ciuszków (śpioszki, body, pajace, cały karton rajstopek i skarpetek, śliniaczki, spodnie, półśpioszki, legginsy, rożek, śpiworek, butelki i troszkę zabawek) ledwo na półkę zmieściłam w szafce. I mówiła że nie wzięła wszystkiego bo jeszcze ma małą pościel i ochraniacz do łóżeczka.

Też mam już troszkę ciuszków, ale muszę sobie kupić komodę dla dziecka, żeby je poukładać, bo póki co nie mam gdzie tego wszystkiego nawet schować ;/ narazie trzymam wszystko u mamy .

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Martka89, a wiedziałaś już o tej nadżerce, czy dopiero teraz się pokazała...?
    No ja do 13 tyg KRWAWIŁAM i plamiłam na zmianę. To, że brudzisz to dobrze. tzn lepiej w ogóle nie brudzić, ale jeśli jest to krew brudna to oznacza, że jest stara, a nie nowa. Więc się oczyszczasz. Zobacz jutro rano.

A bierzesz jakiś progesteron?

2 tyg temu byłam i nic nie byLO i dziś nagle...nie dal mi niczego właśnie...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    O ile mi wiadomo wątróbka w za dużych ilościach szkodzi bo ma sporo witaminy A

"w za dużych" a nikt tu nie mówi o jedzeniu codziennie całej świńskiej wątroby ;) Nawet na oddziale patologii ciąży serwowali na obiad wątróbkę z cebulką a tam posiłki ustalał dietetyk, więc sądzę że jakby to było szkodliwe to by nam nie podawali. Kurcze, ale bym teraz zjadła taką wątróbkę <3

Martka89 - mi z kolei lekarz mówił, że nadżerka lubi się w ciąży ładnie goić bo wtedy organizm nastawiony jest na wyższe obroty. I faktycznie wtedy mi się ładnie zagoiła a przed ciążą nawet zabieg wymrażania nie pomógł jej usunąć. Widać co lekarz to opinia...

Est lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jeszcze 2 tyg temu mówił mi ze szyjka ładna, a dziś nadzerka i takie krwawienie? Jestem niespokojna, nie wiem co robić, czy wierzyć czy nie. Niby nie wyglądał na oszołoma ale kurde...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "niby nie wyglądał na oszołoma" :D dobre :)

Ahhh... Nie wiem co Ci poradzić. Kiedy masz wizytę u swojego lekarza? No poczekaj do jutra. Jeśli jutro nie będzie świeżej krwi to raczej wszystko okej.

Est lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Też mam już troszkę ciuszków, ale muszę sobie kupić komodę dla dziecka, żeby je poukładać, bo póki co nie mam gdzie tego wszystkiego nawet schować ;/ narazie trzymam wszystko u mamy .
    Witam w klubie tez mnie czeka kupno komody bo narazie ciuszki leza w kartonie popakowane w worki rozmiarami...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam na poczekalni, 3 babki przede mna :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    "niby nie wyglądał na oszołoma" :D dobre :)

Ahhh... Nie wiem co Ci poradzić. Kiedy masz wizytę u swojego lekarza? No poczekaj do jutra. Jeśli jutro nie będzie świeżej krwi to raczej wszystko okej.
    Wizytę mam za 3 tyg...zobaczymy...Zmartwilam się bo tak jak mówię ja nigdy w życiu nie plamiłam, 2 tyg temu mówił ze jest wszystko ok z szyjka i dziś już taka nadzerka? ??

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    szczerze mówiąc nie brałam specyfiku o którym wspominasz... ale gin też nic nie wspominał :/ to na receptę jest?

Tak, na receptę. Coś mi się ubzduralo, ze Ty tez bierzesz.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    O ile mi wiadomo wątróbka w za dużych ilościach szkodzi bo ma sporo witaminy A

No ale przecież nie będzie jej jadla na śniadanie, obiad i kolację.
    Grozniejsza jest anemia.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:

Super. Sporo zakupów masz z głowy :-)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka ja na razie te ciuszki co mam od kogoś używane to też pochowałam w worki , ale tylko najmniejsze rozmiary , czyli do 68. Większych nawet nie patrzyłam jeszcze. A swoje , które kupiłam nowe leżą sobie w szafie w torbach, też popakowane w miare rozmiarami. Ale wolałabym już jakoś bardziej to pogrupować, bo potem sesja na uczelni, praca licencjacka, praktyki , wszystko na raz ;/

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • RudyTygrysek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dużą szafę a w środkowej części jest biblioteczka i mam zamiar szybę zakleić folią aby zrobić lustro i tam trzymać ciuszki (wszystkie książki wyniesiemy do teściowej na górę)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny czekam na poczekalni, 3 babki przede mna :-/

Powodzenia!

Martka89 - może Cię tak przebadał "delikatnie", że aż krew poszła? Nadżerka ot tak w 2 tyg się nie robi no chyba, że w sposób mechaniczny - od stosunku czy jakiś globułek. Może Twój ginek nawet Ci o niej nie mówił, żebyś się nie stresowała a ten tam zaczął grzebać bez sensu.

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia- trzymam mocno kciuki aby było dobrze:**

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Super. Sporo zakupów masz z głowy :-)
    Dokładnie bardzo dużo z głowy chodź i tak mnie korci żeby troszkę takich pięknych wymarzonych kupić :) Jak przywiezie mi resztę i dowiemy się jaka płeć maleństwa to sobie posegreguje.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoras z was ma szew zakladany?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ