X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii to w takim razie po co to forum? Tylko do pokazywania brzuszkow i pisania o dobrych wiesciach? Chyba nie.. nie wymagam od was ze postawicie diagnoze za mojego lekarza, czy wybierzecie za mnie szew czy krazek. Ale liczylam na opinie np na ten temat, moze ktoras miala, jak jest z narkoza np, obawiam sie i liczylam na troche wsparcia.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia własnie teraz już coraz zadziej :P zdjęcie jest sprzed 2 tygodni. dzidziuś jest chyba już za duży i nie zmieści się tak po jednej stronie :P chociaż mam wrażenie, że jest mega ruchliwy, bo czuje go bardzo często i to nawet tak jakby kopał w stronę "wnętrzności" :P Może mam jakąś ciasną/cienkie ścianki macicy, że tak to u mnie wszystko wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 17:47

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - i my Cię kochana wspieramy ale na tę chwilę żadna z nas nie wie co z tą Twoją szyjką i czy lekarz miał rację w tym zmiękczeniu. Ja miałam i narkozę (do pobierania wycinku z szyjki) i zakładany krążek. I to się da przeżyć i tamto. Chociaż w sumie narkoza przynajmniej nie bolała :D Przecież nieważne czemu będziesz się musiała poddać, ważne żeby z dzieckiem było ok i żebyście szczęśliwie doczekali do terminu porodu :)

baassiia - mój też szogun, mam wrażenie, że mi piłkarz w brzuchu rośnie albo bokser :P Ty szczupła jesteś i brzuszek masz maleńki to wiadomo, że wszystko będziesz intensywniej czuła ;)

domiii, muminka83, Est lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka - ja polecam Alma Matter. Bezpłatna szkoła rodzenia na ul. Garbary. Dobra bo z polecenia i na prawdę mają bogaty program zajęć.
    Ja pierwsze zajęcia mam 9.11 o 17 godzinie - może też się załapiesz na tą grupe to bedziemy chodzić razem :-)

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki:)

Często tu nie zaglądam, dziś zajrzałam i czytam o tym twardnieniu macicy. To i ja zadam pytanie, jeśli mogę? Czasami mam coś podobnego, ale z reguły na wysokości pępka, nie niżej. Taka niby górka, twarda i pobolewa, jak pomasuje to przechodzi. Wcześniej myślałam, że to może gdzieś dziecko tak się układa i wypycha, ale raczej macica na etapie mojej ciąży jest jeszcze poniżej pępka, prawda? Czy któraś z Was ma może jakiś pomysł co to może być? Oczywiście zapytam lekarza za tydzień na wizycie. Teraz nie miałam jak, bo wizyta była ponad 3 tyg.temu, a te "wybrzuszenia" jak nazywam zaczęły się od około 2 tyg.

To mój brzuch z lokatorem/lokatorką:)

24f61d5185680f13m.jpg

Magda lena, A.Kasia, She86, edyś, Martita88, arien, Kajola, Est, Kate84, Hannia123, krówka_muffka, Kasia24, Izoleccc, Karka, Andriel, Mietka 30:), Jacqueline lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuje forum już wczoraj i dziś na okrągło i jestem zaniepokojona... wydawało mi się, że jako jedno forum dobrze się dogadywałyśmy ,a teraz coraz częściej jakieś ALE... :(

Dla mnie osobiście to forum jest zarówno wsparciem w złych jak i dobrych momentach. Owszem czasem jest przykro , gdy komuś coś się dzieje i od razu myślę , że może u mnie coś nie tak ? Niektóre odpowiedzi są dołujące, inne bardzo cieszą, ale do tego właśnie jest forum ! :)

Dlatego zgodzę się z Kasią, że można powiedzieć o wszystkim, ale w kulturalny sposób i zdystansowany sposób.

Dlatego już Ciiii ! :) spokojnie, nie wolno nam się teraz denerwować.

muminka83, Est, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam tylko powiedziec, Est i Aniek_m, ze nikomu nigdy zle nie zyczylam !! A juz na pewno nie takich przezyc z ciazami, a to ze mnie zle zrozumialyscie to nie moja wina...

Wiecej nie skomentuje, bo szkoda mi nerwow... malenstwo tez wszystko czuje i mu tego oszczedze...

Zajelam sie czyms przyjemnym, bo przyszly mi materialy i uszylam synusiowi takie cosik :)
    Jestem z siebie dumna, bo pierwszy raz mialam do czynienia z maszyna do szycia :P
    2692977cf5239e31med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 18:25

baassiia, Magda lena, domiii, A.Kasia, Karolina@, Karmelek211, d'nusia, muminka83, edyś, Martita88, Kajola, Est, Kate84, Mania1718, RudyTygrysek, krówka_muffka, Izoleccc, Karka, Andriel, 26Asia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj dziewczyny ile wasz magnez ma mg? Bo kupiłam teraz 100 a wcześniejszy miał 50

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 00:04

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Domii to w takim razie po co to forum? Tylko do pokazywania brzuszkow i pisania o dobrych wiesciach? Chyba nie.. nie wymagam od was ze postawicie diagnoze za mojego lekarza, czy wybierzecie za mnie szew czy krazek. Ale liczylam na opinie np na ten temat, moze ktoras miala, jak jest z narkoza np, obawiam sie i liczylam na troche wsparcia.

Ale od tygodnia niczego innego sie tu nie robi. Wybacz, ale sama nie wiesz czego chcesz. Z jednej strony masz watpliwosci w stosunku do swojego lekarza, z drugiej nie chcesz go zmienic bo to znajomy. Z jednej strony idziesz do innego lekarza na konsultacje, a z drugiej boisz sie do tego przyznac rzed swoim prowadzacym. Z jednej strony martwisz sie i boisz czy wszystko ok, a z drugiej nie akceptujesz decyzji o ewentualnym szwie. I wszelkie rady dziewczyn w tym temacie zbywasz jakims swoim argumentem, a chwile potem znow prosisz o porade. Najpierw zdecyduj o co Tobie samej chodzi, bo tu zadna nie podejmie za Ciebie decyzji. A troche tak to wyglada, ze czekasz na gotowe rozwiazanie, ktore bedzie Ci na reke. I to nie chodzi o to, zeby tu na forum pisac tylko o milych rzeczach. Ale gdy od tygodnia dziewczyny Ci cos podpowiadaja, a Ty nadal nie wiesz co robic to chyba cos jest nie tak.

domiii, Est, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Gosss, a ja myslalam, ze chwalisz sie zakupem:-) No, no. Pieknie jak na pierwszy kontakt z maszyna:-)

Gośśś, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ejj dziewczyny ile masz magnez ma mg? Bo kupiłam teraz 100 a wcześniejszy miał 50

ja biorę od początku 100 mg (ChelaMagB6)

Renka88, aleksandrazz lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    02efa0c90954d2bemed.jpg

:-)

paola87, edyś, Martita88, Tunia.a, Kajola, Renka88, Kasia24, Lilou1984, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ejj dziewczyny ile masz magnez ma mg? Bo kupiłam teraz 100 a wcześniejszy miał 50

Pierwszy magnez jaki kupiłam jeszcze na początku ciąży miał miał 100mg w jednej tabletce. Teraz mam 300mg w tabletce.

aleksandrazz lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja biorę Magnellę, ma 200mg. Lekarz kazał brać 2xdziennie, powiedział, że dzienna dawka zapotrzebowania to 500mg. (na opakowaniu jest napisane 1 tabletka 200mg to 53% dziennego zapotrzebowania)

aleksandrazz lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• annak Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Wpadlam tylko powiedziec, Est i Annak, ze nikomu nigdy zle nie zyczylam !! A juz na pewno nie takich przezyc z ciazami, a to ze mnie zle zrozumialyscie to nie moja wina...

Annak?
    Czy to na pewno o mnie chodziło....? :-(
    Bo mnie, Gosiu, nawet przez myśl nie przeszło, że Ty byś mogła komuś źle życzyć. A już na pewno nie mnie, bo ja chwilowo niestety nie w ciąży... :-/

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Przepraszam, że to napiszę, ale dlaczego tak straszysz, przyrównując wszystkich pod swoje problemy. Ja miałam tak samo nie raz i ta "macica" po przyłożeniu ręki często kopie :P Teraz brzuch większy i rzadko mi się zdarza, ale ja jestem na 100% pewna, że to dziecko potrafi się tak ułożyć, bo ja żadnych twardnień np nie mam.

Chodzi mi o to, że jest tu dużo młodych osób lub takich które miały problemy z ciążą i bardzo przeczulonych na złe objawy, osób w pierwszej ciąży, a po takim komentarzu, mogą nie potrzebnie wpaść w panikę.

Wstawiam, moje stare zdjęcie

sni1ol.jpg
    basiu nikogo nie strasze. Ja tez moge wrzucic Ci identyczne zdjecie z identyczna "kulka" jak Twoja. Po pokazaniu ginekologowi powiedzial,ze dziecko jest jeszcze za male zeby tak sie wypchnac i to skurcz macicy. Z ciekawosci bedac u swojego lekarza pokaz mu to zdjecie.
    Dziewczynki jesli ciaza jest bez wiekszych problemow to nie trzeba sie martwic takim twardnieniem. Wystarczy o tym wspomniec ginekologowi- jak nie widzi problemu to tylko soe cieszyc! Wiekszosc z nas na forum ma rozne dolegliwosci i pytamy sie i porownujemy do innych ale nie ma co porownywac bo kazda ciaza jest inna. Ja twardnieniami sie martwie bo mam ich za duzo. Inne kolezanki jak maja do np. 10 i ciaze bezproblemowa to niech sie nie martwia.
    rzeczywiscie lepiej bedzie jesli bedziemy ignorowac niektore posty. Przeciez moze ktos inny odpowiedziec.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - Gosia mega Ci to wyszło :) Może właśnie odkryłaś swój ukryty talent ;)

aleksandrazz - a jaki to magnez? Bo są różne formy magnezu o różnym stopniu przyswajalności i to, że teraz weźmiesz 100 mg to nie znaczy, że się więcej przyswoi niż z wcześniejszej mniejszej dawki. Różnica jest ogromna bo np węglan magnezu przyswaja się tylko w 30% a cytrynian magnezu niemal w 90%.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny. Naprawę po co ta spina. Nie ma sensu się denerwować. Jesteśmy dorosłe.

juskap moja koleżanka miała operacje w 8 tygodniu ciąży. Miała narkozę. Zarówno z dzieckiem i nią jest okey. Mała ma 3 miesiące. :-* teraz jednak o tym nie myśl. Pójdziesz do lekarza i będziesz potem się martwić.

A teraz zalecenie od doktor Moni :p Pół litra melisy :p

A.Kasia, Martita88, Renka88, noelka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Annak?
    Czy to na pewno o mnie chodziło....? :-(
    Bo mnie, Gosiu, nawet przez myśl nie przeszło, że Ty byś mogła komuś źle życzyć. A już na pewno nie mnie, bo ja chwilowo niestety nie w ciąży... :-/

Nie, nie, przepraszam pomylilam literki :) chodzilo mi o aniek_m (zaraz poprawie)

Kochana a powiedz mi jak tam Twoje badania? ostatnio pisalas cos, ze ci w nich wyszlo, moge wiedziec co? Nie wiem czy pisalas, czy nie...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Vita-miner mam 50 mg (13%zapotrzebowania) i dodatkowo 60 mg MAGB6 style (nie wiem jaki producent) i chyba musze zwiekszyc dawke, bo cos malo...

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ