Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusia idz jutro do tego szpitala, skoro lekarz prowadzacy cos zauwazyl to chyba, cos musi sie dziac, bo nie jestes pierwszy raz u niego i wie jak Twoja ciaza wygladala do tej pory... Pobiora Ci wymaz lub posiew z pochwy i moze tez zrobia usg... Z takimi rzeczami nie ma zartow... Lepiej to sprawdzic... Lekarze recznie tez sa w stanie zbadac szyjke, przeciez na kazdej wizycie tego nie robia, tak dla zartow... tylko po cos to badanie jest...
A.Kasia, Est lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyAndriel - ja mam z Darland falbankę maskującą i jestem zadowolona z wykonania i jakości. Właśnie z tego zestawu w gwiazdki jest moja falbanka
jusiakp - Może po prostu w badaniu palpacyjnym była trochę miększa niż wcześniej a Twój lekarz źle się wyraził? Nie mniej jednak dziwi mnie, że nie wyjaśnił Ci dokładnie co i jak. Do szpitala masz przyjść zapewne na wymaz z pochwy bo do szwu czy pessaru musi być tam czyściutko. A bolało Cię coś? Bo bardzo rzadko szyjka mięknie czy się rozwiera bez żadnej czynności skurczowej. Jakieś zalecenia dodatkowe ten lekarz Ci dał czy po prostu masz przyjść jutro?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 17:29
Andriel lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Ja bym poszła na usg i do innego lekarza. Nie wiem ile ma lat ten twój lekarz ale w takim przypadku kiedy palpacyjnie coś mu się nie podoba wysłać powinien na usg
No wlasnie moze ze wzgledu na usg skierowal ja do szpitala, skoro sam nie ma sprzetu to do szpitala najbezpieczniej niz samemu chodzic i szukac. -
A.Kasia mowil ze mam przyjsc na to badanie, zapisal luteine dopochwowo i kazal sie oszczedzac, nic nie dzwigac. Mowil ze jak sie pogorszy to zalozy mi szew. Potem badal mi tetno plodu jakims starym sprzetem i tyle. Umowilam sie.dzis na 20.20 na usg tak dla wlasnej spokojnosci, chyba na usg wykarze jak sytuacja wyglada no niejusiakp
-
jusiakp wrote:Skowroneczko on mi chce jutro zrobic tylko jakies badanie bakteriologiczne a nie usg
dlatego ja bym poszla na wlasna reke na usg chocby dla spokojnosci.
kofeinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusiakp wrote:A.Kasia mowil ze mam przyjsc na to badanie, zapisal luteine dopochwowo i kazal sie oszczedzac, nic nie dzwigac. Mowil ze jak sie pogorszy to zalozy mi szew. Potem badal mi tetno plodu jakims starym sprzetem i tyle. Umowilam sie.dzis na 20.20 na usg tak dla wlasnej spokojnosci, chyba na usg wykarze jak sytuacja wyglada no nie
No i dobra, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz. Odpoczywaj do tego czasu i daj znać po wizycie. Trzymam kciuki, żeby było ok :* -
nick nieaktualny
-
kofeinko, bardzo źle nie (ja mam o wieeele gorsze), ale to już stan, w którym lekarz powinien na to zwrócić uwagę i zalecić odpowiednią dawkę żelaza bądź innych witamin. za niskie wyniki hemoglobiny, hematokrytu i czerwonych krwinek niekoniecznie zawsze odpowiada niski poziom żelaza, choć przeważająco.
może być też niedobór kwasu foliowego bądź witaminy B6.
kiedy masz wizytę u swojego lekarza? i czy bierzesz jakieś witaminy? -
nick nieaktualny
-
a tak w ogóle to byłam dzisiaj u swojego gina na kontroli.
szyjka twarda, zamknięta, długa, wody płodowe na swoim miejscu.
morfologia słaaaaba mocno, więc dostałam dodatkową dawkę żelaza.
i poleconego fizjoterapeutę na te moje nieszczęsne plecy
no i zwolnienie na kolejny miesiąc, bo ponoć mi służy i tak ma być dalejaleksandrazz, A.Kasia, M+M+?, Kate84, Mietka 30:), Hannia123 lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:kofeinko, bardzo źle nie (ja mam o wieeele gorsze
), ale to już stan, w którym lekarz powinien na to zwrócić uwagę i zalecić odpowiednią dawkę żelaza bądź innych witamin. za niskie wyniki hemoglobiny, hematokrytu i czerwonych krwinek niekoniecznie zawsze odpowiada niski poziom żelaza, choć przeważająco.
może być też niedobór kwasu foliowego bądź witaminy B6.
kiedy masz wizytę u swojego lekarza? i czy bierzesz jakieś witaminy?
Wizytę mam za tydzień 22.10.2015r
A biorę Femibion Natal 2 PLUS, nic więcej. -
A.Kasia wrote:kofeinka - mi to wygląda na anemię. Bierzesz jakieś suplementy? Pewnie lekarz coś Ci przepisze i będzie ok
biorę tylko Femibion Natal 2 PLUS, nic więcej
mam jeszcze kilka tabletek Biofer FOLIC czyli żelaza z kwasem foliowym i witaminą C, może wziąć to też przez te kilka dni, bo i tak leżą. -
Melduję się po badaniach połówkowych. Wszystko idealnie
Nawet widzieliśmy buźkę z bliska, no i kość nosowa ładnie widoczna
Łożysko mam na przedniej ścianie, dlatego słabo czuję ruchy dziecka. Mały ma już 380 gramów i przyjdzie na świat prawdopodobnie 28 lutego
Na badaniach byłam u dr Włoch w Sodowski Centrum w Katowichach i z czystym sumieniem polecam. Pani doktor bardzo dokładna, miła i rzeczowa. Zdecydowanie najlepsza z tych u których byłam do tej pory w tym miejscu.
Ale jestem szczęśliwakleo2426, kofeinka, Karolina@, aleksandrazz, Vincent, Kajola, Est, A.Kasia, M+M+?, RudyTygrysek, Magda lena, domiii, arien, muminka83, Love_life, She86, d'nusia, Izoleccc, Kate84, Mietka 30:), Hannia123, asiunia89, Karka lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Kofeinko , ja z anemią biorę taki lek na receptę i do tego syrop Loma Vital żelazo + cynk. Możesz go sobie kupić i popijać do wizyty
kofeinka lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
domiii wrote:a tak w ogóle to byłam dzisiaj u swojego gina na kontroli.
szyjka twarda, zamknięta, długa, wody płodowe na swoim miejscu.
morfologia słaaaaba mocno, więc dostałam dodatkową dawkę żelaza.
i poleconego fizjoterapeutę na te moje nieszczęsne plecy
no i zwolnienie na kolejny miesiąc, bo ponoć mi służy i tak ma być dalej
Domii po Tardyferonie nie jest lepiej? Mi poprawiły się wyniki.
-
Jusiakp - całe szczęście, że umówiłaś się dzisiaj na to usg. Czekam z niecierpliwością jaką dostaniesz odpowiedź.
Kofeinka - nie znam się na wynikach badań, ale moim zdaniem wiele elementów masz powyżej lub poniżej normy. Wizytę masz za tydzień. A masz możliwość szybkiej konsultacji wyników z Twoim gin? Między pacjentkami? Pisałaś, że kiepsko się czujesz, to po co nadal masz się męczyć?
Ryjkek - boskie informacje Kochana. Gratuluję!! Już się nie mogę doczekać mojego usg u dr. WłochA powiedz mi jak długo trwało Twoje usg? Odpowiadała na pytania, czy raczej zbywała?
Dziewczyny znalazłam sposób, na aktywizację ruchową mojego bąbla. Codziennie wieczorem jem jabłko. Kilka minut po tym, następuje prawdziwy dancing with the appleA.Kasia, kofeinka, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość