X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia - Wszystkiego Najlepszego :) :)

Tak tu rozmawiacie o wymiarach maluszków, aż zerknęłam do teczki od córki :) Opis z usg mam z 23t3d i moja córcia miała wtedy szacowaną wagę na 830g ;) A średni wiek ciąży z wymiarów usg był 24t6d ;) Z prenatalnych w 12t miałam termin 4 dni wcześniej niż z OM, ale córcia urodziła się w terminie wg OM, dzień wcześniej zaczęły mi się skurcze i odszedł czop ;)

No dziewczynki, coraz bardziej sexy się robicie :P Jakie już duże brzuszki macie :) A te co mają mniejsze - jak zobaczyłam zdjęcie szwagierki pod koniec 8 miesiąca to w życiu bym nie powiedziała, że tylko miesiąc jej został ;) Brzuszek miała nawet mniejszy niż niektóre z Was tu mają ;) A urodziła córkę nieco ponad 3kg ;)

Jeśli dobrze przyswoiłam wiadomości, to u żadnej z Was nie dzieje się chyba nic bardzo niepokojącego?
    Jakoś mi tak lepiej jak u Was wszystko dobrze :)

I rozumiem Vire jak i każdą z Was. Większość dziewczyn ma tutaj wiele stresów związanych z poprzednimi ciążami jak i ciężkich przeżyć :( I to jest dość naturalne, że jeśli coś nas niepokoi to zaraz przychodzą jakieś czarne myśli, jedne z nas radzą sobie z tym lepiej inne gorzej.
    Przyznam się i ja, że czytając to czy inne fora wgłębiałam się również w te przykre sytuacje, jednak jak wiemy, stres w ciąży to nic dobrego ;)
    Jednak każdej z nas trafia się gorszy dzień, zwłaszcza jak minęło już dużo czasu od ostatniego usg i nie możemy się doczekać następnego i myślę, że taki dzień miała Vira ;)

Zdaje sobie sprawę, że ja też pewnie będę jakoś świrować jak ujrzę dwie kreski kiedyś, ale będę tu do Was zaglądać to mam nadzieję, że ustawicie mnie zaraz do pionu :P

A to tak na poprawę humoru : https://www.youtube.com/watch?v=GZVx7RDNiAw&feature=youtu.be :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 11:53

Martita88, A.Kasia, baassiia, Karka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dzień dobry Laseczki! :*

Małż na dzień dobry dał mi do posłuchania https://www.facebook.com/1643229805944674/videos/1648391002095221/?fref=nf
    Łzy mi leciały ze śmiechu i brzuch musiałam trzymać :D

Tępowina mnie zabiła :D :D

dqprwn15leplej5m.png
  • NZM20 Nowa

Wysłany: 24 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja mam termin na 16 marzec :-) pozdrawiam marcóweczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 12:48

A.Kasia, Jacqueline, edyś, Martita88, Magda lena, muminka83, RudyTygrysek, Falon, Andriel, Kajola, Karolina@, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

22690[/url]
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy, które chodzą do Babka Medica mam do Was pytanie
    Czy chodzicie tam też na regularne wizyty czy tylko usg? Bo chciałabym wykupić tam pakiet na prowadzenie 3 trymestru i chciałabym wybrać takiego lekarxa który pracuje też w św. Zofii i chciałabym Was zapytać czy jakiegoś polecacie?

dqprwn15leplej5m.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie pytanie, ogolnie zawsze chodze do mojego gina prywatnie, przymuje w domu, dzis ide do szpitala bo ma dyzur. Placic mu normalnie?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Czy chodzicie tam też na regularne wizyty czy tylko usg? Bo chciałabym wykupić tam pakiet na prowadzenie 3 trymestru i chciałabym wybrać takiego lekarxa który pracuje też w św. Zofii i chciałabym Was zapytać czy jakiegoś polecacie?
    Hej, ja chodzę tam do dr Nitefor. Jak dla mnie jest świetną lekarka i mogę ja polecić z czystym sumieniem!

Martita88 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikogo nie ma :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie przez weekend ;)
    Cisza wyborcza :P

domiii, Magda lena, Renka88, muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • domiii Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

dr Marcin Wieczorek - złoty człowiek!
    mój lekarz prowadzący, tam chodzę na wizyty i będę rodzić w św. Zofii gdzie też pracuje :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz wychodze z domku, dalej nie wiem co z tym placeniem mu. Dzidzia fika jak szalona z nerwow

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    takie pytanie, ogolnie zawsze chodze do mojego gina prywatnie, przymuje w domu, dzis ide do szpitala bo ma dyzur. Placic mu normalnie?

Moim zdaniem nie płacić. W szpitalu rozlicza się z nim NFZ.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nic nie będziesz płacić, ale możesz zapytać. "Ile płacę?" i powie sumkę lub nic :)

Love_life, arien lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

Mozesz zapytac czy jakas naleznosc za badanie. Ja tak robilam jak bylam u swojej prowadzacej lekarki w szpitalu na dyzurze, ale oczywiscie nic nie wziela. Tak dla formalnosci mozesz pytac.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupuję woombie i gdzieś na filmiku na youtube widziałam, że ludzie podkładają takie wałeczki żeby dziecko się nie przekręciło. Czy wiecie jak to się fachowo nazywa oraz czy kupujecie coś takiego?

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki:) dawno sie nie odzywałam bo jakoś nie miałam weny ale na bieżąco Was czytałam ;) gratuluje wszystkim udanych wizyt i tradycyjnie trzymam kciuki za kolejne :)

My dziś po połówkowych, wszystko super! Dzidzia rośnie, ma juz 413g i wszystko na swoim miejscu :) łożysko na przedniej ścianie o czym wcześniej nawet nie wiedziałam, szyjka zamknięta. Zaskoczyło mnie to łożysko bo ruchy czuje od 17tc i to całkiem porządnie :) Gwiazda sie ułożyła dupka na dole wiec każdy jej kopniak odczuwam 'miedzy nogami':p pępowina tex jak u którejś z Was owinięta na karku ale to podobno do 30 tygodnia będzie sie zmieniać bo dzieci sie obracają we wszystkie strony ;)
    Ale sie rozpisałam:) podsumowując prośba o dopisanie mi córy - Blanka ;)

Buziaki dla wszystkich i udanego weekendu! :)

muminka83, RudyTygrysek, skowroneczka87, Jacqueline, perła ziemi, A.Kasia, Magda lena, domiii, Andriel, Hannia123, Kate84, Martita88, Izoleccc, Kajola, edyś, Madzialena90, Karolina@, She86, Lilou1984, Karka, Love_life, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Falon Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dzień dobry Laseczki! :*

Małż na dzień dobry dał mi do posłuchania https://www.facebook.com/1643229805944674/videos/1648391002095221/?fref=nf
    Łzy mi leciały ze śmiechu i brzuch musiałam trzymać :D

Fantastyczne! też się pośmiałam! hahaha;-)

najlepsze hasła: "w cielu człowieka" albo " ja nie lubię żenienia! fantazja dzieci nie zna granic!;-)

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ja zaraz wychodze z domku, dalej nie wiem co z tym placeniem mu. Dzidzia fika jak szalona z nerwow

hmm powiem tak. Moja ginekolog przyjmuje mnie na NFZ i prywatnie. Czasem nic nie bierze na wizycie prywatnej :p jak no wpadam jedynie po receptę to robi szybki podgląd i to jest gratis właśnie.

Ja bym nie płaciła. No proszę cię. Idziesz do szpitala a nie gabinetu prywatnego. Jeśli zechce byś zapłaciła poproś o paragon i zmień stanowczo lekarza :P :P

i mam nadzieję że jest okey z szyjką

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie naszło na tortille więc postanowiłam zrobić dzisiaj z kurczakiem i warzywami :d Kolacja będzie pycha :P Tak sobie myślę że skoro już wystartowałam to i zrobiłam obiadek na jutro, obrałam ziemniaczki, zrobiłam gulasz z pieczarkami. Buraczki domowe od mamy są. Tak więc niedziela dniem lenia :D

Spacer z synkiem też zaliczony. Taka piękna pogoda a ja jestem taka szczęśliwa.
    Czego potrzeba mi więcej?? Chyba niczego - mam wszystko o czym marzyłam. Judytka się rusza właśnie w momencie pisania postu :d

Kocham cię życie :D

A.Kasia, perła ziemi, Andriel, Kate84, Martita88, kateee, RudyTygrysek, Kajola, Karolina@, Karka, Love_life lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam, z szyjka bez zmian, dalej brac lutke i przyjsc po usg 4 listopada.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane! u mnie pod Wrocławiem też dzisiaj cudna pogoda. mnie to szczególnie pozytywnie nastraja, bo dwa lata temu 26.10. wychodziłam za mąż i podobnie jak dzisiaj pogoda była wspaniała- wbrew prognozom :) i tak mi się wszystko dzisiaj przypomina :) przez te dwa lata tyle dobrego się wydarzyło, przeprowadziliśmy się, wystaraliśmy o dzidziusia (po 1,5 roku!) no i urodziła się nasza chrześnica- największa radość ostatniego roku. aż się wzruszam jak o tym myślę :)

jusiakp ja znając siebie po wizycie chyba bym po prostu zapytała i była gotowa na to żeby zapłacić. miałam podobną sytuację i na szczęście lekarz okazał się na tyle przyzwoity żeby nie brać pieniędzy i mam nadzieję, że Twój też tak postąpi... daj znać jak będziesz po.

upiekłam dzisiaj 30 muffinek marchewkowych coby zabrać do teściówki, a niech nie myśli, że złą synową ma ;)

miłego dnia! korzystajcie ze słoneczka! :)

A.Kasia, Kate84, Renka88, Karolina@ lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ