Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
d'nusia - Wszystkiego Najlepszego
Tak tu rozmawiacie o wymiarach maluszków, aż zerknęłam do teczki od córkiOpis z usg mam z 23t3d i moja córcia miała wtedy szacowaną wagę na 830g
A średni wiek ciąży z wymiarów usg był 24t6d
Z prenatalnych w 12t miałam termin 4 dni wcześniej niż z OM, ale córcia urodziła się w terminie wg OM, dzień wcześniej zaczęły mi się skurcze i odszedł czop
No dziewczynki, coraz bardziej sexy się robicieJakie już duże brzuszki macie
A te co mają mniejsze - jak zobaczyłam zdjęcie szwagierki pod koniec 8 miesiąca to w życiu bym nie powiedziała, że tylko miesiąc jej został
Brzuszek miała nawet mniejszy niż niektóre z Was tu mają
A urodziła córkę nieco ponad 3kg
Jeśli dobrze przyswoiłam wiadomości, to u żadnej z Was nie dzieje się chyba nic bardzo niepokojącego?
Jakoś mi tak lepiej jak u Was wszystko dobrze
I rozumiem Vire jak i każdą z Was. Większość dziewczyn ma tutaj wiele stresów związanych z poprzednimi ciążami jak i ciężkich przeżyćI to jest dość naturalne, że jeśli coś nas niepokoi to zaraz przychodzą jakieś czarne myśli, jedne z nas radzą sobie z tym lepiej inne gorzej.
Przyznam się i ja, że czytając to czy inne fora wgłębiałam się również w te przykre sytuacje, jednak jak wiemy, stres w ciąży to nic dobrego
Jednak każdej z nas trafia się gorszy dzień, zwłaszcza jak minęło już dużo czasu od ostatniego usg i nie możemy się doczekać następnego i myślę, że taki dzień miała Vira
Zdaje sobie sprawę, że ja też pewnie będę jakoś świrować jak ujrzę dwie kreski kiedyś, ale będę tu do Was zaglądać to mam nadzieję, że ustawicie mnie zaraz do pionu
A to tak na poprawę humoru : https://www.youtube.com/watch?v=GZVx7RDNiAw&feature=youtu.be
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 11:53
Martita88, A.Kasia, baassiia, Karka lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 12:48
A.Kasia, Jacqueline, edyś, Martita88, Magda lena, muminka83, RudyTygrysek, Falon, Andriel, Kajola, Karolina@, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny z Warszawy, które chodzą do Babka Medica mam do Was pytanie
Czy chodzicie tam też na regularne wizyty czy tylko usg? Bo chciałabym wykupić tam pakiet na prowadzenie 3 trymestru i chciałabym wybrać takiego lekarxa który pracuje też w św. Zofii i chciałabym Was zapytać czy jakiegoś polecacie? -
Martita88 wrote:Dziewczyny z Warszawy, które chodzą do Babka Medica mam do Was pytanie
Czy chodzicie tam też na regularne wizyty czy tylko usg? Bo chciałabym wykupić tam pakiet na prowadzenie 3 trymestru i chciałabym wybrać takiego lekarxa który pracuje też w św. Zofii i chciałabym Was zapytać czy jakiegoś polecacie?Martita88 lubi tę wiadomość
-
Pewnie przez weekend
Cisza wyborczadomiii, Magda lena, Renka88, muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Martita88 wrote:Dziewczyny z Warszawy, które chodzą do Babka Medica mam do Was pytanie
Czy chodzicie tam też na regularne wizyty czy tylko usg? Bo chciałabym wykupić tam pakiet na prowadzenie 3 trymestru i chciałabym wybrać takiego lekarxa który pracuje też w św. Zofii i chciałabym Was zapytać czy jakiegoś polecacie?
dr Marcin Wieczorek - złoty człowiek!
mój lekarz prowadzący, tam chodzę na wizyty i będę rodzić w św. Zofii gdzie też pracujeMartita88 lubi tę wiadomość
-
jusiakp wrote:takie pytanie, ogolnie zawsze chodze do mojego gina prywatnie, przymuje w domu, dzis ide do szpitala bo ma dyzur. Placic mu normalnie?
Mozesz zapytac czy jakas naleznosc za badanie. Ja tak robilam jak bylam u swojej prowadzacej lekarki w szpitalu na dyzurze, ale oczywiscie nic nie wziela. Tak dla formalnosci mozesz pytac. -
Cześć Mamuśki:) dawno sie nie odzywałam bo jakoś nie miałam weny ale na bieżąco Was czytałam
gratuluje wszystkim udanych wizyt i tradycyjnie trzymam kciuki za kolejne
My dziś po połówkowych, wszystko super! Dzidzia rośnie, ma juz 413g i wszystko na swoim miejscułożysko na przedniej ścianie o czym wcześniej nawet nie wiedziałam, szyjka zamknięta. Zaskoczyło mnie to łożysko bo ruchy czuje od 17tc i to całkiem porządnie
Gwiazda sie ułożyła dupka na dole wiec każdy jej kopniak odczuwam 'miedzy nogami':p pępowina tex jak u którejś z Was owinięta na karku ale to podobno do 30 tygodnia będzie sie zmieniać bo dzieci sie obracają we wszystkie strony
Ale sie rozpisałam:) podsumowując prośba o dopisanie mi córy - Blanka
Buziaki dla wszystkich i udanego weekendu!muminka83, RudyTygrysek, skowroneczka87, Jacqueline, perła ziemi, A.Kasia, Magda lena, domiii, Andriel, Hannia123, Kate84, Martita88, Izoleccc, Kajola, edyś, Madzialena90, Karolina@, She86, Lilou1984, Karka, Love_life, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Dzień dobry Laseczki! :*
Małż na dzień dobry dał mi do posłuchania https://www.facebook.com/1643229805944674/videos/1648391002095221/?fref=nf
Łzy mi leciały ze śmiechu i brzuch musiałam trzymać
Fantastyczne! też się pośmiałam! hahaha;-)
najlepsze hasła: "w cielu człowieka" albo " ja nie lubię żenienia! fantazja dzieci nie zna granic!
Martita88 lubi tę wiadomość
-
jusiakp wrote:Ja zaraz wychodze z domku, dalej nie wiem co z tym placeniem mu. Dzidzia fika jak szalona z nerwow
hmm powiem tak. Moja ginekolog przyjmuje mnie na NFZ i prywatnie. Czasem nic nie bierze na wizycie prywatnej :p jak no wpadam jedynie po receptę to robi szybki podgląd i to jest gratis właśnie.
Ja bym nie płaciła. No proszę cię. Idziesz do szpitala a nie gabinetu prywatnego. Jeśli zechce byś zapłaciła poproś o paragon i zmień stanowczo lekarza
i mam nadzieję że jest okey z szyjką -
Tak mnie naszło na tortille więc postanowiłam zrobić dzisiaj z kurczakiem i warzywami :d Kolacja będzie pycha
Tak sobie myślę że skoro już wystartowałam to i zrobiłam obiadek na jutro, obrałam ziemniaczki, zrobiłam gulasz z pieczarkami. Buraczki domowe od mamy są. Tak więc niedziela dniem lenia
Spacer z synkiem też zaliczony. Taka piękna pogoda a ja jestem taka szczęśliwa.
Czego potrzeba mi więcej?? Chyba niczego - mam wszystko o czym marzyłam. Judytka się rusza właśnie w momencie pisania postu :d
Kocham cię życieA.Kasia, perła ziemi, Andriel, Kate84, Martita88, kateee, RudyTygrysek, Kajola, Karolina@, Karka, Love_life lubią tę wiadomość
-
cześć kochane! u mnie pod Wrocławiem też dzisiaj cudna pogoda. mnie to szczególnie pozytywnie nastraja, bo dwa lata temu 26.10. wychodziłam za mąż i podobnie jak dzisiaj pogoda była wspaniała- wbrew prognozom
i tak mi się wszystko dzisiaj przypomina
przez te dwa lata tyle dobrego się wydarzyło, przeprowadziliśmy się, wystaraliśmy o dzidziusia (po 1,5 roku!) no i urodziła się nasza chrześnica- największa radość ostatniego roku. aż się wzruszam jak o tym myślę
jusiakp ja znając siebie po wizycie chyba bym po prostu zapytała i była gotowa na to żeby zapłacić. miałam podobną sytuację i na szczęście lekarz okazał się na tyle przyzwoity żeby nie brać pieniędzy i mam nadzieję, że Twój też tak postąpi... daj znać jak będziesz po.
upiekłam dzisiaj 30 muffinek marchewkowych coby zabrać do teściówki, a niech nie myśli, że złą synową ma
miłego dnia! korzystajcie ze słoneczka!A.Kasia, Kate84, Renka88, Karolina@ lubią tę wiadomość