Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel ja mam ręczny aventu, używałam po obu porodach. Karmiłam za każdym razem ponad rok i ściągałam w pracy i nie tylko. Nie namachałam się, szło sprawnie i całkiem szybko, ale nauczyła mnie używać go położna po porodzie. Jak się nie wyczuje jak to rzeczywiście można się namachać na próżno ;-)

1usai09khne0c7t3.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 - No właśnie słyszałam pozytywy na temat manualnej i elektrycznej stąd ten dylemat :P

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adriel ja mam akurat laktator z poprzedniej ciazy i jestem z niego zadowolona... Gdybym go nie miala to raczej bym sie wstrzymala z tym zakupem do samego porodu, bo nigdy nie wiadomo czy w ogole bedzie Ci potrzebny, a za elektryczny ok 200zl musisz dac, a mozna go w prawie kazdej aptece kupic w razie koniecznosci :)
    Moja kolezanka urodzila we wrzesniu a teraz juz nie karmi bo nie ma czym, laktator kupila za 190zl i ani razu go nie uzyla...
    Ja mam taki
    http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/616-laktator-elektryczny-easystart/page:4/group:2?gclid=CO_CipTu3cgCFesMcwodXuYOuA

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - W sumie to masz racje, poczekam jeszcze :) Moja szwagierka ma i manualny i elektryczny a pokarmiła może 3 dni i koniec bo nie mogła wytrzymać na piersi i zatrzymała pokarm tabletką.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam manualny z tommee tippee. Ogolnie elektrycznego sie boje, mimo ze sa regulacje ssania to i tak sie boje. Kupilam bo przy dwojce dzieci byl mi niezbedny i mysle ze tym razem tez bedzie. I slyszalam od kolezanki ktora nie dawno urodzila ze tu w UK polozna daje laktator elektryczny w prezencie jezeli go potrzebujesz :)

http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/7324277.htm

Wczoraj zaszalalam troche z zakupami :) Zamowilam dodatkowo pieluszki flanelowe i podusie zeby zapobiec plaskiej glowce dziecka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e62ee648503.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fa87837ea72.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9768ce29d5bb.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a86df63079a8.jpg

Andriel, Kajola, Kate84, Love_life, She86 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel - ja miałam ręczny z Aventu ;) Ściąganie szło całkiem sprawnie, musiałam ściągać przy każdym karmieniu, bo córka nie zjadała nawet z jednej piersi, tyle pokarmu miałam :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 - Super wyszły Ci te zakupy:) Słyszałam właśnie, że Tommee Tippee jest bardzo zachwalaną marką. Zobaczymy co położne robią tutaj w Norwegii ;) Może też dostane laktator, kto wie :P Zrobię chyba póki co tak jak radziła Gośśś i poczekam.
    Bardzo mi się podoba te siedzonko do kąpieli :)

Jacqueline - Wszystko wyjedzie faktycznie w praniu ;)

Dziewczyny, a polecacie jakieś inne fajne gadżety dla maluszków? Jestem ciekawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:23

Mania1718 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel te siedzonko do wanny kupiłam z myślą że mogłabym kąpać razem synów :) Pierwszy ma 7 lat i nie może się doczekać braciszka. Wanienke mam małą i nie wiem na jak długo posłuży.

Andriel lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy tygrysku - świetny filmik ! <3

Moje maleństwo nie chce się do mnie odzywać... zachce mu się raz na pare dni i to raczej tak słabo... :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o laktator to moja przyjaciółka wypróbowała kilka i mówi, że jeśli kupić to tylko elektryczy Mebele czy Medela - jakoś tak sie nazywa - taki żółty.
    Nie miała po nim popękanych sutków i była zachwycona.
    Minusem jest niestety cena - cóż coś za coś.
    Ja chce kupić ale myślę, że do szpitala i tak kupie ręczny - bo kto to wie czy będę miała tyle pokarmu. Wydam 400zł za laktator i niespecjalnie go użyje - bez sensu.
    Ale ponieważ chce karmić do ok roku to na pewno go zakupie.

Dzięki dziewczyny za kciuki - jutro trzymajcie do 10 na pewno bo o 9 mam badanie. Mąż jednak ze mną pojedzie :-) spóźni się trochę do pracy ale też mu zależy.

Andriel, RudyTygrysek, Kajola lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira A może uda mu się z Tobą pojechać i trochę by się spóźnił? Teraz doczytałam, super ze mu się uda pójść z Tobą :-)

Jeju a ja na M narzekam a on jeździ na każdą wizytę z Gdańska :-)

My dziś od rana na głosowanie, później do Teściów na herbatę, do Sopotu na spacer i rybkę. Od 9:30 poza domem i wróciliśmy po 17...

Mania całkiem konkretne zakupy, bardzo ładne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 18:58

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84-napisałam powyżej, że pojedzie ze mną. Spóźni się do pracy ale będzie mi towarzyszył :-)
    Generalnie nie mogę narzekać bo jak tylko mu czas pozwala to ze mną jeździ. Niestety mój mąż ma pracę wyjazdową i czasem jest w jakimś mieście za daleko i nie daje rady wrócić na czas.
    Ja dziś oświadczyłam mojemu M, że mam dziś dzień dziecka i nie gotuje więc ma nas wprosić do rodziców na obiad. Objadłam się tak, że ledwo się ruszałam :-P
    A teściowa już wpadła w szał zakupów i dostałam od niej kilka ciuszków.

• edyś Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prosbe. Jesli na allegro bedziecie przegladac posciele do lozeczka (takie kilkuelementowe) to dajcie prosze znac jak wpadnie wam w oko cos w odcieniach szarego i zoltego :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a czy Wy odczuwacie te ciagniecia wiezadel po bokach? Ja mam ciaze lezaca i jak tylko gdzies tam sie przejde (rzadko ale jednak czasem musze wyjsc po bulki czy do leksrza) to czuje te wiezadla. Takie ciagniecie,dyskomfort.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja tak mam jak za dlugo pochodze :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania super zakupy właśnie z Twojego polecenia kupiłam w argosie ta pompkę :) ja dziś nagotowalam na 3 dni także mam spokój do czwartku z gotowaniem.a taki pyszny rosolek wyszedł mmm niby zawsze tak samo robie a za każdym razem inaczej wychodzi.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w I trymestrze więzadła bardzo dawały o sobie znać ( chyba, że to były jajniki bo w sumie to nie wiem). Teraz też czasem zaboli ale dużo mniej.
    Cały czas staram się myśleć o słowach mojej pani doktor - każdy ból który nie wymaga tabletek przeciwbólowych to dobry ból.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny! Okazało się, że mam łóżeczo niestandardowych rozmiarów i potrzebuję materaca 110 x 55. Poszukiwania internetu spełzły na niczym... Macie już może wybranejakieś sklepy z szerokim asortymentem? Szukam polecanego przez którąś z Was materaca kokos-lateks i mam nadzieję, że nie będę musiała kupować nowego łóżeczka.

• Atia Debiutantka

Wysłany: 25 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Chciałabym się przywitać. Termin mam na 17.03.2016
    Przy okazji zapytam, czy są tu jakieś mamy z łodzi? Chętnie bym się spotkała na żywo na jakąś herbatkę i pogaduchy ;)

M+M+?: Popytaj w sklepach, pamiętam jak parę lat temu szukałyśmy z mamą dla brata materacyka, można było zamówić rozmiar. W ciągu chyba 2 tygodni robili. My pytałyśmy chyba w sklepie "słoń"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 23:02

muminka83, M+M+?, Kajola, nick nieaktualny, krówka_muffka, Mietka 30:), Hannia123, Love_life, anitka19953 lubią tę wiadomość

c55f3e3kjv5j9tg5.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atia wrote:
    Cześć :)

Chciałabym się przywitać. Termin mam na 17.03.2016
    Przy okazji zapytam, czy są tu jakieś mamy z łodzi? Chętnie bym się spotkała na żywo na jakąś herbatkę i pogaduchy ;)

Witaj i rozgosc sie u nas :) napisz cos wiecej o sobie? Ktora to ciaza? ile masz lat? :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ