Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate, trzymaj się i leż jak najwięcej. Będzie dobrze, jest serduszko, więc już jest całkiem nieźle . Na tym etapie zarodek rośnie ok.mm dziennie, więc wystarczy różnica w zagnieżdżeniu i już inny rozmiar. Mój kropek ma 5,8mm i lekarz zaznaczył, że jest starszy o dwa dni.
-
Kate84 wrote:Dziewczyny super gratuluję Wam takich pięknych zarodków i serduszek, teraz to już trochę można odetchnąć i się cieszyć!
Jednak jak to z dnia na dzień szybko się zmienia i ta fasolka szybko rośnie!
Witam wszystkie nowe Marcowki!
Ja dziś niestety po przejściach, popołudniu w pracy poczułam jak coś Mi poleciało... Poszłam sprawdzić i krwawie, wiecie jaka Panika, płacz, histeria
Byłam w trakcie sprawdzania nowej fryzjerki do salonu ale olalam to całkowicie, pojechałam do szpitala i sto godzin czekania w tym czasie odezwał się mój gin że mam przyjechać więc wyrejestrowalam się ze szpitala i pojechałam. Zarodek ma 4mm i było widać bicie serduszka ale za mały żeby stwierdzić czy prawidłowo...
Nie umiałam się nawet cieszyć z tego co widzę bo wciąż płakałam rozstrzesiona
Lekarz mówi że na ta chwile jest ok, ale niestety muszę leżeć przynajmniej ten tydzień do kolejnej kontroli.. Powiedział że koniecznie muszę zwolnić, odpoczywać. Zwiększyl duphaston do 2xdziennie i kwas foliowy ten 5mgx2 dziennie. Brzuch mnie trochę boli, ale krwawienia już nie ma wcale. Tak jak nagle przyszło tak zniknęło... Lekarz pokazywał skąd z macicy, blisko pecherzyka ale nie wiadomo dlaczego.
Cały czas mi się chce płakać i się martwię, ten tydzień może być decydujący, boję się tak bardzo się boję po stracie sprzed lat. no i boję się że zarodek taki mały tylko 4 mm a Wasze takie duże.
Kochana moje malenstwo ma 4,7 mm wiec podobnie, przy czym z miesiaczki mam juz 8 tydzien. pani doktor nie kazala sie martwic, to u Ciebie tym bardziej wielkosc jest prawidlowaGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Cieszę się, że tyle nowych serduszek jest! Gratulacje dziewczyny, teraz oby do przodu aż do marca 2016! Wiecie może, czy na zdjęciu z usg jest jakoś oznaczone ile uderzeń serduszka na minute? Bo mi nie powiedziała ile.. ale ja też nie pytałam, bo byłam w takiej euforii, że zapomniałam o wszystkim
-
kasieńka 1985 wrote:hejka ja również do was dołączam mój termin to 23.03.2016 pierwsza wizyta dopiero 27.07 bo nie chce za wcześnie iść. Dolegliwości :
mdłości brak
brzuch lekko ciągnie
widoczne powiększenie lekkie
cyce rwą jak cholera
apetyt za troje
to moja druga ciąża i jak na razie kompletnie się różni od pierwszej. mam już 3,5 letniego synka licze na dziewczynkę
pozdrawiam marcowe mamy -
nick nieaktualnyLeeila26 wrote:Cieszę się, że tyle nowych serduszek jest! Gratulacje dziewczyny, teraz oby do przodu aż do marca 2016! Wiecie może, czy na zdjęciu z usg jest jakoś oznaczone ile uderzeń serduszka na minute? Bo mi nie powiedziała ile.. ale ja też nie pytałam, bo byłam w takiej euforii, że zapomniałam o wszystkim
W prawym górnym rogu oznaczone skrótem FHR -
To ja tam nie mam takiego czegoś.. bezsensu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 22:53
-
Tez mam jeden pokoj tzw.graciarnie;)ale jeszcze wszystko spokojnie, bez planów na pokoj dla dziecka. Poronilam juz 3 razy i pokoj dla maluszka zrobie na 2 m-ce przed terminem zapewne. Na pewno wczesniej musze zrobic remont całego mieszkania, bo juz od roku sie zabieramy! Teraz bede miała wiecej czasu, zeby sie tym zająć
Jesli chodzi o ta ciaze, to czuje sie troche inaczej. Męczą mnie mdłości od paru dni! Co jest bardzo dziwne, bo jest jeszcze wczesnie! Odtrąciło mnie od słodkiego, a uwielbiam słodycze! W ogóle nie mam apetytu, gdzie wczesniej pochłaniałam wszystko co było w lodowce! Dosłownie! Dlatego przytylam z 17kg od slubu:D! Za to mój maz teraz wpieprza za nas troje:D
Czuje, ze to bedzie syn! Ale jest mi to obojętne co bedzie, ważne zeby było zdrowe!!
Imiona dla dziewczynki mamy juz od paru lat te same: Pola, Stella albo Rozalia. Dla chłopca niestety nie mamy pomysłu. Stwierdziliśmy, ze jak zobaczymy Go na żywo to imię samo przyjdzie:)
A tak w ogóle to śniło mi sie, ze to bliźniaki!!! Hahaha ale by było:D -
U mnie jeśli będzie dziewczynka to będzie Iza a chłopczyk - Jasiu ale przede wszystkim najważniejsze, żeby było wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 22:59
-
nick nieaktualnyJa łóżeczko i komodę rozłożyłam w sypialni po narodzinach Michasia z nadzieją, że wróci do domu i tak stoją gdzie stały. Nic nie zamierzam kupować ani urządzać przed porodem. Jak wrócę do domu z dzieckiem to dopiero uwierzę, że będzie ok.
Karmelek, ponoć im gorsze ciążowe dolegliwości tym większa szansa na donoszenie ciąży Tak się dzisiaj dowiedziałam no i życzę Ci tych bliźniaków -
Dziewczyny - gratulacje serduszek Saxatilia - no to teraz urlop pełną parą na całkowitym relaksie jak zobaczyłaś serduszko
Kate - mogła to być ciut odklejająca się kosmówka lub może jakiś krwiak. Ja miałam niewielkie krwawienie w 11 tygodniu w pierwszej ciąży. Przed południem zauważyłam taką żywoczerwoną dość jasną krew przy wizycie w toalecie, na wizycie po południu u lekarza już było takie bardziej brudzenie brązowe, dostałam Duphaston 2x1przez miesiąc i potem następny miesiąć raz dziennie, już się nie powtózyło. I lekarz nie potrafiłstwierdzić z jakiego powodu to było.
Mam nadzieje, że i u mnie będzie wszystko dobrze. Wizyte mam 22 czerwca (na NFZ w szpitalnej przychodni). Kompletnie nie wiem czego się spodziewać, jakie to usg mi zrobią (mam nadzieje, że "dowcipne"). Mój lekarz prowadzący poprzednią ciążę i co teraz byłam na usg żeby ciąże stwierdzić też tam pracuje, ale chyba jednak zrezygnuje z niego . Niby dobry lekarz, ale ostatnia wizyta nie sprawiła na mnie najlepszego wrażenia, tak jakoś niedbale wg mnie podszedł do tematu. Tamta ginekolog co jestem umówiona może niezbyt miła jest, ale podobno dobry lekarz (a wkońcu o to chodzi
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Hej a u mnie ok raz mnei tylk onciaglo ale delikatnie a tak jem wszystko i dobrze sie czuje:) ale zauwarzyłam ze jak stoje długo to mnie w krzyzu boli i od razu sie kłade i przechodzi:) jak dobrrze ze juz na L4 jestem:D
-
hej a ja właśnie wpieprzam bułke z pasztetem oooo mamoo ale mi się chciało! a czuć czuję się zle , w nocy nie spałam , nie wiem czy mnie lekko mdli?nigdy nie miałam tego zdarzenia wiec samam nie wiem jak to określic, ale chyba to to, słabo mi ,a tu muszę siedziec w pracy do 17 , jakoś wytrzymam ;P miłego dnia :*
Martita88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamka wrote:Hej kobietki ja sie dzisiaj makabrycznie czuje ciagle mnie mdli juz nawet wymiotowalam glowa mnie boli... A w nocy ciagle sie budzilam i spac nie moglam...
Polecam zestaw umęczonej ciężarnej : zimna woda z duuużą ilością cytryny, migdały (ale w całości bo w płatkach nie działają), herbatka rooibos (niearomatyzowana), pozycja horyzontalna i lekkie jedzonko co 2,5h Już drugi dzień mogę rzec, że pomaga
Swoją drogą to dopiero doceniłam fakt, że nie wróciłam po śmierci Miśka do pracy. Chyba bym zdechła w męczarniach przez ostatnie dwa tygodnie musząc o 6 rano jeździć do Lublina busemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 08:48
-
nick nieaktualny