Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Martka89 wrote:Kurde jeszcze 2 tyg temu mówił mi ze szyjka ładna, a dziś nadzerka i takie krwawienie? Jestem niespokojna, nie wiem co robić, czy wierzyć czy nie. Niby nie wyglądał na oszołoma ale kurde...
Ja mogę Ci powiedzieć, że w pierwszej ciąży miałam nadżerkę,przy pobieraniu cytologii i użyciu wziernika też była krew i w dniu po wizycie jeszcze miałam brudną wkładkę. Od tamtego incydentu całą ciąże nie plamiłam, więc może to być jednorazowe. Nie denerwuj się, po prostu jest to żywa tkanka którą wystarczy lekko dotknąć i delikatne plamienie może być po badaniu. Oczywiście liczyłam że ciąża mi wyleczy nadżerkę, bo czasami tak bywa, ale ja niestety musiałam ją po ciąży usuwać, bo długo nieleczona nadżerka może nawet prowadzić do nowotworów(cytuję mojego lekarza)w ciąży się jej oczywiście nie leczy! Nie denerwuj się kochana:*
-
kofeinka wrote:Dziękuję dziewczyny za rady
Będę się starać jeść jak najwięcej produktów bogatych w żelazo, zobaczymy co powie lekarz na wizycie za tydzień.
Ech... trzeba się jakoś ratować wątróbką i burakami
A powiedzcie mi jak przyrządzić smacznie szpinak?? I czy może być mrożony?
Żelazo jest w wołowinie, suszonych morelach, warzywach strączkowych, ziarnach, natce pietruszki ważne jest żeby te produkty łączyć z produktami bogatymi w witaminę C bo jest łatwiej przyswajalne.Est, kofeinka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
krówka_muffka wrote:Ja mogę Ci powiedzieć, że w pierwszej ciąży miałam nadżerkę,przy pobieraniu cytologii i użyciu wziernika też była krew i w dniu po wizycie jeszcze miałam brudną wkładkę. Od tamtego incydentu całą ciąże nie plamiłam, więc może to być jednorazowe. Nie denerwuj się, po prostu jest to żywa tkanka którą wystarczy lekko dotknąć i delikatne plamienie może być po badaniu. Oczywiście liczyłam że ciąża mi wyleczy nadżerkę, bo czasami tak bywa, ale ja niestety musiałam ją po ciąży usuwać, bo długo nieleczona nadżerka może nawet prowadzić do nowotworów(cytuję mojego lekarza)w ciąży się jej oczywiście nie leczy! Nie denerwuj się kochana:*
Rozumiem ze w takiej sytuacji zero seksu? -
Martka89 wrote:Rozumiem ze w takiej sytuacji zero seksu?
Wiesz, Nam lekarz dał przyzwolenie,ale bez szaleństw.Tylko jak ustanie brudzenie.Pamiętam to dokładnie, bo bardzo się tym przejmowałam, tak jak Ty. Poza tym jeśli po stosunku będziesz odczuwała pieczenie, to ja też tak miałam. Głowa do góry!
-
nick nieaktualny
-
jagood kochanie, dziękuję że myślałaś o mnie.
A. Kasiu a powiedź mi jak ty odczuwasz to,że Ci brzuch twardnieje jak np. wstajesz, ja mam wrażenie że jak chodzę to mam ciągle napięty brzuch.. ja tego nie ogarniam,czy można mieć miękki brzuch jak się chodzi??
-
Dziewczyny tutaj na forum, tylko w dziale Porody, jest taki wątek pt. "Dobre porody" i tam jest pelno opisow fajnych, szybkich porodów. Prawie się poryczalam ze wzruszenia jak czytalam tamte fantastyczne opisy. Życzę każdej z nas takiego porodu!
baassiia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrówka_muffka wrote:jagood kochanie, dziękuję że myślałaś o mnie.
A. Kasiu a powiedź mi jak ty odczuwasz to,że Ci brzuch twardnieje jak np. wstajesz, ja mam wrażenie że jak chodzę to mam ciągle napięty brzuch.. ja tego nie ogarniam,czy można mieć miękki brzuch jak się chodzi??
Jak jest twardy to jest jak kamień i podnosi mi się do góry. Normalnie macica nie jest miękka jak gąbka, im większy brzuch to jest bardziej napięta ale elastyczna. Chodzi mi o to, że jeśli w dotyku nie stawia oporu to jest ok i nie ma co się przejmować.muminka83 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Jak jest twardy to jest jak kamień i podnosi mi się do góry. Normalnie macica nie jest miękka jak gąbka, im większy brzuch to jest bardziej napięta ale elastyczna. Chodzi mi o to, że jeśli w dotyku nie stawia oporu to jest ok i nie ma co się przejmować.
Dziękuję :***
chyba mam dziś dzień schizowania, ja chcę luty 2016:DRenka88, Magda lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobry wieczór
Zanim nadrobię te kilka stronek chciałam napisać, że miałam prenatalne dzisiaj połówkowe i potwierdzone na 100%, że dziewczynkaTrafiliśmy na fajną babeczkę, wszystko nam tłumaczyła i w ogóle. Wszystko jest w porządku, wszystko ma w normie i na miejscu, waży ok. 320g
stópkę ma ok. 3cm
xxxWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:01
A.Kasia, Renka88, RudyTygrysek, jagood, edyś, d'nusia, Est, muminka83, Izoleccc, Mania1718, Kate84, Lilou1984, kleo2426, ryjkek, Kajola, Mietka 30:), She86, Marlena, Madzialena90, krówka_muffka, Magda lena, Hannia123, domiii, asiunia89, Martita88 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Dziewczyny, do jakiego odczucia byscie porownaly skurcze, ktore na tym etapie moga sie pojawiac? Ja czuje tak jakby uszczypniecia, trwaja sekunde i potrafia zabolec. Nie pojawiaja sie zbyt czesto ale w roznych miejscach. Czy to normalne czy mam byc czujna?
-
No i jestem po.. troche to trwalo ale w koncu wiem co i jak. Więc lekarka która wykonywala usg najpierw zbadala szyjke i ... pomierzyła i stwierdziła ze nie skraca się tzn jest wystarczajaco dluga - 3,75 ani nie rozwiera, wiec hmmm.. co tu myslec? Pójdę jutro na to badanie bakteryjne ale na żaden szew sie nie godze poki co. Co myslicie? U dzidzi wszystko w pożądku, powiedziala ze ciaza idealna, wszystko w normie, potwierdzila plec CÓRECZKA
wazy 422gram.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 23:12
Robaczek89, muminka83, M+M+?, Izoleccc, A.Kasia, kateee, Kate84, Lilou1984, kleo2426, d'nusia, skowroneczka87, baassiia, ryjkek, Kajola, Mietka 30:), She86, Marlena, Madzialena90, Hannia123, domiii, asiunia89, Karka, Martita88 lubią tę wiadomość
jusiakp
-
jusiakp wrote:No i jestem po.. troche to trwalo ale w koncu wiem co i jak. Więc lekarka która wykonywala usg najpierw zbadala szyjke i ... pomierzyła i stwierdziła ze nie skraca się tzn jest wystarczajaco dluga - 3,75 ani nie rozwiera, wiec hmmm.. co tu myslec? Pójdę jutro na to badanie bakteryjne ale na żaden szew sie nie godze poki co. Co myslicie? U dzidzi wszystko w pożądku, powiedziala ze ciaza idealna, wszystko w normie, potwierdzila plec CÓRECZKA
wazy 422gram.
Zrobiła ci badanie a następnie usg. Myślę że to badanie możesz zrobić ale ja bym zmieniła lekarza. Nie obraź się ale po co lekarz który nie robi usg nigdy szkoda czasu. Tak to będziesz mieć wizytę i usg zaraz. Zastanów się. Myślę że ta lekarka wie co mówi bo nie dość że zrobiła badanie to jeszcze usg. A to już jest miarodajne.