X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia super wiadomości dbaj o siebie i odpoczywaj w miarę możliwości. Dobrze ze po porodzie będziesz mieć męża przy sobie. Ah moja koleżanka dziś urodziła pięknego synka ja w sumie tak teraz sobie myślę że też miałam poprzednio termin na październik... jak ten czas leci.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za mile slowa :-) moja mala kopie jak szalona, jak zwykle po pecherzu :-/ dobrej nocki wszystkim :-)

Kate84 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam kuzynke w Bergen. Któraś pisała że nie ma lotów. A te w sezonie letnim z Poznania do Bergen nie miały zostać na dłużej?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - Ja pisałam, że nie ma lotów z Poznania do Bergen i na odwrót :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 23:23

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No i 19 tydzień wita.

Pomimo temperatury synek ma dobry humor więc dalej ładujemy domowe sposoby w niego :P
    Życzę miłej niedzieli i raczej do poniedziałku. :-*
    uważajcie na siebie brzuchatki

Kate84, A.Kasia, Mania1718, RudyTygrysek, Renka88, Est, Love_life lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj. Ja już po weselu i szczerze to teraz już naprawdę boje się jak ja wytrzymam na swoim za dwa tygodnie. Zsiniały mi paznokcie. W pewnym momencie moje paznokcie wyglądały jak u bezdomnego i to nie stało się z zimna. Później jak już położyłam die spać obudził mnie okropny skurcz łydki mimo że biorę po 500 mg magnezu dziennie. Gin powiedział że paznokcie to sprawa kardiologiczna i mam iść do rodzinnego...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Witam się po wieczorze panieńskim koleżanki.
    Panna młoda przykładała mi dłoń do brzucha ale dzidziuś chyba kopie tylko jak jego mamusia przykłada dłonie :-) hehe
    Ale byłam grzeczna i wróciłam przed 12 :-)
    Dziś mam dzień lenia więc chyba zaciągnę męża do jakiejś knajpy bo nie chce mi się gotować.
    Jutro o 9 połówkowe - tyle piszecie o tej szyjce, chyba poproszę by mi Pan doktor zbadał. To specjalna klinika tylko od badań prenatalnych i jak byłam na prenatalnych na koniec I trymestru to mi szyjki nie badał - ale może jak zrobię ładnego spaniela to sprawdzi. Zastanawiam się czy kupować płytę z tego badania...jak myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłej niedzieli Wam życzę :)

Vira - nie badał w I trymestrze bo szyjkę sprawdza się od 17-20 tygodnia :) No chyba, że coś się wcześniej dzieje niepokojącego ale u Ciebie z tego co się orientuję wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Dziękuje wszystkim za życzenia i oby sie sprawdziły. Jutro spotkanie z dzidziusiem na 16:00.
    Aleksandrazz to dobrze ze zauważyłaś te paznokcie. Przynajmniej można zacząć działać.
    Pozdrawiam Was gorąco.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) z łóżka , własnie wsunelismy z mezem sniadanko , i melduje ze za tydzien ide na l4 i bede na bierzaco z wami:-) juz sie nie moge doczekac az bede uczestniczyc w dyskusjach itd.

A.Kasia, arien, domiii, Est, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • She86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dzien dobry :-) z łóżka , własnie wsunelismy z mezem sniadanko , i melduje ze za tydzien ide na l4 i bede na bierzaco z wami:-) juz sie nie moge doczekac az bede uczestniczyc w dyskusjach itd.

Ale Ci dobrze :)

Ja mam wizyte 5-go listopada to będzie początek 22-go tygodnia, jak teraz u Ciebie i raczej poczekam jeszcze do kolejnej wizyty, i z początkiem grudnia wezme L4 :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta :)

Dopiero wstałam i czekam za śniadankiem :D Na obiadek do Teściowej, więc dzisiaj dzień zleci szybko z bratankami mojego M :)

Miłego Dnia! :)

Love_life lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz po nocy już są prawie różowe. Te skurcze łydki i sine paznokcie ewidentnie wskazują na coś z krążeniem, siedziałam tam jednak od 15 do 1, ale ogólnie dobrze się czułam :-) Zwykle dużo leżę w dzień a tak byłam od rana na nogach i to jeszcze na obcasach i tak zareagował organizm

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już mam humor zrąbany na całą niedzielę.
    Jutro na 9 mam połówkowe - mówiłam o tym mojemu mężowi milion razy a ten dziś rano mi oświadczył, że na 10 musi być w pracy :-(
    i skończy się pewnie na tym, że będę musiała pojechać sama :-(
    Płakać mi się chce

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki :)

Ja z zakupem łóżeczka będę czekać jak najdłużej, natomiast za jakiś miesiąc kupujemy wózek używany od koleżanki :)

Vira nie przejmuj się...Ja mojemu M mówię , że badanie 10listopada o 14:40 a do mnie "a no to pojedziesz z mamą bo ja w pracy bede" no żesz kur... W końcu bo wielu dyskusjach mu wytłumaczyłam, że chyba jeden dzień wolnego może sobie wziąć. ( dla niego każdy dzień jest ważny bo pracuje na dniówki). więc mam nadzieję, że pojedzie ze mną...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    I już mam humor zrąbany na całą niedzielę.
    Jutro na 9 mam połówkowe - mówiłam o tym mojemu mężowi milion razy a ten dziś rano mi oświadczył, że na 10 musi być w pracy :-(
    i skończy się pewnie na tym, że będę musiała pojechać sama :-(
    Płakać mi się chce

Vira, jesteście dopiero na półmetku, jeszcze kilka USG i sporo wrażeń przed Wami! :)
    nie ma co się denerwować, naprawdę, choć wiem, że może być Ci przykro..
    a może uda mu się jednak pojechać i stamtąd prosto do pracy? chyba, że ma daleko.
    w każdym razie, jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki! :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na sile nie ciagnela faceta, nie chce to nie, ale focha pewnie bym zalapala i jakims tekstem walnela na koniec ze nasze dziecko go nie interesuje. Moj maz na szczescie poki co chce, nawet zmienilam termin bo mialam wczesniej na koniec pazdziernika, a ze maz bedzie w nast tyg to zmienilam, ale to moze tez robi rozlaka bo wiecej go nie ma niz jest a jak juz jest to kazda chwile chcemy spedzic razem :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki. :)
    Wczoraj wieczorem maleństwo kopało bardzo wyraźnie i przez piżamkę było widać kopniaczki. Mój chłopak widział je pierwszy raz a czuć to czuł już wcześniej :) Tutaj filmik w 5 sekundzie pukniecie z lewej strony :D
    View My Video

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 10:37

Teresa1992, Andriel, muminka83, Mania1718, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja witam się na początku 19tygodnia :D

RudyTygrysek, edyś, muminka83, Kate84, krówka_muffka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku filmik super - kopniak pierwszorzędny :-) To będzie piłkarz ?

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ