X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Anielka29 Debiutantka

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sax - bo już się bałam jak doczytywałam, co u ciebie. A tu jest :) Super :)
    Dzieciaczki z małą różnicą wieku fajnie się chowają, potwierdzam :)

c55f43r8cgvdtfnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    dziewczyny!!!
    do dupy ta lekarka!!!

jest serduszko!
    pecherzyk 8,7 mm
    bąbelek 1,5 mm

Super, cieszę się :) No wiesz, 1,5 mm maleństwo jeszcze kilka dni temu mogło być niezauważalne na usg. Mój mały wczoraj miał ponad 8mm a jeszcze 10 dni wcześniej było samo jajo :) Po prostu było za wcześnie :) A z wymiarów USG który tydz ciąży Ci wychodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:14

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja również do was dołączam mój termin to 23.03.2016 :P pierwsza wizyta dopiero 27.07 bo nie chce za wcześnie iść. Dolegliwości :
    mdłości brak
    brzuch lekko ciągnie
    widoczne powiększenie lekkie
    cyce rwą jak cholera
    apetyt za troje
    to moja druga ciąża i jak na razie kompletnie się różni od pierwszej. mam już 3,5 letniego synka licze na dziewczynkę
    pozdrawiam marcowe mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:16

A.Kasia, Karmelek211, margaret26 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Sarah :) Nowa

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śledzę wasze wyniki beta i tak się zastanawiam czy mój wynik nie jest dziwnie duży ;) oby oznaczało to, że fasolka rośnie duża i silna. Pierwsza beta 9.07 czwartek na dwa dni po planowanym @ wynik 401 a druga powtórzyłam po 4 dniach tj. Poniedziałek 13.07 i ponad 2500. Co myślicie? Jak wasze doświadczenia? Wizyta dopiero ma 30.07 żeby nie było za wcześnie i liczę ze w 8 tyg. serduszko będzie biło jak dzwon ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:23

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz idealną bete także sie nie martw.

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah :) wrote:
    Śledzę wasze wyniki beta i tak się zastanawiam czy mój wynik nie jest dziwnie duży ;) oby oznaczało to, że fasolka rośnie duża i silna. Pierwsza beta 9.07 czwartek na dwa dni po planowanym @ wynik 401 a druga powtórzyłam po 4 dniach tj. Poniedziałek 13.07 i ponad 2500. Co myślicie? Jak wasze doświadczenia? Wizyta dopiero ma 30.07 żeby nie było za wcześnie i liczę ze w 8 tyg. serduszko będzie biło jak dzwon ;)

Beta podwaja się co 36h i Twoja jest idealnie w normie, bez obaw :)

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie czy isc na ta bete czy dac sobie spokój

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tez juz po wizycie :) zarodek 4,7 mm i bije serducho 156 bpm :) ciaza wprawdzie tydzien mlodsza, nie wiem jakim cudem bo nie serduchowalismy po owulacji, no ale najwazniejsze ze sie rozwija.

Karka, roletka, nataliano, Karmelek211, Izoleccc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w piątek na urlopik i to czekanie na wizyte mnie chyba dobije, na razie wie tylko mąż :P dziś piąty test z 2 grubymi krechAMI A NIBY DZIŚ DOPIERO TERMIN @ miałam ale na testach mi wychodziło już od soboty

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, poprosze o dopisanie mnie do listy, termin porodu 4.03 :D ech.... a dopiero co rodziłam 3,5miesiaca temu ;P

A.Kasia, APS, Izoleccc, zoi, xpatiiix3, marcysia, Chamomilla lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Kochane ja tez juz po wizycie :) zarodek 4,7 mm i bije serducho 156 bpm :) ciaza wprawdzie tydzien mlodsza, nie wiem jakim cudem bo nie serduchowalismy po owulacji, no ale najwazniejsze ze sie rozwija.

Wystarczy, że zagnieżdżenie dłużej trwało i już :)

Ja sobie właśnie uświadomiłam, że dziś mija rok od chwili gdy trafiłam na izbę przyjęć z odchodzącymi wodami w 24tyg ciąży. Nie mogę uwierzyć że to już rok.

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia- a zdiagnozowali u Ciebie co było powodem tak przedwczesnego porodu??
    Ja tez urodziłam wczesniej w 34tc i teraz bardzo boje się powtórki :( Jestem w stanie sobie wyobrazić przez co przeszłaś.... bardzo współczuje i życzę teraz szczęśliwych i nuuuudnych 9 miesięcy :*

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Oj nie było mnie parę dni i widzę że nie nadrobię...
    W każdym razie chce się pochwalić że byłam wczoraj na wizycie i zobaczyłam małego ludzika :) Aż 0,42cm! i 113 uderzeń serduszka na min :)
    Oj oby tak było dalej :)

A.Kasia, nataliano, Karmelek211, Izoleccc lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia przytulam ;*

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do was :) termin 21.03.2016 :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    A.Kasia- a zdiagnozowali u Ciebie co było powodem tak przedwczesnego porodu??
    Ja tez urodziłam wczesniej w 34tc i teraz bardzo boje się powtórki :( Jestem w stanie sobie wyobrazić przez co przeszłaś.... bardzo współczuje i życzę teraz szczęśliwych i nuuuudnych 9 miesięcy :*

Dzięki dziewczyny :*
    Shaja88 niestety nie wiadomo. Niemal z dnia na dzień pojawiło się wielowodzie, przez to pęcherz płodowy wpuklił się do pochwy, zaczęły się skurcze i zaczęły odchodzić wody. Każdy lekarz ma swoją teorię, jeden podejrzewa utajoną cukrzycę inny jakąś bakterię ale to takie gdybanie bo nic w testach nie wyszło. Tamta ciąża od początku była bardzo trudna, od samego początku na podtrzymaniu i tak sobie myślę, że natura już wtedy upominała się o swoje, gdyby nie duphaston w końskiej dawce pewnie bym ją straciła w I trymestrze. Teraz jest całkiem inaczej, nic mnie nie boli i pomijając mdłości czuję się dużo lepiej. Ale i tak trzeba mieć świadomość, że jest 70% szans na przedwczesny poród.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ale różnice niby ten sam dzień ciąży a moje ma 1,5 mm a wasze 8 mm :D

nic nie mówił na kiedy, za wcześnie :) nieważne zresztą

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super gratuluję Wam takich pięknych zarodków i serduszek, teraz to już trochę można odetchnąć i się cieszyć!
    Jednak jak to z dnia na dzień szybko się zmienia i ta fasolka szybko rośnie!

Witam wszystkie nowe Marcowki!

Ja dziś niestety po przejściach, popołudniu w pracy poczułam jak coś Mi poleciało... Poszłam sprawdzić i krwawie, wiecie jaka Panika, płacz, histeria :-(
    Byłam w trakcie sprawdzania nowej fryzjerki do salonu ale olalam to całkowicie, pojechałam do szpitala i sto godzin czekania w tym czasie odezwał się mój gin że mam przyjechać więc wyrejestrowalam się ze szpitala i pojechałam. Zarodek ma 4mm i było widać bicie serduszka ale za mały żeby stwierdzić czy prawidłowo...
    Nie umiałam się nawet cieszyć z tego co widzę bo wciąż płakałam rozstrzesiona :-(
    Lekarz mówi że na ta chwile jest ok, ale niestety muszę leżeć przynajmniej ten tydzień do kolejnej kontroli.. Powiedział że koniecznie muszę zwolnić, odpoczywać. Zwiększyl duphaston do 2xdziennie i kwas foliowy ten 5mgx2 dziennie. Brzuch mnie trochę boli, ale krwawienia już nie ma wcale. Tak jak nagle przyszło tak zniknęło... Lekarz pokazywał skąd z macicy, blisko pecherzyka ale nie wiadomo dlaczego.
    Cały czas mi się chce płakać i się martwię, ten tydzień może być decydujący, boję się tak bardzo się boję po stracie sprzed lat. :-( no i boję się że zarodek taki mały tylko 4 mm a Wasze takie duże.

km5szbmhexpco9m1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny super gratuluję Wam takich pięknych zarodków i serduszek, teraz to już trochę można odetchnąć i się cieszyć!
    Jednak jak to z dnia na dzień szybko się zmienia i ta fasolka szybko rośnie!

Witam wszystkie nowe Marcowki!

Ja dziś niestety po przejściach, popołudniu w pracy poczułam jak coś Mi poleciało... Poszłam sprawdzić i krwawie, wiecie jaka Panika, płacz, histeria :-(
    Byłam w trakcie sprawdzania nowej fryzjerki do salonu ale olalam to całkowicie, pojechałam do szpitala i sto godzin czekania w tym czasie odezwał się mój gin że mam przyjechać więc wyrejestrowalam się ze szpitala i pojechałam. Zarodek ma 4mm i było widać bicie serduszka ale za mały żeby stwierdzić czy prawidłowo...
    Nie umiałam się nawet cieszyć z tego co widzę bo wciąż płakałam rozstrzesiona :-(
    Lekarz mówi że na ta chwile jest ok, ale niestety muszę leżeć przynajmniej ten tydzień do kolejnej kontroli.. Powiedział że koniecznie muszę zwolnić, odpoczywać. Zwiększyl duphaston do 2xdziennie i kwas foliowy ten 5mgx2 dziennie. Brzuch mnie trochę boli, ale krwawienia już nie ma wcale. Tak jak nagle przyszło tak zniknęło... Lekarz pokazywał skąd z macicy, blisko pecherzyka ale nie wiadomo dlaczego.
    Cały czas mi się chce płakać i się martwię, ten tydzień może być decydujący, boję się tak bardzo się boję po stracie sprzed lat. :-( no i boję się że zarodek taki mały tylko 4 mm a Wasze takie duże.[/

QUOTE]

Kochana tak bardzo mi przykro z tego powodu ;(jakie dzisiaj mialo miejsce, nie potrafie sobie wyobrazic co czujesz, bede mocno trzymac kciuki kochana za fasolke sciskam :*

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie ,ze widzialyscie juz serducha;)) bylyscie same czy z mezami,chlopakami???;* <3

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ