X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia idz jutro do tego szpitala, skoro lekarz prowadzacy cos zauwazyl to chyba, cos musi sie dziac, bo nie jestes pierwszy raz u niego i wie jak Twoja ciaza wygladala do tej pory... Pobiora Ci wymaz lub posiew z pochwy i moze tez zrobia usg... Z takimi rzeczami nie ma zartow... Lepiej to sprawdzic... Lekarze recznie tez sa w stanie zbadac szyjke, przeciez na kazdej wizycie tego nie robia, tak dla zartow... tylko po cos to badanie jest...

A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel - ja mam z Darland falbankę maskującą i jestem zadowolona z wykonania i jakości. Właśnie z tego zestawu w gwiazdki jest moja falbanka :)

jusiakp - Może po prostu w badaniu palpacyjnym była trochę miększa niż wcześniej a Twój lekarz źle się wyraził? Nie mniej jednak dziwi mnie, że nie wyjaśnił Ci dokładnie co i jak. Do szpitala masz przyjść zapewne na wymaz z pochwy bo do szwu czy pessaru musi być tam czyściutko. A bolało Cię coś? Bo bardzo rzadko szyjka mięknie czy się rozwiera bez żadnej czynności skurczowej. Jakieś zalecenia dodatkowe ten lekarz Ci dał czy po prostu masz przyjść jutro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 17:29

Andriel lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja bym poszła na usg i do innego lekarza. Nie wiem ile ma lat ten twój lekarz ale w takim przypadku kiedy palpacyjnie coś mu się nie podoba wysłać powinien na usg

No wlasnie moze ze wzgledu na usg skierowal ja do szpitala, skoro sam nie ma sprzetu to do szpitala najbezpieczniej niz samemu chodzic i szukac.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia mowil ze mam przyjsc na to badanie, zapisal luteine dopochwowo i kazal sie oszczedzac, nic nie dzwigac. Mowil ze jak sie pogorszy to zalozy mi szew. Potem badal mi tetno plodu jakims starym sprzetem i tyle. Umowilam sie.dzis na 20.20 na usg tak dla wlasnej spokojnosci, chyba na usg wykarze jak sytuacja wyglada no nie

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam dzisiejsze wyniki:
    8764471abca9d69bmed.jpg

Jest bardzo źle???

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Skowroneczko on mi chce jutro zrobic tylko jakies badanie bakteriologiczne a nie usg :-( dlatego ja bym poszla na wlasna reke na usg chocby dla spokojnosci.
    Oj, nie mialo byc lubie tylko cytuj:-/ To skoro tak to faktycznie poszukaj jesli masz mozliwosc innego lekarza. Twoj spokoj to dobre samopoczucie dzidziusia.

kofeinka lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    A.Kasia mowil ze mam przyjsc na to badanie, zapisal luteine dopochwowo i kazal sie oszczedzac, nic nie dzwigac. Mowil ze jak sie pogorszy to zalozy mi szew. Potem badal mi tetno plodu jakims starym sprzetem i tyle. Umowilam sie.dzis na 20.20 na usg tak dla wlasnej spokojnosci, chyba na usg wykarze jak sytuacja wyglada no nie

No i dobra, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz. Odpoczywaj do tego czasu i daj znać po wizycie. Trzymam kciuki, żeby było ok :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka - mi to wygląda na anemię. Bierzesz jakieś suplementy? Pewnie lekarz coś Ci przepisze i będzie ok :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    8764471abca9d69bmed.jpg

Jest bardzo źle???

kofeinko, bardzo źle nie (ja mam o wieeele gorsze :/), ale to już stan, w którym lekarz powinien na to zwrócić uwagę i zalecić odpowiednią dawkę żelaza bądź innych witamin. za niskie wyniki hemoglobiny, hematokrytu i czerwonych krwinek niekoniecznie zawsze odpowiada niski poziom żelaza, choć przeważająco.
    może być też niedobór kwasu foliowego bądź witaminy B6.
    kiedy masz wizytę u swojego lekarza? i czy bierzesz jakieś witaminy?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj pędzicie z pisaniem :)

Ja sobie pospałam a teraz trzeba coś zjeść :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to byłam dzisiaj u swojego gina na kontroli.
    szyjka twarda, zamknięta, długa, wody płodowe na swoim miejscu.
    morfologia słaaaaba mocno, więc dostałam dodatkową dawkę żelaza.
    i poleconego fizjoterapeutę na te moje nieszczęsne plecy :/
    no i zwolnienie na kolejny miesiąc, bo ponoć mi służy i tak ma być dalej :)

aleksandrazz, A.Kasia, M+M+?, Kate84, Mietka 30:), Hannia123 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    kofeinko, bardzo źle nie (ja mam o wieeele gorsze :/), ale to już stan, w którym lekarz powinien na to zwrócić uwagę i zalecić odpowiednią dawkę żelaza bądź innych witamin. za niskie wyniki hemoglobiny, hematokrytu i czerwonych krwinek niekoniecznie zawsze odpowiada niski poziom żelaza, choć przeważająco.
    może być też niedobór kwasu foliowego bądź witaminy B6.
    kiedy masz wizytę u swojego lekarza? i czy bierzesz jakieś witaminy?

Wizytę mam za tydzień 22.10.2015r
    A biorę Femibion Natal 2 PLUS, nic więcej.

wac4wpq.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    kofeinka - mi to wygląda na anemię. Bierzesz jakieś suplementy? Pewnie lekarz coś Ci przepisze i będzie ok :)

biorę tylko Femibion Natal 2 PLUS, nic więcej
    mam jeszcze kilka tabletek Biofer FOLIC czyli żelaza z kwasem foliowym i witaminą C, może wziąć to też przez te kilka dni, bo i tak leżą.

wac4wpq.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po badaniach połówkowych. Wszystko idealnie :) Nawet widzieliśmy buźkę z bliska, no i kość nosowa ładnie widoczna :) Łożysko mam na przedniej ścianie, dlatego słabo czuję ruchy dziecka. Mały ma już 380 gramów i przyjdzie na świat prawdopodobnie 28 lutego :)

Na badaniach byłam u dr Włoch w Sodowski Centrum w Katowichach i z czystym sumieniem polecam. Pani doktor bardzo dokładna, miła i rzeczowa. Zdecydowanie najlepsza z tych u których byłam do tej pory w tym miejscu.

Ale jestem szczęśliwa :D :D :D

kleo2426, kofeinka, Karolina@, aleksandrazz, Vincent, Kajola, Est, A.Kasia, M+M+?, RudyTygrysek, Magda lena, domiii, arien, muminka83, Love_life, She86, d'nusia, Izoleccc, Kate84, Mietka 30:), Hannia123, asiunia89, Karka lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj domi jak ci zazdroszcze tej szyjki

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko , ja z anemią biorę taki lek na receptę i do tego syrop Loma Vital żelazo + cynk. Możesz go sobie kupić i popijać do wizyty ;)

kofeinka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    8764471abca9d69bmed.jpg

Jest bardzo źle???

Nie jest bardzo źle :-) ale żelazo Cię nie ominie.
    No i dieta bogata w zelazo i witaminy B.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a tak w ogóle to byłam dzisiaj u swojego gina na kontroli.
    szyjka twarda, zamknięta, długa, wody płodowe na swoim miejscu.
    morfologia słaaaaba mocno, więc dostałam dodatkową dawkę żelaza.
    i poleconego fizjoterapeutę na te moje nieszczęsne plecy :/
    no i zwolnienie na kolejny miesiąc, bo ponoć mi służy i tak ma być dalej :)

Domii po Tardyferonie nie jest lepiej? Mi poprawiły się wyniki.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp - całe szczęście, że umówiłaś się dzisiaj na to usg. Czekam z niecierpliwością jaką dostaniesz odpowiedź.

Kofeinka - nie znam się na wynikach badań, ale moim zdaniem wiele elementów masz powyżej lub poniżej normy. Wizytę masz za tydzień. A masz możliwość szybkiej konsultacji wyników z Twoim gin? Między pacjentkami? Pisałaś, że kiepsko się czujesz, to po co nadal masz się męczyć? :(

Ryjkek - boskie informacje Kochana. Gratuluję!! Już się nie mogę doczekać mojego usg u dr. Włoch :) A powiedz mi jak długo trwało Twoje usg? Odpowiadała na pytania, czy raczej zbywała?

Dziewczyny znalazłam sposób, na aktywizację ruchową mojego bąbla. Codziennie wieczorem jem jabłko. Kilka minut po tym, następuje prawdziwy dancing with the apple :D

A.Kasia, kofeinka, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est , nie chce znowu wyjść na marudę , ale mi po tardyferonie się nie poprawiły ;/;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ