X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie się oglądam i kreski nie mam:-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19 tygodniu
    I gratuluje wszystkich wizyt, maluszki urocze:)
    my zaczynamy w przyszły poniedziałek remont pokoju córeczki:) już nie mogę się doczekać, tapeta już kupiona. Zastanawiam się, bo tapetę mamy w chmurki, czy jak zamówię pościel w chmurki to nie będzie za dużo ?

d'nusia, Kajola lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Kurcze skad te klucia w dole brzucha :-/ co jakies 3 min, moze to skurcze jakies

Jusia ja też mam problem z takim bólami wczoraj na usg okazałosię że mały aktualnie leży głową w dół a że mam wąską miednice to mnie boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Nie znam niestety płaci maleństwa. W 12-13 tyg dwóch lekarzy mi powiedziało, że na 80% chłopiec a w 17 tygodniu jeden lekarz, że dzidziś ma skrzyżowane nóżki więc trudno dostrzec ale coś mignęło tylko pani doktor nie była pewna czy to pośladki czy wargi sromowe.
    Potem byłam na USG 3D u innego lekarza to dzidziuś dalej miał skrzyżowane nóżki ale powiedział, że też się skłania ku dziewczynce bo nie widzi worka mosznowego.
    W zeszłym tygodniu dzidziuś dalej nie chciał się dokładnie pokazać ale udało się spojrzeć od dołu na pupkę to takie 3 kreseczki, które mogłyby sugerować wargi sromowe ale pani doktor powiedziała, że nie na 100% bo czasem się pindolek np na brzuszek zawinie.
    Połówkowe mam dopiero 26ego - licze, że wtedy się dowiem.
    Dziewczyny co to za urzędzenie do domowego słuchania serduszka u maleństwa ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypas ten sklep, który Ksanka poleciła. Niedawno zrobiłam zamówienie a już dostałam email, że paczka wysłana :)

26Asia - a to zależy od gustu ;) w sumie to sama nie wiem..., trzeba by było zobaczyć ;)

Vira - a to wstydniś ;) To urządzenie o którym mówisz to detektor tętna. Dziewczyny mają sprawdzone to może Ci coś polecą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 15:51

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz przyjemności u Babci.

Jusiakp co do tych bóli to też nie pomogę, bo tam na dole żadnych nie miałam , o szyjce nic nie mówił lekarz?

A.Kasia pięknie wyglądasz, masz taki słodki ten brzusio:-)
    Mi dwa dni temu konkretnie wysadzilo i zaczęłam tyć :-D

Kajola to u Ciebie taki brzusio? Mówią, że na grudzień a mi, że na maj wrrr :-P choć w ciuchach faktycznie nie widać, chyba mam go tak nisko?

Ja w Italian Fashion ostatnio też kupiłam piżamki takie zwykłe ale większe narazie i majtki bardzo jestem zadowolona a i cena super! Tylko ja kupuje w outlecie w Gdańsku :-) fajny materiał, bawełna, nic się nie dzieje z nimi.

Witaj Vira fajnie, że się dopisałas.A to faktycznie długo Wam się nie chce zdradzić dzidziuś :-D Ja też linii też nie mam jeszcze :-) To urządzenie to chyba detektor tętna płodu choć ja pewna nie jestem bo nie mam.

Czuję teraz malutką co dzień, wspaniałe uczucie :-D

A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - Jaki sklep, bo chyba mnie coś ominęło :/

Vira - witamy w Naszym gronie "marcóweczek-ciężaróweczek" :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A.Kasia - Jaki sklep, bo chyba mnie coś ominęło :/

http://www.italianfashion.pl/ :)

PS. jeśli to Rozalia Mancewicz jest modelką dla tej firmy to ją grafik strasznie skrzywdził na tych reklamowych fotkach. No chyba, że to nie ona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 15:58

kofeinka lubi tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki detektor angelsounds, i polecam :)

relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna sprawa ten detektor - kupiłabym chętnie ale pewno mój mąż stwierdzi, że przesadzam :-( no ale dzięki temu byłabym spokojniejsza.
    Jak to określiła moja przyjaciółka - jestem mistrzem w wynajdywaniu nieprawidłowości w mojej ciąży - a to nie ma kreski, a to nie kopie, a to cycki nie bolą etc etc etc.
    Jestem trochę zeschizowana bo pierwszą moją ciąże poroniłam w 5tyg i jestem troche przewrażliwiona

• Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Vira:) sorki za późną odp ale obiadek robiłam, no i nie wiedziałam jak wstawić fotkę ale już wiem:) Oto mój sprzęt do słuchania dzidziusia:)

2j5xtg7.jpg

Ja też poroniłam w 6 tyg i też pierwsza ciąża, więc sama nie jesteś ze schizowaniem ;)
    Zrób sobie suwaczek to będziemy wiedzieć w którym jesteś tygodniu ciąży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:55

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Witam się w 19 tygodniu
    my zaczynamy w przyszły poniedziałek remont pokoju córeczki:) już nie mogę się doczekać, tapeta już kupiona. Zastanawiam się, bo tapetę mamy w chmurki, czy jak zamówię pościel w chmurki to nie będzie za dużo ?
    My zaczynamy remont za tydzień. Wybraliśmy kolory szary, biały i miętowy. Jeśli chodzi o wzór to będzie zygzak plus kropki. Na pewno jeden będzie wiodący. Mysle, ze jak masz chmurki na ścianie to nie dawaj ich juz za dużo w pościeli. Kup na przykład taką falbankę jak dziewczyny polecały, a pościel jednokolorową. Ale wiadomo każdy ma swoj gust :D

A.Kasia, She86, Love_life lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po oglądaniu wózków mam jeden wielki mętlik. Bebetto luca s-line na który się napaliłam jest okej, fajny. Ma trochę małą gondolę, ale w sumie na cholerę dłuższa.
    Ale jest cięży niż np. Camarelo Carmela, w którym zakochał się mąż. Ten camarelo jest bardzo lekki. Stelaż i gondola ważą nie więcej niż 11 kg.
    Za dużo jest tego. I jeszcze tylko kolorów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 17:37

Dorka87 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Vira!
    Rozgość się :) Napisz nam skąd jesteś!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena, my też mamy problem z wózkami. Pierw chcieliśmy Rico Branco Ecco i byliśmy w sumie zdecydowani, ale koleżanka ma do sprzedania Emmaljunga Mondial Duo Combi i mąż stwierdził, że lepszy. Mi niestety nie podoba się strasznie stelaż tego wózka, a z kolei Rico jest taki zgrabny ale według męża ma tandetne wykończenia :/

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Witaj Vira :) A wiesz już jaka płeć maluszka? Co do kreski to to dość indywidualna sprawa, teraz jeszcze nic nie mam, w poprzedniej ciąży pojawiła się koło 24 tygodnia :) Zdarzają się dziewczyny, które wcale jej nie mają w ciąży :)

A ja już mam linea nigra od dwóch tygodni :)
    Za to ruchów dziecka nadal nie czuję ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 17:28

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj walcze ze skurczami.. ani magnez ani buscopan czy scopolan nie pomaga :/ zaczęłam na dodatek wymiotować co jeszcze bardziej potęguje te skurcze :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira witam :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Witam się w 19 tygodniu

Zależy czy tapeta na wszystkich ścianach czy tylko na jednej. Jak tylko na jednej to takie nawiazanie pościelą wg mnie będzie bardzzo fajne :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Zależy czy tapeta na wszystkich ścianach czy tylko na jednej. Jak tylko na jednej to takie nawiazanie pościelą wg mnie będzie bardzzo fajne :)
    tapeta na jednej ścianie, tak jakby za łóżeczkiem, w sumie to jest tylko pościel...jak nie będzie pasować kupię nową :P ale tak myślę, żeby było pięknie, ale motyw chmurki bardzo mi się podoba, i już znalazłam pokrowiec na przewijak :) http://pl.dawanda.com/product/83371171-pokrowiec-na-przewijak-chmurki-szare i taki będzie wzór

chyba zrobię tak
    ochraniacze i falbanka w chmurki
    a pościel szara w białe kropeczki albo gwiazdki :)
    a że dziewczynka to z jednej strony różowy minki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 18:05

A.Kasia, She86, d'nusia lubią tę wiadomość

relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ