Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czas leci bardzo szybko. Jeszcze niedawno byłyśmy w 6 tygodniu a tu już część z nas w 21. Jestem pod wrażeniem uciekającego czasu.
Est, A.Kasia, Magda lena, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, kofeinka, kleo2426, ryjkek, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Kobitki,
Wy sobie nawet jaj nie róbcie, że niektóre z Was już dobijają do szóstego miesiąca!
Jak tak dalej pójdzie, to te Wasze dzieciaki zaraz będą maturę zdawać!
Ale prujecie do przodu
Pamiętam, że ostatnio była tutaj dyskusja na temat soku z żurawiny i jego składu.
Może Was zainteresuje: wczoraj w aptece Superpharm widziałam sok z żurawiny 100%. Marka ŻuraVital Oleofarm.Est, Mietka 30:), muminka83, Kajola, A.Kasia, Magda lena, jagood, kleo2426, RudyTygrysek, Andriel, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
-
U mnie "oczko" wskoczy w poniedzialek:-) A w srode polowkowe. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w jak najlepszym porzadku... I jesli potwierdzi sie dziewczynka to trzeba bedzie wystartowac z wyprawka i pokoikiem. Juz nie moge sie doczekac:-)
muminka83, Est, A.Kasia, Kajola, She86, kleo2426, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Oooo, dzisiaj już 50% ciąży za mną
A wczoraj kuzynka się pytała kiedy rozwiązanie i nie uwierzycie ale obstawiała, że na grudzień
Madzialena90, Magda lena, She86, A.Kasia, muminka83, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Muminko! Dokładnie. Nie wiem kiedy tyle czasu minęło.
Fantastycznie! Oby po porodzie macierzyński tak szybko nie leciał.... grrrr
Karka, gratulacje córeczki! 3 cm stopa...Szok. Właśnie wzięłam linijkę i patrze na te 3 cm... Wow.
Jusia!!!!!! Widzisz Kochana! Dobrze, że skonsultowałaś to :* Uffff. kurcze a ten lekarz to Ci powiem .... nagadałabym mu lekko! Najważniejsze, że szyjka ładna. Ładniejsza niż moja. Moja ma 3cm.
Idę robić tosty z duuuużą ilością sera mmmmA po śniadaniu jedziemy z mężem oglądać bryki dla synka
Mam upatrzony Bebetto luca s line.
Miłego dnia Laseczki! Powodzenia dziś na wizytach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:58
Est, Karka lubią tę wiadomość
-
Ok wróciłam i w sumie zrobił mi tylko to badanie, tzn. włożył patyczek "tam" i kazał zanieść do laboratorium i zapłaciłam tammmm... 55zł
masakra
i mówił, że będzie dzwonił do mnie jak będzie wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 10:00
jusiakp
-
Dzień dobry
Ja dostałam od żony chrzestnego buteleczkę soku żurawinowego własnej roboty, także jest genialny
Wczoraj wieczorem krzyknęłam na meżą, bo mnie zdenerwował i w tym samym momencie moje dziecko postanowiło mi odstawić serie leciutkich kopnięć. Chyyba się maleństwo zdenerwowało, że krzyczę na tatusia
Swoją drogą co do czasu to mija bardzo szybko. W ogóle z dnia na dzień wszystko się zmienia. Jeszcze miesiąc temu czułam się zupełnie normalnie, a dziś podziwiam piękny brzuszekRazem z mężem postanowiliśmy rozmawiać z maluszkiem, ponoć już słyszy
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dzisiaj słyszałam serduszko!
Miałam wizytę kontrolną u położnej i gin. ale taką bez USG.
Wyniki krwi dobre.
USG w szpitalu na 19.11 umówione - prywatnie idę 26.10 i już nie mogę się doczekać!
A Sok z 100% żurawiny OLEOFARM kupowałam w gemini za niecałe 15 zł. W Rosmannie mają go 2 x drożej.A.Kasia, muminka83, kleo2426, d'nusia, Kokaina, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
-
jusiakp wrote:Ok wróciłam i w sumie zrobił mi tylko to badanie, tzn. włożył patyczek "tam" i kazał zanieść do laboratorium i zapłaciłam tammmm... 55zł
masakra
i mówił, że będzie dzwonił do mnie jak będzie wynik.
Nie rozumiem tylko jednego - dlaczego nie wypisał ci skierowania na to badanie. W ciąży przysługuje bezpłatnie tak jak cytologia pomimo że robiło się ją np rok wcześniej. wrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 12:24
-
nick nieaktualnyMi się też wydaje, że powinnaś mieć to za free. Swoją drogą dużo zapłaciłaś, ja robiłam to badanie prywatnie w luxmedzie i zapłaciłam 30zł. No ale przynajmniej będziesz miała zrobione, i tak by Cię to czekało w późniejszym etapie a w razie co będzie wiadomo czy się czasem jakieś badziewie nie rozwija.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Wróciłam z zakupów... wątróbka, czerwone buraczki na sok, szpinak mrożony również zakupiony.
Powiedzcie mi kochane czy macie jakiś dobry (smaczny) przepis na ten szpinak, np. z makaronem..? Byłabym wdzięczna.
A.Kasia piękny brzuszek !!
Ja cierpliwie czekam na jakiś najmniejszy chociaż znak z brzuszka... ale tam nadal ciszamaleństwo nie chce się do mnie odezwać chyba jeszcze
Czekam, czekam, czekam...
-
nick nieaktualnyKofeinka - ja bardzo często korzystam z przepisów z tej strony i chyba jeszcze się nie zdarzyło, żeby nie wyszło albo było niesmaczne
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/szpinak/przepisy.html
Jusiakp - na pewno będzie trzeba powtórzyć bo infekcje pochwy lubią się w ciąży pojawiać. Ale musisz być dobrej myśli, że żaden szew nie będzie potrzebnykofeinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyksanka wrote:Hej, dzis ohladalam kolekcje italian fashion, musze przyznac maja fajne koszulki do karmienia i w dobrej cenie
Ooo, dzięki za infoprzejrzałam i faktycznie ładne, chyba sobie jedną kupię. Jak widzę te koszule nocne dla ciężarnych z jakimiś misiami srysiami to się odechciewa wszystkiego. Nie rozumiem dlaczego dla dorosłych kobiet robi się koszule w tak infantylne wzory. To, że w ciąży jestem nie znaczy, że mi mózg wyżarło i cofnęłam się do czasów przedszkola.
ksanka, RudyTygrysek, Est, d'nusia, muminka83, Mietka 30:), baassiia, asiunia89, Kate84 lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Ooo, dzięki za info
przejrzałam i faktycznie ładne, chyba sobie jedną kupię. Jak widzę te koszule nocne dla ciężarnych z jakimiś misiami srysiami to się odechciewa wszystkiego. Nie rozumiem dlaczego dla dorosłych kobiet robi się koszule w tak infantylne wzory. To, że w ciąży jestem nie znaczy, że mi mózg wyżarło i cofnęłam się do czasów przedszkola.