Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Generalnie to nie mam mdłości za bardzo do tej pory. Czasem lekko mdli tylko. Ale wszystko jeszcze może się zdarzyć. Z córką pod koniec 7 tygodnia dostałam dopiero mdłości, ale też nie jakichś szalonych, pare razy zwymiotowałam przez całą ciąże
Mama mówi, że na mojego brata nie miała mdłości za bardzo też
Wczoraj wciągnęłam rosołek i 2 klopsy z ziemniakami. Dziś sobie chciałam zjeść też klopsika, ale jak wzięłam kęsa do buzi... Czym prędzej wyplułam, bo myślałam, że zwymiotuje zarazA wczoraj były takie pyszne...Za to pare dni temu nie mogłam patrzeć na kotlety mielone. Zrobiłam je, piekłam...Ale jak już były na talerzu, to mi się odechciało
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja z kolei mam jakis "lekarski" maraton Latam od lekarza do laboratorium Juz trzy razy kre pobierana do kolejnych badan - tym razem zelazo i ferrytyna Do endo nie ma sie jak dostac bo wszystkie dwie panie doktor na urlopach Musze czekac do 27 lipca, a porownujac wyniki widze, ze i tsh i antyTPO podskoczyly
Czy oprocz mdlosci macie jeszcze inne dolegliwosci/objawy? Ja mdlosci brak za to na mojej twarzy z dnia na dzien jest coraz wiecej tradziku -
nick nieaktualny
-
Cóż... Z różną intensywnością chce mi się spać przeważnie przez większość dnia, przy czym niekoniecznie musze sie budzić w nocy. Jak za szybko wstaje i nagle ide to robią mi się mroczki przed oczami, dłużej postoje w miejscu - momentalnie dopada mnie śpiączka
Mój M stwierdził ostatnio, że mam jakieś twardsze sutki (przepraszam za dosłowność :p
A moje libido...lepiej tego nie nazywaćMoże będzie lepiej jak zobacze serduszko
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witam kolejne dziewczyny i pięknych serduszek. Oby już żadna z nas nie musiała się wypisywać z tego wątku!!
U mnie od początku ciąży już -3kg. Powiem Wam, że nawet się cieszę - wolę być na minusie, aniżeli na plusie. Jeszcze to nadrobię. Tym bardziej, że w mojej rodzinie są tendencje do tycia w ciąży, więc na prawdę muszę się pilnować...
Wczoraj rano byłam na pobieraniu krwi, a że jestem niskociśnieniowcem to za każdym razem jest cyrk. Na szczęście w medicoverze mają taki extra sprzęt i nawet mi jej wyciągnęli tyle co chcieli, ale zaraz po tym tak mi ciśnienie spadło, że jak zwykle straciłam kontakt z rzeczywistością. Wróciłam bezpiecznie do domu, ale do końca dnia nie potrafiłam się pozbierać. Po nocy na szczęście ożyłam. Czy któraś z Was również ma takie problemy? -
U mnie chyba objawów brak
Czuję się super, ale może dlatego, że siedzę na urlopie wiec sie wysypiam itd
Oprócz bolących piersi jest na razie jak zwykle
Dzisiaj byłam na krwi i w kolejce stały same kobity w ciążyChyba jakiś wysyp :p
U mnie waga stoi w miejscu, mimo, że więcej jem i niezbyt dużo się ruszamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 09:49
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja od poniedziałku miałam iść na urlop, ale szef mi robi problem. Że niby miała być pracownica, ale jej nie ma i kto tu będzie teraz i, że nie za bardzo z tym urlopem.. Zła jestem jak nie wiem co. Tylko po to nie chcialam narazie l4, bo wiedziłam, że idę na ten urlop. Jak radzicie - postawić na swoim? Że nie obchodzi mnie to itp.? Chyba mu powiem, że jak nie wpisze mi urlopu to przyniosę l4.. Wie może któraś, czy on mnie może zwolnić w takiej sytuacji?
-
Sama nie wiem czy chce. Niby dobrze mi się tam pracuje, przyzwyczaiłam się, ale są kiepskie warunki jeżeli chodzi o stawkę itp. Poza tym to jest ,prywaciarz' czyli jednym słowem: jak zagrają, tak zatańcz. Albo pracujesz na jego zasadach (niekoniecznie w porządku), albo nara jak ci nie pasuje
no ale skoro piszesz, że mnie nie może zwolnić (tak też czytałam) to spokojnie mogę się postawić
-
pewnei ze nie moze Cie zwolnic:D jestes chroniona:) JA własnie z pieskiem ze spacerku wróciłam i musze sie brac za porzadki w kuchni i obiadugotwac dzis robie ogórkowa:D ze swoich kiszonych ogórasów:D mniammm:D a tak tez sie spoko czuje:) tylko tak nudno bo kazdyz rana w pracy i nie ma co ze soba zrobic;P
-
Ja od 2 dni mam mdłości. Wczoraj byłam taka głodna i u babci się nażarłam jak szalona, potem miałam zaparcie, pomogła woda przegotowana...
Dzisiaj jadłam migdały, chyba podziałały:)
Dzisiaj poszłam do przychodni do gina, bo mój źle wypisał receptęDostałam skierowanie na toxo i żelazo. Powiedział, że ciąża młodsza oczywiście.
A na USG widać serduszko!!! Powiedział, że uderzeń jeszcze się obliczyć nie da (może ma beznadziejny sprzęt;) Dzidziuś ma ok. 10mm chyba, pęcherzyk 24,5mm. Na zdjęciu widać główkę i serduszko, widziałam jak biło!!
xxxWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:03
Leeila26, nataliano, Karolina@, domiii, ona., Izoleccc lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Karka super
ciszę się razem z tobą
Karka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Leeila26 wrote:Dziewczyny ja od poniedziałku miałam iść na urlop, ale szef mi robi problem. Że niby miała być pracownica, ale jej nie ma i kto tu będzie teraz i, że nie za bardzo z tym urlopem.. Zła jestem jak nie wiem co. Tylko po to nie chcialam narazie l4, bo wiedziłam, że idę na ten urlop. Jak radzicie - postawić na swoim? Że nie obchodzi mnie to itp.? Chyba mu powiem, że jak nie wpisze mi urlopu to przyniosę l4.. Wie może któraś, czy on mnie może zwolnić w takiej sytuacji?
Oczywiście że nie może Cię zwolnić, chyba że masz umowę o pracę tymczasową. Ale po Twoim opisie sądzę, że masz normalną umowę. Masz prawo iść na l4 odkąd tylko dowiesz się o ciąży, bez niczyjej łaski. Swoją drogą taka jest niestety praca u prywaciarza - sama pracowałam tak 1.5 roku i nigdy więcej. -
Karolina umowę mam normalną o pracę, ale na czas określony do stycznia. To, że musi mi ją przedłużyć do dnia porodu już wiem. Chodzi mi tylko o to, czy może mnie zwolnić jak zacznę mu coś pyskować, że tak czy inaczej od poniedziałku mnie nie ma i jak nie wpisze urlopu to przyniosę l4