X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka- byłam u pana dr. Rafała Kocyłowskiego z PreMedicare koło CH Plaza

• polin Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie- oswajamy się z sytuacją.

U lekarza aż mi łzy poleciały, jak wyszliśmy to śmialiśmy się w głos przez całą drogę do samochodu. Ale teraz jest mi trochę smutno z powodu tego mojego chłopczyka- już się przyzwyczaiłam do myśli, że chłopiec:)

Ale z kolei teraz będą te wszystkie sukienusie więc wiecie:)

Mietka 30:), Magda lena, Lilou1984, d'nusia, Kate84, M+M+?, kleo2426 lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny czy ktoś może z was kupujemy dla dzidziusia komplet MINKY (podusia + koc)? Ja chcę właśnie kupić taki komplet, ale wszędzie , gdzie patrze ta poduszka jest ogromna i gruba :(

Jakby któraś z was widziała komplet z cienką poduszeczką to prosiłabym o jakiekoś linka czy coś :)

Tutaj mają cienkie i grube do wyboru i ceny w miarę tanie :)
    http://www.kolorowodosnu.pl/

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ruchy najczęsciej odczuwam rano po przebudzeniu i przez dzień jak coś robię czy coś a jak sie położę to cisza i wieczór tak samo cisza.. Najwidoczniej każda dzidzia ma inaczej :)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Noelka- byłam u pana dr. Rafała Kocyłowskiego z PreMedicare koło CH Plaza

Ja do niego jadę w piątek :) na połówkowe :) Jak wrażenia?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina - miałaś chyba dzwonić po wyniki amnio, trzymamy więc kochana kciuki z całych sił i czekamy na wieści!

muminka83 lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wreszcie mi przyszły butelki:) w sumie mam 2 duże+ 2 małe ze smoczkami rozm.1, 2 smoczki zapasowe rozm.2 i taki kubeczek pomarańczowy z ptaszkiem:
    http://allegro.pl/tommee-tippee-kubek-niekapek-treningowy-150ml-4m-i5609256759.html

Love_life lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - byłam już u niego na pierwszym prenatalnym. Generalnie bardzo przyjemny lekarz i wzbudza ogólną sympatie. Zawsze uśmiechnięty - taki lekarz z powołania. Czy sprzęt ma dobry tego nie wiem bo się nie znam ale jeśli to klinika specjalizująca się w badaniach prenatalnych to zakładam, że dobry.
    Nie polecam brać płyty - badanie trwało dość krótko - może z 10 minut. Moim zdaniem wyrzucony pieniądz.
    Mój mąż wyczytał, że te plamki mogą być powodem przebytej infekcji u matki ( czytaj moje przeziębienie 3 tygodnie temu ) i , że jeśli nie występuje razem z innymi nieprawidłowościami płodu to jest wszystko OK najczęściej ale oczywiście należy obserwować sytuację.

Renka88, ksanka lubią tę wiadomość

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, będzie chlopak

muminka83, A.Kasia, domiii, ksanka, krówka_muffka, Mietka 30:), Magda lena, Lucky, Lilou1984, edyś, Madzialena90, Est, Kajola, Karolina@, Hannia123, Hannia123, Andriel, d'nusia, Izoleccc, Kate84, Mania1718, M+M+?, kleo2426, Karka, 26Asia lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowy syn, ale problem z szyjka bo jej jak galareta i założony będzie pessar w czwartek

Lucky lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira a mierzył Ci szyjkę?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - nie mierzył mi szyjki, powiedział, że to robota lekarza prowadzącego i robi się to poprzed usg dopochwowym. Ale sprawdził tym USG co nim po brzuchu jeździł, że szyjka jest długa i zamknięta i nie ma tam żadnego lejka co mogłoby niepokoić. Ale ile dokładnie ma i czy jest twarda - tego nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Zdrowy syn, ale problem z szyjka bo jej jak galareta i założony będzie pessar w czwartek

Gratuluję zdrowego synka :) Ech, niefajnie z tą szyjką ale dasz radę, dobrze że w porę będzie założony pessar. Sama musisz kupić? Jeśli tak to zadzwoń wcześniej żeby się upewnić, że mają bo u mnie się skończyły i musiałam czekać kilka dni.

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, mam prosbe. Jesli na allegro bedziecie przegladac posciele do lozeczka (takie kilkuelementowe) to dajcie prosze znac jak wpadnie wam w oko cos w odcieniach szarego i zoltego :)

dokładnie w tej samej kolorystyce szukam, więc podpisuje się pod tym co napisałaś:):)

edyś lubi tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli robil Ci tylko USG przez brzuch i wsio :) Okej, ja jadę do niego pierwszy raz, znalazłam go na liście lekarzy z uprawnieniami do USG prenatalnego i z ciekawości zapisałam się na wizytę :)

Dziękuję za informację :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - dokładnie, tylko USG przez brzuch i nic więcej, Oczywiście do tego jeszcze badanie ciśnienia u położnej, sprawdzanie wagi i pobieranie krwi ( nie mam pojęcia po co mi tę krew pobierali ).
    PS. Można tam płacić kartą gdyby Ciebie ten temat interesował

Renka88 lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp mezowi powiedz to co nam napisalas,ze ciaza zsgrozona,ze nie mozesz sie przemeczac a w aucie podskakiwac i nie darowalabys sobie gdyby cos sie stalo. Zrozumie.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    GRATULUJE synka
    A co do szyjki będzie dobrze pessar na prawdę pomaga! Dobrze że ci zdiagnozowano to!
    Kasieńka czy podał ci jaki pessar masz kupić, standardowy to 2.
    Sprzęcik możesz kupić w aptece ale wybranej, albo możesz zamówić przez internet u producenta. Firma herbich.pl
    A i jeszcze jedno przed założeniem musisz mieć zrobiony posiew, to ważne z uwagi na ryzyko infekcji i oczywiście żadnych plamien.
    Jeszcze jedno ale to pewnie wiesz, teraz staraj się dużo leżeć, możesz też podkladac podusie pod biodra by obciążać szyjke i dzidziunia motywować do pływania pod twoim pepkiem a nie przy szyjce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 11:26

bl9cuay3kworwxbg.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie mnie bo oszaleje ! Rozmawiam z meza brata zona, ogolnie o ciazy, oni sa w irlandii wiec wstepnie mowie ze byc moze ze chrzciny beda w wielkanoc wiec fajnie bo bylibysmy razem na swieta a ona ze MOJA TESCIOWA JUZ MOWILA JEJ MEZOWI ZE CHRZCINY BEDA W WIELKANOC. Rozumiecie to ???!!!! Juz nam chrzciny ustala a nawet nie zadzw i nie spyta jak sie czuje ! Ale sie zdenerwowalam.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap tak wlasnie zrobie ale teraz sie zestresowalam tesciowa

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ