X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Spałam do 9! W ogóle to dziś uznałam, że muszę dłużej spać w nocy i może nauczyć się spać w dzień to prześpię wtedy połowę ciąży i mi czas szybciej zleci :P ;)

Mania1718 - Mania ja od lat używam do płukania tylko Lenor sensitive (bo jako jedyny mi nie śmierdzi) i właśnie mam plan podobny do Twojego :) Na początku te dziecięce proszki i płyny a później nad proszkiem się zastanowię a płyn zmienię na ten, którego my używamy.

kofeinka - trzymam kciuki :) Bez stresu - na pewno będzie ok!

Teresa1992 - ja bym zrobiła tak jak Ci lekarka zaleciła, a dopiero jak to nie podziała i brzuch dalej będzie twardniał to wtedy ewentualnie ta no-spa. Musisz też wziąć pod uwagę, że jesteś w 22 tyg i twardnienia będą się pojawiać. Byle nie były regularne i bolesne, wtedy dzwoń do lekarza :)

muminka83 - mojej siostrze po porodzie jakaś lekarka w szpitalu kazała pić 6 litrów dziennie! żeby miała pokarm. Po takiej ilości to nie doczekałaby tego pokarmu bo by kitnęła z miejsca ;) Tobie jednak tak ze 2 litry bym zalecała pić bo może i się nie pocimy dużo itp ale za to wody płodowe też muszą się z czegoś tworzyć. A historia z sianem epicka :D

aniek_m - kurcze, przykro mi, że nie chcesz już do nas zaglądać :/ Co do tego narzekania i pisania o dolegliwościach to niestety tak już jest, ciąża to nie tylko ciuszki, wózki i jednorożce :/ Pewnie, że fajnie byłoby gdybyśmy się tu wszystkie czuły świetnie i były wszystkowiedzące na temat ciążowego stanu a na forum dzieliły się tylko pozytywnymi sprawami. Ale trzeba też myśleć o tych marcówkach, które właśnie potrzebują wsparcia i pociechy bo coś źle w wynikach wyszło bądź mają jakieś nieprzyjemne dolegliwości. Nie miej Gosi za złe tego co napisała, swoje przeszła i to co pisze pisze z troski, nie w złej intencji. Ja tak samo czasami trochę na wyrost zalecam dziewczynom większą dbałość o siebie dlatego, żeby nie musiały przechodzić tego co ja. A z tymi ciążami mnogimi to jest bardzo różnie :) Mam wśród znajomych dziewczynę, która urodziła bliźniaki w 40 tygodniu, naturalnie, przez całą ciążę opiekowała się trójką swoich dzieci i nie miała żadnych dolegliwości :D Ale mam też szwagierkę, która przez całą ciążę czuła się super, jeździła po sklepach, pracowała aż nagle w 31 tyg wody jej odeszły, urodziła a jej maluchy przez 2 miesiące walczyły o życie :/ Nic nie zapowiadało, żeby to się miało wydarzyć. Życzę Ci oczywiście takiej ciąży jak w tym pierwszym przyjładzi ale uważaj na siebie, czasem po prostu przeceniamy swoje siły a jeśli troszkę przystopujemy na te kilka miesięcy to nas to nie zabije ;)

Vira - my staraliśmy się jedynie dwa cykle, ale po śmierci synka w grudniu mój organizm tak oszalał, że przez kilka miesięcy miałam miałam okres i musiałam przejść kupę badań i wziąć masę leków aby w ogóle do tych starań podejść. Tak naprawdę zaszłam w ciążę w pierwszej owulacji jaką miałam :) Ale u nas to wszystko monitorowane co miesiąc, milion badań, zero romantyzmu ;)

Kajola -ale Ci fajnie, że sobie znowu podejrzysz maluszka :)

MeAmerie - czekolada, kocyk i książka ;) Zestaw niezawodnie poprawiający samopoczucie ;)

Miłego dzionka mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:09

muminka83, Kajola, Teresa1992, ksanka, Mania1718, Est, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas starania trwały 18 miesięcy. 12 msc mierzenie temp + olej z wiesiołka do owulacji. Po 12 miesiącach poszliśmy do lekarza, wyniki hormonów, badanie nasienia męża, monit owulacji. Owulacja występowała za każdym razem, hormony okej, miałam trochę krótką fazę lutealną, więc brałam po owulacji duphaston. Cykle ładnie mi wydłużył do 26 dni (wcześniej 21 dni). Nasienie męża okej. A ciąży nie ma... Pod koniec cyklu ciągle załamka. W końcu się wkur*iłam i zaczęłam eksperymentować, kupiłam zioła na jajowody i zaczęłam stosować okłady z borowiny ... Zaraz po miesiączce do owulacji. W między czasie umówiłam się na sono hsg (czyli sprawdzenie drożności jajowodów). Po 1 cyklu z ziołami i borowiną, dupa. Płacz. Drugi cykl. Idę do lekarza po anybiotyk, bo przed hsg trzeba wziąć profilaktycznie, żeby nic nie wpuścili do macicy brzydkiego.
    Zrobił usg i mówi, że nie wie nawet czy doszło do owulacji, bo nie widać ciałka żółtego. HSG miałam mieć zaraz po miesiączce. Więc myślę skorzystam jeszcze, zabawię się! Pojechaliśmy z mężem na Orange Warsaw Festival. Kocham zespół MUSE, więc oszalałam! Skakałam i piłam całą noc!!!!! <3 Cudownie nam było. Mąż jako że pracuje w branży muzycznej miał możliwość wzięcia autografów dla mnie! Termin miesiączki przypadł na 18 czerwca. Wszystko wskazywało, że ciąży nie będzie. Ale rano tak dla formalności zrobiłam test, pffff. Zrobiłam i poszłam myć zęby. po 3 minutach wchodzi mój M.z testem i 2 grubymi krechami.... prawie udławiłam się pastą do zębów. <3 <3
    Okazało się, że pomogły borowiny, z których lekarz się śmiał. Przyczyną naszej niepłdności był polip 3 cm. Którego ŻADEN lekarz nie widział! Polip zasłaniał wejście do jajowodu. Okłady z borowin wkurzyły pana polipa i ten się odsunął. Naturalna antykoncepcja, jak powiedział lekarz :) Polipów ni usuwa się w ciąży, ale chamidło samo odpadło w 13 tyg ciąży :) Więc u Nas synek wyczekany <3 Tym bardziej, że mąż ma lat 40 i będzie to pierwsze dziecko. Czasami on sam jest jak dziecko... hyh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:14

ksanka, A.Kasia, edyś, RudyTygrysek, muminka83, Kajola, Renka88, baassiia, d'nusia, Mietka 30:), Kate84, Karka, Andriel, Jacqueline lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Jesteśmy na tym samym etapie ciąży :)
    Czyli owulacja była około 8 lipca ;)
    U mnie chyba jakoś 10 :) mam troszkę późniejsze owulacje

Arien, hehe :D kurczę, ale to dawno było...

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t2543981_cam03097.jpg
    Lukniecie? To pierwsze ponad norme

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąg dalszy historii
    Serduszko słyszałam po raz pierwszy w moje 39 urodziny. A teraz tak jak wszystkie czekam na Skarbek by trzymać ja w ramionach i uczyć świata

A i muszę was ochrzanic
    Przez wasze piękne historie, zapomniałam wziąć tabletek i zjeść sniadania
    Hi hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:29

A.Kasia, Magda lena, muminka83, arien, Est, d'nusia, Mietka 30:), Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vira[/] aniołku Ty mój. Ja nie jestem zła na Ciebie. Nie uraziłaś mnie. Na moment się przestraszyłam ale wiem że jestem pod najlepszą opieką na świecie, wyniki są idealne, badanie prenatalne cudowne i wspaniałe wyniki więc nic się nie stanie i tak wierze. Żal mi się zrobiło tej kobiety. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    t2543981_cam03097.jpg

Każda by chciała mieć takie wyniki ;) Normy ciężaru moczu dla ciężarnych to 1,005-1,030 g/cm³ więc jest ok.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    t2543981_cam03097.jpg

Podobno tak może być i w ciąży jest.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś jak wstałam rano to byłam w lekkim szoku jak moje maleństwo potrafi wypchać mi macice. Miałam taką śmieszną kuleczkę z jednej strony. A tu zdjęcie aby pokazać :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/adb1bc43c97a.jpg
    I od samego przebudzenia czułam kopniaczki, aż lepiej się wstaje z rana :) Po jakimś czasie kuleczka zniknęła ale kopniaki dalej czułam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:32

muminka83, A.Kasia, ksanka, kateee, Teresa1992, Mania1718, edyś, Kajola, Est, d'nusia, Mietka 30:), Love_life, anie93lica, Kate84, Karka, Andriel, Jacqueline lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka tez używaliśmy tego zeliku :) teraz połowa pudełka się zmarnuje :P

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moja Komórka ma tryb ciążowy, albo czegoś zapomni dodać albo coś skasuje. To chyba jest zarazliwe i przenosi się od właścicielki na sprzęt ;-)

muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w 2 wersjach i pojedyncze aplikatory więc te jeszcze mogą przeżyć ;) i zbiorczym.
    Ale muszę przyznać że nawet jak nie będziemy się starać to i tak będę tego używała bo przynajmniej dobrze się po tym pp żelu czuje i po wszystkim nie kleje się.
    No dobra, do męża dalej się kleilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:37

Renka88 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry :) Spałam do 9! W ogóle to dziś uznałam, że muszę dłużej spać w nocy i może nauczyć się spać w dzień to prześpię wtedy połowę ciąży i mi czas szybciej zleci :P ;)

Oj Kasieńko, muszę Cię pobić z tą godziną, bo ja się obudziłam o 11 :D
    ostatnie miesiące, żeby spać ile się da :)
    super dnia Wam życzę! ja pojadę sobie chyba do Ikei to też mi czas szybciej zleci, poza tym wizyta tam zawsze kończy się uśmiechem, szczególnie jak się kupi jakieś pierdoły których się nie planowało :P

muminka83, Magda lena, A.Kasia, ksanka, RudyTygrysek, Kajola, Mietka 30:), Andriel lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! i wczoraj doświadczyłam tego co się mówi, że seks w ciąży jest ponoć lepszy... Laski! Normalnie jakby coś we mnie wstąpiło! Co ja przeżyłam!
    najlepszy seks ever! :D :D

Magda lena, ksanka, RudyTygrysek, muminka83, kateee, A.Kasia, arien, niecierpliwaa, Mania1718, edyś, Kajola, baassiia, d'nusia, Mietka 30:), Lilou1984, anie93lica, Martita88, Kate84, Kasia24, Izoleccc, Karka, Andriel lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    A! i wczoraj doświadczyłam tego co się mówi, że seks w ciąży jest ponoć lepszy... Laski! Normalnie jakby coś we mnie wstąpiło! Co ja przeżyłam!
    Domiii weź takich rzeczy nie pisz ;( jesu jak ja zazdroszczę. Nie uprawialiśmy seksu od lipca ;(
    Ale sam seks najlepszy czy orgazm najlepszy? :P

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii pozytywnie zazdroszczę, i mam nadzieję że przy kolejnej ciąży (mam nadzieję że jeszcze raz się będzie chciało i się uda) już bez takich przygód jak teraz też będę mogła spróbować ciążowej seksu ;-)))))

domiii lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii a mówiłam, że odczucia niesamowite ? :D

Rudy Tygrysku ja też miałam taką wypukłość wczoraj w nocy jak się przebudziłam, śmieszne to jest :)

domiii lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Domiii weź takich rzeczy nie pisz ;( jesu jak ja zazdroszczę. Nie uprawialiśmy seksu od lipca ;(
    Ale sam seks najlepszy czy orgazm najlepszy? :P

:( ale dlatego, że macie zabronione przez lekarza czy się boicie?

Sam seks był genialny! Doznania nie z tej ziemi, przez to, że wszystko jest ukrwione bardziej... no i mój kochany wcześniej odpowiednio mnie rozbudził co już było jakimś szałem! Nie mówiąc o orgazmie...
    To nie był nasz pierwszy seks w ciąży, ale z takimi przeżyciami pierwszy :) myślę, że po ciąży będzie to trudne do powtórzenia :P

Love_life lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Zazdroszczę. Do jakiegoś 18tc u nas seks był fajny, a od tego 18tc to jakaś masakra, zero przyjemności, wręcz przeciwnie :/

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to my się kochaliśmy jakieś 5 razy od lipca. Nie miałam ochoty, jak probowalismy to mnie pobolewało wszystko w środku i w ogóle bez sensu. Ale od jakiegoś tygodnia moje libido ruszyło i już mojemu mężowi współczuje :D teraz juz nic nie boli i jest naprawdę przyjemnie :) ale nie widzę różnicy sprzed ciąży i teraz. W każdym razie cieszę się, że ochota mi wróciła i nawet już brzucholem sie nie przejmuje :)

domiii, ksanka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ