X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek
    20tydzień + 0 dni
    13127673cbf397c0med.jpg

ksanka, kamka, She86, kateee, Karolina@, Kajola, Tunia.a, muminka83, Magda lena, edyś, Kate84, arien, Est, skowroneczka87, A.Kasia, 26Asia, Mania1718, alinalii, RudyTygrysek, kleo2426, Gośśś, Martita88, Izoleccc, Karka, krówka_muffka, Albuera, Hannia123, Andriel, Jacqueline lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy to normalne, że prawą stronę brzucha mam zawsze twardszą niż lewą? Nie mam na myśli tu twardnień, które zresztą też mam głównie po prawej. Jak brzuch jest w "spoczynku" to po lewej miękki jak uciskam lekko, a po prawej nie da się tak.

• She86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Mój brzuszek
    20tydzień + 0 dni
    13127673cbf397c0med.jpg

śliczny :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny a czy to normalne, że prawą stronę brzucha mam zawsze twardszą niż lewą? Nie mam na myśli tu twardnień, które zresztą też mam głównie po prawej. Jak brzuch jest w "spoczynku" to po lewej miękki jak uciskam lekko, a po prawej nie da się tak.
    Mam dokładnie tak samo

bl9cuay3kworwxbg.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, kiedyś pisałam o tym, że robie prawko, byłam na etapie uczenia się testów i w sumie nadal na tym etapie jestem. I zastanawiam się czy w ogóle brać się za to.. no bo zobaczcie, teraz wiecie jak jest, jak zdam testy to chce zacząć jazdy, te 30 godzin i hmm.. te testy są ważne pół roku o ile je zdam oczywiście i tak myślę, patrząc na moją sytuacje (akcje z szyjką, potworny ból kregosłupa i ciągle siusiu, to napieranie na pęcherz), ze jesli cos pojdzie nie tak, ze bede musiala lezec tfu tfu albo zaloza mi ten szew czy krążek, cokolwiek, chociaz juz teraz lekarz kazal sie oszczedzac, to zdane testy przepadna, bo w ciagu pol roku na pewno nie bede w stanie zdac praktycznego egzaminu. Jestem z malej miejscowosci pod Gdanskiem i jazdy wygladaja tak, ze jada trzy osoby, jedna jedzie do Gdanska, druga w Gdansku a trzecia wraca, to sa 3 godziny siedzenia w aucie w dodatku nagle hamowania, podskoki bo wiadomo ze osoby uczace sie nie sa w stanie ominac dziury czy w miare szybko zahamowac :/ nie wiem moze przesadzam. Z drugiej strony prawko bardzo by mi sie przydalo bo po porodzie hm.. maz za granica, jedynie ratuje mnie to, ze np do przychodni mam 5min drogi pieszo, a pietro wyzej mieszkaja moi rodzice i mama moze podejsc przypilnowac mala jak bym chciala pojsc do sklepu itp. ( aaa ogolnie wyjasnila sie sprawa z mieszkaniem, bede mieszkac od 1 grudnia w tym budynku gdzie mieszkam tylko pietro nizej, osobne mieszkanie - mieszkal tam moj wujek ktory zmarł :(, teraz jest tam obca babka ale juz dostala wypowiedzenie, wiec od 1 grudnia wkraczam :-) a dom meza hmm... maz ma porozmawiac z bratem, ze jak corcia bedzie miala pol roku to bedzie musial zwolnic pokoj, bo wtedy bedziemy chcieli zeby miala juz swoj kacik, wiec do tego czasu bede na mieszkaniu ) na czym to ja skonczylam.. no ogolnie na tym ze nie wiem co z tym prawkiem, jak myslicie? oczywiscie na najblizszej wizycie spytam mojego gina co o tym mysli, ale watpie ze bedzie za..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mam identyko i to chyba dlatego,ze macica fizjologicznie nie jest prosto tylko troszke w prawo zwrocona wiec to macica. W piatek mam ginka i zapytam bo mam tak samo.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiskp masz racje. Rosnacy Brzusio i rozne dolegliwosci lub problemy chyba powinny Cie ostrzec i prawko moim zdsniem poczeka. Zrobisz jak dzidzius troszke podrosnie np. W wakacje. Z trgo co piszesz to za duzo zachodu, 3godziny siedzenia podczas podskokow.. ja bym Ci odradzala.

jusiakp lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia jak jest problem z szyjka to lepiej nie ryzykować jazdy samochodem. Ja zawsze korzystałam z auta dużo i samodzielnie. Tysiące kilometrów rocznie, a teraz mąż mnie wozi bo lepiej nie naciągnąć macicy gwałtownym ruchami nie mówiąc o nerwach na drodze.
    Może zatem lepiej odpuść na chwilę i jak dzidzia będzie na świecie podejdziesz jeszcze raz.
    Nie ma co ryzykować ciąży dla prawka.
    W najgorszym razie zawsze możesz zawołać taxi

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp - ja na Twoim miejscu bym odpuściła. Jeżeli testy są ważne pół roku, to nie ma się co czarować. Najbliższe miesiące nie będę łatwe - rosnący brzuszek, stresy, a tym bardziej oszczędny tryb życia. A za kierownicą zrelaksować się jest ciężko, nie mówiąc już że siedziałabyś w roli ucznia. Odpuść sobie - jak ogarniesz się trochę po porodzie to będzie wiosna/lato, a to są też lepsze warunki do nauki jazdy.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak mam z brzuchem , ale gin powiedział że to normalne. Jadee , trzymajcie kciuki ;)

ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasiakp- Również odradzałabym prawko. Mój gin powiedział, że owszem ciąża to nie choroba ale jeśli można chodzić koło siebie jak koło jajka to trzeba tak robić.
    Wstrząsy, hamowanie, ucisk pasów - pewnie dzidzi by się nic nie stało ale po co ryzykować.
    Pewnie przydałoby się po porodzie ale chyba dzidziuś jest priorytetem teraz.
    Jak jak jadę autem to mam taką poduszkę na brzuchu ( taka do spania w podróży co się ją nakłada na kark ) - więc środek brzuszka jest zabezpieczony bo nawet przy ostrym hamowaniu nic się stać nie powinno.
    paola87 - a może o tej twardszej stronie jest dzidziuś i stad takie uczucie

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to testy już od kilku miesięcy są ważne bezterminowo jedynie jazdę trzeba zdać

edyś, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    po 1 weź sobie zaświadczenie od lekarza o ciąży i prawdopodobnym terminie zapłodnienia i weż umowę próbną i tą teraz i im zanieś i przyspieszysz sobie czas oczekiwania:*

Dziękuję Kamka za radę, w pon idę do gin więc wezmę co potrzebne, skompletuję dokumenty, pogadam jeszcze z pracodawcą i pewnie zrobię nalot na ZUS :)
    Z tego co wiem pracodawca nie otrzymał jeszcze żadnego listu z ZUS-u.

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Dziękuję Kamka za radę, w pon idę do gin więc wezmę co potrzebne, skompletuję dokumenty, pogadam jeszcze z pracodawcą i pewnie zrobię nalot na ZUS :)
    Z tego co wiem pracodawca nie otrzymał jeszcze żadnego listu z ZUS-u.
    u mnie ciągle są przeboje z nimi... a dla pewności możesz zadzwonić do pracodawcy niech spyta kadrową kiedy były twoje dokumenty do zus dostarczone...

Tunia.a lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Mam taki lekki ból w dole żeber po prawej stronie.

Vira, ja właśnie z bólem w tej okolicy traiłam do szpitala gdzie spędziłam 3 ostatnie dni tylko mój ból nie był lekki bo płakałam i krzyczałam, więc było grubo. Dostałam kolki nerkowej a potem zaraz jelitowej :/ Zbadali mi nerki i wszystko ok z nimi. Ponoć od pewnego momentu ciąży może już tak być i obecnie muszę brać spazmolinę...

34bwkw7izri68fev.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli lubicie porady Sroki to pojawil sie nowy wpis o wyprawce :)

Dorka87, domiii, Karka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira , piękny brzuszek!!! :-)

Jusia , ja też bym poczekala z tym prawem jazdy.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est - dziękuję. Mnie się jednak wydaje trochę mały :-(

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    Vira, ja właśnie z bólem w tej okolicy traiłam do szpitala gdzie spędziłam 3 ostatnie dni tylko mój ból nie był lekki bo płakałam i krzyczałam, więc było grubo. Dostałam kolki nerkowej a potem zaraz jelitowej :/ Zbadali mi nerki i wszystko ok z nimi. Ponoć od pewnego momentu ciąży może już tak być i obecnie muszę brać spazmolinę...
    Aniek_m jak tam nasze blìzniaki?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w brzuszku rośnie zdrowy synek <3 nie myliłam się :) waga 300g .
    Mieliśmy śmieszną sytuacje, synek na samym początku pokazał piniolka, a na koniec badania pani doktor chciała pokazać jeszcze raz nam płeć. Młody położył se rączkę na krocze i tyle widzieliśmy :D doktor skomentowała ze to typowy chłop :D

Jesteśmy szczęśliwi, później wstawię foty Natana <3

domiii, d'nusia, Est, muminka83, edyś, 26Asia, Magda lena, paola87, Tunia.a, ksanka, Renka88, kleo2426, RudyTygrysek, Karolina@, kateee, She86, A.Kasia, Kate84, Kajola, baassiia, Gośśś, Madzialena90, Izoleccc, Karka, krówka_muffka, Mietka 30:), Hannia123, Andriel, Jacqueline lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ