X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • polin Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam rano na wizycie- do tej pory zbieram szczękę z podłogi.

Okazuje się, że mój chłopak zmienił się w dziewczynkę!!!! Byście musieli widzieć nasze miny =D

Dzieć ma 21 cm dł. waży 213 g serduszko bije 140 bpm.
    Główka ok. Brzuszek ok. nerki, wątroba, żołądeczek ok.
    Widok rozpostartych paluszków bezcenny- no i robiła sobie kosi kosi:)

W związku z powyższym proszę o zmianę płci na pierwszej stronie.

Karolina@, jusiakp, kleo2426, A.Kasia, edyś, skowroneczka87, baassiia, Madzialena90, Magda lena, d'nusia, Karka, Kate84, Kajola, domiii, Vincent, RudyTygrysek, She86, muminka83, alinalii, kateee, Est, krówka_muffka, Mietka 30:), Lilou1984, Lucky, Hannia123, Tunia.a, Andriel, Martita88, Izoleccc, M+M+? lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, mam prosbe. Jesli na allegro bedziecie przegladac posciele do lozeczka (takie kilkuelementowe) to dajcie prosze znac jak wpadnie wam w oko cos w odcieniach szarego i zoltego :)
    http://www.tomi.pl/amy-posciel-5-cz.-silver.html?gclid=Cj0KEQjwnrexBRDNmZzNkf7c4c4BEiQALnlxhU5vKWXXIt-l3YISjmiPftqBg8u260ew_XTIwiCxWsUaAglN8P8HAQ generalnie polecam z tej firmy "AMY" mają fajną pościel i w wielu kolorach...

edyś, Lucky lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki żadna nie wie co to może być te moje "burczenie" ;/ ?

Lucky lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:

Okazuje się, że mój chłopak zmienił się w dziewczynkę!!!! Byście musieli widzieć nasze miny =D

A to niespodzianka ;)

Lucky lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie mam pojecia dlatego sie nie wypowiadam :-/ poczekaj na dziewczyny bardziej doswiadczone :-)

Lucky lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczynki żadna nie wie co to może być te moje "burczenie" ;/ ?

Kochana mogą to być zarówno ruchy maluszka jak i jelita, ja też czasem tak mam i do tej pory nie wiem czy to jedno, czy drugie :)

Lucky lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Nie odzywałam się cały weekend, bo chciałam odpocząć od komputera i udało się :)
    W sobotę byłam na Białej Sobocie w szpitalu w którym prawdopodobnie będę rodzić i jestem mega zachwycona spotkaniem! Mąż powiedział, że dawno nie widział mnie tak podnieconej :D Na spotkaniu było tylko pięć ciężarówek i dzięki temu atmosfera była mega sympatyczna. Najpierw położna zrobiła nam szkołę rodzenia w pigułce, a potem byliśmy na bloku porodowym. W pięć godzin dowiedziałam się tyle praktycznych informacji, że na necie nigdy był tego nie znalazła! Wizyta na porodówce zapewniła mi niezapomniane przeżycia. Szczególnie, że akurat jedna rodząca rodziła. Na koniec położne mierzyły tętno naszych maluszków. U czterech koleżanek nie było problemu, natomiast mój syn pokazał rogi i nie dał posłuchać swojego serduszka. W efekcie leżałam na tym łóżku i trzy (!) położne szukały mi po całym brzuchu tętna dziecka. Znalazły po kilkunastu minutach. Na szczęście byłam spokojna, bo czułam że mały się rusza.
    Wczoraj natomiast przywieźliśmy ciuszki od siostrzeńców mojego męża (ciuszki do roczku) i jest tego tyle co na zdjęciu. W torbach są jeszcze grube swetry, kombinezony, skarpetki i buciki.

Miłego dnia :)
    2dufo05.jpg

kleo2426, A.Kasia, ksanka, Karka, Kajola, muminka83, RudyTygrysek, Mietka 30:), Lucky, Andriel, Kate84, Izoleccc, Mania1718, Kasia24 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:

Ale numer kochana :)
    to już druga taka niespodzianka u nas na forum.
    Ale co tam najważniejsze że dzidzia rośnie zdrowo :)
    Gratuluję oczywiście !!!

Lucky lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

może jeszcze inne będą coś wiedziały.

jusiak co do Twojego prawka to moim zdaniem musisz to odłożyć - gin powie to samo, bez sensu do niego dzwonic. Moja ciąża przebiega prawidłowo, a gin powiedział, że jazdę samochodem ograniczać do minimum.

A.Kasia, Lucky lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Witam dziewczyny. Nie odzywałam się cały weekend, bo chciałam odpocząć od komputera i udało się :)
    W sobotę byłam na Białej Sobocie w szpitalu w którym prawdopodobnie będę rodzić i jestem mega zachwycona spotkaniem! Mąż powiedział, że dawno nie widział mnie tak podnieconej :D Na spotkaniu było tylko pięć ciężarówek i dzięki temu atmosfera była mega sympatyczna. Najpierw położna zrobiła nam szkołę rodzenia w pigułce, a potem byliśmy na bloku porodowym. W pięć godzin dowiedziałam się tyle praktycznych informacji, że na necie nigdy był tego nie znalazła! Wizyta na porodówce zapewniła mi niezapomniane przeżycia. Szczególnie, że akurat jedna rodząca rodziła. Na koniec położne mierzyły tętno naszych maluszków. U czterech koleżanek nie było problemu, natomiast mój syn pokazał rogi i nie dał posłuchać swojego serduszka. W efekcie leżałam na tym łóżku i trzy (!) położne szukały mi po całym brzuchu tętna dziecka. Znalazły po kilkunastu minutach. Na szczęście byłam spokojna, bo czułam że mały się rusza.
    Wczoraj natomiast przywieźliśmy ciuszki od siostrzeńców mojego męża (ciuszki do roczku) i jest tego tyle co na zdjęciu. W torbach są jeszcze grube swetry, kombinezony, skarpetki i buciki.

Miłego dnia :)
    2dufo05.jpg

Ja też chcę się dlatego wybrać osobiście do szpitala, żeby zobaczyć co i jak.

Jak przywiozłam ciuszki od teściowej to moje mieszkanie wyglądało tak samo :D

Karolina@, Lucky lubią tę wiadomość

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam na wizytę dziewczynki oby dziecię sie ukazalo z właściwej strony i oczywiście zdrowe, opisze wszystko pobwizycie

kleo2426, baassiia, ksanka, Karolina@, edyś, Karka, kofeinka, Kajola, A.Kasia, muminka83, Mietka 30:), Lucky, Hannia123, Andriel, Martita88, Kate84, Izoleccc, Kasia24 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj mama przywiozla 2 mega pudla ciuszkow:D wszystko poprane i wyprasowane:) dostalam juz bardzo duzo od siostry meza i mam wrazenie, ze teraz to juz na 2 dzieci by mi to wystarczylo:p

Jak u was z waga na polmetku? U mni okolo +3,5-4 kg ide caly czas troszke ponizej sredniej. W brzuchu +10cm (najgrusze miejsce),z 78 podskoczylo na 88cm:)

Dzis mam taka fajna pileczke juz:) u mnie duzo tez w biust poszlo z C na E, w moje normalne bluzki koszulowe ma biuscie sie nie dopinam:/

Ja plci ciagle nie znam, ale otoczenie mowi, ze chlopiec bo mi ciaza na urode sluzy:) ja tez od poczatku tak jakos czuje ze bedzie chlopczyk:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 09:45

Lucky, Martita88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w poniedziałek powyborczy;)
    Witam nowa mamę cieszę się że jesteś z nami.
    Dziewczyny udanych wizyt!
    Jusia - powiedz Mężowi że prawko w tym momencie i zdanie jest niezależne z uwagi na ryzyko ciąży wiążące się z kilkoma czynnikami min. Gwałtowne ruszania i hamowanie, też związane z niedoswiadczeniem kierowców, drgania i co najważniejsze naciąganiem więzadeł podczas operowania kierownica i pedalami. Ja przy moim pessarze i problemami z szyjka dostałam zakaz prowadzenia auta pomimo że jeżdżę 20 lat.
    Martita - to dzidziunia, macica sięga już do pępka i możesz czuć ruchy dziecka, niedługo poczujesz wyrazniejsze. U mnie na początku dziecko miał przerwy komunikacyjne po 3-4 dni, a teraz ma stałe pory rano jak się obudze, wieczorem ok 22 i w nocy 3-5.
    No i oczywiście jak tatę usłyszy.
    Polin, no to gratuluje córci, zawsze to lepiej teraz niż za 4 miesiace ;) i witaj w grupie cipuniowych mam ;)
    Mam do was dziewczyny pytanie, ostatnio Zosia ma fazy od 3 do 5 rano.
    Zastanawiam się czy to nie dlatego ze jest glodna. Ja zwykle jadam ostatni posiłek ok 19 i później nie jestem glodna. Podpowiedzieć czy powinnam jesc później, bo wczoraj jak zjadłam kanapke to mogłam znów usnac.
    I kolejne pytanie, związane z siusianiem, mam wrażenie, że pomimo że sporo pije, ok 10 szklanek wody lub soku dziennie to mali robię siusiu. W nocy właściwie się nie budzę, a jak Zosi zdziwi mnie w pecherz to i tak tylko kropelkuje.
    Wieczorem przed samym spaniem pije jeszcze duży kubek wody ale i tak siku nie jest dużo.
    Dzis widzę się z ginem to planuje z nim porozmawiać o tym ale jeśli macie jakieś swoje wnioski to byłabym wdzięczna.

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Mi wczoraj mama przywiozla 2 mega pudla ciuszkow:D dostalam juz bardzo duzo od siostry meza i mam wrazenie, ze teraz to juz na 2 dzieci by mi to wystarczylo:p

Jak u was z waga na polmetku? U mni okolo +3,5-4 kg ide caly czas troszke ponizej sredniej. W brzuchu +10cm (najgrusze miejsce),z 78 podskoczylo na 88cm:)

Dzis mam taka fajna pileczke juz:) u mnie duzo tez w biust poszlo z C na E, w moje normalne bluzki koszulowe ma biuscie sie nie dopinam:/

Mierzyć się nie mierzę a waga to tylko 300 gr więcej niż przed ciażą :)

Lucky lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam za dzisiejsze wizyty, których chyba jest sporo.
    Sama mam echo serca maleństwa w Łodzi.

Polin! To ładnie Was córeczka urządziła :D hahah Gratuluję :)

kleo2426, Karolina@, Lucky, Andriel lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Atia witamy i o zdrowie pytamy :D czuj się jak u siebie i życzę długiej, nudnej ciąży bez rewolucji :*

Witam się i ja :) zaczynam dziś 20 tydzień :) ale czas szybko leci ;)

Mam pytanko. Czasami poniżej pępka czuje takie jakby mrowienie, gilganie i zastanawiam się czy to Dzidek się przemieszcza po ścianie macicy czy to te skurcze Hicksa? :) to takke śmiechowe uczucie ;)

Aaa i jeszcze jedno- słyszałyście o wózku Riko Nano? Macie jakies opinie?

Buziolki z rana jak śmietana ;) a kciukasy trzymam za Każdą która dzisiaj wizytuje &&&&&&& :*

Dzień doberek wszystkim :-)
    Co do wózków Riko Nano zwróciła mi uwagę na nie moja siostra, tez mi sie podobały. Ale byliśmy w dwóch sklepach z moim M i sprzedawcy otwarcie mówili, ze maja na te wózki bardzo dużo reklamacji i szczerze odradzaja, bo wiadomo ze reklamacje sa i beda na wszystko, ale firma slabo sie wywiązuje z napraw i zostajesz np na 2 tyg bez wózka. Jak dla mnie to wystarczyło, żeby wybić sobie go z głowy.
    Ja niestety wyladawalam z zapaleniem zatok i antybiotykiem :-( ale wole to niz, zeby infekcja zaszkodziła maluszkowi...
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace!

Lucky lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Witajcie dziewczyny w poniedziałek powyborczy;)
    Witam nowa mamę cieszę się że jesteś z nami.
    Dziewczyny udanych wizyt!
    Jusia - powiedz Mężowi że prawko w tym momencie i zdanie jest niezależne z uwagi na ryzyko ciąży wiążące się z kilkoma czynnikami min. Gwałtowne ruszania i hamowanie, też związane z niedoswiadczeniem kierowców, drgania i co najważniejsze naciąganiem więzadeł podczas operowania kierownica i pedalami. Ja przy moim pessarze i problemami z szyjka dostałam zakaz prowadzenia auta pomimo że jeżdżę 20 lat.
    Martita - to dzidziunia, macica sięga już do pępka i możesz czuć ruchy dziecka, niedługo poczujesz wyrazniejsze. U mnie na początku dziecko miał przerwy komunikacyjne po 3-4 dni, a teraz ma stałe pory rano jak się obudze, wieczorem ok 22 i w nocy 3-5.
    No i oczywiście jak tatę usłyszy.
    Polin, no to gratuluje córci, zawsze to lepiej teraz niż za 4 miesiace ;) i witaj w grupie cipuniowych mam ;)
    Mam do was dziewczyny pytanie, ostatnio Zosia ma fazy od 3 do 5 rano.
    Zastanawiam się czy to nie dlatego ze jest glodna. Ja zwykle jadam ostatni posiłek ok 19 i później nie jestem glodna. Podpowiedzieć czy powinnam jesc później, bo wczoraj jak zjadłam kanapke to mogłam znów usnac.
    I kolejne pytanie, związane z siusianiem, mam wrażenie, że pomimo że sporo pije, ok 10 szklanek wody lub soku dziennie to mali robię siusiu. W nocy właściwie się nie budzę, a jak Zosi zdziwi mnie w pecherz to i tak tylko kropelkuje.
    Wieczorem przed samym spaniem pije jeszcze duży kubek wody ale i tak siku nie jest dużo.
    Dzis widzę się z ginem to planuje z nim porozmawiać o tym ale jeśli macie jakieś swoje wnioski to byłabym wdzięczna.
    Ja słyszałam, że dziecko w ciagu dnia śpi, bo chodzisz ruszasz się i odczuwa to jako kolysanie i spi sobie smacznie a w nocy to po prostu nuda- nic sie nie dzieje :-)

domiii, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin super!!! :D

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O racja zaczynam 19 tydzień :D

A.Kasia, Mietka 30:), Lucky, Andriel lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoś może z was kupujemy dla dzidziusia komplet MINKY (podusia + koc)? Ja chcę właśnie kupić taki komplet, ale wszędzie , gdzie patrze ta poduszka jest ogromna i gruba :(

Jakby któraś z was widziała komplet z cienką poduszeczką to prosiłabym o jakiekoś linka czy coś :)

Lucky lubi tę wiadomość

‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ