X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusiu, wspanialego zycia, zdrowego bobasa Ci zycze :)
    Co do wydzieliny, to jesli moge przypomniec, niektore dziewczyny taka zwiekszona jej ilosc mialy przy infekcjach. Ale oczywiscie dla pewnosci najlepiej skonsultowac sie z lekarzem ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat d'nusia!!!

A powiedzcie mi, czy ruchy dziecka mogą mieć jakiś wpływ na szyjkę? Bo ten mój Cudak tak się wierci i najmocniej bardzo nisko czuję, taki wtedy dyskomfort się robi, poza oczywistą radością, że ma się dobrze i pewnie świetnie się bawi ;)

• polin Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wszystkiego najlepszego!

Dzień dobry wszystkim!

Dzisiaj w pracy do 14:00 ale później już wolne i caaała niedziela przede mną!!! Jak się cieszę!

A.Kasia lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Chciałabym się poradzić. Jak wstaję rano, wycieka "ze mnie" taka jakby woda zabarwiona mlekiem (nie wiem jak to opisać). Nie jest tego jakoś bardzo dużo, ale jak np jestem jeszcze bez bielizny to pocieknie po nogach i kilka kropel spadnie na podłogę (sorki za opis, wiem że to ochydne). Czy to ta zwiększona wydzielina w ciąży, czy też powinnam się martwić? Czy któraś z Was też tak ma? Potem w ciągu dnia jest już ok.

trudno określić bo tak naprawdę nie wiemy jak to wygląda. Myszko jeśli to się zdarza tylko rano a potem nie można uznać że to zwiększona wydzielina. Ja ją mam zwiększoną po globulkach i antybiotykach. Jeśli nie nosisz bielizny to normalne że słynie po nodze i może co nie co być na podłodze bo przecież gdzie się ma zatrzymać skoro nie ma ani majteczek ani wkładeczki.
    Jeśli to cie niepokoi najlepiej chyba abyś zadzwoniła do ginekologa. Uważam że lepiej coś sprawdzić i przynajmniej mieć spokojną głowę. :-* :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szukam poscieli do lozeczka, ktore dzisiaj jedziemy ogladac :) Zalezy mi na czyms w konteastowych kolorach - biel, czern, czerwien. Czy mozecie cos polecic?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam obrączki, za ekspres trzeba dopłacić 100, mój T.był zły że tak późno się obudzilismy z tymi obrączkami :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola mialas juz usg polowkowe? Tam na bank jest napisane na ktorej scianie masz lozysko i tego sie trzymajmy hehe.
    M+M z ta wydzielina to jest tak- jesli miewalas juz do tej pory to znaczy,ze tak ma byc. Aaaale rzeczywiscie u kobiet w ciazy najczesciej infekcje sa bezobjawowe a tylko jest zwiekszona wydzielina(mose zupelnie nie byc swedzenia i pieczenia). Ale rownie dobrze po prostu wraz z ciaza wydzieliny moze byc wiecej. Jesli Cie to irytuje i jest inaczej niz do tej pory to cos mi swita,ze sa chyba jakies testy w aptece na infekcje. Nawet reklamowali w tv swego czasu.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D'nusia wszystkiego najlepszego dużo zdrówka :) I oczywiście ekspresowego porodu ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - ja miałam przed I komunią operacje na przepuklinę pachwinową, nie zauważyłam aby coś się w ciąży działo w okolicach blizny ;)
    Teraz mam już sztuk dwie (córcia urodziła się przez cc, klocek taki mały z niej był :P No i mam niedużą przepuklinę nad pępkiem, wielkości hmm 2,5x1,5cm, ale lekarz rodzinny powiedział, że z taką małą nic się nie robi, zwłaszcza, że nic mnie nie boli to ani nie sprawia to jakichkolwiek dolegliwości. Ciekawe jak ginekolog będzie do tego podchodził.

Jak Was nadrobię, to coś nabazgrolę dla reszty ekipy tutaj :) :D Jeszcze 10 stron :P

muminka83 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, nadszedl ten dzien kontroli szyjki u mojego gina. Miedzy 13-15 mam sie zjawic w szpitalu i zdecyduje co ze szwem. Biore wyniki usg i ide tylko musze poczekac na mame ktora bedzie z synkiem pod moja nie obecnosc a on chory zapalenie oskrzeli + krtani :-/ trzymajcie kciuki, dam znac po. Najgorsze ze meza nie ma ze mna, a w takich momentach go potrzebuje :-(

Love_life, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dzien dobry dziewczyny, nadszedl ten dzien kontroli szyjki u mojego gina. Miedzy 13-15 mam sie zjawic w szpitalu i zdecyduje co ze szwem. Biore wyniki usg i ide tylko musze poczekac na mame ktora bedzie z synkiem pod moja nie obecnosc a on chory zapalenie oskrzeli + krtani :-/ trzymajcie kciuki, dam znac po. Najgorsze ze meza nie ma ze mna, a w takich momentach go potrzebuje :-(

Oczywiście że trzymamy kciuki. :-* Czekamy na wieści.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe jusiakp jaka ta dlugosc i czemu w koncu ten szew, czy jakies rozwarcie sie robi czy co. Moja szyjke ostatnio miala 32 a wczoraj 35 mm, mam twardnienia(czyli skurcze) ale jest zamknieta i twarda wiec pani doktor kaze przychodzic co 3tyg na kontrole i lezec w domu. Mialam poronie ie zatrzymane i w marcu zabieg i to moze oslabiac szyjke ale poki co jest ok. Ja jestem bardzo ciekawa dlaczego Tobie ten szew chce gin zakladac.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 ja tez heh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 No właśnie wczoraj miałam usg połówkowe nr 2. Do tej pory dwóch lekarzy mówiło, że to łożysko jest na przedniej ścianie a wczoraj badał mnie ordynator ze szpitala z Łodzi. Hmmm trzeba czekać co powie mój prowadzący za dwa tygodnie. Chociaż dla mnie to nie jest jakoś specjalnie istotne czy się lekarz pomylił, czy faktycznie mi zmieniło położenie. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa :-D

muminka83, Andriel lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Miłego Dnia!
    Danusia Wszystkiego Najlepszego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:37

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    A ja dzis świętuje urodzinki wiec nadrobię Was jutro :d

Wszystkiego najlepszego! Błyskawicznego i bezbolesnego porodu :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    d'nusia wszystkiego najlepszego!

Dzień dobry wszystkim!

Dzisiaj w pracy do 14:00 ale później już wolne i caaała niedziela przede mną!!! Jak się cieszę!

To tak jak ja do 14 pracuje a już marzę o łóżeczku ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Chciałabym się poradzić. Jak wstaję rano, wycieka "ze mnie" taka jakby woda zabarwiona mlekiem (nie wiem jak to opisać). Nie jest tego jakoś bardzo dużo, ale jak np jestem jeszcze bez bielizny to pocieknie po nogach i kilka kropel spadnie na podłogę (sorki za opis, wiem że to ochydne). Czy to ta zwiększona wydzielina w ciąży, czy też powinnam się martwić? Czy któraś z Was też tak ma? Potem w ciągu dnia jest już ok.

Nie masz się czym martwić :) na ostatniej wizycie lekarz mowil mi o tym i tak jest, ze po nocy zbiera sie wszystko i musi wyplynac :)

Renka88, M+M+? lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Laseczki! :*

Małż na dzień dobry dał mi do posłuchania https://www.facebook.com/1643229805944674/videos/1648391002095221/?fref=nf
    Łzy mi leciały ze śmiechu i brzuch musiałam trzymać :D

Co do wypływania dziwnych płynów po nocce, to też tak mam i tez koloru mlecznego, pewnie zasługa luteiny.

Danusia - Sto lat w szczęściu i samych radości! Ściskam urodzinowo!

Udanego weekendu!

P.S - pamiętajcie, że dziś zmiana czasu na zimowy. Cofamy zegarki i śpimy o godzinę dłużej <3 <3

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

A powiedzcie mi, czy ruchy dziecka mogą mieć jakiś wpływ na szyjkę? Bo ten mój Cudak tak się wierci i najmocniej bardzo nisko czuję, taki wtedy dyskomfort się robi, poza oczywistą radością, że ma się dobrze i pewnie świetnie się bawi ;)

To ja miałam podobnie. Ruchy synka były nieprzyjemne. W końcu okazało się, że majstruje przy szyjce łapkami swoimi, bo jest głową do dołu skierowany :P Ale chyba już zmienił pozycję, bo ruchy są w okolicach pępka i szyjka ma wreszcie spokój.
    Mi lekarka kazała leżeć kilka dni, żeby maluch się odwrócił :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ