X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena, kiedy jak nie teraz takie cuda:-) Przepysznie to wyglada

Magda lena lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka - no to kurujcie się tam, żeby Was nie rozłożyło bo wiesz jak to z takimi choróbskami ;) Miłego wieczorku z mężem :)

Madzia - haha, masz spust :D Szczerze zazdroszczę bo ja to ochotę na jedzenie mam jak nigdy ale miejsca w żołądku jednorazowo to może na jedną małą kanapkę :/ Albo mi się żołądek skurczył albo młody go tam przytulił za mocno ;)

• edyś Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj nabylismy lozeczko :)
    146508c496e8eb60med.jpg
    I parapet tez pomalowany
    9abe9dc7f4481da0m.jpg

Lilou1984, Kate84, Karka, Love_life, Est, muminka83, Magda lena, Mietka 30:), 26Asia lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - To my po drugiej stronie stacjonujemy czyli w Bergen. Mąż robi jako mechanik samochodowy:) Byłaś kiedyś w Norwegii?

edyś - Łóżeczko bomba! I parapecik też widzę doszedł do ładu :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png

Wysłany: 24 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys, jakie kolory zamierzacie dobrac do lozeczka? Posciel, sciany itp. Tez mam ciemne lozeczko, wogole meble do pokoiku, z waniliowym frontem i niewiem jak to ugryzc:-/ Moze jakos mnie zainspiruja pomysly innych:-) A lozeczko pierwsza klasa:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś - bardzo ładne łóżeczko :) Czy ja dobrze widzę, że szuflada jest bez przykrycia czy po prostu nie złożyliście do końca?

Andriel - moja przyjaciółka od lat mieszka w Bergen :) Jej mąż jest bramkarzem Brann :) Wiele razy się do nich wybierałam ale jakoś zawsze mi było pod górkę ;)

skowroneczka87 - a może zielenie? One pasują niemal do wszystkiego :) Coś w takim stylu:

33jpopk.jpg

Andriel, muminka83 lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko, pokoj jest pomalowany na szaro i nie bedziemy tego zmieniac. Planujemy natomiast naklejke - malpki lub sowki, drzewo itp. Na przeciwko lozeczka stoi natomiast biala szafa. Pojawia sie problem jaka kupic komode - biala czy ciemna. Posciel raczej bedzie w odcieniach szarosci - zygzaki lub groszki, moze z jakims kolorowym dodatkiem.
    Kasiu, szuflada nie ma przykrycia - juz sie rozgladalam za falbanka :) ale to juz jak caly komplet bedziemy kupowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:33

l22ncwa15v2ncszo.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    jusiakp - To my po drugiej stronie stacjonujemy czyli w Bergen. Mąż robi jako mechanik samochodowy:) Byłaś kiedyś w Norwegii?

Byłam chyba z trzy razy na weekend. Teraz mam lecieć za miesiąc, ale nie wiem jak to będzie. W moim stanie hmm.. gdyby było wszystko ok to poleciałabym, ale póki co nie jest :/ bilety kupiliśmy bo cena niska nie całe 100zł w dwie strony więc bajka :) no i straty jakiejś by nie było gdybym nie poleciała jednak.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - Ojej, jaki ten świat mały. W Bergen wszyscy są zagorzałymi fanami Brann ;) Na dobre i na złe:)

jusiakp - W Twoim stanie to bym bardzo uważała i sobie chyba darowała ten lot. Ale najlepiej spytać lekarza. Na szczeście fakt jest taki, że czasami na prawdę można bardzo tanio kupić bilet. Ja ubolewam nad tym, że nie leci samolot z Bergen do Poznania, a z Oslo leci. A podoba Ci się tam? Co zrobicie jak maleństwo przyjedzie na świat? Mąż wróci czy jak?

Ale super te ciemne mebelki z zielenią się zgrywają <3

Jejku, powoli bym musiała się zabrać za kupno tych większych rzeczy...Mamy przewijak razem z wanienką. Niby taka komoda z półkami - więc coś tam już jest :) Najtrudniej jest mi wybrać wózek bo tyle tego jest :/ Bardzo mi się podobał wózek Riko Brano Ecco, ale już ktoś tu na forum pisał, że złe ma recenzje no i mąż czai się na Emmaljunge, a mi się stelaż nie podoba w tej Emmaljundze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:44

qb3c9vvjxduoi7gs.png

Wysłany: 24 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, pokoj Wiktorka mamy w zieleni wiec nie bede dublowac. Nie chce tez zrobic czegos w typowym rozu:-/ A ze meble sa w dwoch kolorach to niewiem co do nich dobrac zeby nie napstroczyc za bardzo. No nic, jeszcze troche czasu jest wiec moze doznam iluminacji;-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    allegro.pl/showitem/description/5616226539.html
    Takie proste połączenia mi się podobają.

l22ncwa15v2ncszo.png

Wysłany: 24 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziekuje Kasiu za podpowiedz:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 24 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    allegro.pl/showitem/description/5616226539.html
    Takie proste połączenia mi się podobają.

Tez szukam czegos podobnego, bez misiow i innych dziwnych stworkow. Proste wzory i kolory, bez udziwnien.

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel mąż będzie na porodzie i potem miesiąc po, no i później dalej do pracy :/ niestety :( ale cóż, takie życie..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Kate84, dzięki :) Śliczne ciuszki kupiłaś ;)

D'nusia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

NZM20, cześć :)

Magda_lena, przeczytałam Twój wpis o szarlotce i też od razu sobie ukroiłam kawałek (akurat mieliśmy w domu) :D

Jusia, oszczędzaj się i dbaj o siebie :) mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku już do końca

A my dzisiaj mieliśmy intensywny dzień, przyjechała moja przyjaciółka z 2-letnią córką :) przywiozła mi trochę ciuszków po swoich córkach, bardzo się cieszę :D

Kate84, Magda lena lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp cieszę się, że z szyjką nic się nie pogorszyło. Tak jak Dziewczyny mówią teraz staraj się w miarę możliwości oszczędzać i odpoczywać.

Skowroneczka no to faktycznie już do pół kg blisko :-)

Muminko to będziesz miała teraz okazję częściej podejrzeć i sprawdzić wagę maleństwa.
    Ps. Mam nadzieję, że synek się nie rozchoruje!

Magdalena ale pyszności :-) sama bym ten koktajl przyjęła :-D

Andriel dziękuję bardzo :-)

Edyś śliczne łóżeczko! I faktycznie parapet zupełnie inny! :-)

A ja jestem z siebie dumna bo ćwiczyłam dziś w końcu w domu godzinę tak jak na gimnastyce gdzie chodzę :-) zobaczymy jak to wpłynie na moje plecy.
    Dobranoc Piękne :-*

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:)

Jeśli chodzi o mnie, to Hania wczoraj kilkakrotnie mnie skopała, pierwszy tak intensywny dzień z jej strony :)
    Wczoraj wieczorem miałam pierwszy raz to co Wy: twardnienie z niby kulką/wypukłością z jednej strony brzucha, ale nie trwało to krótko, zauważyłam też, że cały brzuszek czasami mi twardnieje na moment, ale nie jest to takie żeby przeszkadzało i żeby interweniować na szczęście.

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków :)

D'nusia sto lat!

Jusiakp odpoczywaj ile tylko będziesz mogła.

Edyś - będziemy kupować podobne, tylko białe i właśnie szukam żeby łóżko miało spód - czyli górę dla szuflady :) tak jak A.Kasia pisała.

Ja dzisiaj wreszcie zjadłam moje ukochane ciasteczko z lodami Hot Blondi z Burger Kinga! :D mniam mniam

Mój mąż jest na pępkowym właśnie u kumpla, mam po niego jechać później, ciekawe w jakim stanie będzie... ;)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś - proponowałabym Ci jednak pomyśleć nad przykryciem, wystarczy zwykła cienka płyta wiórowa laminowana do dostania w każdym centrum budowlanym ;) Mimo tej falbanki i tak się trochę kurzy pod łóżeczkiem i szkoda żeby Ci się rzeczy w szufladzie pobrudziły...

• Love_life Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    D'nusia wszystkiego naj naj , przede wszystkim spokojnej reszty ciąży i szybkiego porodu :)

Jusiakp jak ja chodziłam do mojego na dyżur to nie płaciłam nic , nie chciał na szczęście :) wziął kasę? Z szyjką bez zmian czyli co konkretnie powiedział?Dobrze ,że narazie nie zakłada nic!

M+M ja kupiłam i woombie i "bezpieczne wałeczki" na allegro , po takiej nazwie je wyszukiwałam :)

Kateee gratuluję udanej wizyty i córci Blanki :)

Perła ziemi ja dziś upiekłam ciasto marchewkowe dla Teściów :D

Kasiu mam to samo tak mnie plecy bolą , a wszyscy "życzliwi"się dziwią jakim cudem skoro nic nie tyje hmmm. Mój gin mówi ,że uciska na jakiś nerw przez tą drobną budowę ale czy aż tak?Wczoraj przy myciu naczyń po kolacji prawie wyłam z bólu, dziś jest dopiero 16 i to samo już mega boli :( i więzadła znów :(

Dziewczyny a ja dziś byłam w TK MaX i SMyku i to by mój błąd!Normalnie matka wariatka ,znów ciuszki kupiłam!Od dziś koniec,koniec!

a6b7bc3b7787c631med.jpg
    3b1059fe90099678med.jpg
    c8dc69db08e7e4f3med.jpg
    f7613e7cf05bbfb9med.jpg
    61d1377bfcc49123med.jpg
    8f07e02d4dd7609bmed.jpg
    6f4f1537d71df4d6med.jpg
    b231c7ee13a06c3cmed.jpg

Tylko zdjęcia jakoś nie oddają kolorów :)

Cudne ciuszki! Ja narazie zbieram same akcesoria heh właśnie odebrałam pompke laktacyjna. Mnie plecy też dziś naparzaja no i te żebra masakra ale już się dzis naczytalam i wiem jak sobie radzić z tym. W Londynie pogoda tragiczna ale pogoda ducha jest :) miłego wieczorku

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, lozeczko kupowalismy uzywane. Przyjrzalam sie teraz i jest tu miejsce (wyzlobienie) na wsuniecie plyty, ktora swoja droga lezy gdzies w piwnicy :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ