X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci bardzo szybko. Jeszcze niedawno byłyśmy w 6 tygodniu a tu już część z nas w 21. Jestem pod wrażeniem uciekającego czasu.

Est, A.Kasia, Magda lena, RudyTygrysek, RudyTygrysek, RudyTygrysek, kofeinka, kleo2426, ryjkek, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• annak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki,
    Wy sobie nawet jaj nie róbcie, że niektóre z Was już dobijają do szóstego miesiąca!
    Jak tak dalej pójdzie, to te Wasze dzieciaki zaraz będą maturę zdawać!
    Ale prujecie do przodu :-)

Pamiętam, że ostatnio była tutaj dyskusja na temat soku z żurawiny i jego składu.
    Może Was zainteresuje: wczoraj w aptece Superpharm widziałam sok z żurawiny 100%. Marka ŻuraVital Oleofarm.

Est, Mietka 30:), muminka83, Kajola, A.Kasia, Magda lena, jagood, kleo2426, RudyTygrysek, Andriel, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie "oczko" wskoczy w poniedzialek:-) A w srode polowkowe. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w jak najlepszym porzadku... I jesli potwierdzi sie dziewczynka to trzeba bedzie wystartowac z wyprawka i pokoikiem. Juz nie moge sie doczekac:-)

muminka83, Est, A.Kasia, Kajola, She86, kleo2426, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu śliczny brzuszek <3

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Kajola Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, dzisiaj już 50% ciąży za mną :-D

A wczoraj kuzynka się pytała kiedy rozwiązanie i nie uwierzycie ale obstawiała, że na grudzień ;-)

Madzialena90, Magda lena, She86, A.Kasia, muminka83, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane miała któraś do czynienia z wózkiem ADAMEX BARLETTA 3w1???

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko! Dokładnie. Nie wiem kiedy tyle czasu minęło. <3 Fantastycznie! Oby po porodzie macierzyński tak szybko nie leciał.... grrrr

Karka, gratulacje córeczki! 3 cm stopa...Szok. Właśnie wzięłam linijkę i patrze na te 3 cm... Wow. :)

Jusia!!!!!! Widzisz Kochana! Dobrze, że skonsultowałaś to :* Uffff. kurcze a ten lekarz to Ci powiem .... nagadałabym mu lekko! Najważniejsze, że szyjka ładna. Ładniejsza niż moja. Moja ma 3cm.

Idę robić tosty z duuuużą ilością sera mmmm <3 <3 A po śniadaniu jedziemy z mężem oglądać bryki dla synka :D Mam upatrzony Bebetto luca s line.
    Miłego dnia Laseczki! Powodzenia dziś na wizytach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:58

Est, Karka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie herbatki z żurawiny, Kasiu chyba Ty pytałaś ja pije tą http://apteo.eu/produkt/ukad_moczowy/71

A.Kasia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok wróciłam i w sumie zrobił mi tylko to badanie, tzn. włożył patyczek "tam" i kazał zanieść do laboratorium i zapłaciłam tammmm... 55zł :-/ masakra
    i mówił, że będzie dzwonił do mnie jak będzie wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 10:00

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dostałam od żony chrzestnego buteleczkę soku żurawinowego własnej roboty, także jest genialny :)

Wczoraj wieczorem krzyknęłam na meżą, bo mnie zdenerwował i w tym samym momencie moje dziecko postanowiło mi odstawić serie leciutkich kopnięć. Chyyba się maleństwo zdenerwowało, że krzyczę na tatusia :D

Swoją drogą co do czasu to mija bardzo szybko. W ogóle z dnia na dzień wszystko się zmienia. Jeszcze miesiąc temu czułam się zupełnie normalnie, a dziś podziwiam piękny brzuszek :) Razem z mężem postanowiliśmy rozmawiać z maluszkiem, ponoć już słyszy :D

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • polin Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj słyszałam serduszko! :)
    Miałam wizytę kontrolną u położnej i gin. ale taką bez USG.
    Wyniki krwi dobre.
    USG w szpitalu na 19.11 umówione - prywatnie idę 26.10 i już nie mogę się doczekać!

A Sok z 100% żurawiny OLEOFARM kupowałam w gemini za niecałe 15 zł. W Rosmannie mają go 2 x drożej.

A.Kasia, muminka83, kleo2426, d'nusia, Kokaina, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ok wróciłam i w sumie zrobił mi tylko to badanie, tzn. włożył patyczek "tam" i kazał zanieść do laboratorium i zapłaciłam tammmm... 55zł :-/ masakra
    i mówił, że będzie dzwonił do mnie jak będzie wynik.

Nie rozumiem tylko jednego - dlaczego nie wypisał ci skierowania na to badanie. W ciąży przysługuje bezpłatnie tak jak cytologia pomimo że robiło się ją np rok wcześniej. wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 12:24

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też wydaje, że powinnaś mieć to za free. Swoją drogą dużo zapłaciłaś, ja robiłam to badanie prywatnie w luxmedzie i zapłaciłam 30zł. No ale przynajmniej będziesz miała zrobione, i tak by Cię to czekało w późniejszym etapie a w razie co będzie wiadomo czy się czasem jakieś badziewie nie rozwija.

muminka83 lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów... wątróbka, czerwone buraczki na sok, szpinak mrożony również zakupiony.
    Powiedzcie mi kochane czy macie jakiś dobry (smaczny) przepis na ten szpinak, np. z makaronem..? Byłabym wdzięczna.

A.Kasia piękny brzuszek !! <3

Ja cierpliwie czekam na jakiś najmniejszy chociaż znak z brzuszka... ale tam nadal cisza :( maleństwo nie chce się do mnie odezwać chyba jeszcze :/
    Czekam, czekam, czekam...

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie jest tak ze badanie wykonane jest teraz a jak szew bedzie potrzebny dopiero pod koniec ciazy? To znow to badanie? W ogole co chwile cos mnie kluje w brzuchu i wkrecam sobie :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzis ohladalam kolekcje italian fashion, musze przyznac maja fajne koszulki do karmienia i w dobrej cenie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka - ja bardzo często korzystam z przepisów z tej strony i chyba jeszcze się nie zdarzyło, żeby nie wyszło albo było niesmaczne :)

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/szpinak/przepisy.html

Jusiakp - na pewno będzie trzeba powtórzyć bo infekcje pochwy lubią się w ciąży pojawiać. Ale musisz być dobrej myśli, że żaden szew nie będzie potrzebny :)

kofeinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej, dzis ohladalam kolekcje italian fashion, musze przyznac maja fajne koszulki do karmienia i w dobrej cenie

Ooo, dzięki za info :) przejrzałam i faktycznie ładne, chyba sobie jedną kupię. Jak widzę te koszule nocne dla ciężarnych z jakimiś misiami srysiami to się odechciewa wszystkiego. Nie rozumiem dlaczego dla dorosłych kobiet robi się koszule w tak infantylne wzory. To, że w ciąży jestem nie znaczy, że mi mózg wyżarło i cofnęłam się do czasów przedszkola.

ksanka, RudyTygrysek, Est, d'nusia, muminka83, Mietka 30:), baassiia, asiunia89, Kate84 lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ooo, dzięki za info :) przejrzałam i faktycznie ładne, chyba sobie jedną kupię. Jak widzę te koszule nocne dla ciężarnych z jakimiś misiami srysiami to się odechciewa wszystkiego. Nie rozumiem dlaczego dla dorosłych kobiet robi się koszule w tak infantylne wzory. To, że w ciąży jestem nie znaczy, że mi mózg wyżarło i cofnęłam się do czasów przedszkola.
    Kasia a ja tam lubie takie pizamki i koszule... Wiadomo ze na ulice nie wyskocze w bluzce z myszka miki czy cos no ale na pizamie moze byc... Mojemu tez sie podoba smieje sie ze chociaz wtych pizamach wygladam na bezbronna jak spie:-p

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ladne wzory i kolory, kupilam tam sobie tez szlafroczek, i cena tez fajna. Poza tym w bardzo subtelny sposob mozna cyca wyciagnac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:22

A.Kasia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ