X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wszystko w porzadku po badaniu:-) Dzidzius zdrowy, wszystko ma na swoim miejscu, serduszko 130 BPM, waga 359g. Termin porodu bez zmian. Nie bardzo nam chcialo pokazac buzke, skrzetnie zakrywalo sie piastkami, ale udalo sie podejrzec chociaz, ze ciaglosc wargi zachowana. Tyle, ze zdjec fajnych nie ma. Generalnie odwrocilo sie do nas plecami i nie bardzo tez chcialo pokazac oficjalnie co ma miedzy nozkami, ale doktor stwierdzil, ze niczego tam nie widzi co by wystawalo wiec zostaje Weronika:-)

She86, domiii, A.Kasia, Mania1718, Gośśś, perła ziemi, Kate84, kateee, Karolina@, d'nusia, ksanka, Est, Kasia24, baassiia, edyś, paola87, Kajola, muminka83, 26Asia, kofeinka, Madzialena90, Falon, Izoleccc, Karka, krówka_muffka, Mietka 30:), arien, kleo2426, Hannia123, Andriel lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a7fe501908d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/854011dad817.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddd7eecf90c7.jpg

a to moj kochany wstydzioszek <3

She86, A.Kasia, skowroneczka87, Gośśś, perła ziemi, Kate84, kateee, Karolina@, d'nusia, Est, Magda lena, Kasia24, Renka88, edyś, paola87, Kajola, muminka83, ksanka, 26Asia, Madzialena90, Izoleccc, Karka, Lilou1984, krówka_muffka, Mietka 30:), polin, arien, kleo2426, Love_life, Hannia123, Andriel, Jacqueline lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny, nie znam się na kosmetykach ale wszystkie moje koleżanki, które mają małe dzieci mówiły mi, żeby unikać kosmetyków Johnson&Johnson, że są najgorsze, mocno wyperfumowane i bardzo wysuszają skórę. Moja przyjaciółka powiedziała mi, że cały zestaw wyrzuciła do kosza w napadzie złości :-)
    Czy Wy macie jakąś opinię na ich temat?

tak, ja niestety potwierdzam - unikać Johnsona :/

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja z dziecięcymi kosmetykami Johnson&Johnson nie miałam do czynienia bo położne w DSK zabroniły nam kupować tych produktów dla dzieciaczków. Ponoć wiele dzieci uczulają. Za to sama raz użyłam lawendowego płynu pod prysznic i dostałam mega wysypki a od zapachu aż głowa bolała :/ No ale jestem alergikiem i może dlatego tak zareagowałam.

Dzieki za informację, dla mnie jest bardzo cenna, bo ja tez jestem ciągle na coś uczulona i boję się, że mały odziedziczy to po mnie.
    Teraz nawet nie bardzo mogę smarowac brzucha kremem na rozstępy, dostalam od dermatologa specjalny kremik dla atopowego zapalenia skory i dopiero po nim nie mam uczulenia!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka87, Mania1718 - gratuluję zdrowych maluszków!! Oby tak dalej :)

Est - niestety, ja również słyszałam wiele negatywnych opinii o Johnson&Johnson, dlatego też w ogóle nie biorę ich po uwagę. Już nie tylko ze względu na analizę SrokaO, ale też ze względu na to, że mało któremu bobasowi z mojego otoczenia te kosmetyki pasowały...

Mania1718, Est, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko , Weronika- pieknie! :-)

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.. :)
    Dawno się nie odzywałam - jestem jakieś 100 stron za wami - chyba tego nie da się ogarnąć. Może w wolnej chwili uda mi się.

U mnie wszystko ok tylko mam ostatnio dużo na głowie, chcę albo zmęczona już tym wszystkim albo zirytowana... Bo nienawidzę gdy ktoś próbuje moim życiem kierować i podejmować za mnie decyzje..

USG będę miała 12.11, powinnam mieć 5.11 ale przegapiłam zapisy i nie ma miejsc do mojego lekarza (wczoraj byłam na kontroli - lekarz sprawdzal bicie serduszek - wszystko ładnie :) ). Krew i mocz średnio wyszły, dostałam Biofen (czy coś takiego) :P jeszcze nie wykupiłam, ale mam to pić 3x dziennie.

Dodatkowo lekarz mnie usilnie chce wysłać na zwolnienie, kazał mi siedzieć i nic nie robić - toż to zwariować można... Nie wiem czy to zapobiegawczo, czy może coś się dzieje złego i nie chciał mnie martwić. Ale myślę, że przy bliźniakach - jednak zapobiegawczo.

Pozdrawiam Wam serdecznie i ściskam mocno ;)

Est, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dzieki za informację, dla mnie jest bardzo cenna, bo ja tez jestem ciągle na coś uczulona i boję się, że mały odziedziczy to po mnie.
    Teraz nawet nie bardzo mogę smarowac brzucha kremem na rozstępy, dostalam od dermatologa specjalny kremik dla atopowego zapalenia skory i dopiero po nim nie mam uczulenia!

A próbowałaś balsamu emolium? Mój mąż ma AZS i dzięki temu balsamowi udało mu się odstawić sterydy :) Musi co najmniej 2x dziennie smarować ale wszystko jest lepsze od sterydów...

skowroneczka87 - Fajowe fotki :) Mi również się bardzo podoba imię, które wybrałaś :)

skowroneczka87, muminka83 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka Swietne wiesci :)

Mania sliczny dzidzius :) fajnie ze wszystko ok :) bardzo ladne imie wybraliscie :) tez mi sie podoba i to bardzo, ale moj M. sie nie zgodzil na nie :P

Kasia24 wydaje mi sie ze gdyby bylo cos nie tak to lekarz by ci o tym powiedzial, bo ma taki obowiazek, przeciez nie moze nic ukrywac przed toba, bardziej chyba mu chodzi o to, ze ciaza blizniacza jest dosyc wysokiego ryzyka i wiele kobiet od samego poczatku lezy i sie oszczedza mimo, ze jest wszystko ok, to i tak leza, bo wiadomo jak moga sie skonczyc takie ciaze... (nie bede tu pisac, bo mnie opieprzycie :P )

Mania1718, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A próbowałaś balsamu emolium? Mój mąż ma AZS i dzięki temu balsamowi udało mu się odstawić sterydy :) Musi co najmniej 2x dziennie smarować ale wszystko jest lepsze od sterydów...

Dzięki Kasiu, spróbuję!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

skowroneczka87 - Fajowe fotki :) Mi również się bardzo podoba imię, które wybrałaś :)

Chyba pisalas o Mani, bo u mnie fotek niestety brak:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka, Mania, wspaniałe wieści :D

skowroneczka87, Mania1718 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Chyba pisalas o Mani, bo u mnie fotek niestety brak:-)

Haha, no tak... Już mi się od tego leżenia w oczach mieni ;)

Mania1718 lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję ;) Marysieńka zdrowa , waży już 400 gram do niczego się przyczepić nie można ;)

Renka88, A.Kasia, d'nusia, ksanka, Est, skowroneczka87, 26Asia, She86, Mania1718, muminka83, Madzialena90, Izoleccc, Gośśś, kateee, domiii, Tunia.a, Karka, Kajola, krówka_muffka, Mietka 30:), arien, kleo2426, Hannia123, Andriel lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wiem wiem.. lekarz mnie uprzedzał o konsekwencjach, jak zreszta sama przewalilam pół internetu ;).

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja też się melduję ;) Marysieńka zdrowa , waży już 400 gram do niczego się przyczepić nie można ;)

No widziiisz. Nawet wieszanie prania nie zaszkodzilo, nawet chodzenie po schodach i nawet straszna wyprawa do babci :-) :-) :-)

P.s. już wiem, że się nie obrazisz :-)

muminka83, aleksandrazz, A.Kasia, domiii, Mietka 30:), Hannia123 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra super wieści a jaka córcia już duża!

muminka83 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    No widziiisz. Nawet wieszanie prania nie zaszkodzilo, nawet chodzenie po schodach i nawet straszna wyprawa do babci :-) :-) :-)

P.s. już wiem, że się nie obrazisz :-)

hahaha jesteś the best :P

Est lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U wszystkich połówkowe pozytywne. Wiem, że to głupie ale czuje jakby się kurczyły miejsca na pozytywne zakończenie połówkowego z marcówek :-(
    Moja przyjaciółka twierdzi, że skoro chodzę do 2 lekarzy i średnio co 2 tydzień mam USG, u jednego z nich jest super hiper nowoczesny sprzęt i miałam dość długą wizytę w 17 tygodniu, mam poprawne wyniki morfologii - to na pewno wszystko jest OK i gdyby coś nie było OK to już bym wiedziała. Mimo to jakoś się boję :-(

• Est Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira , a skąd takie myśli?
    Dlaczego uważasz, że nie może być wszystko ok u nas wszystkich?
    Na pewno jest, zobaczysz!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ