X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    O jeny! Okazało się, że mam łóżeczo niestandardowych rozmiarów i potrzebuję materaca 110 x 55. Poszukiwania internetu spełzły na niczym... Macie już może wybranejakieś sklepy z szerokim asortymentem? Szukam polecanego przez którąś z Was materaca kokos-lateks i mam nadzieję, że nie będę musiała kupować nowego łóżeczka.

nie wiem skąd jesteś, ale największy sklep jaki ja znam to Świat Dziecka, tyle, że to stacjonarny - mają kilka w Warszawie, nie wiem jak w innych miastach.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dąbrowa górnicza ma małe ABC jak czegoś nie mają to spowadzą w ciągu 2 tyg... mają stacjonarny i internetowy...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny czy ktoś może z was kupujemy dla dzidziusia komplet MINKY (podusia + koc)? Ja chcę właśnie kupić taki komplet, ale wszędzie , gdzie patrze ta poduszka jest ogromna i gruba :(

Jakby któraś z was widziała komplet z cienką poduszeczką to prosiłabym o jakiekoś linka czy coś :)

Na tej aukcji : http://allegro.pl/milutka-kocyk-wiosenny-poduszka-minky-wyprawka-i5273329123.html

Po zakupie, oprócz koloru wybierasz czy chcesz poduszkę klasyczną czy płaską :)

kofeinka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Atia - i nie martw się rozmiarami maleństwa. Mojej przyjaciółce też całą ciąże mówili, że dzidzia jest za mała. Przed porodem okazało się, że mały jest po prostu bardzo drobny i tyle. Urodził się zdrowy chłopczyk - teraz ma już 3 lata i roznosi cały dom a swoją mamę doprowadza do szału :-D ( jak to dzieci ).

mi mój lekarz z NFZ (czyli mój "ulubiony") na każdej wizycie powtarza, że moje dziecko jest za duże i to jakaś trofia jest ... <lol>
    więc no worries Atia, co lekarz to opinia :)
    i w ogóle to witaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:14

Lucky lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to dziwne ale czy po luteinie dopochwowej mozliwe sa mdlosci? Bralam na poczatku ciazy i mialam takie mdlosci, teraz tez biore i jakby mdlosci powracaja hmmm

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Atia, witaj :)

Polin, o kurczę :D ale numer!

Dziewczyny, udanych wizyt!

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Szlag mnie zaraz trafi bo pół godziny pisałam odpowiedzi na Wasze posty a tu mnie wylogowało i wszystko zniknęło ;( Tak więc witam nową koleżankę, wszystkim wizytującym życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki a odpiszę tylko Jusi bo ja widzę, że tu trzeba interweniować :/

Jusia - Kochana, z tego co widzę to Ty tak bardzo nie chcesz tego prawka robić, że nawet gdybyśmy Ci powiedziały, że niczym to nie grozi a Twój ginek by potwierdził to i tak byś kombinowała powód, aby zrezygnować ;) Znam to, sama tak miałam i szczerze powiedziawszy do tej pory nie przepadam za jazdą. Ale do rzeczy - wydaje mi się, że nie zrozumiałaś, że teraz musisz wyjątkowo na siebie uważać. I żadne jazdy 4h dziennie ani inne fanaberie nie wchodzą w grę. To, że nie założyli Ci szwu to jedno, ale masz szyjkę miękką i do obserwacji (coś mi też świta o jakimś rowieraniu się?), czyli nie łazisz bez powodu, nie jeździsz autem bez powodu, w ogóle nic nie robisz bez ważnego powodu a jedynie dbasz o siebie dużo wypoczywając. Nawet stresować Ci się nie wolno bo to lubi generować skurcze. A odpoczywając możesz się uczyć do testów bo te spokojnie możesz sobie zdać, są ważne bezterminowo. Co do męża to po co kombinujesz, po prostu powiedz mu to, co my Ci tu próbujemy przetłumaczyć - nie wolno Ci bo musisz dbać o swoje zdrowie i życie Waszego dziecka. Jeśli to mądry facet to nie dość, że zrozumie ale jeszcze na czas swojego pobytu w domu należycie przypilnuje, żebyś się nie forsowała i Cię z wielu rzeczy odciąży. Reasumując - jeśli nie chcesz kłopotów, szpitala i szwu na szyjce to musisz pojąć, że to nie są żarty. I przepraszam, że piszę tak dosadnie ale mam wrażenie, że nie dociera do Ciebie powaga sytuacji a szczerze nie chciałabym, aby coś złego Was spotkało :/

domiii, muminka83, olcia87, Mietka 30:), Lucky, skowroneczka87, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin - haha, a to nowina :D ciekawe ile jeszcze będzie na forum takich transformacji ;) W każdym razie gratuluję zdrowej córy! Podejrzewam, że oswajacie się właśnie z tą informacją :D

domiii - u mnie taka sama sytuacja :D

muminka83, Lucky lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Miłego dnia :)
    2dufo05.jpg

Kochana, rozumiem, że ubranko będziesz zmieniała co 3 godziny, przy każdym karmieniu? :D bo z tymi zapasami to nie wiem czy chociaż 1/3 uda Ci się użyć hihi :P

Karolina@ lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie zaczynam czuć dzidziusia :) <3
    nawet nie macie pojecia jak się cieszę, co prawda ruchy są dość delikatne i niezbyt częste ale już umiem rozróżnić uczucie przewalania w brzuchu, które powoduje bobas od zwykłego szaleństwa jelit :)

ech... tak się cieszę...
    no i ochota na słodkie mnie naszła strasznie od kilku dni, a po słodkim maluszek się ujawnia ;)

A.Kasia, Madzialena90, edyś, domiii, ksanka, Kajola, ryjkek, muminka83, alinalii, Mietka 30:), Lucky, Lilou1984, Karolina@, Hannia123, Love_life, Andriel, d'nusia, Martita88, Kate84, Karka, M+M+? lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kasiu :)

A.Kasia, Lucky lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny czy ktoś może z was kupujemy dla dzidziusia komplet MINKY (podusia + koc)? Ja chcę właśnie kupić taki komplet, ale wszędzie , gdzie patrze ta poduszka jest ogromna i gruba :(

Jakby któraś z was widziała komplet z cienką poduszeczką to prosiłabym o jakiekoś linka czy coś :)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5259750246&reco_id=a6b80347-7bc1-11e5-80ee-fa163e045498&ars_rule_id=201

proszę :) oni mają kilka aukcji z różnymi wzorami - wpisz to co na tej i powinno się pojawić :)

chyba, że nie chodziło Ci o komplet do wózka tylko do łóżeczka.. to nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:20

Lucky lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia - u mnie +0,5 kg od wagi początkowej (i + 3 od najniższej jaką osiągnęłam w tej ciąży). Co do płci to radzę się nie sugerować przeczuciami bo potem będziesz taka zszokowana jak ja :D No dałabym sobie obie ręce uciąć i jeszcze mężowego fiutka, że to będzie dziewczyna a tu jednak chłopak :D

niecierpliwaa - a może kup sobie jedynie poszewki a samą pościel poszukaj w sklepie stacjonarnym, gdzie możesz pomacać i wybrać jaka Ci będzie odpowiadać? Dla niemowląt w ogóle nie poleca się poduszek do spania, ale taka płaska się często przydaje np przy noszeniu dziecka czy np do wózka :)

Mietka 30:), Lucky lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja słyszałam, że dziecko w ciagu dnia śpi, bo chodzisz ruszasz się i odczuwa to jako kolysanie i spi sobie smacznie a w nocy to po prostu nuda- nic sie nie dzieje :-)
    Dorka oczywiście że dzień jest bardziej stymulujące ale ja głównie leżę ;) więc dzidzia nie jest tak bardzo kołysana. Bardziej chodzi mi o to czy jest jeszcze jakieś racjonalne wytłumaczenie dla wzbudzania się Zosi w nocy przez ok. 2-3 h.
    I tak dziś będę o tym z ginem mówiła to też wam przekażę co powiedział

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:21

Dorka87, Lucky lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    domiii - u mnie taka sama sytuacja :D

Na szczęście się tym nie przejmuję :)
    z tego co pamiętam też masz wysokiego męża?
    bo mój ma prawie 2metry i domyślam się, że Młody po prostu ma budowę i wzrost po nim :)

Lucky lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dorka oczywiście że dzień jest bardziej stymulujące ale ja głównie leżę ;) więc dzidzia nie jest tak bardzo kołysana. Bardziej chodzi mi o to czy jest jeszcze jakieś racjonalne wytłumaczenie dla wzbudzają się Zosi w nocy przez ok. 2-3 h.
    I tak dziś będę o tym z ginem mówiła to też wam przekażę co powiedział

Dzieciaczki też mają swój rytm dobowy i najczęściej jest tak, że buszują sobie właśnie w nocy. Moje dziecię zazwyczaj uaktywnia się o 1 w nocy i tak sobie do 3-4 skacze a potem do śniadania spokój. Daj znać jaką odpowiedź na to zjawisko da Ci specjalista i powodzenia na wizycie :)

ksanka, Dorka87, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Na szczęście się tym nie przejmuję :)
    z tego co pamiętam też masz wysokiego męża?
    bo mój ma prawie 2metry i domyślam się, że Młody po prostu ma budowę i wzrost po nim :)

Mój też ma niemal 2 metry i w ogólnie cała jego rodzina to bardzo wysocy ludzie. Czuję się jak w krainie wielkoludów ;) Widocznie nasze chłopaki powdawały się w ojców i dobrze ;) Będą wysokie przystojniaki :D

ksanka, domiii, Mietka 30:), Lucky, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Wybaczcie ale nie mam głowy by nadrabiać Wasze dzisiejsze wpisy. A zaraz powiem dlaczego.
    Generalnie - będzie dziewczynka ( trwają spekulacje w kwestii imienia ).
    Niby wszystko sprawdził i wszystko dobrze ale potem lekarz powiedział, że mała sobie leży na brzuszku przez co rzuca cień na serduszko i nie może się mu dokładnie przyjrzeć. Zalecił wizytę za 10 dni kiedy mała zmieni ułożenie. Potem powiedział, że widzi na sercu jakieś białe plamki ( jakieś ogniska czy coś ) i, że raczej się nic nie dzieje ale trzeba sprawdzić czy liczba tych ognisk się nie zwiększa. Jeśli się nie zwiększa to spoko - jest to po prostu indywidualna cecha serca dziecka i nie ma wpływu na życie, a jeśli się powiększy to jest problem....nie wiem jaki bo lekarz nie powiedział. Mój mąż oczywiście zaczął dziubać w internecie ale nie chce mi powiedzieć co znalazł i mówi, do mnie że nic się nie dzieje i nie ma sensu zagłębiać się w szczegóły czy się denerwować. Ja sama po internecie szukać nie będę bo wyszukam jakieś bzdury i jeszcze bardziej się zdenerwuje.
    Powtórne badanie 6 listopada - a ja osiwieje do tego czasu.

Lucky lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzieciaczki też mają swój rytm dobowy i najczęściej jest tak, że buszują sobie właśnie w nocy. Moje dziecię zazwyczaj uaktywnia się o 1 w nocy i tak sobie do 3-4 skacze a potem do śniadania spokój. Daj znać jaką odpowiedź na to zjawisko da Ci specjalista i powodzenia na wizycie :)
    Kasiu już mnie to przeraża że o 2-3 będzie pobudka na dzidziusiowe sprawy skoro już teraz Zosia tak działa ;)
    Ale zobaczymy za parę miesięcy.

vira zobaczysz że wszystko będzie dobrze i na następnym usg twoje obawy się rozwija, teraz musisz, tylko afirmowac że serduszko jest w 100% poprawne.
    Psychika ludzka ma siłę sprawdza a ty i malutka to teraz ten sam organizm i możesz wpłynąć na zmiany.
    Wiem zabrzmi to jak szrlataneria ale ja w to głęboko wierze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:36

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira
    6 listopada wbrew pozorom jest całkiem niedługo, postaraj się przez ten czas nie denerwować :) i absolutnie nie szukaj nic w internecie, poczekaj aż się sytuacja wyjaśni! Ale ja myślę, że będzie wszystko w porządku :)
    A gdzie byłaś na połówkowym? Pytam, bo Ty chyba też jesteś z Poznania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:32

A.Kasia, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ