X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love Life, wszystkiego najlepszego!

Mi też ciuszki z NEXT bardzo się podobają i fajnie, że dostawa jest gratisowa. Jak dotąd zamówiłam trzy pajace i jestem bardzo zadowolona z ich jakości.

Jeszcze co do No-Spy, każda z nas ma własny rozsądek, ale też inny próg bólu, u jednej przy napięciu dyskomfort będzie uciążliwy, ale do przeżycia i wystarczy magnez, a u innej będzie powodował ogromny niepokój i objawy fizyczne, które będzie potrzebowała złagodzić No-Spą. Żadna z nas nie chce zrobić dziecku krzywdy, za to każda chce dla niego jak najlepiej, dlatego po pierwsze kierujmy się zaleceniami lekarza, a po drugie pamiętajmy, że żaden lek nie jest obojętny. Ja czasami biorę No-Spę, od początku ciąży wzięłam około 8 tabletek. Ale napięcie zwalczam raczej zaleconym przez lekarza Asparginem, ponieważ są badania, które wskazują, że regularne zażywanie No-Spy może prowadzić do obniżonego napięcia mięśniowego u noworodków i bardzo chciałabym tego uniknąć.

Love_life, Est, Teresa1992 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Domii we mnie dziś tez coś wstapilo pomyślałam ahh taki urodzinowy sexik heh chociaż forma już nie ta sama ;)

Love-life wszystkiego najlepszego, zdrowego maluszka i szybkiego bezbolesnego porodu :)

Dziewczyny Gratuluje udanych wizyt w tym tygodniu. cudownie czyta się dobre wieści! Kilka z Nas już po połówkowym! a teraz to się już posypią kolejne codziennie :)jak ten czas leci!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:59

Love_life, Est lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love Life wszystkiego najlepszego :)

Mania gratuluję synka i dobrej intuicji :)

U mnie dziś pól dnia przeplotkowałam z sąsiadką i teraz nadganiam i wpisy na forum i domowe obowiązki :) W ramach obiadu dziś szybkie racuchy z jabłkami i zaraz kończę gotowanie żurku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 14:29

Mania1718, Love_life lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomniałam się pochwalić Naszym wczorajszym późno-wieczornym spotkaniem z maleństwem. dzidzia rośnie jak na drożdżach, wg usg cały czas tydzień wyprzedza suwaczek. pięknie było widać rączki z paluszkami i ładnie podzielone serduszko na 2 przedsionki i 2 komory :) doktor powiedział że dzidzia nam pięknie rośnie i że połówkowe już za 3 tygodnie zrobimy.
    No i wygląda na to że kolejna dziewczynka do dopisania do listy :) Jesteśmy bardzo szczęśliwi chociaż moje przeczucia mnie zawiodły bo byłam pewna że zobaczymy siusiaka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 14:34

Karolina@, Mietka 30:), Mania1718, Love_life, d'nusia, paola87, A.Kasia, Kajola, edyś, muminka83, domiii, skowroneczka87, Hannia123, kleo2426, She86, Martita88, Est, Kate84, Izoleccc, Karka, Jacqueline lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life, wszystkiego najlepszego! Spełnienia najskrytszych marzeń :)

Love_life lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life - sto lat sto lat!! Samych słonecznych dni i duuużo miłości :)

Dziewczynki w excelu same możecie dodawać i przestawiać co chcecie. Zakładki są zrobione, więc wrzucajcie sprzedawców, linki czy co dusza zapragnie :)

Magda lena, Love_life, d'nusia, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_live wszystkiego co w zyciu najlepsze :) Duzo zdrowka i szybkiego bezbolesnego porodu ;)

Tutaj w Uk ciuszki Z Next sa bardzo popularne, sliczne, dobre jakosciowo i dostepne na kazda kieszen. A.Kasia czesto mozna kupic w uzywancach ubranka z tej firmy i nie musialabys oprozniac konta a zapelniac szafe za bezcen :D

A to moje lowy z dzisiaj :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f2473c9ad2d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ff66fea7488.jpg

arien, Love_life, Magda lena, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję pięknie kochane jesteście :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Love_live wszystkiego co w zyciu najlepsze :) Duzo zdrowka i szybkiego bezbolesnego porodu ;)

Tutaj w Uk ciuszki Z Next sa bardzo popularne, sliczne, dobre jakosciowo i dostepne na kazda kieszen. A.Kasia czesto mozna kupic w uzywancach ubranka z tej firmy i nie musialabys oprozniac konta a zapelniac szafe za bezcen :D

A to moje lowy z dzisiaj :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f2473c9ad2d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ff66fea7488.jpg

Mania, cudowne ciuszki dla syneczka!! A ta koszula w szczególności :) Z tymi używanymi ciuszkami z Next masz rację. W PL w lumpeksach można trafić na używane, często jeszcze z metką.

Mania1718 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life duża rośnij ! :)
    Dziewczyny które rozglądają sie za naklejkami na ścianę -polecam firmę Wikam. Zamówiłam u nich naklejki o wymiarach nietypowych. Polecam super obsługa !

Love_life lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) mój humor coraz lepszy ;) jedziemy wybierac dachowkę na nasz dom ;) apotem zakupyyyyy!!!!!!!!!!!!

A.Kasia, Kajola, Karolina@, Love_life, arien, Martita88 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 - doganiają dziewuszki nam chłopaczków na forum :D A dopiero co była taka przewaga siusiaków :P Super wieści kochana, wspaniale, że mała zdrowo rośnie :)

Mania1718 - niestety dla mnie w chwili obecnej jedyną opcją zakupów jest internet ;) No i mam też 4 kartony ubranek od siostry, więc lepiej żebym już nic nie kupowała bo jeszcze szafy na to wszystko nie mam :D Za to po porodzie będę szaleć zakupowo i w ciuchlandach i w sklepach i wszędzie ;) Wyżyję się za te całe 9 miesięcy :D

Mania1718, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten filmik - polecam - jest przesłodki
    https://www.facebook.com/marabeatrice.calinescu/videos/vb.100004613160760/359317124232057/?type=2&theater

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane macie może doświadczenie z takimi nosidełkami dla dziecka?

http://www.babytula.pl/products/prism-nosidelko-ergonomiczne-tula

Mój mąż wczoraj zobaczył coś takiego w telewizji i zapowiedział, że chce :D Tak jak patrzę w internecie, to raczej zaleca się używać tych nosidełek dla dzieci siedzących, niby jest jakaś wkładka dla noworodka ale nie wiem czy to bezpieczne... Wie może któraś? Od razu powiem, że chustowanie u nas odpada.

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, zerknij tu. Niżej masz też artykuły o innych nosidłach: http://mamygadzety.pl/nosidlo-ergonomiczne-tula-milosc-od-pierwszego-uzycia/

Ja mam zaplanowany zakup nosidła po pierwszej, "bioderkowej" wizycie u ortopedy.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Kasia, zerknij tu. Niżej masz też artykuły o innych nosidłach: http://mamygadzety.pl/nosidlo-ergonomiczne-tula-milosc-od-pierwszego-uzycia/

Ja mam zaplanowany zakup nosidła po pierwszej, "bioderkowej" wizycie u ortopedy.

Wypas, dzięki :) Teraz to i ja już jestem zdecydowana na 100% :) A te wzory nosideł Tula są wspaniałe!

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    A puszczacie maluchowi Mozarta? Ja ogólnie Lubie muzykę klasyczną od czasu od czasu chociaż ten Mozart trochę dolujacy jakiś heh ale czytałam ze dobrze na dzidzie jak i mamę wpływa wiec słuchamy :)

W związku z tym że synek chodzi do szkoły muzycznej i uczy się grać na pianinie codziennie słuchamy Mozarta,Szuberta,Beethovena :D bardzo lubimy :D

RudyTygrysek, Magda lena, Love_life lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po dwóch tygodniach w końcu odebrałam wypis z wynikami Holtera. Ufff, wszystko dobrze :) Jestem taka szczęśliwa, bo w zasadzie ciągle siedziało mi to z tyłu głowy.
    Co do leków to ja od początku ciąży nie wzięłam ani jednej no-spy apapu ani tym podobnych - chociaż przeszłam chorobę z tm 38 st i twardnieje boleśnie mi brzuch. Chyba mam wysoki próg pobudliwości :) Poza tym ból trwa chwilę i przechodzi.
    Wyprawkę zacznę kompletować po badaniach połówkowych, chociaż mój mąż ciągle mówi żeby jeszcze poczekać z tą radością do granicy przeżywalności :/ ale śledzę wasze zakupy i zapisuję sobie linki :)
    Buziaki dla was! :)

baassiia, Kajola, A.Kasia, Est, Karka, Andriel lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, super, że wynik jest dobry :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze wracajac do staran o dzidzie, to oprocz leczenia, wiele z Was pisalo jak wazne byla psychika i po prostu odpoczynek i relaks:) teraz taki swiat, ze ogolnie duzo stresow, siedzacy tryb zycia itp

W kazdym badz razie wniosek z tego taki, ze w ciazy trzeba potrzymac zrelaksowana forme :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ