X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze skad te klucia w dole brzucha :-/ co jakies 3 min, moze to skurcze jakies

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Kasia a ja tam lubie takie pizamki i koszule... Wiadomo ze na ulice nie wyskocze w bluzce z myszka miki czy cos no ale na pizamie moze byc... Mojemu tez sie podoba smieje sie ze chociaz wtych pizamach wygladam na bezbronna jak spie:-p

A to wiadomo, że komuś się będzie podobać ;) Problem mam raczej z tym, że chcąc sobie rok temu kupić stacjonarnie koszulę dla ciężarnych nie znalazłam żadnej, która nie byłaby w słodkie misiaczki albo kreskówkowe dzidziusie :/ I koniec końców chodziłam w szpitalu w sukience do karmienia z biedronki bo była przynajmniej jednolita.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet nie w brzuchu tylko nizej jeszcze "tam" na dole

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiak, niestety nie pomogę... ja mam kłucia po bokach, ale to ponoć normalne, ale na dole to nie wiem..

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - a miałaś takie dolegliwości przedwczoraj? Bo wydaje mi się, że po prostu bardzo się zdenerwowałaś tą szyjką i teraz za bardzo wsłuchujesz się w swoje ciało. Na wszelki wypadek połóż się i odpoczywaj, bierz magnez i coś rozkurczowego. A kiedy teraz masz wizytę?

• kamka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia na allegro jest sporo takich gladkich ewentualnie w krate...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno sie bardziej wsluchuje to na 100%,wczesniej wszystko bylo ok. Teraz mam usg polowkowe 4 listopada a do tego co mi ciaze prowadzi nie ide narazie, na pewno nie do czasu usg, chyba ze cos sie bedzie dziac, a ma do mnie dzwonic w ciagu dwoch tyg jak bedzie wynik tego badania. Apropo tak sie dlugo czeka?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie właśnie dwie z tej strony co Ksanka poleciła :) Jedną na ramiączkach i jedną z rękawkiem 3/4. Dam znać jak przyjdą czy fajne :)

• Est Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A to wiadomo, że komuś się będzie podobać ;) Problem mam raczej z tym, że chcąc sobie rok temu kupić stacjonarnie koszulę dla ciężarnych nie znalazłam żadnej, która nie byłaby w słodkie misiaczki albo kreskówkowe dzidziusie :/ I koniec końców chodziłam w szpitalu w sukience do karmienia z biedronki bo była przynajmniej jednolita.

Ja też nie znoszę tych infantylnych koszul w kotki i serduszka. To jest jakas masakra, że tak ciężko znaleźć fajna koszulę dla kobiety w ciąży, żeby nie wyglądała jakby cofnęła się do gimnazjum.
    Ja też rozumiem, że niektórzy mają inny gust ale mi to nie podoba się bardzo.

Magda lena lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się w 19tc:)
    Wow, nie mogę uwierzyć, że czas aż tak szybko leci :) Jednak od kiedy poczułam kopniaki w poniedziałek do dziś cisza :( Na szczęście mam urządzenie do słuchania serduszka, więc jestem spokojna:)

A.Kasia, Kokaina, krówka_muffka, Kate84, Madzialena90, Kajola lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Na pewno sie bardziej wsluchuje to na 100%,wczesniej wszystko bylo ok. Teraz mam usg polowkowe 4 listopada a do tego co mi ciaze prowadzi nie ide narazie, na pewno nie do czasu usg, chyba ze cos sie bedzie dziac, a ma do mnie dzwonic w ciagu dwoch tyg jak bedzie wynik tego badania. Apropo tak sie dlugo czeka?

Nigdy nie czekałam na wynik posiewu dłużej niż 4 dni, ale zawsze robię w luxmedzie i nie wiem jak jest gdzieś indziej. Jeśli chodzi o wizytowanie to powiem Ci, że nie umiałabym nie żyć w stresie i czekać do 4 listopada na Twoim miejscu. Tym bardziej, że ten Twój lekarz nic Ci konkretnego nie powiedział, nie dał nawet jakiś szczególnych zaleceń tylko kazał czekać. To trochę niepoważne, szczególnie gdy według niego coś się z szyjką dzieje. Powiedział że coś tam nie tak, pobrał wymaz, pogadał sobie o szwie i co w związku z tym? Ta babka wczoraj zrobiła USG i fajnie, przynajmniej wiadomo że nic się nie skróciło ale nie zbadała palpacyjnie i nie wie, czy szyjka nie zmiękła a na USG tego nie widać. Sama nie wiem, nie chcę Cię straszyć bo równie dobrze ten Twój lekarz może powinien już na emeryturę przejść i ma zwidy ale jeśli nie? Dla Twojego zdrowia psychicznego zalecałabym znaleźć innego lekarza, który sprawdzi wszystko kompleksowo (usg i na fotelu), bo teraz będziesz do 4 listopada żyła w stresie i nic dobrego z tego nie wyniknie :/

muminka83 lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp mnie czasen kluje pochwa raz z lewej rzz peawej, nie wiem co to jest ale wowczas klade sie albo na lewym boku albo z pupa w gorze. I przechodzi dyskomfort.
    a tak w ogole to dzis macica po prawej mi sie postawila raz.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia , ja też na Twoim miejscu poszukalabym jak najszybciej porządnego lekarza, który by Ci poprowadził ciążę. Przez Internet nikt tu Ci nie postawi diagnozy, zwłaszcza, że do końca nie wiadomo co się dokładnie dzieje.
    W jakim mieście mieszkasz? Może któraś z nas będzie mogła Ci kogoś polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:54

A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki,
    u mnie po wczorajszej dolinie humor dzisiaj lepszy :)
    Idę niedługo na spotkanie z kumpelami z pracy i pizzę, odchamić się :D

A i będziemy mieć rowerek stacjonarny niedługo na zimowe wieczory :]

Miłego popołudnia !

krówka_muffka, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina, a to można rowerkować sobie w ciąży? Bo ja czytałam, że nie :/ A nie powiem bo bardzo chciałam nie raz sobie podeptać.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Wróciłam z zakupów... wątróbka, czerwone buraczki na sok, szpinak mrożony również zakupiony.
    Powiedzcie mi kochane czy macie jakiś dobry (smaczny) przepis na ten szpinak, np. ..
    Kochana ja uwielbiam szpinak ! Na patelnie wylewam troche oleju czy oliwy, potem zabek czosnku duzy i pilnuj zeeby nie zbrazowial tylko jak lekko juz zapachnie to wrzucam szpinak(mowie o brykicie) i smaze.szpinak lubi sol i czosnek. Jak sie juz odparuje woda i szpinak bedzie miekki to dodaje sera plesniowego(kupuje ten niebieski z biedry bo po 1 jest z mleka pasteryzowsnego a po2 i tak go smaze wiec bakterie gina). Ja dodaje tak polowe sera w kawalkach i rozpuszczam. Czasem dodsje odrobine smietany. Gotuje makaron rurki i wszystko mieszam. Mozna tez zrobic to samo ale dodac jeszcze piers kurczaka w kawalkach usmazona. Pycha!

Andriel, kofeinka, arien lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussiakp poki co poloz sie i odpoczywaj. To moga byc nerwy.wez nospe. Ja uwazam,ze im mniej badan palpacyjnych tym lepiej. Podobno jednak usg jest lepszs metoda na badanie szyjki, ktora nota bene w ciagu dnia moze miec rozne polozenie a czasem i robi sie mieksza. Jesli po nospie klucia nie przejds to idz na IP. Niech zbadaja i Cie uspokoja.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - dziękuję za linka

pap86 - bardzo szybki sposób na danie ;)

Dzięki dziewczyny :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dołączam się. Moje maleństwo przewidywane jet na 10 marca.
    Andriel - co to za urządzenie do słuchania serduszka? Nie słyszałam o takim
    Ja też czasem denerwuje się jak nie czuje ruchów dziecka. Ginekolog polecił żeby zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku po 20 minutach - maleństwo ćwiczy podobno wtedy pływanie synchroniczne :-)
    Generalnie mi pani gin powiedziała, ze nie trzeba na tym etapie czuć ruchów codziennie bo dzidziuś ma jeszcze dużo miejsca i nie wszystko się czuje + ja mam łożysko na przedniej ścianie.
    Jeszcze z pytaniem co Was dziewczyny - czy macie już te ciemną kreskę od pępka w dół? Ja nie mam nawet cienia tej kreski :-(

A.Kasia, Est, Mietka 30:), Izoleccc, Kate84, RudyTygrysek, d'nusia, Madzialena90, Hannia123, Karka, noelka, Kajola, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Vira :) A wiesz już jaka płeć maluszka? Co do kreski to to dość indywidualna sprawa, teraz jeszcze nic nie mam, w poprzedniej ciąży pojawiła się koło 24 tygodnia :) Zdarzają się dziewczyny, które wcale jej nie mają w ciąży :)

‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ