X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    nie nie ona zbadala szyjke za pomoca usg - dopochwowo a potem dzidzie przez brzuch juz

No właśnie a więc usg jest lepsze od palpacyjnego bo wskazuje na to czy szyjka ma prawidłowy obraz czy nie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki dobranoc

Est lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale odetchnęłam z ulgą jak mi powiedziała, że ok :) a z lekarza nie zrezygnuje, bo to taki znajomy rodziny i ogólnie pracuje w szpitalu, więc przy porodzie bedę miała może lepiej heh a na usg bede po prostu chodzic czesciej, dla swojej spokojnosci, teraz mam 4 listopada polowkowe, wiec zobaczymy jak wtedy szyjka wypadnie.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jagood jak to jest z tym szwem? mialas rozwarcie stwierdzone przez usg czy tylko palpacyjnie? napisz jak to u ciebie wygladalo :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak bardzo się cieszę, że Twoja droga zawodowa tak teraz idzie do przodu :-) myślę, że faktycznie pozwoli umilić czas oczekiwania i starań :-) gratuluję.
    Dobrze, że udało się ustalić co odpowiada za Wasze straty i, że dalej wszystko badacie i sprawdzacie na pewno przyniesie efekty :-* a później to my będziemy Ciebie tutaj czytać!

Ja do cc to szczerze mówiąc mam neutralny stosunek, uważam że każda ma prawo decydować o sobie, mam koleżanki które miały ją na tzw życzenie i nie potępiam tego, potrafię zrozumieć ich strach i obawy.Bobaski urodziły się w ten sposób silne, zdrowe bez żadnych komplikacji. Tak samo podchodzę do karmienia piersią każda robi jak uważa bo to jej ciało i ja to szanuje, nie namawiam, nie krytykuje. Za to bardzo nie lubię gdy ktoś próbuje to potępiać i narzucać swoje poglądy. Ja chciałabym rodzić naturalnie, ale będzie co ma być i np ze względu na brak komplikacji czasem przy SN,przenoszenie itp to cc umówione na dany dzień jest może i opcją która uspokaja.

Krówka_muffka przykro mi i mocno trzymam kciuki, żeby szyjka trzymała się i już nie skracała :-*

Martka ja chyba w takiej sytuacji naprawdę już do końca bym nie wróciła, żeby się tam nie denerwować. Przykro mi, że masz taką sytuację :-( Może faktycznie poczekać do jutra i obserwować, albo napisać do swojego gina?

Kofeinka My też jakoś z M ostatnio często mamy problem żeby się dogadać, i mam wrażenie że on jakiś głuchy jest czytam mu, opowiadam jak stres wpływa na Amelke a za chwilę on i tak robi swoje...No ręce opadają! Najgorzej jest gdy jestem w Poznaniu a on w Gdańsku tak jak teraz. Siedzę tutaj sama tydzień, pracuje i latam za sprawami całe dnie a on z kolegami... Faceci! Nie wspomnę, że też myślałam że będzie bardziej się mną interesował i dbał, i było tak ale pierwsze miesiące jak musiałam dużo leżeć i jeszcze czułam się fatalnie. A później przestał jak ręką odjol :-P

Karolina przykro mi, że ta wizyta taka słaba była :-( też bym chyba poszła prywatnie...

Co do aktywności w ciąży to ja np bardzo się cieszę, że po tych 4miesiącach oszczędzania lekarz pozwolił na więcej ruchu i ćwiczenia dla kobiet w ciąży, okazały się lekiem na mój stan psychiczny i fizyczny. W pozostałe dni staram się chodzić na spacery po 3,4 km. I dziś bardzo ubolewalam, że nie dotarłam na gimnastykę -auto mi się zepsuło i to nowe! Stanęłam na środku i dupa! A ja oczywiście milion spraw do załatwienia.. Przy tym wszystkim mnie przewiało, przemarzłam i przemokłam oczywiście po godzinie już bolało gardło, po powrocie do domu od razu chleb z czosnkiem i herbaty z miodem i cytryną. Obym się nie rozłożyła!

Aaa i to co czułam od tygodnia to już wiem,że były ruchy. Od paru dni czuję je bardzo intensywnie a dziś to już w ogóle wciąż, po kolacji tak daje że albo nie lubi czosnku albo żelek :-P

Jagood cieszę się, że się odezwałaś i, że fizycznie ok. A jak rozumiem z partnerem bez zmian.. ?

Jusiakp no to faktycznie mógł Cie tym zestresować,dziwne że drugi lekarz uważa zupełnie inaczej jednak on sprawdził na usg więc wg mnie mówi tak jak jest więc mam nadzieję, że jesteś trochę spokojniejsza!

Domii super, że wizyta kontrolna pokazała, że wszystko jest dobrze :-)

Ryjkek cieszę się z udanej wizyty. I jaki termin, jeszcze wyjdzie 29Ty :-P

Lilou fajnie, że choć chwilę mogłaś podejrzeć maleństwo i, że wszystko jest dobrze.

Rudy Tygrysek miło, że tyle ciuszków dostałaś :-)

Karka gratuluję udanej wizyty i, że córeczka tak ładnie rośnie :-)

ryjkek, Kajola, A.Kasia, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale elaborat dałam, no ale po całym dniu nieobecności musiałam nadrobić :-) dobranoc Dziewczyny

Lilou1984 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, a jak się czujesz? Mam nadzieję że już lepiej :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu nockę na czuwaniu mały ponownie zaczął wymiotować :(
    Kiedy się te choroby od nas odczepią :(

Gratuluję Wam kochane udanych wizyt duże już te Wasze bąbelki, śliczne foteczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 01:49

Karka lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie Jusia, ze wszystko ok:-) Jak widac co lekarz to opinia. Tylko skad ten Twoj wzial to rozwarcie skoro wszystko w porzadku? Grunt, ze nic zlego sie nie dzieje, tylko niepotrzebnie cie zestresowal:-/ Lekarz u ktorego robilam usg I trymestru mowil, ze lepiej nie zbadac pacjentki na fotelu, a zrobic usg bo tam widac wszystko i po takim badaniu on tez wie lepiej co i jak. I chyba mial racje. Dlatego koniecznie pomysl o dodatkowych wizytach u lekarza ze sprzetem zeby znow nie miec watpliwosci po wizytach u swojego.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, na 9 mialam sie zglosic na to bakteriologiczne, wiec musze sie ogarnac i pojsc, ciekawe co mi powie dzis.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Witajcie, na 9 mialam sie zglosic na to bakteriologiczne, wiec musze sie ogarnac i pojsc, ciekawe co mi powie dzis.
    Koniecznie daj znać :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    aaa jagood jak to jest z tym szwem? mialas rozwarcie stwierdzone przez usg czy tylko palpacyjnie? napisz jak to u ciebie wygladalo :)

u mnie taka uroda, najwyraźniej. W poprzednich ciąża jechałam do szpitala już z rozwarciem i główką dziecięcia w kanale rodnym. Bez wyraźnych skurczy. W 27 tyg, a przy kolejnej ciazy powtórka-tylko że w 24tyg. Dlatego ja zdecydowałam się na szew, liczę że pomoże donosic malca trochę dłużej, aby miał szansę przeżyć.
    Szew miałam zakładany dość wcześnie, wtedy szyjka była ładna-4cm
    Teraz podglądam szew na usg, jest założony bardzo wysoko. Do tego stopnia, że współżycie wchodzi w grę. Choć nawet gdybym miała z kim, to nie odwazylabym się.

Już nie mogę doczekać się naszych forumowych rozrabiakow!!! będzie wspaniale<3

do czterech razy sztuka.
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    u mnie taka uroda, najwyraźniej. W poprzednich ciąża jechałam do szpitala już z rozwarciem i główką dziecięcia w kanale rodnym. Bez wyraźnych skurczy. W 27 tyg, a przy kolejnej ciazy powtórka-tylko że w 24tyg. Dlatego ja zdecydowałam się na szew, liczę że pomoże donosic malca trochę dłużej, aby miał szansę przeżyć.
    Szew miałam zakładany dość wcześnie, wtedy szyjka była ładna-4cm
    Teraz podglądam szew na usg, jest założony bardzo wysoko. Do tego stopnia, że współżycie wchodzi w grę. Choć nawet gdybym miała z kim, to nie odwazylabym się.

Już nie mogę doczekać się naszych forumowych rozrabiakow!!! będzie wspaniale<3

Teraz to już musi być dobrze. :-*

jagood, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane

gratuluje udanych wizyt jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa :)

a i witam się w 22 tygodniu to jeszcze piąty miesiąc czy już szósty??? bo już się pogubiłam z tymi tygodniami...???

miłego dnia wam życzę i powodzenia na wizytach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:50

A.Kasia, Kajola, edyś, kleo2426, Kokaina, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szósty to wydaje mi się po skończonym 22 tygodniu :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Kate84 Gratuluję odczuwania ruchów :-)

Jusiakp trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :-) nie polegaj tylko na opinii tego lekarza, jak nie chcesz z niego zrezygnować to umawiaj się do dwóch. Mój lekarz też mnie czasem wysyła do innego bo mówi, że nie zaszkodzi jak ktoś inny mnie obejrzy. Co dwie głowy to nie jedna ;-p

Karka Piękna stópka :-D

Wczoraj w kiosku znalazłam gazetę Twoje dziecko z książką. Cena 11.99zł. Jest 6 rodzajów książek, ja mam "zdrowie od noworodka do 2 lat"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:25

kleo2426, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, domiii, Karka lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Miłego dnia :)

Chyba czuje już delikatne kopniaki dzidziusia :) hihi Mąż pod ręką tez poczuł i mówi to raczej nie jelita :)

A.Kasia, muminka83, Kajola, krówka_muffka, She86, M+M+?, kleo2426, domiii, Kokaina, Karka lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 21 tygodniu :D Jeszcze chociaż 13 i będzie cudownie! Niebawem zacznę chyba skreślać kreski na ścianie jak w więzieniu :P

wbdtkz.jpg

Tymson pozdrawia a ja czytam co naskrobałyście od rana ;)

Madzialena90, Est, aleksandrazz, Mania1718, muminka83, Kajola, krówka_muffka, Mietka 30:), Magda lena, She86, M+M+?, kleo2426, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, kofeinka, domiii, Andriel, Kokaina, asiunia89, Kate84, Jacqueline, Karka, Hannia123, Martita88 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam dzisiaj 21. tydzień :-)
    Kasiu , pięknie wyglądasz :-)

muminka83, Mania1718, A.Kasia, Kajola, aleksandrazz, She86, M+M+?, kleo2426, Mietka 30:), Kokaina, Karka, Hannia123 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko w nocy najwyraźniej poczuło że studencki czwartek był wczoraj i zrobiło sobie dyskotekę do 2 w brzuchu. Ruchy, coś pięknego ale ja jednak chciałam trochę pospać :-D Jadę dziś do tej mojej babuni, a że pakiet internetu w telefonie mi się skończył odezwę się dopiero wieczorem. Zresztą nie wiem kiedy dojedziemy, bo znacie mnie, pewnie trzeba będzie się zatrzymywać co 20 km :-D

Est, Kajola, Kokaina lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ