Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamka wrote:Kasia a ja tam lubie takie pizamki i koszule... Wiadomo ze na ulice nie wyskocze w bluzce z myszka miki czy cos no ale na pizamie moze byc... Mojemu tez sie podoba smieje sie ze chociaz wtych pizamach wygladam na bezbronna jak spie:-p
A to wiadomo, że komuś się będzie podobaćProblem mam raczej z tym, że chcąc sobie rok temu kupić stacjonarnie koszulę dla ciężarnych nie znalazłam żadnej, która nie byłaby w słodkie misiaczki albo kreskówkowe dzidziusie
I koniec końców chodziłam w szpitalu w sukience do karmienia z biedronki bo była przynajmniej jednolita.
-
nick nieaktualnyjusiakp - a miałaś takie dolegliwości przedwczoraj? Bo wydaje mi się, że po prostu bardzo się zdenerwowałaś tą szyjką i teraz za bardzo wsłuchujesz się w swoje ciało. Na wszelki wypadek połóż się i odpoczywaj, bierz magnez i coś rozkurczowego. A kiedy teraz masz wizytę?
-
Na pewno sie bardziej wsluchuje to na 100%,wczesniej wszystko bylo ok. Teraz mam usg polowkowe 4 listopada a do tego co mi ciaze prowadzi nie ide narazie, na pewno nie do czasu usg, chyba ze cos sie bedzie dziac, a ma do mnie dzwonic w ciagu dwoch tyg jak bedzie wynik tego badania. Apropo tak sie dlugo czeka?jusiakp
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:A to wiadomo, że komuś się będzie podobać
Problem mam raczej z tym, że chcąc sobie rok temu kupić stacjonarnie koszulę dla ciężarnych nie znalazłam żadnej, która nie byłaby w słodkie misiaczki albo kreskówkowe dzidziusie
I koniec końców chodziłam w szpitalu w sukience do karmienia z biedronki bo była przynajmniej jednolita.
Ja też nie znoszę tych infantylnych koszul w kotki i serduszka. To jest jakas masakra, że tak ciężko znaleźć fajna koszulę dla kobiety w ciąży, żeby nie wyglądała jakby cofnęła się do gimnazjum.
Ja też rozumiem, że niektórzy mają inny gust ale mi to nie podoba się bardzo.Magda lena lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam się w 19tc:)
Wow, nie mogę uwierzyć, że czas aż tak szybko leciJednak od kiedy poczułam kopniaki w poniedziałek do dziś cisza
Na szczęście mam urządzenie do słuchania serduszka, więc jestem spokojna:)
A.Kasia, Kokaina, krówka_muffka, Kate84, Madzialena90, Kajola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusiakp wrote:Na pewno sie bardziej wsluchuje to na 100%,wczesniej wszystko bylo ok. Teraz mam usg polowkowe 4 listopada a do tego co mi ciaze prowadzi nie ide narazie, na pewno nie do czasu usg, chyba ze cos sie bedzie dziac, a ma do mnie dzwonic w ciagu dwoch tyg jak bedzie wynik tego badania. Apropo tak sie dlugo czeka?
Nigdy nie czekałam na wynik posiewu dłużej niż 4 dni, ale zawsze robię w luxmedzie i nie wiem jak jest gdzieś indziej. Jeśli chodzi o wizytowanie to powiem Ci, że nie umiałabym nie żyć w stresie i czekać do 4 listopada na Twoim miejscu. Tym bardziej, że ten Twój lekarz nic Ci konkretnego nie powiedział, nie dał nawet jakiś szczególnych zaleceń tylko kazał czekać. To trochę niepoważne, szczególnie gdy według niego coś się z szyjką dzieje. Powiedział że coś tam nie tak, pobrał wymaz, pogadał sobie o szwie i co w związku z tym? Ta babka wczoraj zrobiła USG i fajnie, przynajmniej wiadomo że nic się nie skróciło ale nie zbadała palpacyjnie i nie wie, czy szyjka nie zmiękła a na USG tego nie widać. Sama nie wiem, nie chcę Cię straszyć bo równie dobrze ten Twój lekarz może powinien już na emeryturę przejść i ma zwidy ale jeśli nie? Dla Twojego zdrowia psychicznego zalecałabym znaleźć innego lekarza, który sprawdzi wszystko kompleksowo (usg i na fotelu), bo teraz będziesz do 4 listopada żyła w stresie i nic dobrego z tego nie wynikniemuminka83 lubi tę wiadomość
-
Jusia , ja też na Twoim miejscu poszukalabym jak najszybciej porządnego lekarza, który by Ci poprowadził ciążę. Przez Internet nikt tu Ci nie postawi diagnozy, zwłaszcza, że do końca nie wiadomo co się dokładnie dzieje.
W jakim mieście mieszkasz? Może któraś z nas będzie mogła Ci kogoś polecić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:54
A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość
-
Część dziewczynki,
u mnie po wczorajszej dolinie humor dzisiaj lepszy
Idę niedługo na spotkanie z kumpelami z pracy i pizzę, odchamić się
A i będziemy mieć rowerek stacjonarny niedługo na zimowe wieczory :]
Miłego popołudnia !krówka_muffka, Est, Kate84 lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
kofeinka wrote:Wróciłam z zakupów... wątróbka, czerwone buraczki na sok, szpinak mrożony również zakupiony.
Powiedzcie mi kochane czy macie jakiś dobry (smaczny) przepis na ten szpinak, np. ..Andriel, kofeinka, arien lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Jussiakp poki co poloz sie i odpoczywaj. To moga byc nerwy.wez nospe. Ja uwazam,ze im mniej badan palpacyjnych tym lepiej. Podobno jednak usg jest lepszs metoda na badanie szyjki, ktora nota bene w ciagu dnia moze miec rozne polozenie a czasem i robi sie mieksza. Jesli po nospie klucia nie przejds to idz na IP. Niech zbadaja i Cie uspokoja.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyCześć. Dołączam się. Moje maleństwo przewidywane jet na 10 marca.
Andriel - co to za urządzenie do słuchania serduszka? Nie słyszałam o takim
Ja też czasem denerwuje się jak nie czuje ruchów dziecka. Ginekolog polecił żeby zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku po 20 minutach - maleństwo ćwiczy podobno wtedy pływanie synchroniczne
Generalnie mi pani gin powiedziała, ze nie trzeba na tym etapie czuć ruchów codziennie bo dzidziuś ma jeszcze dużo miejsca i nie wszystko się czuje + ja mam łożysko na przedniej ścianie.
Jeszcze z pytaniem co Was dziewczyny - czy macie już te ciemną kreskę od pępka w dół? Ja nie mam nawet cienia tej kreskiA.Kasia, Est, Mietka 30:), Izoleccc, Kate84, RudyTygrysek, d'nusia, Madzialena90, Hannia123, Karka, noelka, Kajola, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny