Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie- oswajamy się z sytuacją.
U lekarza aż mi łzy poleciały, jak wyszliśmy to śmialiśmy się w głos przez całą drogę do samochodu. Ale teraz jest mi trochę smutno z powodu tego mojego chłopczyka- już się przyzwyczaiłam do myśli, że chłopiec:)
Ale z kolei teraz będą te wszystkie sukienusie więc wiecie:)Mietka 30:), Magda lena, Lilou1984, d'nusia, Kate84, M+M+?, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Dziewczyny czy ktoś może z was kupujemy dla dzidziusia komplet MINKY (podusia + koc)? Ja chcę właśnie kupić taki komplet, ale wszędzie , gdzie patrze ta poduszka jest ogromna i gruba
Jakby któraś z was widziała komplet z cienką poduszeczką to prosiłabym o jakiekoś linka czy coś
Tutaj mają cienkie i grube do wyboru i ceny w miarę tanie
http://www.kolorowodosnu.pl/ -
nick nieaktualny
-
Dzisiaj wreszcie mi przyszły butelki:) w sumie mam 2 duże+ 2 małe ze smoczkami rozm.1, 2 smoczki zapasowe rozm.2 i taki kubeczek pomarańczowy z ptaszkiem:
http://allegro.pl/tommee-tippee-kubek-niekapek-treningowy-150ml-4m-i5609256759.htmlLove_life lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRenka88 - byłam już u niego na pierwszym prenatalnym. Generalnie bardzo przyjemny lekarz i wzbudza ogólną sympatie. Zawsze uśmiechnięty - taki lekarz z powołania. Czy sprzęt ma dobry tego nie wiem bo się nie znam ale jeśli to klinika specjalizująca się w badaniach prenatalnych to zakładam, że dobry.
Nie polecam brać płyty - badanie trwało dość krótko - może z 10 minut. Moim zdaniem wyrzucony pieniądz.
Mój mąż wyczytał, że te plamki mogą być powodem przebytej infekcji u matki ( czytaj moje przeziębienie 3 tygodnie temu ) i , że jeśli nie występuje razem z innymi nieprawidłowościami płodu to jest wszystko OK najczęściej ale oczywiście należy obserwować sytuację.Renka88, ksanka lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie, będzie chlopak
muminka83, A.Kasia, domiii, ksanka, krówka_muffka, Mietka 30:), Magda lena, Lucky, Lilou1984, edyś, Madzialena90, Est, Kajola, Karolina@, Hannia123, Hannia123, Andriel, d'nusia, Izoleccc, Kate84, Mania1718, M+M+?, kleo2426, Karka, 26Asia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRenka88 - nie mierzył mi szyjki, powiedział, że to robota lekarza prowadzącego i robi się to poprzed usg dopochwowym. Ale sprawdził tym USG co nim po brzuchu jeździł, że szyjka jest długa i zamknięta i nie ma tam żadnego lejka co mogłoby niepokoić. Ale ile dokładnie ma i czy jest twarda - tego nie wiem
-
nick nieaktualnykasieńka 1985 wrote:Zdrowy syn, ale problem z szyjka bo jej jak galareta i założony będzie pessar w czwartek
Gratuluję zdrowego synkaEch, niefajnie z tą szyjką ale dasz radę, dobrze że w porę będzie założony pessar. Sama musisz kupić? Jeśli tak to zadzwoń wcześniej żeby się upewnić, że mają bo u mnie się skończyły i musiałam czekać kilka dni.
-
edyś wrote:Dziewczyny, mam prosbe. Jesli na allegro bedziecie przegladac posciele do lozeczka (takie kilkuelementowe) to dajcie prosze znac jak wpadnie wam w oko cos w odcieniach szarego i zoltego
dokładnie w tej samej kolorystyce szukam, więc podpisuje się pod tym co napisałaś
edyś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRenka88 - dokładnie, tylko USG przez brzuch i nic więcej, Oczywiście do tego jeszcze badanie ciśnienia u położnej, sprawdzanie wagi i pobieranie krwi ( nie mam pojęcia po co mi tę krew pobierali ).
PS. Można tam płacić kartą gdyby Ciebie ten temat interesowałRenka88 lubi tę wiadomość
-
kasieńka 1985 wrote:Zdrowy syn, ale problem z szyjka bo jej jak galareta i założony będzie pessar w czwartek
A co do szyjki będzie dobrze pessar na prawdę pomaga! Dobrze że ci zdiagnozowano to!
Kasieńka czy podał ci jaki pessar masz kupić, standardowy to 2.
Sprzęcik możesz kupić w aptece ale wybranej, albo możesz zamówić przez internet u producenta. Firma herbich.pl
A i jeszcze jedno przed założeniem musisz mieć zrobiony posiew, to ważne z uwagi na ryzyko infekcji i oczywiście żadnych plamien.
Jeszcze jedno ale to pewnie wiesz, teraz staraj się dużo leżeć, możesz też podkladac podusie pod biodra by obciążać szyjke i dzidziunia motywować do pływania pod twoim pepkiem a nie przy szyjceWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 11:26
-
Dziewczyny trzymajcie mnie bo oszaleje ! Rozmawiam z meza brata zona, ogolnie o ciazy, oni sa w irlandii wiec wstepnie mowie ze byc moze ze chrzciny beda w wielkanoc wiec fajnie bo bylibysmy razem na swieta a ona ze MOJA TESCIOWA JUZ MOWILA JEJ MEZOWI ZE CHRZCINY BEDA W WIELKANOC. Rozumiecie to ???!!!! Juz nam chrzciny ustala a nawet nie zadzw i nie spyta jak sie czuje ! Ale sie zdenerwowalam.jusiakp