Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia, ja bardzo lubię bloga Marysi i też sporo jej rekomendacji trafiło na moją listę wyprawkową. Polecam też bloga jej męża mikemary.pl, fajne, życiowe wpisy.
A który wózek tak Ci się spodobał? Ja wybrałam wózek za 4500, ale kupiłam poprzednią wersję, używaną za 1500, teraz dokupię nowe elementy z nowej wersji za ok. 600pln i w sumie za 2100 będę miała taki wózek jak sobie wymarzyłam. Może warto rozważyć takie rozwiązanie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRobaczek89 wrote:A.Kasia, ja bardzo lubię bloga Marysi i też sporo jej rekomendacji trafiło na moją listę wyprawkową. Polecam też bloga jej męża mikemary.pl, fajne, życiowe wpisy.
A który wózek tak Ci się spodobał? Ja wybrałam wózek za 4500, ale kupiłam poprzednią wersję, używaną za 1500, teraz dokupię nowe elementy z nowej wersji za ok. 600pln i w sumie za 2100 będę miała taki wózek jak sobie wymarzyłam. Może warto rozważyć takie rozwiązanie?
Bugaboo Cameleon+ ale z dodatkami wyszła mocno okrągła kwotaChyba jednak zostanę przy X-lander Xmove lub Xa. Tylko mam problem bo z tego co w necie czytam starsze egzemplarze są nie do zdarcia a te nowe już gorszej jakości. Rozejrzę się jeszcze za używanym ale sama nie wiem...
-
No właśnie mój Bugaboo Cameleon 2 czeka już spokojnie w garażu. Na żywo też prezentuje się i prowadzi doskonale. Ja muszę dokupić wkładkę kolorostyczną z tą rozszerzoną budką i koła terenowe najprawdopodobniej, rama i wszystkie mechanizmy są w stanie idealnym, koła też, moskitierę, folię, parasolkę itp. dostałam w zesrawie. Jestem ogólnie bardzo zadowolona z zakupu.
-
Jestem po wizycie
Macica na przedniej ścianie, szyjka długa i zamknięta.
Maleństwo nie chciało Nam zdradzić swej płci jeszcze ale grunt, że wszystko jest dobrze
Waży 190g, a serducho bije 144bpmMagda lena, d'nusia, edyś, kleo2426, ksanka, A.Kasia, baassiia, perła ziemi, domiii, Est, Kate84, skowroneczka87, Hannia123, Kajola, Martita88, She86, Gośśś, Mania1718, muminka83, Renka88, Izoleccc, aleksandrazz, Karka, Andriel, Mietka 30:), Love_life, noelka, Jacqueline lubią tę wiadomość
-
A.kasia mam pytanie o pessar- czy zalozony krazek przy skracajscej sie szyjce gwarantuje,ze szyjka bedzie sie trzymac z krazkiem czy jest mozliwe,ze dalej bedzie sie skracac? Czy pessar zaklada sie na skracajaca czy rozwierajaca sie szyjke? Czy przy pessarze trzeba lezec czy jakas domowa aktywnosc jest mozliwa? Pytam z ciekawosci.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Muminko fajna taka przygotowana dieta, chciałabym żeby u nas były takie darmowe porady poszłabym po takie menu
Mój Lekarz i ten od prenatalnych wiedzą, że nie jem dużo a raczej mało aczkolwiek też mówili żebym jadła niedużo ale więcej posiłków, choć nie zawsze mi się to udaje
Ksanka na moją to chyba nicdziś nawet w kinie najadłam się nachos, popcorn i cola i jakoś jej nie ruszyło
choć w sumie jak czuje przeziębienie i najem się chleba z czosnkiem to wtedy kopie dość mocno
U nas seksu w pierwszych 3 miesiącach nie było, był zakaz, później dostaliśmy zgodę ale jakoś szału nie mamoje odczucia nic nie lepsze, M się trochę boi i tak jakoś bardziej uważamy więc to nie do końca to
w dodatku wieczorem gdy mam mega wzdęty brzuch to już w ogóle nie mam chęci a M niekoniecznie z rana
Lilou gratuluję udanej wizyty, że córeczka zdrowie rośnie
Love Life wszystkiego najlepszego, szybkiego porodu oczywiście w terminie
Martka super, że wyniki holtera nic nie wykazały, możesz odetchnąć
Jusiakp ja w tej kwestii całkowicie zgadzam się z Kasią, w ciąży wybieramy lekarza któremu ufamy i wierzymy jeśli tego nie ma powinniśmy się zastanowić czy jest on dla nas odpowiedni. Ja bym mu na pewno powiedziała o tej drugiej wizycie, może to też pomoże mu podjąć decyzję co do szwu lub ewentualnego usg?
Noelka ja chciałam chodzić do tej Alma Matter bo ma dużo dodatkowych zajęć, spotkań, ćwiczeń i masaży za free ale ze względu na to, że M jest z Gdańska wybierzemy jednak weekendowa i o dziwo znalazłam jedną bezpłatna w Poznaniu, muszę jutro odszukać bo nie pamiętam nazwy i szybko się zapisać!
Annak dokładnie tak jak piszą Dziewczyny myślę że to dobrze, że wiadomo co jest przyczynąi trzymam kciuki za Wasze starania w lutym :-*
Kofeinka gratuluję udanej wizytycieszę się, że i dzidzią i z szyjką wszystko jest dobrze
Dziewczyny a u nas dziś był bardzo zabiegany dzień, od rana gimnastyka wreszcie! Ostatnio byłam tydzień temu we wtorek i tak mi jej brakowało! Później okazało się, że M skończył wcześniej pracę i jedzie do domu wiec szybka kąpiel i pojechaliśmy na obiad do manekina i do kina na film Marsjanin.W kinie jak już pisałam zaszalałam i jadłam nachos, popcorn i colei standardowo po kinie tak napiął mi się brzuch ale powyżej pępka i hmm nadal myślę, że to jednak jelita, ale nie będę dziś się rozwodzić nad tym w tej naszej dzisiejszej napiętej atmosferze
A tak na poważnie, jak mi coś nie odpowiada to nie odpowiadam i jużpisałyśmy, piszemy i pewnie pisać będziemy też o tych gorszych sprawach w ciąży ale nie fukajmy na siebie za to proszę tu jest tak fajnie :-*
Co do starań, nam się udało w 2 cyklu starań z mierzeniem tempki i testami owu, sama dla siebie chciałam wiedzieć czy z ta tempka to prawdaw drugim cyklu z ciekawości poszłam na monitoring, okres zawsze miałam w terminie, owu raczej czułam ale chciałam sprawdzić no i w tym cyklu przy plażowaniu w Gdańsku się udało
Dziewczyny szalejecie, nadrabiam Was od 18:30!
A.Kasia, muminka83, Lilou1984, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypap86 - największą rolą krążka jest odciążenie szyjki macicy. Ale jeżeli będą skurcze i szyjka zacznie się skracać to on się z niej po prostu zsunie. Tak więc nie ma gwarancji, że z pessarem ciążę się donosi do końca. Z tym, że często dzięki pessarowi skurcze ustają, u mnie np przez dwa dni były dużo mocniejsze niż wcześniej a już dziś jest super, pierwszy raz od 2 tygodni nie miałam żadnego bolesnego skurczu ani nawet twardnienia brzucha przez cały dzień
Z zakładaniem to np ja mam założony na miękką szyjkę, Ksanka za to na skracającą się i z rozwarciem wewnętrznym. Ale na rozwarcie zewnętrzne już chyba nie pomoże. Z trybem życia po założeniu krążka to różnie lekarze zalecają. Mi i Ksance lekarz kazał przez tydzień leżeć, aby się dobrze zassał a później już można w miarę funkcjonować. Ale widziałam na forach, że dziewczyny od razu po założeniu normalnie żyły i się specjalnie nie ograniczały. Ja mam zalecenie oszczędnego trybu życia, żadnych długich spacerów ani zbędnego wysiłku. Ot mogę sobie obiad ugotować, posprzątać, iść do piekarni po rogaleAle głównie mam sobie leżeć i odpoczywać
-
A.kasia bardzo dziekuje za odpowiedz. Jutro ide do ginki na kontrole po 3tyg i strasznie sie stresuje i mam taki glupi charakter,ze zanim lekarz mi cos powie to ja chce byc juz "przygotowana" na to co moze powiedziec
u mnie niestety twardnienia nie ustaja i bardzo boje sie,ze skrocila sie szyjka. Oxzywiscie bede wiedziec dopiero jutro ale juz dzis mam stres i zly nastroj. Mam wrazenie,ze organizm przyzwyczail sie do scopolanu i juz nie dziala,twardnienia nie sa bolesne,czasem tylko jak wstaje to mam to glupie uczucie kamienia w brzuszku. Mimo wszystko dzidzius fika i raczej ma sie dobrze bo boksuje
oby jutro byly dobre wiadomosci..
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyKate84 wrote:I znowu napisałam elaborat
Tak jak mówi Est, raz a dobrze
Swoją drogą jak ja rano się tak rozpisałam i zostawiłam otwartą stronę to mąż spojrzał i mówi: "O kurde, komu się chciało tyle produkować?" Jego mina bezcenna jak powiedziałam "Mi:P"Kate84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnak - moja koleżanka ma zespół Haschimoto. Bierze zastrzyki Cla...coś tam - ale już się pojawiła na forum ta nazwa,i bierze acard. Pierwszą ciąże poroniła w 10 tygodniu.
Teraz jest w ciąży bliźniaczej 2 tygodnie starszej od mojej.
Jestem pewna, że jak lekarza ustalą tema jak organizm ma wchłaniać kwas foliowy to się uda.
Moja koleżanka od 2,5 roku stara się o ciąże i nic. Ma jakieś infekcje a jej mąż okazało się, że ma plemniki do bani - tylko 4mln w ejakulacie ( gdzie norma to ok 38mln ) i brak ruchu postępowego.
Tobie to się udaje.
Więc uda się i znowu i tym razem będzie dobrze
Uszy do góry -
nick nieaktualny
-
Hej, nie wiem czy śledzicie promocje na Limango, ale dziś sporo taniej są np. śpiworki JJ Cole. Wiem, że część z Was jest zwolenniczką kombinezonów, ja jestem po stronie śpiworków, bo po pierwsze unika się ubieranie dziecka w grube i mało wygodne ubranie, a po drugie jak się wejdzie do ciepłego pomieszczenia lub w samochodzie wzrośnie temperatura to można szybko odpiąć wierzchnią warstwę i dziecko się nie przegrzewa. W każdym razie daję znać, że jest okazja
muminka83 lubi tę wiadomość