Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Danusiu, wspanialego zycia, zdrowego bobasa Ci zycze
Co do wydzieliny, to jesli moge przypomniec, niektore dziewczyny taka zwiekszona jej ilosc mialy przy infekcjach. Ale oczywiscie dla pewnosci najlepiej skonsultowac sie z lekarzemmuminka83 lubi tę wiadomość
-
Sto lat d'nusia!!!
A powiedzcie mi, czy ruchy dziecka mogą mieć jakiś wpływ na szyjkę? Bo ten mój Cudak tak się wierci i najmocniej bardzo nisko czuję, taki wtedy dyskomfort się robi, poza oczywistą radością, że ma się dobrze i pewnie świetnie się bawi -
M+M+? wrote:Chciałabym się poradzić. Jak wstaję rano, wycieka "ze mnie" taka jakby woda zabarwiona mlekiem (nie wiem jak to opisać). Nie jest tego jakoś bardzo dużo, ale jak np jestem jeszcze bez bielizny to pocieknie po nogach i kilka kropel spadnie na podłogę (sorki za opis, wiem że to ochydne). Czy to ta zwiększona wydzielina w ciąży, czy też powinnam się martwić? Czy któraś z Was też tak ma? Potem w ciągu dnia jest już ok.
trudno określić bo tak naprawdę nie wiemy jak to wygląda. Myszko jeśli to się zdarza tylko rano a potem nie można uznać że to zwiększona wydzielina. Ja ją mam zwiększoną po globulkach i antybiotykach. Jeśli nie nosisz bielizny to normalne że słynie po nodze i może co nie co być na podłodze bo przecież gdzie się ma zatrzymać skoro nie ma ani majteczek ani wkładeczki.
Jeśli to cie niepokoi najlepiej chyba abyś zadzwoniła do ginekologa. Uważam że lepiej coś sprawdzić i przynajmniej mieć spokojną głowę. :-* :-* -
Zamówiłam obrączki, za ekspres trzeba dopłacić 100, mój T.był zły że tak późno się obudzilismy z tymi obrączkami
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Kajola mialas juz usg polowkowe? Tam na bank jest napisane na ktorej scianie masz lozysko i tego sie trzymajmy hehe.
M+M z ta wydzielina to jest tak- jesli miewalas juz do tej pory to znaczy,ze tak ma byc. Aaaale rzeczywiscie u kobiet w ciazy najczesciej infekcje sa bezobjawowe a tylko jest zwiekszona wydzielina(mose zupelnie nie byc swedzenia i pieczenia). Ale rownie dobrze po prostu wraz z ciaza wydzieliny moze byc wiecej. Jesli Cie to irytuje i jest inaczej niz do tej pory to cos mi swita,ze sa chyba jakies testy w aptece na infekcje. Nawet reklamowali w tv swego czasu.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Vira - ja miałam przed I komunią operacje na przepuklinę pachwinową, nie zauważyłam aby coś się w ciąży działo w okolicach blizny
Teraz mam już sztuk dwie (córcia urodziła się przez cc, klocek taki mały z niej byłNo i mam niedużą przepuklinę nad pępkiem, wielkości hmm 2,5x1,5cm, ale lekarz rodzinny powiedział, że z taką małą nic się nie robi, zwłaszcza, że nic mnie nie boli to ani nie sprawia to jakichkolwiek dolegliwości. Ciekawe jak ginekolog będzie do tego podchodził.
Jak Was nadrobię, to coś nabazgrolę dla reszty ekipy tutajJeszcze 10 stron
muminka83 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dzien dobry dziewczyny, nadszedl ten dzien kontroli szyjki u mojego gina. Miedzy 13-15 mam sie zjawic w szpitalu i zdecyduje co ze szwem. Biore wyniki usg i ide tylko musze poczekac na mame ktora bedzie z synkiem pod moja nie obecnosc a on chory zapalenie oskrzeli + krtani
trzymajcie kciuki, dam znac po. Najgorsze ze meza nie ma ze mna, a w takich momentach go potrzebuje
Love_life, skowroneczka87 lubią tę wiadomość
jusiakp
-
jusiakp wrote:Dzien dobry dziewczyny, nadszedl ten dzien kontroli szyjki u mojego gina. Miedzy 13-15 mam sie zjawic w szpitalu i zdecyduje co ze szwem. Biore wyniki usg i ide tylko musze poczekac na mame ktora bedzie z synkiem pod moja nie obecnosc a on chory zapalenie oskrzeli + krtani
trzymajcie kciuki, dam znac po. Najgorsze ze meza nie ma ze mna, a w takich momentach go potrzebuje
Oczywiście że trzymamy kciuki. :-* Czekamy na wieści. -
No ciekawe jusiakp jaka ta dlugosc i czemu w koncu ten szew, czy jakies rozwarcie sie robi czy co. Moja szyjke ostatnio miala 32 a wczoraj 35 mm, mam twardnienia(czyli skurcze) ale jest zamknieta i twarda wiec pani doktor kaze przychodzic co 3tyg na kontrole i lezec w domu. Mialam poronie ie zatrzymane i w marcu zabieg i to moze oslabiac szyjke ale poki co jest ok. Ja jestem bardzo ciekawa dlaczego Tobie ten szew chce gin zakladac.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 No właśnie wczoraj miałam usg połówkowe nr 2. Do tej pory dwóch lekarzy mówiło, że to łożysko jest na przedniej ścianie a wczoraj badał mnie ordynator ze szpitala z Łodzi. Hmmm trzeba czekać co powie mój prowadzący za dwa tygodnie. Chociaż dla mnie to nie jest jakoś specjalnie istotne czy się lekarz pomylił, czy faktycznie mi zmieniło położenie. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa
muminka83, Andriel lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
polin wrote:d'nusia wszystkiego najlepszego!
Dzień dobry wszystkim!
Dzisiaj w pracy do 14:00 ale później już wolne i caaała niedziela przede mną!!! Jak się cieszę!
To tak jak ja do 14 pracuje a już marzę o łóżeczku[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
M+M+? wrote:Chciałabym się poradzić. Jak wstaję rano, wycieka "ze mnie" taka jakby woda zabarwiona mlekiem (nie wiem jak to opisać). Nie jest tego jakoś bardzo dużo, ale jak np jestem jeszcze bez bielizny to pocieknie po nogach i kilka kropel spadnie na podłogę (sorki za opis, wiem że to ochydne). Czy to ta zwiększona wydzielina w ciąży, czy też powinnam się martwić? Czy któraś z Was też tak ma? Potem w ciągu dnia jest już ok.
Nie masz się czym martwićna ostatniej wizycie lekarz mowil mi o tym i tak jest, ze po nocy zbiera sie wszystko i musi wyplynac
Renka88, M+M+? lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Laseczki! :*
Małż na dzień dobry dał mi do posłuchania https://www.facebook.com/1643229805944674/videos/1648391002095221/?fref=nf
Łzy mi leciały ze śmiechu i brzuch musiałam trzymać
Co do wypływania dziwnych płynów po nocce, to też tak mam i tez koloru mlecznego, pewnie zasługa luteiny.
Danusia - Sto lat w szczęściu i samych radości! Ściskam urodzinowo!
Udanego weekendu!
P.S - pamiętajcie, że dziś zmiana czasu na zimowy. Cofamy zegarki i śpimy o godzinę dłużej -
paola87 wrote:
A powiedzcie mi, czy ruchy dziecka mogą mieć jakiś wpływ na szyjkę? Bo ten mój Cudak tak się wierci i najmocniej bardzo nisko czuję, taki wtedy dyskomfort się robi, poza oczywistą radością, że ma się dobrze i pewnie świetnie się bawi
To ja miałam podobnie. Ruchy synka były nieprzyjemne. W końcu okazało się, że majstruje przy szyjce łapkami swoimi, bo jest głową do dołu skierowanyAle chyba już zmienił pozycję, bo ruchy są w okolicach pępka i szyjka ma wreszcie spokój.
Mi lekarka kazała leżeć kilka dni, żeby maluch się odwrócił