X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie ja miałam wielką ochotę na seks do 16 tc i przeżycia też były niesamowite. Teraz jakby trochę zaczęłam się bać ... sama nie wiem czemu. Może przez szyjkę? Niby ostatnio była 3,5 cm , a lekarz mówi , że nie ma nic przeciwko by współżyć, ale we mnie coś wstąpiło, że mam blokadę.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    :( ale dlatego, że macie zabronione przez lekarza czy się boicie?

Sam seks był genialny! Doznania nie z tej ziemi, przez to, że wszystko jest ukrwione bardziej... no i mój kochany wcześniej odpowiednio mnie rozbudził co już było jakimś szałem! Nie mówiąc o orgazmie...
    To nie był nasz pierwszy seks w ciąży, ale z takimi przeżyciami pierwszy :) myślę, że po ciąży będzie to trudne do powtórzenia :P
    my własnie taki mega nieziemski mieliśmy w dni okołoowulacyjne w szczęsliwym cyklu. I uważam, że tamten seks był niepowtarzalny i juz sie chyba nie zdarzy :)

domiii lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dla Mamusiek, które lubią ostrą muzykę ! :D
    https://www.youtube.com/watch?v=zcOhrtAFc-Y&feature=youtu.be

Mój mąż już zapowiedział, że zajmie się edukacją muzyczną Staszka.

Pierwszy ciuszek jaki kupił samodzielnie to czarny bodziak z Matallicą - http://www.emp-shop.pl/art_260178/?wt_mc=mp.google.Odzie%C5%BC.Body.260178&gclid=Cj0KEQjwkqKxBRCIrK_riNm13Z8BEiQAdzdVkG9H-1FMlNwdpvMhN8gOMnd_8OHBDCrRNFfiN0M63lgaAhPA8P8HAQ

Podejrzewam, że wujkowie od strony taty własnie takie prezenty będą kupować :D uh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:52

ksanka, RudyTygrysek, muminka83, Kajola, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    :( ale dlatego, że macie zabronione przez lekarza czy się boicie?

Sam seks był genialny! Doznania nie z tej ziemi, przez to, że wszystko jest ukrwione bardziej... no i mój kochany wcześniej odpowiednio mnie rozbudził co już było jakimś szałem! Nie mówiąc o orgazmie...
    To nie był nasz pierwszy seks w ciąży, ale z takimi przeżyciami pierwszy :) myślę, że po ciąży będzie to trudne do powtórzenia :P

Domiii zazdroszcze :) ja już nie pamiętam co to jest :( a wszytsko tylko przeze mmie.. i moją blokadę ..:P jestem tylko ciekawa czy kiedys to sie zmieni

• arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena - toż to chyba najdroższy bodziak świata :D

domiii lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Zazdroszczę. Do jakiegoś 18tc u nas seks był fajny, a od tego 18tc to jakaś masakra, zero przyjemności, wręcz przeciwnie :/

Słonko, przez obawy?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, mamy zabronione od lekarza. Jesli będzie wszystko okej to w 3 trymestrze możemy zacząć się seksić :P No a pod koniec lutego to chyba obowiązkowo, żeby urodzić w okolicach terminu, a nie 14 dni po jak to ostatnio moje znajome rodzą.

A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    A! i wczoraj doświadczyłam tego co się mówi, że seks w ciąży jest ponoć lepszy... Laski! Normalnie jakby coś we mnie wstąpiło! Co ja przeżyłam!
    najlepszy seks ever! :D :D

Ja w dwóch ciazach odczuwalam orgazm bardzo mocno :) Euforia ;) Nie było przeciwskazan wiec atakowałam męża ile wlezie :D czasami udawał ze śpi :D
    Teraz kiedy zaszłam w ciążę 3 śmiałam się do A ze znowu będzie powtórka z rozrywki bo pewnie przeżyje to poraz ostatni. A tu ku mojemu zdziwieniu jest całkiem na odwrót. .. orgazmy są leciutkie wręcz mega wyciszone i czuje niedosyt. Co ciąża to nowe doświadczenia ;)

domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    MeAmerie ja miałam wielką ochotę na seks do 16 tc i przeżycia też były niesamowite. Teraz jakby trochę zaczęłam się bać ... sama nie wiem czemu. Może przez szyjkę? Niby ostatnio była 3,5 cm , a lekarz mówi , że nie ma nic przeciwko by współżyć, ale we mnie coś wstąpiło, że mam blokadę.

Wydaje mi się, a wręcz jestem pewna że u mnie to wina właśnie stresu.
    W ogóle zbliżam się powoli do 23 tc, a właśnie w 23 tc moja najlepsza przyjaciółka rok temu urodziła synka który zmarł, najchętniej bym zakopała się pod kołudrę spała i obudziła w 26 tygodniu. Widzę po sobie że psycha mi siadła, nie mam ochoty jeść, waga leci, chodzę przybita. Ja wiem że to że ją to spotkało nie oznacza ze spotka to mnie, ale paraliż€je mnie strach i nie jestem w stanie nic z tym zrobić.

No dobrze, nie przynudzam, czas zrobić obiad dla rodziny. I może jakies pranie wstawię....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Wam zazdroszę.
    W I trymestrze mi lekarz zabronił sexu.
    W II powiedział, że może być ale płytko i delikatnie.
    Mój mąż się wystraszył i kochaliśmy się raptem 2 razy.
    Potem gin znowu zabronił bo miałam bardzo nisko łożysko - że niczego nie wkładać - nawet tamponów jakbym chciała na basen np.
    I tak jedziemy na sexie francuskim dla męża ( którego nienawidze ) :-(
    A ja chodzę po ścianach....

Wysłany: 22 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dobre to jest hahha :D

Nasz maluch chyba też lubi muzykę, bo jak oglądamy z mężem programy muzyczne to daje o sobie mocniej znać :D

Magda lena lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie co najbardziej bodźcuje wasze maluchy? Ja zauważyłam że jak wypije szklankę wody z imbirem i cytryna to dostaje kopniaki? A u was co stymuluje dzidziunie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Magdalena - toż to chyba najdroższy bodziak świata :D

Nic nie mów. Zwróciłam mężowi uwagę, żeby może tak popatrzył na ceny czasami...
    Dostałam oppppierdziel, że to też jego dziecko i on będzie kupował ciuszki, a nie tylko ja.
    Więc już w szafie mamy kilka ciuszków czarnych z diabołkami itp.

domiii, ksanka, muminka83, Andriel lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie co najbardziej bodźcuje wasze maluchy? Ja zauważyłam że jak wypije szklankę wody z imbirem i cytryna to dostaje kopniaki? A u was co stymuluje dzidziunie

U mnie najbardziej działają owoce. Jabłko, banan, ostatnio zakochałam się w pomelo i mały chyba też!

ksanka lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 22 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:

U mnie tak jak już wspomniałam muzyka z bodźców zewnetrznych, natomiast jeżeli chodzi o jedzenie to odczuwam większe "motylki" po czekoladzie :P

ksanka lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info dla dziewczyn z południa Warszawy. 24.10 w godzinach 11-16:30 bezpłatne usg ivusg 4d, w Auchan Piaseczno. Puławska 46

domiii, d'nusia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png

Wysłany: 22 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka dziękuje! akurat będę w sobotę w Piasecznie , na pewno skorzystam.

• domiii Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:

Głównie owoce, bo to cukier :)
    Ale mój Młody fika po każdym posiłku :)

ksanka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szczesliwemacierzynstwo.pl

25.10 jest ta sama akcja w Auchan łomianki.
    Godziny te same

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:12

bl9cuay3kworwxbg.png

Wysłany: 22 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co teraz czytam to o przyjęcie na USG decyduje kolejność zgłoszeń, czyli trzeba się wybrać odpowiednio wcześnie.

‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ