Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju ale odetchnęłam z ulgą jak mi powiedziała, że ok
a z lekarza nie zrezygnuje, bo to taki znajomy rodziny i ogólnie pracuje w szpitalu, więc przy porodzie bedę miała może lepiej heh a na usg bede po prostu chodzic czesciej, dla swojej spokojnosci, teraz mam 4 listopada polowkowe, wiec zobaczymy jak wtedy szyjka wypadnie.
jusiakp
-
Annak bardzo się cieszę, że Twoja droga zawodowa tak teraz idzie do przodu
myślę, że faktycznie pozwoli umilić czas oczekiwania i starań
gratuluję.
Dobrze, że udało się ustalić co odpowiada za Wasze straty i, że dalej wszystko badacie i sprawdzacie na pewno przyniesie efekty :-* a później to my będziemy Ciebie tutaj czytać!
Ja do cc to szczerze mówiąc mam neutralny stosunek, uważam że każda ma prawo decydować o sobie, mam koleżanki które miały ją na tzw życzenie i nie potępiam tego, potrafię zrozumieć ich strach i obawy.Bobaski urodziły się w ten sposób silne, zdrowe bez żadnych komplikacji. Tak samo podchodzę do karmienia piersią każda robi jak uważa bo to jej ciało i ja to szanuje, nie namawiam, nie krytykuje. Za to bardzo nie lubię gdy ktoś próbuje to potępiać i narzucać swoje poglądy. Ja chciałabym rodzić naturalnie, ale będzie co ma być i np ze względu na brak komplikacji czasem przy SN,przenoszenie itp to cc umówione na dany dzień jest może i opcją która uspokaja.
Krówka_muffka przykro mi i mocno trzymam kciuki, żeby szyjka trzymała się i już nie skracała :-*
Martka ja chyba w takiej sytuacji naprawdę już do końca bym nie wróciła, żeby się tam nie denerwować. Przykro mi, że masz taką sytuacjęMoże faktycznie poczekać do jutra i obserwować, albo napisać do swojego gina?
Kofeinka My też jakoś z M ostatnio często mamy problem żeby się dogadać, i mam wrażenie że on jakiś głuchy jest czytam mu, opowiadam jak stres wpływa na Amelke a za chwilę on i tak robi swoje...No ręce opadają! Najgorzej jest gdy jestem w Poznaniu a on w Gdańsku tak jak teraz. Siedzę tutaj sama tydzień, pracuje i latam za sprawami całe dnie a on z kolegami... Faceci! Nie wspomnę, że też myślałam że będzie bardziej się mną interesował i dbał, i było tak ale pierwsze miesiące jak musiałam dużo leżeć i jeszcze czułam się fatalnie. A później przestał jak ręką odjol
Karolina przykro mi, że ta wizyta taka słaba byłateż bym chyba poszła prywatnie...
Co do aktywności w ciąży to ja np bardzo się cieszę, że po tych 4miesiącach oszczędzania lekarz pozwolił na więcej ruchu i ćwiczenia dla kobiet w ciąży, okazały się lekiem na mój stan psychiczny i fizyczny. W pozostałe dni staram się chodzić na spacery po 3,4 km. I dziś bardzo ubolewalam, że nie dotarłam na gimnastykę -auto mi się zepsuło i to nowe! Stanęłam na środku i dupa! A ja oczywiście milion spraw do załatwienia.. Przy tym wszystkim mnie przewiało, przemarzłam i przemokłam oczywiście po godzinie już bolało gardło, po powrocie do domu od razu chleb z czosnkiem i herbaty z miodem i cytryną. Obym się nie rozłożyła!
Aaa i to co czułam od tygodnia to już wiem,że były ruchy. Od paru dni czuję je bardzo intensywnie a dziś to już w ogóle wciąż, po kolacji tak daje że albo nie lubi czosnku albo żelek
Jagood cieszę się, że się odezwałaś i, że fizycznie ok. A jak rozumiem z partnerem bez zmian.. ?
Jusiakp no to faktycznie mógł Cie tym zestresować,dziwne że drugi lekarz uważa zupełnie inaczej jednak on sprawdził na usg więc wg mnie mówi tak jak jest więc mam nadzieję, że jesteś trochę spokojniejsza!
Domii super, że wizyta kontrolna pokazała, że wszystko jest dobrze
Ryjkek cieszę się z udanej wizyty. I jaki termin, jeszcze wyjdzie 29Ty
Lilou fajnie, że choć chwilę mogłaś podejrzeć maleństwo i, że wszystko jest dobrze.
Rudy Tygrysek miło, że tyle ciuszków dostałaś
Karka gratuluję udanej wizyty i, że córeczka tak ładnie rośnieryjkek, Kajola, A.Kasia, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam znowu nockę na czuwaniu mały ponownie zaczął wymiotować
Kiedy się te choroby od nas odczepią
Gratuluję Wam kochane udanych wizyt duże już te Wasze bąbelki, śliczne foteczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 01:49
Karka lubi tę wiadomość
-
Ciesze sie Jusia, ze wszystko ok:-) Jak widac co lekarz to opinia. Tylko skad ten Twoj wzial to rozwarcie skoro wszystko w porzadku? Grunt, ze nic zlego sie nie dzieje, tylko niepotrzebnie cie zestresowal:-/ Lekarz u ktorego robilam usg I trymestru mowil, ze lepiej nie zbadac pacjentki na fotelu, a zrobic usg bo tam widac wszystko i po takim badaniu on tez wie lepiej co i jak. I chyba mial racje. Dlatego koniecznie pomysl o dodatkowych wizytach u lekarza ze sprzetem zeby znow nie miec watpliwosci po wizytach u swojego.
-
jusiakp wrote:aaa jagood jak to jest z tym szwem? mialas rozwarcie stwierdzone przez usg czy tylko palpacyjnie? napisz jak to u ciebie wygladalo
u mnie taka uroda, najwyraźniej. W poprzednich ciąża jechałam do szpitala już z rozwarciem i główką dziecięcia w kanale rodnym. Bez wyraźnych skurczy. W 27 tyg, a przy kolejnej ciazy powtórka-tylko że w 24tyg. Dlatego ja zdecydowałam się na szew, liczę że pomoże donosic malca trochę dłużej, aby miał szansę przeżyć.
Szew miałam zakładany dość wcześnie, wtedy szyjka była ładna-4cm
Teraz podglądam szew na usg, jest założony bardzo wysoko. Do tego stopnia, że współżycie wchodzi w grę. Choć nawet gdybym miała z kim, to nie odwazylabym się.
Już nie mogę doczekać się naszych forumowych rozrabiakow!!! będzie wspaniale<3
do czterech razy sztuka. -
jagood wrote:u mnie taka uroda, najwyraźniej. W poprzednich ciąża jechałam do szpitala już z rozwarciem i główką dziecięcia w kanale rodnym. Bez wyraźnych skurczy. W 27 tyg, a przy kolejnej ciazy powtórka-tylko że w 24tyg. Dlatego ja zdecydowałam się na szew, liczę że pomoże donosic malca trochę dłużej, aby miał szansę przeżyć.
Szew miałam zakładany dość wcześnie, wtedy szyjka była ładna-4cm
Teraz podglądam szew na usg, jest założony bardzo wysoko. Do tego stopnia, że współżycie wchodzi w grę. Choć nawet gdybym miała z kim, to nie odwazylabym się.
Już nie mogę doczekać się naszych forumowych rozrabiakow!!! będzie wspaniale<3
Teraz to już musi być dobrze. :-*jagood, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
dzień dobry kochane
gratuluje udanych wizyt jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa
a i witam się w 22 tygodniu to jeszcze piąty miesiąc czy już szósty??? bo już się pogubiłam z tymi tygodniami...???
miłego dnia wam życzę i powodzenia na wizytachWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:50
A.Kasia, Kajola, edyś, kleo2426, Kokaina, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Kate84 Gratuluję odczuwania ruchów
Jusiakp trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrzenie polegaj tylko na opinii tego lekarza, jak nie chcesz z niego zrezygnować to umawiaj się do dwóch. Mój lekarz też mnie czasem wysyła do innego bo mówi, że nie zaszkodzi jak ktoś inny mnie obejrzy. Co dwie głowy to nie jedna ;-p
Karka Piękna stópka
Wczoraj w kiosku znalazłam gazetę Twoje dziecko z książką. Cena 11.99zł. Jest 6 rodzajów książek, ja mam "zdrowie od noworodka do 2 lat"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:25
kleo2426, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, domiii, Karka lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Witajcie dziewczyny
Miłego dnia
Chyba czuje już delikatne kopniaki dzidziusiahihi Mąż pod ręką tez poczuł i mówi to raczej nie jelita
A.Kasia, muminka83, Kajola, krówka_muffka, She86, M+M+?, kleo2426, domiii, Kokaina, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry w 21 tygodniu
Jeszcze chociaż 13 i będzie cudownie! Niebawem zacznę chyba skreślać kreski na ścianie jak w więzieniu
Tymson pozdrawia a ja czytam co naskrobałyście od ranaMadzialena90, Est, aleksandrazz, Mania1718, muminka83, Kajola, krówka_muffka, Mietka 30:), Magda lena, She86, M+M+?, kleo2426, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, kofeinka, domiii, Andriel, Kokaina, asiunia89, Kate84, Jacqueline, Karka, Hannia123, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko w nocy najwyraźniej poczuło że studencki czwartek był wczoraj i zrobiło sobie dyskotekę do 2 w brzuchu. Ruchy, coś pięknego ale ja jednak chciałam trochę pospać
Jadę dziś do tej mojej babuni, a że pakiet internetu w telefonie mi się skończył odezwę się dopiero wieczorem. Zresztą nie wiem kiedy dojedziemy, bo znacie mnie, pewnie trzeba będzie się zatrzymywać co 20 km
Est, Kajola, Kokaina lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka