X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Tygrysku filmik super - kopniak pierwszorzędny :-) To będzie piłkarz ?
    Hehehe, płci jeszcze nie znamy ale na wcześniejszym usg nogi maleństwo miało takie długie że może być jakaś mała baletnica :) A jeśli chłopiec to może po tatusiu rowerzysta rośnie :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak u nas - liczę na to, że dowiem się jutro jaka jest płeć mojego słonka.
    Choć z przygód innych koleżanek obserwuje, że w większości przypadków jak ma być chłopiec to wiadomo o tym wcześniej - a jak na takim etapie nie wiadomo to zwykle są dziewuszki :-)
    W tym filmiku jestem absolutnie zakochana - jest geeenialny :-D

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam ostatnio u ginekologa to nie było potrzeby badania usg bo świetnie się czułam tylko badanie palpilacyjne mi Pani wykonała i serduszka słuchaliśmy a jak chciałam usg bo chciałabym wiedzieć pleć to mówiła że jądra u chłopców obniżają się do 20 tygodnia więc nie chciała fałszować wyniku :) Ja mam połówkowe 6 listopada i już się doczekać nie mogę aby zobaczyć maluszka :)
    U mojego chłopaka w rodzinie sami chłopcy są, kalendarz chiński mówi mi że my będziemy mieć córeczkę kilkoro znajomych tez stawia na dziewczynkę moja mama tak samo, a stosunek mieliśmy przed owulacja więc też szansa na dziewuszkę. Zobaczymy kto miał rację, i tak kochamy już mocno naszego szkraba <3

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzadko się udzielam ale dzisiaj wpadam pochwalić się że stuknęło mi 50% ciąży :)

Tygrysek ja też nie znam płci Gwiazdeczek ale 5.11 na połówkowym myślę że się już dowiemy :)

trzymam kciuki za kolejne wizytujące &&&&&&&&&& :)

Andriel, A.Kasia, She86, RudyTygrysek, muminka83, d'nusia, edyś, Hannia123, Mania1718, Kate84, Love_life, Kajola, Izoleccc, Karka, Martita88, Renka88, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Jak tam Wam mija niedziela? Ja sobie leniuchuje na kanapie :) Obiadek robi mój wujek z którym dzielimy dom tutaj w Norwegii, więc można sobie pozwolić na lenistwo:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel ja rowniez leniuchuje, obiadek robi dzis mama :-) ale zaraz mam zamiar farbnac sobie wloski, bo juz odrost sie pojawil, a przeciez za 6 dni bedzie maaaz :-) idziecie tam w Norwegii na wybory? Maz sie wlasnie wybiera i podobno wszyscy co sa w Norwegii glosuja na Kukiza heh

Love_life lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mieliśmy tego w planach bo w sumie mamy podejście podobne do wielu polaków, że Nasz głos niczego nie zmieni. Ale coraz bardziej coś mnie korci by iść :)
    No trzeba się odpicować na przyjazd mężulka ;) Niech wie co traci jak go nie ma :P

jusiakp lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na obiadek mamy domowa pizze :) I zaraz zabieram się za robienie serniczka na zimno :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Nam moja Siostra na pozegnalny obiad zrobila golabki (chyba i My i Oni sie ciesza ze juz wracamy do domu)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Aleksandra, o kurczę... dobrze, że zawuważyłaś te objawy. Pewnie obcasy też miały na to wpływ.

Vira, trzymam kciuki za połówkowe :) Nie przejmuj się mężem, może jednak będzie mógł być trochę później w pracy? a gdzie idziesz na to badanie?

U nas też dzisiaj leniwa niedziela :) później tylko znajomi przychodzą na chwilę

• Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ja się tak zastanawiam nad laktatorami. Który lepszy, manualny czy elektryczny? I jak marka ewentualnie?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Dziewczyny, bo ja się tak zastanawiam nad laktatorami. Który lepszy, manualny czy elektryczny? I jak marka ewentualnie?

na pewno elektryczny :) mniej czasochłonny, energochłonny etc.
    przy ręcznym, szczególnie jak się nie ma wprawy, trzeba się narobić :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio zastanawiałam się nad laktatorem, ale jego rodzaj chyba bardziej zależy od tego, czy zamierzamy odciągać pokarm sporadycznie czy regularnie. Chociaż oczywiście nie wszystkie sytuacje da się przewidzieć.

• Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - Dziękuje :) Napatrzyłam się na swoją szwagierkę jakie miała problemy z piersiami po porodzie i miała elektryczny laktator i manualny ale nic nie pomagało i zgłupiałam.

noelka - Właśnie ciężko przewidzieć sytuacje, ale im szybciej da się odciągnąć tym lepiej chyba?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że lepiej ;) ale jakaś tam różnica w cenie jest (nie wiem, jak znaczna, bo jeszcze się nie orientowałam w tym temacie), a podobno dobry laktator ręczny też szybko odciąga pokarm.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy mialam reczny i nie polecam, teraz bede miec elektryczny. Trzeba sobie ulatwiac :-) a mnie dzis jakos mdli :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę wam że macie już tyle rzeczy bo ja oprócz kilku par spioszkow z lidla nie mam nic. Dzisiaj też mam dzień lenia i cały dzień leżę w łóżku :-) Jutro jadę do Rzeszowa po BALERINY ślubne, bo widać obcas mi nie służy. Może też rozejrze się za czymś dla Maryni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 14:31

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że polecana jest elektryczna Medela, tylko droga.

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator manualno-elektryczny z Aventu, była okazja to licytowałam i wygrałam :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zbadać temat ale dziękuje za podpowiedzi :) Jak ktoś coś jeszcze wie niech piszę :)

aleksandrazz - Ja też nic nie mam, nawet śpioszków, więc nie jesteś sama;)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ