X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Kurde jeszcze 2 tyg temu mówił mi ze szyjka ładna, a dziś nadzerka i takie krwawienie? Jestem niespokojna, nie wiem co robić, czy wierzyć czy nie. Niby nie wyglądał na oszołoma ale kurde...

Ja mogę Ci powiedzieć, że w pierwszej ciąży miałam nadżerkę,przy pobieraniu cytologii i użyciu wziernika też była krew i w dniu po wizycie jeszcze miałam brudną wkładkę. Od tamtego incydentu całą ciąże nie plamiłam, więc może to być jednorazowe. Nie denerwuj się, po prostu jest to żywa tkanka którą wystarczy lekko dotknąć i delikatne plamienie może być po badaniu. Oczywiście liczyłam że ciąża mi wyleczy nadżerkę, bo czasami tak bywa, ale ja niestety musiałam ją po ciąży usuwać, bo długo nieleczona nadżerka może nawet prowadzić do nowotworów(cytuję mojego lekarza)w ciąży się jej oczywiście nie leczy! Nie denerwuj się kochana:*

• Love_life Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Dziękuję dziewczyny za rady :)
    Będę się starać jeść jak najwięcej produktów bogatych w żelazo, zobaczymy co powie lekarz na wizycie za tydzień.
    Ech... trzeba się jakoś ratować wątróbką i burakami ;)
    A powiedzcie mi jak przyrządzić smacznie szpinak?? I czy może być mrożony?

Żelazo jest w wołowinie, suszonych morelach, warzywach strączkowych, ziarnach, natce pietruszki ważne jest żeby te produkty łączyć z produktami bogatymi w witaminę C bo jest łatwiej przyswajalne.

Est, kofeinka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Ja mogę Ci powiedzieć, że w pierwszej ciąży miałam nadżerkę,przy pobieraniu cytologii i użyciu wziernika też była krew i w dniu po wizycie jeszcze miałam brudną wkładkę. Od tamtego incydentu całą ciąże nie plamiłam, więc może to być jednorazowe. Nie denerwuj się, po prostu jest to żywa tkanka którą wystarczy lekko dotknąć i delikatne plamienie może być po badaniu. Oczywiście liczyłam że ciąża mi wyleczy nadżerkę, bo czasami tak bywa, ale ja niestety musiałam ją po ciąży usuwać, bo długo nieleczona nadżerka może nawet prowadzić do nowotworów(cytuję mojego lekarza)w ciąży się jej oczywiście nie leczy! Nie denerwuj się kochana:*

Rozumiem ze w takiej sytuacji zero seksu?

w4sqyx8dc6bykj5r.png

Wysłany: 15 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Rozumiem ze w takiej sytuacji zero seksu?

Wiesz, Nam lekarz dał przyzwolenie,ale bez szaleństw.Tylko jak ustanie brudzenie.Pamiętam to dokładnie, bo bardzo się tym przejmowałam, tak jak Ty. Poza tym jeśli po stosunku będziesz odczuwała pieczenie, to ja też tak miałam. Głowa do góry!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    A ktoras z was ma szew zakladany?

No i jak po wizycie? Chyba tylko pessary, na forum żadna jeszcze nie mówiła o szwie...

• Andriel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek, fajnie masz, że tyle ciuszków dostałaś ładnych:) Ja musiałabym się w końcu wziąć za kupowanie :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, założony szew mam ja. w czymś mogę pomóc?

do czterech razy sztuka.

Wysłany: 15 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood kochanie, dziękuję że myślałaś o mnie.
    A. Kasiu a powiedź mi jak ty odczuwasz to,że Ci brzuch twardnieje jak np. wstajesz, ja mam wrażenie że jak chodzę to mam ciągle napięty brzuch.. ja tego nie ogarniam,czy można mieć miękki brzuch jak się chodzi??

• Est Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tutaj na forum, tylko w dziale Porody, jest taki wątek pt. "Dobre porody" i tam jest pelno opisow fajnych, szybkich porodów. Prawie się poryczalam ze wzruszenia jak czytalam tamte fantastyczne opisy. Życzę każdej z nas takiego porodu!

baassiia, Kate84 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    jagood kochanie, dziękuję że myślałaś o mnie.
    A. Kasiu a powiedź mi jak ty odczuwasz to,że Ci brzuch twardnieje jak np. wstajesz, ja mam wrażenie że jak chodzę to mam ciągle napięty brzuch.. ja tego nie ogarniam,czy można mieć miękki brzuch jak się chodzi??

Jak jest twardy to jest jak kamień i podnosi mi się do góry. Normalnie macica nie jest miękka jak gąbka, im większy brzuch to jest bardziej napięta ale elastyczna. Chodzi mi o to, że jeśli w dotyku nie stawia oporu to jest ok i nie ma co się przejmować.

muminka83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jak jest twardy to jest jak kamień i podnosi mi się do góry. Normalnie macica nie jest miękka jak gąbka, im większy brzuch to jest bardziej napięta ale elastyczna. Chodzi mi o to, że jeśli w dotyku nie stawia oporu to jest ok i nie ma co się przejmować.

Dziękuję :***
    chyba mam dziś dzień schizowania, ja chcę luty 2016:D

Renka88, Magda lena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, jak my wszystkie :D

Renka88 lubi tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Zanim nadrobię te kilka stronek chciałam napisać, że miałam prenatalne dzisiaj połówkowe i potwierdzone na 100%, że dziewczynka :D Trafiliśmy na fajną babeczkę, wszystko nam tłumaczyła i w ogóle. Wszystko jest w porządku, wszystko ma w normie i na miejscu, waży ok. 320g :) stópkę ma ok. 3cm :D

xxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:01

A.Kasia, Renka88, RudyTygrysek, jagood, edyś, d'nusia, Est, muminka83, Izoleccc, Mania1718, Kate84, Lilou1984, kleo2426, ryjkek, Kajola, Mietka 30:), She86, Marlena, Madzialena90, krówka_muffka, Magda lena, Hannia123, domiii, asiunia89, Martita88 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Dziękuję :***
    chyba mam dziś dzień schizowania, ja chcę luty 2016:D

Witaj w klubie!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Karka <3 To super wieści, oby tak dalej :)

Karka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do jakiego odczucia byscie porownaly skurcze, ktore na tym etapie moga sie pojawiac? Ja czuje tak jakby uszczypniecia, trwaja sekunde i potrafia zabolec. Nie pojawiaja sie zbyt czesto ale w roznych miejscach. Czy to normalne czy mam byc czujna?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny czekam na poczekalni, 3 babki przede mna :-/
    Kochana czekamy na wieści <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po.. troche to trwalo ale w koncu wiem co i jak. Więc lekarka która wykonywala usg najpierw zbadala szyjke i ... pomierzyła i stwierdziła ze nie skraca się tzn jest wystarczajaco dluga - 3,75 ani nie rozwiera, wiec hmmm.. co tu myslec? Pójdę jutro na to badanie bakteryjne ale na żaden szew sie nie godze poki co. Co myslicie? U dzidzi wszystko w pożądku, powiedziala ze ciaza idealna, wszystko w normie, potwierdzila plec CÓRECZKA :-) wazy 422gram.

t2539229_img-20151015-230942.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 23:12

Robaczek89, muminka83, M+M+?, Izoleccc, A.Kasia, kateee, Kate84, Lilou1984, kleo2426, d'nusia, skowroneczka87, baassiia, ryjkek, Kajola, Mietka 30:), She86, Marlena, Madzialena90, Hannia123, domiii, asiunia89, Karka, Martita88 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    No i jestem po.. troche to trwalo ale w koncu wiem co i jak. Więc lekarka która wykonywala usg najpierw zbadala szyjke i ... pomierzyła i stwierdziła ze nie skraca się tzn jest wystarczajaco dluga - 3,75 ani nie rozwiera, wiec hmmm.. co tu myslec? Pójdę jutro na to badanie bakteryjne ale na żaden szew sie nie godze poki co. Co myslicie? U dzidzi wszystko w pożądku, powiedziala ze ciaza idealna, wszystko w normie, potwierdzila plec CÓRECZKA :-) wazy 422gram.

t2539229_img-20151015-230942.jpg

Zrobiła ci badanie a następnie usg. Myślę że to badanie możesz zrobić ale ja bym zmieniła lekarza. Nie obraź się ale po co lekarz który nie robi usg nigdy szkoda czasu. Tak to będziesz mieć wizytę i usg zaraz. Zastanów się. Myślę że ta lekarka wie co mówi bo nie dość że zrobiła badanie to jeszcze usg. A to już jest miarodajne.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie ona zbadala szyjke za pomoca usg - dopochwowo a potem dzidzie przez brzuch juz

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ