X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, jak zsmawialam w doz leki na recepte to w mojej aptece byl juz na drugi dzien

kasieńka 1985 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia, ja bardzo lubię bloga Marysi i też sporo jej rekomendacji trafiło na moją listę wyprawkową. Polecam też bloga jej męża mikemary.pl, fajne, życiowe wpisy.

A który wózek tak Ci się spodobał? Ja wybrałam wózek za 4500, ale kupiłam poprzednią wersję, używaną za 1500, teraz dokupię nowe elementy z nowej wersji za ok. 600pln i w sumie za 2100 będę miała taki wózek jak sobie wymarzyłam. Może warto rozważyć takie rozwiązanie?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dziewczyny, zmykam na wizytę. Poprosze jeszcze raz o kciuki bo włączył mi się straszny lęk :( Nadrobie Was później

Kciuki zaciśnięte, i nic się nie martw wszystko będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    A.Kasia, ja bardzo lubię bloga Marysi i też sporo jej rekomendacji trafiło na moją listę wyprawkową. Polecam też bloga jej męża mikemary.pl, fajne, życiowe wpisy.

A który wózek tak Ci się spodobał? Ja wybrałam wózek za 4500, ale kupiłam poprzednią wersję, używaną za 1500, teraz dokupię nowe elementy z nowej wersji za ok. 600pln i w sumie za 2100 będę miała taki wózek jak sobie wymarzyłam. Może warto rozważyć takie rozwiązanie?

Bugaboo Cameleon+ ale z dodatkami wyszła mocno okrągła kwota :/ Chyba jednak zostanę przy X-lander Xmove lub Xa. Tylko mam problem bo z tego co w necie czytam starsze egzemplarze są nie do zdarcia a te nowe już gorszej jakości. Rozejrzę się jeszcze za używanym ale sama nie wiem...

• Est Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goss , pięknie to uszyłaś! Zazdroszczę zdolności.

Gośśś, Gośśś lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój Bugaboo Cameleon 2 czeka już spokojnie w garażu. Na żywo też prezentuje się i prowadzi doskonale. Ja muszę dokupić wkładkę kolorostyczną z tą rozszerzoną budką i koła terenowe najprawdopodobniej, rama i wszystkie mechanizmy są w stanie idealnym, koła też, moskitierę, folię, parasolkę itp. dostałam w zesrawie. Jestem ogólnie bardzo zadowolona z zakupu.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie ;)
    Macica na przedniej ścianie, szyjka długa i zamknięta.
    Maleństwo nie chciało Nam zdradzić swej płci jeszcze ale grunt, że wszystko jest dobrze :)
    Waży 190g, a serducho bije 144bpm

Magda lena, d'nusia, edyś, kleo2426, ksanka, A.Kasia, baassiia, perła ziemi, domiii, Est, Kate84, skowroneczka87, Hannia123, Kajola, Martita88, She86, Gośśś, Mania1718, muminka83, Renka88, Izoleccc, aleksandrazz, Karka, Andriel, Mietka 30:), Love_life, noelka, Jacqueline lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    M+M wywoluje Cie...
    Czy zamawialas juz cos przez aplikacje Mama?
    Zamówiłam body z batmanem, ale jeszcze nie doszły. Mają być pomiędzy 30.10.-10.11. Dam znać jak dojdą.

Magda lena, edyś lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia mam pytanie o pessar- czy zalozony krazek przy skracajscej sie szyjce gwarantuje,ze szyjka bedzie sie trzymac z krazkiem czy jest mozliwe,ze dalej bedzie sie skracac? Czy pessar zaklada sie na skracajaca czy rozwierajaca sie szyjke? Czy przy pessarze trzeba lezec czy jakas domowa aktywnosc jest mozliwa? Pytam z ciekawosci.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko fajna taka przygotowana dieta, chciałabym żeby u nas były takie darmowe porady poszłabym po takie menu :-D
    Mój Lekarz i ten od prenatalnych wiedzą, że nie jem dużo a raczej mało aczkolwiek też mówili żebym jadła niedużo ale więcej posiłków, choć nie zawsze mi się to udaje :-P

Ksanka na moją to chyba nic :-P dziś nawet w kinie najadłam się nachos, popcorn i cola i jakoś jej nie ruszyło :-P choć w sumie jak czuje przeziębienie i najem się chleba z czosnkiem to wtedy kopie dość mocno :-D

U nas seksu w pierwszych 3 miesiącach nie było, był zakaz, później dostaliśmy zgodę ale jakoś szału nie ma :-P moje odczucia nic nie lepsze, M się trochę boi i tak jakoś bardziej uważamy więc to nie do końca to :-P w dodatku wieczorem gdy mam mega wzdęty brzuch to już w ogóle nie mam chęci a M niekoniecznie z rana :-D

Lilou gratuluję udanej wizyty, że córeczka zdrowie rośnie :-)

Love Life wszystkiego najlepszego, szybkiego porodu oczywiście w terminie :-)

Martka super, że wyniki holtera nic nie wykazały, możesz odetchnąć :-)

Jusiakp ja w tej kwestii całkowicie zgadzam się z Kasią, w ciąży wybieramy lekarza któremu ufamy i wierzymy jeśli tego nie ma powinniśmy się zastanowić czy jest on dla nas odpowiedni. Ja bym mu na pewno powiedziała o tej drugiej wizycie, może to też pomoże mu podjąć decyzję co do szwu lub ewentualnego usg?

Noelka ja chciałam chodzić do tej Alma Matter bo ma dużo dodatkowych zajęć, spotkań, ćwiczeń i masaży za free ale ze względu na to, że M jest z Gdańska wybierzemy jednak weekendowa i o dziwo znalazłam jedną bezpłatna w Poznaniu, muszę jutro odszukać bo nie pamiętam nazwy i szybko się zapisać!

Annak dokładnie tak jak piszą Dziewczyny myślę że to dobrze, że wiadomo co jest przyczyną :-) i trzymam kciuki za Wasze starania w lutym :-*

Kofeinka gratuluję udanej wizyty :-) cieszę się, że i dzidzią i z szyjką wszystko jest dobrze :-)

Dziewczyny a u nas dziś był bardzo zabiegany dzień, od rana gimnastyka wreszcie! Ostatnio byłam tydzień temu we wtorek i tak mi jej brakowało! Później okazało się, że M skończył wcześniej pracę i jedzie do domu wiec szybka kąpiel i pojechaliśmy na obiad do manekina i do kina na film Marsjanin.W kinie jak już pisałam zaszalałam i jadłam nachos, popcorn i cole :-D i standardowo po kinie tak napiął mi się brzuch ale powyżej pępka i hmm nadal myślę, że to jednak jelita, ale nie będę dziś się rozwodzić nad tym w tej naszej dzisiejszej napiętej atmosferze ;-)
    A tak na poważnie, jak mi coś nie odpowiada to nie odpowiadam i już :-) pisałyśmy, piszemy i pewnie pisać będziemy też o tych gorszych sprawach w ciąży ale nie fukajmy na siebie za to proszę tu jest tak fajnie :-*

Co do starań, nam się udało w 2 cyklu starań z mierzeniem tempki i testami owu, sama dla siebie chciałam wiedzieć czy z ta tempka to prawda :-P w drugim cyklu z ciekawości poszłam na monitoring, okres zawsze miałam w terminie, owu raczej czułam ale chciałam sprawdzić no i w tym cyklu przy plażowaniu w Gdańsku się udało :-D

Dziewczyny szalejecie, nadrabiam Was od 18:30!

A.Kasia, muminka83, Lilou1984, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 - największą rolą krążka jest odciążenie szyjki macicy. Ale jeżeli będą skurcze i szyjka zacznie się skracać to on się z niej po prostu zsunie. Tak więc nie ma gwarancji, że z pessarem ciążę się donosi do końca. Z tym, że często dzięki pessarowi skurcze ustają, u mnie np przez dwa dni były dużo mocniejsze niż wcześniej a już dziś jest super, pierwszy raz od 2 tygodni nie miałam żadnego bolesnego skurczu ani nawet twardnienia brzucha przez cały dzień :)
    Z zakładaniem to np ja mam założony na miękką szyjkę, Ksanka za to na skracającą się i z rozwarciem wewnętrznym. Ale na rozwarcie zewnętrzne już chyba nie pomoże. Z trybem życia po założeniu krążka to różnie lekarze zalecają. Mi i Ksance lekarz kazał przez tydzień leżeć, aby się dobrze zassał a później już można w miarę funkcjonować. Ale widziałam na forach, że dziewczyny od razu po założeniu normalnie żyły i się specjalnie nie ograniczały. Ja mam zalecenie oszczędnego trybu życia, żadnych długich spacerów ani zbędnego wysiłku. Ot mogę sobie obiad ugotować, posprzątać, iść do piekarni po rogale :D Ale głównie mam sobie leżeć i odpoczywać :)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu napisałam elaborat :-D

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate , Ty zawsze napiszesz raz a porządnie! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien i jak po wizycie? Kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&

1usai09khne0c7t3.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia bardzo dziekuje za odpowiedz. Jutro ide do ginki na kontrole po 3tyg i strasznie sie stresuje i mam taki glupi charakter,ze zanim lekarz mi cos powie to ja chce byc juz "przygotowana" na to co moze powiedziec :/ u mnie niestety twardnienia nie ustaja i bardzo boje sie,ze skrocila sie szyjka. Oxzywiscie bede wiedziec dopiero jutro ale juz dzis mam stres i zly nastroj. Mam wrazenie,ze organizm przyzwyczail sie do scopolanu i juz nie dziala,twardnienia nie sa bolesne,czasem tylko jak wstaje to mam to glupie uczucie kamienia w brzuszku. Mimo wszystko dzidzius fika i raczej ma sie dobrze bo boksuje :) oby jutro byly dobre wiadomosci..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    I znowu napisałam elaborat :-D

Tak jak mówi Est, raz a dobrze ;)

Swoją drogą jak ja rano się tak rozpisałam i zostawiłam otwartą stronę to mąż spojrzał i mówi: "O kurde, komu się chciało tyle produkować?" Jego mina bezcenna jak powiedziałam "Mi:P"

Kate84 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla tych co jeszcze materaca nie kupiły, a wciąż mają dylemat :)

http://www.pytanienasniadanie.tvp.pl/22299527/jaki-materac-wybrac-dla-niemowlaka

Kasia24, d'nusia lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - moja koleżanka ma zespół Haschimoto. Bierze zastrzyki Cla...coś tam - ale już się pojawiła na forum ta nazwa,i bierze acard. Pierwszą ciąże poroniła w 10 tygodniu.
    Teraz jest w ciąży bliźniaczej 2 tygodnie starszej od mojej.
    Jestem pewna, że jak lekarza ustalą tema jak organizm ma wchłaniać kwas foliowy to się uda.
    Moja koleżanka od 2,5 roku stara się o ciąże i nic. Ma jakieś infekcje a jej mąż okazało się, że ma plemniki do bani - tylko 4mln w ejakulacie ( gdzie norma to ok 38mln ) i brak ruchu postępowego.
    Tobie to się udaje.
    Więc uda się i znowu i tym razem będzie dobrze
    Uszy do góry

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii dziekuje za linka - istotny :-)
    My wózek i łóżeczko kupujemy po porodzie.
    Zabobon zabobonem ale w niego wierzę i póki się dzidziuś nie urodzi - nie kupie ani łó żeczka ani wózka - więc i materaca też nie :-)

domiii lubi tę wiadomość

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem czy śledzicie promocje na Limango, ale dziś sporo taniej są np. śpiworki JJ Cole. Wiem, że część z Was jest zwolenniczką kombinezonów, ja jestem po stronie śpiworków, bo po pierwsze unika się ubieranie dziecka w grube i mało wygodne ubranie, a po drugie jak się wejdzie do ciepłego pomieszczenia lub w samochodzie wzrośnie temperatura to można szybko odpiąć wierzchnią warstwę i dziecko się nie przegrzewa. W każdym razie daję znać, że jest okazja :)

muminka83 lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ