X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love Life, wszystkiego najlepszego!

Mi też ciuszki z NEXT bardzo się podobają i fajnie, że dostawa jest gratisowa. Jak dotąd zamówiłam trzy pajace i jestem bardzo zadowolona z ich jakości.

Jeszcze co do No-Spy, każda z nas ma własny rozsądek, ale też inny próg bólu, u jednej przy napięciu dyskomfort będzie uciążliwy, ale do przeżycia i wystarczy magnez, a u innej będzie powodował ogromny niepokój i objawy fizyczne, które będzie potrzebowała złagodzić No-Spą. Żadna z nas nie chce zrobić dziecku krzywdy, za to każda chce dla niego jak najlepiej, dlatego po pierwsze kierujmy się zaleceniami lekarza, a po drugie pamiętajmy, że żaden lek nie jest obojętny. Ja czasami biorę No-Spę, od początku ciąży wzięłam około 8 tabletek. Ale napięcie zwalczam raczej zaleconym przez lekarza Asparginem, ponieważ są badania, które wskazują, że regularne zażywanie No-Spy może prowadzić do obniżonego napięcia mięśniowego u noworodków i bardzo chciałabym tego uniknąć.

Love_life, Est, Teresa1992 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Domii we mnie dziś tez coś wstapilo pomyślałam ahh taki urodzinowy sexik heh chociaż forma już nie ta sama ;)

Love-life wszystkiego najlepszego, zdrowego maluszka i szybkiego bezbolesnego porodu :)

Dziewczyny Gratuluje udanych wizyt w tym tygodniu. cudownie czyta się dobre wieści! Kilka z Nas już po połówkowym! a teraz to się już posypią kolejne codziennie :)jak ten czas leci!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:59

Love_life, Est lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love Life wszystkiego najlepszego :)

Mania gratuluję synka i dobrej intuicji :)

U mnie dziś pól dnia przeplotkowałam z sąsiadką i teraz nadganiam i wpisy na forum i domowe obowiązki :) W ramach obiadu dziś szybkie racuchy z jabłkami i zaraz kończę gotowanie żurku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 14:29

Mania1718, Love_life lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomniałam się pochwalić Naszym wczorajszym późno-wieczornym spotkaniem z maleństwem. dzidzia rośnie jak na drożdżach, wg usg cały czas tydzień wyprzedza suwaczek. pięknie było widać rączki z paluszkami i ładnie podzielone serduszko na 2 przedsionki i 2 komory :) doktor powiedział że dzidzia nam pięknie rośnie i że połówkowe już za 3 tygodnie zrobimy.
    No i wygląda na to że kolejna dziewczynka do dopisania do listy :) Jesteśmy bardzo szczęśliwi chociaż moje przeczucia mnie zawiodły bo byłam pewna że zobaczymy siusiaka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 14:34

Karolina@, Mietka 30:), Mania1718, Love_life, d'nusia, paola87, A.Kasia, Kajola, edyś, muminka83, domiii, skowroneczka87, Hannia123, kleo2426, She86, Martita88, Est, Kate84, Izoleccc, Karka, Jacqueline lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life, wszystkiego najlepszego! Spełnienia najskrytszych marzeń :)

Love_life lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life - sto lat sto lat!! Samych słonecznych dni i duuużo miłości :)

Dziewczynki w excelu same możecie dodawać i przestawiać co chcecie. Zakładki są zrobione, więc wrzucajcie sprzedawców, linki czy co dusza zapragnie :)

Magda lena, Love_life, d'nusia, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_live wszystkiego co w zyciu najlepsze :) Duzo zdrowka i szybkiego bezbolesnego porodu ;)

Tutaj w Uk ciuszki Z Next sa bardzo popularne, sliczne, dobre jakosciowo i dostepne na kazda kieszen. A.Kasia czesto mozna kupic w uzywancach ubranka z tej firmy i nie musialabys oprozniac konta a zapelniac szafe za bezcen :D

A to moje lowy z dzisiaj :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f2473c9ad2d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ff66fea7488.jpg

arien, Love_life, Magda lena, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję pięknie kochane jesteście :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Love_live wszystkiego co w zyciu najlepsze :) Duzo zdrowka i szybkiego bezbolesnego porodu ;)

Tutaj w Uk ciuszki Z Next sa bardzo popularne, sliczne, dobre jakosciowo i dostepne na kazda kieszen. A.Kasia czesto mozna kupic w uzywancach ubranka z tej firmy i nie musialabys oprozniac konta a zapelniac szafe za bezcen :D

A to moje lowy z dzisiaj :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f2473c9ad2d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ff66fea7488.jpg

Mania, cudowne ciuszki dla syneczka!! A ta koszula w szczególności :) Z tymi używanymi ciuszkami z Next masz rację. W PL w lumpeksach można trafić na używane, często jeszcze z metką.

Mania1718 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life duża rośnij ! :)
    Dziewczyny które rozglądają sie za naklejkami na ścianę -polecam firmę Wikam. Zamówiłam u nich naklejki o wymiarach nietypowych. Polecam super obsługa !

Love_life lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) mój humor coraz lepszy ;) jedziemy wybierac dachowkę na nasz dom ;) apotem zakupyyyyy!!!!!!!!!!!!

A.Kasia, Kajola, Karolina@, Love_life, arien, Martita88 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 - doganiają dziewuszki nam chłopaczków na forum :D A dopiero co była taka przewaga siusiaków :P Super wieści kochana, wspaniale, że mała zdrowo rośnie :)

Mania1718 - niestety dla mnie w chwili obecnej jedyną opcją zakupów jest internet ;) No i mam też 4 kartony ubranek od siostry, więc lepiej żebym już nic nie kupowała bo jeszcze szafy na to wszystko nie mam :D Za to po porodzie będę szaleć zakupowo i w ciuchlandach i w sklepach i wszędzie ;) Wyżyję się za te całe 9 miesięcy :D

Mania1718, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten filmik - polecam - jest przesłodki
    https://www.facebook.com/marabeatrice.calinescu/videos/vb.100004613160760/359317124232057/?type=2&theater

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane macie może doświadczenie z takimi nosidełkami dla dziecka?

http://www.babytula.pl/products/prism-nosidelko-ergonomiczne-tula

Mój mąż wczoraj zobaczył coś takiego w telewizji i zapowiedział, że chce :D Tak jak patrzę w internecie, to raczej zaleca się używać tych nosidełek dla dzieci siedzących, niby jest jakaś wkładka dla noworodka ale nie wiem czy to bezpieczne... Wie może któraś? Od razu powiem, że chustowanie u nas odpada.

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, zerknij tu. Niżej masz też artykuły o innych nosidłach: http://mamygadzety.pl/nosidlo-ergonomiczne-tula-milosc-od-pierwszego-uzycia/

Ja mam zaplanowany zakup nosidła po pierwszej, "bioderkowej" wizycie u ortopedy.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Kasia, zerknij tu. Niżej masz też artykuły o innych nosidłach: http://mamygadzety.pl/nosidlo-ergonomiczne-tula-milosc-od-pierwszego-uzycia/

Ja mam zaplanowany zakup nosidła po pierwszej, "bioderkowej" wizycie u ortopedy.

Wypas, dzięki :) Teraz to i ja już jestem zdecydowana na 100% :) A te wzory nosideł Tula są wspaniałe!

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    A puszczacie maluchowi Mozarta? Ja ogólnie Lubie muzykę klasyczną od czasu od czasu chociaż ten Mozart trochę dolujacy jakiś heh ale czytałam ze dobrze na dzidzie jak i mamę wpływa wiec słuchamy :)

W związku z tym że synek chodzi do szkoły muzycznej i uczy się grać na pianinie codziennie słuchamy Mozarta,Szuberta,Beethovena :D bardzo lubimy :D

RudyTygrysek, Magda lena, Love_life lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po dwóch tygodniach w końcu odebrałam wypis z wynikami Holtera. Ufff, wszystko dobrze :) Jestem taka szczęśliwa, bo w zasadzie ciągle siedziało mi to z tyłu głowy.
    Co do leków to ja od początku ciąży nie wzięłam ani jednej no-spy apapu ani tym podobnych - chociaż przeszłam chorobę z tm 38 st i twardnieje boleśnie mi brzuch. Chyba mam wysoki próg pobudliwości :) Poza tym ból trwa chwilę i przechodzi.
    Wyprawkę zacznę kompletować po badaniach połówkowych, chociaż mój mąż ciągle mówi żeby jeszcze poczekać z tą radością do granicy przeżywalności :/ ale śledzę wasze zakupy i zapisuję sobie linki :)
    Buziaki dla was! :)

baassiia, Kajola, A.Kasia, Est, Karka, Andriel lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, super, że wynik jest dobry :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze wracajac do staran o dzidzie, to oprocz leczenia, wiele z Was pisalo jak wazne byla psychika i po prostu odpoczynek i relaks:) teraz taki swiat, ze ogolnie duzo stresow, siedzacy tryb zycia itp

W kazdym badz razie wniosek z tego taki, ze w ciazy trzeba potrzymac zrelaksowana forme :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ