X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel ja mam ręczny aventu, używałam po obu porodach. Karmiłam za każdym razem ponad rok i ściągałam w pracy i nie tylko. Nie namachałam się, szło sprawnie i całkiem szybko, ale nauczyła mnie używać go położna po porodzie. Jak się nie wyczuje jak to rzeczywiście można się namachać na próżno ;-)

1usai09khne0c7t3.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 - No właśnie słyszałam pozytywy na temat manualnej i elektrycznej stąd ten dylemat :P

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adriel ja mam akurat laktator z poprzedniej ciazy i jestem z niego zadowolona... Gdybym go nie miala to raczej bym sie wstrzymala z tym zakupem do samego porodu, bo nigdy nie wiadomo czy w ogole bedzie Ci potrzebny, a za elektryczny ok 200zl musisz dac, a mozna go w prawie kazdej aptece kupic w razie koniecznosci :)
    Moja kolezanka urodzila we wrzesniu a teraz juz nie karmi bo nie ma czym, laktator kupila za 190zl i ani razu go nie uzyla...
    Ja mam taki
    http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/616-laktator-elektryczny-easystart/page:4/group:2?gclid=CO_CipTu3cgCFesMcwodXuYOuA

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - W sumie to masz racje, poczekam jeszcze :) Moja szwagierka ma i manualny i elektryczny a pokarmiła może 3 dni i koniec bo nie mogła wytrzymać na piersi i zatrzymała pokarm tabletką.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam manualny z tommee tippee. Ogolnie elektrycznego sie boje, mimo ze sa regulacje ssania to i tak sie boje. Kupilam bo przy dwojce dzieci byl mi niezbedny i mysle ze tym razem tez bedzie. I slyszalam od kolezanki ktora nie dawno urodzila ze tu w UK polozna daje laktator elektryczny w prezencie jezeli go potrzebujesz :)

http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/7324277.htm

Wczoraj zaszalalam troche z zakupami :) Zamowilam dodatkowo pieluszki flanelowe i podusie zeby zapobiec plaskiej glowce dziecka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e62ee648503.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fa87837ea72.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9768ce29d5bb.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a86df63079a8.jpg

Andriel, Kajola, Kate84, Love_life, She86 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel - ja miałam ręczny z Aventu ;) Ściąganie szło całkiem sprawnie, musiałam ściągać przy każdym karmieniu, bo córka nie zjadała nawet z jednej piersi, tyle pokarmu miałam :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 - Super wyszły Ci te zakupy:) Słyszałam właśnie, że Tommee Tippee jest bardzo zachwalaną marką. Zobaczymy co położne robią tutaj w Norwegii ;) Może też dostane laktator, kto wie :P Zrobię chyba póki co tak jak radziła Gośśś i poczekam.
    Bardzo mi się podoba te siedzonko do kąpieli :)

Jacqueline - Wszystko wyjedzie faktycznie w praniu ;)

Dziewczyny, a polecacie jakieś inne fajne gadżety dla maluszków? Jestem ciekawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:23

Mania1718 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel te siedzonko do wanny kupiłam z myślą że mogłabym kąpać razem synów :) Pierwszy ma 7 lat i nie może się doczekać braciszka. Wanienke mam małą i nie wiem na jak długo posłuży.

Andriel lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy tygrysku - świetny filmik ! <3

Moje maleństwo nie chce się do mnie odzywać... zachce mu się raz na pare dni i to raczej tak słabo... :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o laktator to moja przyjaciółka wypróbowała kilka i mówi, że jeśli kupić to tylko elektryczy Mebele czy Medela - jakoś tak sie nazywa - taki żółty.
    Nie miała po nim popękanych sutków i była zachwycona.
    Minusem jest niestety cena - cóż coś za coś.
    Ja chce kupić ale myślę, że do szpitala i tak kupie ręczny - bo kto to wie czy będę miała tyle pokarmu. Wydam 400zł za laktator i niespecjalnie go użyje - bez sensu.
    Ale ponieważ chce karmić do ok roku to na pewno go zakupie.

Dzięki dziewczyny za kciuki - jutro trzymajcie do 10 na pewno bo o 9 mam badanie. Mąż jednak ze mną pojedzie :-) spóźni się trochę do pracy ale też mu zależy.

Andriel, RudyTygrysek, Kajola lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira A może uda mu się z Tobą pojechać i trochę by się spóźnił? Teraz doczytałam, super ze mu się uda pójść z Tobą :-)

Jeju a ja na M narzekam a on jeździ na każdą wizytę z Gdańska :-)

My dziś od rana na głosowanie, później do Teściów na herbatę, do Sopotu na spacer i rybkę. Od 9:30 poza domem i wróciliśmy po 17...

Mania całkiem konkretne zakupy, bardzo ładne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 18:58

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84-napisałam powyżej, że pojedzie ze mną. Spóźni się do pracy ale będzie mi towarzyszył :-)
    Generalnie nie mogę narzekać bo jak tylko mu czas pozwala to ze mną jeździ. Niestety mój mąż ma pracę wyjazdową i czasem jest w jakimś mieście za daleko i nie daje rady wrócić na czas.
    Ja dziś oświadczyłam mojemu M, że mam dziś dzień dziecka i nie gotuje więc ma nas wprosić do rodziców na obiad. Objadłam się tak, że ledwo się ruszałam :-P
    A teściowa już wpadła w szał zakupów i dostałam od niej kilka ciuszków.

• edyś Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prosbe. Jesli na allegro bedziecie przegladac posciele do lozeczka (takie kilkuelementowe) to dajcie prosze znac jak wpadnie wam w oko cos w odcieniach szarego i zoltego :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a czy Wy odczuwacie te ciagniecia wiezadel po bokach? Ja mam ciaze lezaca i jak tylko gdzies tam sie przejde (rzadko ale jednak czasem musze wyjsc po bulki czy do leksrza) to czuje te wiezadla. Takie ciagniecie,dyskomfort.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja tak mam jak za dlugo pochodze :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania super zakupy właśnie z Twojego polecenia kupiłam w argosie ta pompkę :) ja dziś nagotowalam na 3 dni także mam spokój do czwartku z gotowaniem.a taki pyszny rosolek wyszedł mmm niby zawsze tak samo robie a za każdym razem inaczej wychodzi.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w I trymestrze więzadła bardzo dawały o sobie znać ( chyba, że to były jajniki bo w sumie to nie wiem). Teraz też czasem zaboli ale dużo mniej.
    Cały czas staram się myśleć o słowach mojej pani doktor - każdy ból który nie wymaga tabletek przeciwbólowych to dobry ból.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny! Okazało się, że mam łóżeczo niestandardowych rozmiarów i potrzebuję materaca 110 x 55. Poszukiwania internetu spełzły na niczym... Macie już może wybranejakieś sklepy z szerokim asortymentem? Szukam polecanego przez którąś z Was materaca kokos-lateks i mam nadzieję, że nie będę musiała kupować nowego łóżeczka.

• Atia Debiutantka

Wysłany: 25 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Chciałabym się przywitać. Termin mam na 17.03.2016
    Przy okazji zapytam, czy są tu jakieś mamy z łodzi? Chętnie bym się spotkała na żywo na jakąś herbatkę i pogaduchy ;)

M+M+?: Popytaj w sklepach, pamiętam jak parę lat temu szukałyśmy z mamą dla brata materacyka, można było zamówić rozmiar. W ciągu chyba 2 tygodni robili. My pytałyśmy chyba w sklepie "słoń"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 23:02

muminka83, M+M+?, Kajola, A.Kasia, krówka_muffka, Mietka 30:), Hannia123, Love_life, anitka19953 lubią tę wiadomość

c55f3e3kjv5j9tg5.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atia wrote:
    Cześć :)

Chciałabym się przywitać. Termin mam na 17.03.2016
    Przy okazji zapytam, czy są tu jakieś mamy z łodzi? Chętnie bym się spotkała na żywo na jakąś herbatkę i pogaduchy ;)

Witaj i rozgosc sie u nas :) napisz cos wiecej o sobie? Ktora to ciaza? ile masz lat? :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ