Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVira - jadłaś lub piłaś może coś słodkiego? Uwierz mi, że dzieci cuda potrafią w brzuchu wyczyniać. Szczególnie teraz kiedy mają jeszcze dużo miejsca na harce
Ale jeżeli ruchy Cię mocno niepokoją i wydaje Ci się, że dziecko zachowuje się nieprawidłowo to skonsultuj to ze swoim lekarzem.
Kokaina - mam nadzieję, że też Ci się sprawdziWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 21:55
Kokaina, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Vira wrote:gdzies też wyczytałam, ze płody skaczą ale od ok 14 tygodnia ich ruchy są bardziej skoordynowane, łagodne i niemowlęce. Niemowlęta się tak nie rzucają po brzuchu.
Wierz mi, czasem mi się wydaje, że on chce wyskoczyć przez ten brzuch
Np. teraz urządza sobie imprezkę, a brzuch mi caaaały aż faluje.
I to z dnia na dzień się tak stało, najpierw czułam puknięcia, a teraz regularne imprezki.
Na dodatek dodam, że moje dziecko jest BARDZO aktywne. Budzę się rano - on szaleje, zjem śniadanie - szaleje, siedzę w pracy - szaleje, zjem obiad po pracy - szaleje, odpoczywam po obiedzie - szaleje, zasypiam - szaleje, budzę się w nocy na siku - szaleje.
Ale w internetach piszą, że takie małe dzieci śpią 20h na dobę. Tiaaaa
Także nie martw sięKokaina, A.Kasia, Hannia123, Izoleccc, RudyTygrysek, Kate84, Andriel, Kajola, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Vira, wydaje mi sie, ze nic zlego z dzidziem sie nie dzieje. Maluszki wyrabiaja sobie teraz pewien rytm dobowy, pewnie dlatego raz je czujesz mniej, raz bardziej. Nie zaobserwowalas, ze moze jakies konkretne jedzenie tak dziala albo wlasnie okreslona pora dnia? Moja mala np szaleje glownie wiwczorami i w nocy. Teraz harcuje jak szalona:-) Zanimjeszcze te ruchy staly sie regularne to rez czasami sie lapalam na tym co sie dzieje z moim brzuchem , czemu tak puka cos w srodku. Dopiero za moment sobie przypominalam, ze przeciez tam jest lokator:-P Mnie sie wydaje,ze nie masz sie czym martwic.
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Est wrote:Dziewczyny widzialam się kilka dni temu z koleżanką, która jest w ciąży i mieszka w UK.
Tam uważają, że ciąża to nie choroba i pracuje się do konca 8-go miesiąca ciąży! Koleżanka pracuje w restauracji, więc tam się niezle nabiega.
Powiem Wam, że szczesciarami jesteśmy
Kochana potwierdzam bynajmniej w Szwecji musze pracowac do konca grudnia a czy pozniej dostane wole to zalezy od dobrego humoru ubezpieczalni -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny. Mój dzidziuś chyba się nauczył spać razem ze mnę.
Dotąd zawsze wieczorami był aktywny i w nocy.
Teraz odwrotnie - w ciągu dnia się sporo odzywa ale za to na dobranoc ani kopniaka nie uświadczę - a wcześniej tak mi ładnie dziecko moje " dobranoc" mówiło.
Te ruchy po prostu niemal z dnia na dzień stały się dużo bardziej odczuwalne.
Zaczekam do jutra - nie chce panikować za bardzo.
Co ma wisieć nie utonie.
aannak - zapomniałam napisać. Prenatalne mam w poniedziałek ( szacun za pamięć ) z samego rana. Także 3majcie proszę kciuki.
Sporo było postów o szyjce macicy - w dokumentacji lekarskiej z 16 tygodnia jest informacja ze szyjka ma 35mm i jest zamknięta - to chyba prawidłowe parametry ?
Później miałam też wizyty ale nie mam dokumentacji mówiącej o długości szyjki macicy. -
Hej, hej
Ale naprodukowałyściePewnie znowu nie uda mi się odnieść do wszystkich postów...
Co do szkoły rodzenia, to chyba za bardzo się tym przejęłam - mam jeszcze czasmam kilka innych poleconych i muszę się na spokojnie zorientować w ofertach
Gośśś, śliczne jest to co uszyłaśech, też bym chciała się nauczyć szyć
a jaką masz maszynę?
Cieszę się ze wszystkich udanych wizyt
Domii, wowniezła waga
Ja dzisiaj też miałam wizytę, wszystko jest w porządkusynek pozostał synkiem
waży 183 gramy, serduszko ładnie bije
lekarz powiedział, że ruchy mogę poczuć za jakieś 3 tygodnie, więc czekam cierpliwie
Kokaina, domiii, Andriel, krówka_muffka, skowroneczka87, Kate84, baassiia, kleo2426, A.Kasia, Madzialena90, Renka88, Izoleccc, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość
-
Kajola bardzo zaintrygowalas mnie postem,ze mialas lozysko najpierw na jednej scisnie a potem przeszlo na druga.. to chyba niemozliwe??? Moze lekarz na pierwszej wizycie z usg cos pomylil?
Co do ruchow dziecka to ja czasem czuje jak puka delikatnie a czasem mocniej. Nie przejmuje sie intensywnoscia ale tym,zeby poczuc ruchy codziennie. Wiem,ze przyjdzie jeszcze czas na porzadne harcemam lozysko na przedniej scianie ale kopniaki poczulam rowno z 18tyg.
bylam wczoraj u ginekolozki na kontroli (mialam jednorazowe krwawienie w 13tyg a teraz mam te twardnienia) i z szyjka nic sie nie dzieje (dalej ok.35mm) ale dalej musze lezec.jak to powiedziala pani doktor dmuchamy na zimne. Zadnego łazenia do sklepu. Jak najwiecej lezec. A to dopiero polowa ciaxy a mnie juz kosci bola od lezeniakrówka_muffka, ksanka lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja przy twardnieniach nie mam nakazu leżenia, może dlatego że mój lekarz nigdy mi ich nie stwierdził i mówi że macica jest miękka
Faktycznie nie ma znaczenia na której ścianie jest łożysko, ważne żeby nie było za nisko
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dzień dobry wszystkim w pięknym 22 tygodniu ciąży
pap86 wrote:Kajola bardzo zaintrygowalas mnie postem,ze mialas lozysko najpierw na jednej scisnie a potem przeszlo na druga.. to chyba niemozliwe??? Moze lekarz na pierwszej wizycie z usg cos pomylil?
To teraz Ty mnie zaskoczyłaś! To ono nie podróżuje?Na samym początku było w dnie macicy, potem ciągle z przodu ( dwóch lekarzy tak mówiło) a teraz nagle trzeci stwierdził, że jest z tyłu. Ja się nie znam bo lekarzem nie jestem i nie wpadłam na to, żeby zapytać. Zobaczymy gdzie będzie na nast wizycie. Może faktycznie wczorajszy lekarz się pomylił
Edit: Doczytałam w internetach, że łożysko przylega do macicy na stałe w jednym i tym samym miejscu, ale ponieważ macica mocno się rozciąga może ono nieznacznie zmienić położenie. Jak kropeczka na nadmuchiwanym baloniku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 08:31
muminka83, Kate84, ksanka lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Witam moje marcowe dziewczynki.
Dziś w pełnym 18 tygodniuuśmiech posyłam
Miłego dnia
PS. Ale ten czas leci już 45 % ciąży za mną i lada dzień będę na połówce.Kajola, Kate84, ksanka, A.Kasia, krówka_muffka, Martita88, RudyTygrysek, Madzialena90, Mania1718, Renka88, Andriel, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Kajola wrote:Dzień dobry wszystkim w pięknym 22 tygodniu ciąży
To teraz Ty mnie zaskoczyłaś! To ono nie podróżuje?Na samym początku było w dnie macicy, potem ciągle z przodu ( dwóch lekarzy tak mówiło) a teraz nagle trzeci stwierdził, że jest z tyłu. Ja się nie znam bo lekarzem nie jestem i nie wpadłam na to, żeby zapytać. Zobaczymy gdzie będzie na nast wizycie. Może faktycznie wczorajszy lekarz się pomylił
hmm hmm dziwne to -
Noelka gratuluję udanej wizyty i cieszę się, że synuś zdrowo rośnie
Miłej soboty Piękne.
Mój M ma dziś mecz wyjazdowy i cały dzień go praktycznie nie będzie, a że nie znam nikogo w Gdańsku to chyba sama pojadę na spacer nad morze i na shopping do smyka z 20% rabatemmuminka83, noelka lubią tę wiadomość
-
Ja dziś w nocy miałam pierwszy raz chyba bolesny skurcz, bo coś mnie zabolało z boku, dotknęłam, oczywiście kamień, ale poszłam spać bo później nie bolało mnie to. Dzisiaj już tego nie było. Ale uwaga, nie przejmuje się tym, idę dziś na wesele wezmę profilaktycznie jedną nospe i będzie dobrze
Jak dwie wizyty pod rząd mogą uspokoić człowieka
muminka83, muminka83, arien lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyM=M+? - Ja rano jak wstaje to muszę ubrać majtki z wkładką bo też ze mnie troche leci ( ale żeby aż na podłogę to nie ).
Potem w ciągu dnia już jest OK.
Nie używałaś ostatnio jakiś globulek dopochwowych ? Ja miałam zwiekszoną wydzieline po glodulkach -
nick nieaktualny