Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Domii to w takim razie po co to forum? Tylko do pokazywania brzuszkow i pisania o dobrych wiesciach? Chyba nie.. nie wymagam od was ze postawicie diagnoze za mojego lekarza, czy wybierzecie za mnie szew czy krazek. Ale liczylam na opinie np na ten temat, moze ktoras miala, jak jest z narkoza np, obawiam sie i liczylam na troche wsparcia.jusiakp
-
A.Kasia własnie teraz już coraz zadziej
zdjęcie jest sprzed 2 tygodni. dzidziuś jest chyba już za duży i nie zmieści się tak po jednej stronie
chociaż mam wrażenie, że jest mega ruchliwy, bo czuje go bardzo często i to nawet tak jakby kopał w stronę "wnętrzności"
Może mam jakąś ciasną/cienkie ścianki macicy, że tak to u mnie wszystko wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 17:47
-
nick nieaktualnyjusiakp - i my Cię kochana wspieramy ale na tę chwilę żadna z nas nie wie co z tą Twoją szyjką i czy lekarz miał rację w tym zmiękczeniu. Ja miałam i narkozę (do pobierania wycinku z szyjki) i zakładany krążek. I to się da przeżyć i tamto. Chociaż w sumie narkoza przynajmniej nie bolała
Przecież nieważne czemu będziesz się musiała poddać, ważne żeby z dzieckiem było ok i żebyście szczęśliwie doczekali do terminu porodu
baassiia - mój też szogun, mam wrażenie, że mi piłkarz w brzuchu rośnie albo bokserTy szczupła jesteś i brzuszek masz maleńki to wiadomo, że wszystko będziesz intensywniej czuła
domiii, muminka83, Est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Mamuśki:)
Często tu nie zaglądam, dziś zajrzałam i czytam o tym twardnieniu macicy. To i ja zadam pytanie, jeśli mogę? Czasami mam coś podobnego, ale z reguły na wysokości pępka, nie niżej. Taka niby górka, twarda i pobolewa, jak pomasuje to przechodzi. Wcześniej myślałam, że to może gdzieś dziecko tak się układa i wypycha, ale raczej macica na etapie mojej ciąży jest jeszcze poniżej pępka, prawda? Czy któraś z Was ma może jakiś pomysł co to może być? Oczywiście zapytam lekarza za tydzień na wizycie. Teraz nie miałam jak, bo wizyta była ponad 3 tyg.temu, a te "wybrzuszenia" jak nazywam zaczęły się od około 2 tyg.
To mój brzuch z lokatorem/lokatorką
Magda lena, A.Kasia, She86, edyś, Martita88, arien, Kajola, Est, Kate84, Hannia123, krówka_muffka, Kasia24, Izoleccc, Karka, Andriel, Mietka 30:), Jacqueline lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny podczytuje forum już wczoraj i dziś na okrągło i jestem zaniepokojona... wydawało mi się, że jako jedno forum dobrze się dogadywałyśmy ,a teraz coraz częściej jakieś ALE...
Dla mnie osobiście to forum jest zarówno wsparciem w złych jak i dobrych momentach. Owszem czasem jest przykro , gdy komuś coś się dzieje i od razu myślę , że może u mnie coś nie tak ? Niektóre odpowiedzi są dołujące, inne bardzo cieszą, ale do tego właśnie jest forum !
Dlatego zgodzę się z Kasią, że można powiedzieć o wszystkim, ale w kulturalny sposób i zdystansowany sposób.
Dlatego już Ciiii !spokojnie, nie wolno nam się teraz denerwować.
muminka83, Est, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Wpadlam tylko powiedziec, Est i Aniek_m, ze nikomu nigdy zle nie zyczylam !! A juz na pewno nie takich przezyc z ciazami, a to ze mnie zle zrozumialyscie to nie moja wina...
Wiecej nie skomentuje, bo szkoda mi nerwow... malenstwo tez wszystko czuje i mu tego oszczedze...
Zajelam sie czyms przyjemnym, bo przyszly mi materialy i uszylam synusiowi takie cosik
Jestem z siebie dumna, bo pierwszy raz mialam do czynienia z maszyna do szycia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 18:25
baassiia, Magda lena, domiii, A.Kasia, Karolina@, Karmelek211, d'nusia, muminka83, edyś, Martita88, Kajola, Est, Kate84, Mania1718, RudyTygrysek, krówka_muffka, Izoleccc, Karka, Andriel, 26Asia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ejj dziewczyny ile wasz magnez ma mg? Bo kupiłam teraz 100 a wcześniejszy miał 50
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 00:04
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
jusiakp wrote:Domii to w takim razie po co to forum? Tylko do pokazywania brzuszkow i pisania o dobrych wiesciach? Chyba nie.. nie wymagam od was ze postawicie diagnoze za mojego lekarza, czy wybierzecie za mnie szew czy krazek. Ale liczylam na opinie np na ten temat, moze ktoras miala, jak jest z narkoza np, obawiam sie i liczylam na troche wsparcia.
Ale od tygodnia niczego innego sie tu nie robi. Wybacz, ale sama nie wiesz czego chcesz. Z jednej strony masz watpliwosci w stosunku do swojego lekarza, z drugiej nie chcesz go zmienic bo to znajomy. Z jednej strony idziesz do innego lekarza na konsultacje, a z drugiej boisz sie do tego przyznac rzed swoim prowadzacym. Z jednej strony martwisz sie i boisz czy wszystko ok, a z drugiej nie akceptujesz decyzji o ewentualnym szwie. I wszelkie rady dziewczyn w tym temacie zbywasz jakims swoim argumentem, a chwile potem znow prosisz o porade. Najpierw zdecyduj o co Tobie samej chodzi, bo tu zadna nie podejmie za Ciebie decyzji. A troche tak to wyglada, ze czekasz na gotowe rozwiazanie, ktore bedzie Ci na reke. I to nie chodzi o to, zeby tu na forum pisac tylko o milych rzeczach. Ale gdy od tygodnia dziewczyny Ci cos podpowiadaja, a Ty nadal nie wiesz co robic to chyba cos jest nie tak.domiii, Est, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aleksandrazz wrote:Ejj dziewczyny ile masz magnez ma mg? Bo kupiłam teraz 100 a wcześniejszy miał 50
Pierwszy magnez jaki kupiłam jeszcze na początku ciąży miał miał 100mg w jednej tabletce. Teraz mam 300mg w tabletce.aleksandrazz lubi tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Ejj dziewczyny ile masz magnez ma mg? Bo kupiłam teraz 100 a wcześniejszy miał 50
aleksandrazz lubi tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Wpadlam tylko powiedziec, Est i Annak, ze nikomu nigdy zle nie zyczylam !! A juz na pewno nie takich przezyc z ciazami, a to ze mnie zle zrozumialyscie to nie moja wina...
Annak?
Czy to na pewno o mnie chodziło....?
Bo mnie, Gosiu, nawet przez myśl nie przeszło, że Ty byś mogła komuś źle życzyć. A już na pewno nie mnie, bo ja chwilowo niestety nie w ciąży... -
baassiia wrote:Przepraszam, że to napiszę, ale dlaczego tak straszysz, przyrównując wszystkich pod swoje problemy. Ja miałam tak samo nie raz i ta "macica" po przyłożeniu ręki często kopie
Teraz brzuch większy i rzadko mi się zdarza, ale ja jestem na 100% pewna, że to dziecko potrafi się tak ułożyć, bo ja żadnych twardnień np nie mam.
Chodzi mi o to, że jest tu dużo młodych osób lub takich które miały problemy z ciążą i bardzo przeczulonych na złe objawy, osób w pierwszej ciąży, a po takim komentarzu, mogą nie potrzebnie wpaść w panikę.
Wstawiam, moje stare zdjęcie
Dziewczynki jesli ciaza jest bez wiekszych problemow to nie trzeba sie martwic takim twardnieniem. Wystarczy o tym wspomniec ginekologowi- jak nie widzi problemu to tylko soe cieszyc! Wiekszosc z nas na forum ma rozne dolegliwosci i pytamy sie i porownujemy do innych ale nie ma co porownywac bo kazda ciaza jest inna. Ja twardnieniami sie martwie bo mam ich za duzo. Inne kolezanki jak maja do np. 10 i ciaze bezproblemowa to niech sie nie martwia.
rzeczywiscie lepiej bedzie jesli bedziemy ignorowac niektore posty. Przeciez moze ktos inny odpowiedziec.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyGośśś - Gosia mega Ci to wyszło
Może właśnie odkryłaś swój ukryty talent
aleksandrazz - a jaki to magnez? Bo są różne formy magnezu o różnym stopniu przyswajalności i to, że teraz weźmiesz 100 mg to nie znaczy, że się więcej przyswoi niż z wcześniejszej mniejszej dawki. Różnica jest ogromna bo np węglan magnezu przyswaja się tylko w 30% a cytrynian magnezu niemal w 90%. -
Kochane dziewczyny. Naprawę po co ta spina. Nie ma sensu się denerwować. Jesteśmy dorosłe.
juskap moja koleżanka miała operacje w 8 tygodniu ciąży. Miała narkozę. Zarówno z dzieckiem i nią jest okey. Mała ma 3 miesiące. :-* teraz jednak o tym nie myśl. Pójdziesz do lekarza i będziesz potem się martwić.
A teraz zalecenie od doktor Moni :p Pół litra melisy :pA.Kasia, Martita88, Renka88, noelka lubią tę wiadomość
-
annak wrote:Annak?
Czy to na pewno o mnie chodziło....?
Bo mnie, Gosiu, nawet przez myśl nie przeszło, że Ty byś mogła komuś źle życzyć. A już na pewno nie mnie, bo ja chwilowo niestety nie w ciąży...
Nie, nie, przepraszam pomylilam literkichodzilo mi o aniek_m (zaraz poprawie)
Kochana a powiedz mi jak tam Twoje badania? ostatnio pisalas cos, ze ci w nich wyszlo, moge wiedziec co? Nie wiem czy pisalas, czy nie...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]