X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Tygrysku filmik super - kopniak pierwszorzędny :-) To będzie piłkarz ?
    Hehehe, płci jeszcze nie znamy ale na wcześniejszym usg nogi maleństwo miało takie długie że może być jakaś mała baletnica :) A jeśli chłopiec to może po tatusiu rowerzysta rośnie :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak u nas - liczę na to, że dowiem się jutro jaka jest płeć mojego słonka.
    Choć z przygód innych koleżanek obserwuje, że w większości przypadków jak ma być chłopiec to wiadomo o tym wcześniej - a jak na takim etapie nie wiadomo to zwykle są dziewuszki :-)
    W tym filmiku jestem absolutnie zakochana - jest geeenialny :-D

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam ostatnio u ginekologa to nie było potrzeby badania usg bo świetnie się czułam tylko badanie palpilacyjne mi Pani wykonała i serduszka słuchaliśmy a jak chciałam usg bo chciałabym wiedzieć pleć to mówiła że jądra u chłopców obniżają się do 20 tygodnia więc nie chciała fałszować wyniku :) Ja mam połówkowe 6 listopada i już się doczekać nie mogę aby zobaczyć maluszka :)
    U mojego chłopaka w rodzinie sami chłopcy są, kalendarz chiński mówi mi że my będziemy mieć córeczkę kilkoro znajomych tez stawia na dziewczynkę moja mama tak samo, a stosunek mieliśmy przed owulacja więc też szansa na dziewuszkę. Zobaczymy kto miał rację, i tak kochamy już mocno naszego szkraba <3

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzadko się udzielam ale dzisiaj wpadam pochwalić się że stuknęło mi 50% ciąży :)

Tygrysek ja też nie znam płci Gwiazdeczek ale 5.11 na połówkowym myślę że się już dowiemy :)

trzymam kciuki za kolejne wizytujące &&&&&&&&&& :)

Andriel, A.Kasia, She86, RudyTygrysek, muminka83, d'nusia, edyś, Hannia123, Mania1718, Kate84, Love_life, Kajola, Izoleccc, Karka, Martita88, Renka88, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Jak tam Wam mija niedziela? Ja sobie leniuchuje na kanapie :) Obiadek robi mój wujek z którym dzielimy dom tutaj w Norwegii, więc można sobie pozwolić na lenistwo:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel ja rowniez leniuchuje, obiadek robi dzis mama :-) ale zaraz mam zamiar farbnac sobie wloski, bo juz odrost sie pojawil, a przeciez za 6 dni bedzie maaaz :-) idziecie tam w Norwegii na wybory? Maz sie wlasnie wybiera i podobno wszyscy co sa w Norwegii glosuja na Kukiza heh

Love_life lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mieliśmy tego w planach bo w sumie mamy podejście podobne do wielu polaków, że Nasz głos niczego nie zmieni. Ale coraz bardziej coś mnie korci by iść :)
    No trzeba się odpicować na przyjazd mężulka ;) Niech wie co traci jak go nie ma :P

jusiakp lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na obiadek mamy domowa pizze :) I zaraz zabieram się za robienie serniczka na zimno :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Nam moja Siostra na pozegnalny obiad zrobila golabki (chyba i My i Oni sie ciesza ze juz wracamy do domu)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Aleksandra, o kurczę... dobrze, że zawuważyłaś te objawy. Pewnie obcasy też miały na to wpływ.

Vira, trzymam kciuki za połówkowe :) Nie przejmuj się mężem, może jednak będzie mógł być trochę później w pracy? a gdzie idziesz na to badanie?

U nas też dzisiaj leniwa niedziela :) później tylko znajomi przychodzą na chwilę

• Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ja się tak zastanawiam nad laktatorami. Który lepszy, manualny czy elektryczny? I jak marka ewentualnie?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Dziewczyny, bo ja się tak zastanawiam nad laktatorami. Który lepszy, manualny czy elektryczny? I jak marka ewentualnie?

na pewno elektryczny :) mniej czasochłonny, energochłonny etc.
    przy ręcznym, szczególnie jak się nie ma wprawy, trzeba się narobić :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio zastanawiałam się nad laktatorem, ale jego rodzaj chyba bardziej zależy od tego, czy zamierzamy odciągać pokarm sporadycznie czy regularnie. Chociaż oczywiście nie wszystkie sytuacje da się przewidzieć.

• Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - Dziękuje :) Napatrzyłam się na swoją szwagierkę jakie miała problemy z piersiami po porodzie i miała elektryczny laktator i manualny ale nic nie pomagało i zgłupiałam.

noelka - Właśnie ciężko przewidzieć sytuacje, ale im szybciej da się odciągnąć tym lepiej chyba?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że lepiej ;) ale jakaś tam różnica w cenie jest (nie wiem, jak znaczna, bo jeszcze się nie orientowałam w tym temacie), a podobno dobry laktator ręczny też szybko odciąga pokarm.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy mialam reczny i nie polecam, teraz bede miec elektryczny. Trzeba sobie ulatwiac :-) a mnie dzis jakos mdli :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę wam że macie już tyle rzeczy bo ja oprócz kilku par spioszkow z lidla nie mam nic. Dzisiaj też mam dzień lenia i cały dzień leżę w łóżku :-) Jutro jadę do Rzeszowa po BALERINY ślubne, bo widać obcas mi nie służy. Może też rozejrze się za czymś dla Maryni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 14:31

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że polecana jest elektryczna Medela, tylko droga.

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator manualno-elektryczny z Aventu, była okazja to licytowałam i wygrałam :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zbadać temat ale dziękuje za podpowiedzi :) Jak ktoś coś jeszcze wie niech piszę :)

aleksandrazz - Ja też nic nie mam, nawet śpioszków, więc nie jesteś sama;)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ