X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania gratulacje synka, piękne imię !

domiii, Mania1718 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, super pomysł z tym mailem! :) wtedy każdy od razu mógłby segregować, nie musiałaby tego robić jedna osoba

Martita, jeszcze raz gratuluję :) ja w tym roku miałam pierwszą rocznicę ślubu

Domii, a do kiedy ta promocja? Ogólnie polecacie produkty do prania tej firmy Jelp? Bo ja nie miałam z nią jak na razie do czynienia w praktyce.

Kofeinka, też tak mam... Tyle, że ja mam gina w piątek o 15 dopiero. Ech, jeszcze te 2 dni wytrzymać :P Mam nadzieję, że u nas obu będzie wszystko dobrze! :)

Dziewczyny, masakra z tym ZUS-em :/ mam nadzieję, że wszystkie kontrole skończą się pozytywnie!

Jusia, przede wszystkim świetnie, że sprawa z mieszkaniem się wyjaśniła :) Co do prawka, to sama nie wiem, co Ci radzić... Ale też słyszałam jak Muminka, że testy są ważne bezterminowo.

Mania, gratuluję synka :)

A do mnie dzisiaj dotarło trochę ciuchów ciążowych, pożyczonych od koleżanki, nareszcie mam w czym chodzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 17:26

Mania1718 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Domii, a do kiedy ta promocja? Ogólnie polecacie produkty do prania tej firmy Jelp? Bo ja nie miałam z nią jak na razie do czynienia w praktyce.

do wyczerpania zapasów, więc ciężko przewidzieć :(
    ja przeczesałam internet w tej sprawie i bardzo polecany jest Jelp i Lovela - mam już produkty obu, zobaczę który się lepiej sprawdzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 17:36

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam czytam wam i już nosicie te ciuszki typowo ciążowe a ja nadal mieszczę sie w te z kilku tygodni przed ciążą. Czasem też mam wrażenie że nawet w biodrach schudłam bo spodnie jakby za duże w tym miejscu. No cóż to czekamy :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - dzięki za info :) Ja na razie mam ich kapsułki do prania, które wygrałam, no ale jeszcze ich nie wypróbowałam.

Muminka, no ja niestety już od jakiegoś czasu nie mogę dopiąć się w spodniach sprzed ciąży. Bluzki i inne rzeczy są ok. Ech, poczułam się teraz grubo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 17:40

• Est Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    do wyczerpania zapasów, więc ciężko przewidzieć :(
    ja przeczesałam internet w tej sprawie i bardzo polecany jest Jelp i Lovela - mam już produkty obu, zobaczę który się lepiej sprawdzi :)

Domii to daj znac, które Twoim zdaniem są lepsze.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko , u mnie nie ma szans, zebym zapięła spodnie sprzed ciąży. Nie zapnę też na brzuchu koszul i większosci dopasowanych kurtek.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Domii to daj znac, które Twoim zdaniem są lepsze.
    Tylko nie wiadomo, czy Domii ma zamiar wypróbować je w najbliższym czasie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No - Belly się obudziło i przysłało mi maila, że jestem w 21 tygodniu ciąży.Dziwne to jest bo zawsze dostawałam o 7:58 a dziś dopiero 18:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ciuchów to ja spodnie ciążowe to tak już od 11 tygodnia ciąży noszę bo się nie mogłam dopiąć.
    Z bluzkami lepiej bo część jest albo tak skrojona, że jest luźna a część na tyle elastyczna, że brzuszek się mieści

• Est Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bluzki ja też noszę bez problemu.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mieszczę się bo brzuszek mam dosyć wysoko a spodnie zawsze nie były z wysokim stanem a niski akurat zapina je się pod brzuszkiem.... hmmmm

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania rewelacja, gratuluję zdrowego synusia i udanej wizyty :-)

Marita dużo szczęścia na nowej drodze życia :-)

Co do ciuszków, to ja chyba od 3 miesiąca przerzuciłam się na ciążowe spodnie bo te mnie jakoś w brzuch nie uwierają i wygodniej. Ale jeszcze w swoje urodziny 3tygodnie temu weszłam we wszystkie sukienki XS ;-)

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Wiem, że pewnie nie na wielkie mrozy ale myślicie, że to dobra alternatywa dla płaszcza na zimę?
    http://www.vubu.pl/product-pol-62124-Gruba-szara-bluza-narzutka.html

Mi właśnie wczoraj przyszła paczka z tą bluzą tylko czarna :) i polecam serdecznie ja :) cieplutka, długa, trochę mi odstaje na plecach ale jeszcze dorosnę do niej :P

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Tylko nie wiadomo, czy Domii ma zamiar wypróbować je w najbliższym czasie ;)

pewnie najwcześniej w styczniu jak będę wszystko Malucha prać i prasować :)
    no i też zależy jak on zareaguje na te środki, więc chyba nie pomogę w wyborze - nie wcześniej niż w lutym :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś będzie zainteresowany, bo w Rossmannie od 20 października jest promocja na Pampersy i produkty Johnson&Johnson

243441z.jpg

A to ja rano, u mnie brzuszek ostatnio ruszył :) Na wadze +3.5 kg Mi zostały tylko 1 biodrówki w których czuje komfortowo, tzn nie ściskają mnie gdy siedzę przy biurku w pracy (na stojąco/chodząco w kilku sie mieszczę)

24lt2y1.jpg

Mania1718, A.Kasia, Kate84, RudyTygrysek, Karolina@, Kajola, Izoleccc, Karka, krówka_muffka, Mietka 30:), kleo2426, Hannia123, Andriel lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Może mieszczę się bo brzuszek mam dosyć wysoko a spodnie zawsze nie były z wysokim stanem a niski akurat zapina je się pod brzuszkiem.... hmmmm

To masz super, moj brzuch niestety jest nisko.
    Mam też nisko łożysko, ale o tym już marudziłam :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia - dzięki za info o promocji - super :-) Skorzystam na pewno

• Est Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie znam się na kosmetykach ale wszystkie moje koleżanki, które mają małe dzieci mówiły mi, żeby unikać kosmetyków Johnson&Johnson, że są najgorsze, mocno wyperfumowane i bardzo wysuszają skórę. Moja przyjaciółka powiedziała mi, że cały zestaw wyrzuciła do kosza w napadzie złości :-)
    Czy Wy macie jakąś opinię na ich temat?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dziecięcymi kosmetykami Johnson&Johnson nie miałam do czynienia bo położne w DSK zabroniły nam kupować tych produktów dla dzieciaczków. Ponoć wiele dzieci uczulają. Za to sama raz użyłam lawendowego płynu pod prysznic i dostałam mega wysypki a od zapachu aż głowa bolała :/ No ale jestem alergikiem i może dlatego tak zareagowałam.

‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ