X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka- byłam u pana dr. Rafała Kocyłowskiego z PreMedicare koło CH Plaza

• polin Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie- oswajamy się z sytuacją.

U lekarza aż mi łzy poleciały, jak wyszliśmy to śmialiśmy się w głos przez całą drogę do samochodu. Ale teraz jest mi trochę smutno z powodu tego mojego chłopczyka- już się przyzwyczaiłam do myśli, że chłopiec:)

Ale z kolei teraz będą te wszystkie sukienusie więc wiecie:)

Mietka 30:), Magda lena, Lilou1984, d'nusia, Kate84, M+M+?, kleo2426 lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny czy ktoś może z was kupujemy dla dzidziusia komplet MINKY (podusia + koc)? Ja chcę właśnie kupić taki komplet, ale wszędzie , gdzie patrze ta poduszka jest ogromna i gruba :(

Jakby któraś z was widziała komplet z cienką poduszeczką to prosiłabym o jakiekoś linka czy coś :)

Tutaj mają cienkie i grube do wyboru i ceny w miarę tanie :)
    http://www.kolorowodosnu.pl/

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ruchy najczęsciej odczuwam rano po przebudzeniu i przez dzień jak coś robię czy coś a jak sie położę to cisza i wieczór tak samo cisza.. Najwidoczniej każda dzidzia ma inaczej :)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Noelka- byłam u pana dr. Rafała Kocyłowskiego z PreMedicare koło CH Plaza

Ja do niego jadę w piątek :) na połówkowe :) Jak wrażenia?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina - miałaś chyba dzwonić po wyniki amnio, trzymamy więc kochana kciuki z całych sił i czekamy na wieści!

muminka83 lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wreszcie mi przyszły butelki:) w sumie mam 2 duże+ 2 małe ze smoczkami rozm.1, 2 smoczki zapasowe rozm.2 i taki kubeczek pomarańczowy z ptaszkiem:
    http://allegro.pl/tommee-tippee-kubek-niekapek-treningowy-150ml-4m-i5609256759.html

Love_life lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - byłam już u niego na pierwszym prenatalnym. Generalnie bardzo przyjemny lekarz i wzbudza ogólną sympatie. Zawsze uśmiechnięty - taki lekarz z powołania. Czy sprzęt ma dobry tego nie wiem bo się nie znam ale jeśli to klinika specjalizująca się w badaniach prenatalnych to zakładam, że dobry.
    Nie polecam brać płyty - badanie trwało dość krótko - może z 10 minut. Moim zdaniem wyrzucony pieniądz.
    Mój mąż wyczytał, że te plamki mogą być powodem przebytej infekcji u matki ( czytaj moje przeziębienie 3 tygodnie temu ) i , że jeśli nie występuje razem z innymi nieprawidłowościami płodu to jest wszystko OK najczęściej ale oczywiście należy obserwować sytuację.

Renka88, ksanka lubią tę wiadomość

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, będzie chlopak

muminka83, A.Kasia, domiii, ksanka, krówka_muffka, Mietka 30:), Magda lena, Lucky, Lilou1984, edyś, Madzialena90, Est, Kajola, Karolina@, Hannia123, Hannia123, Andriel, d'nusia, Izoleccc, Kate84, Mania1718, M+M+?, kleo2426, Karka, 26Asia lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowy syn, ale problem z szyjka bo jej jak galareta i założony będzie pessar w czwartek

Lucky lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira a mierzył Ci szyjkę?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - nie mierzył mi szyjki, powiedział, że to robota lekarza prowadzącego i robi się to poprzed usg dopochwowym. Ale sprawdził tym USG co nim po brzuchu jeździł, że szyjka jest długa i zamknięta i nie ma tam żadnego lejka co mogłoby niepokoić. Ale ile dokładnie ma i czy jest twarda - tego nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Zdrowy syn, ale problem z szyjka bo jej jak galareta i założony będzie pessar w czwartek

Gratuluję zdrowego synka :) Ech, niefajnie z tą szyjką ale dasz radę, dobrze że w porę będzie założony pessar. Sama musisz kupić? Jeśli tak to zadzwoń wcześniej żeby się upewnić, że mają bo u mnie się skończyły i musiałam czekać kilka dni.

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, mam prosbe. Jesli na allegro bedziecie przegladac posciele do lozeczka (takie kilkuelementowe) to dajcie prosze znac jak wpadnie wam w oko cos w odcieniach szarego i zoltego :)

dokładnie w tej samej kolorystyce szukam, więc podpisuje się pod tym co napisałaś:):)

edyś lubi tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli robil Ci tylko USG przez brzuch i wsio :) Okej, ja jadę do niego pierwszy raz, znalazłam go na liście lekarzy z uprawnieniami do USG prenatalnego i z ciekawości zapisałam się na wizytę :)

Dziękuję za informację :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - dokładnie, tylko USG przez brzuch i nic więcej, Oczywiście do tego jeszcze badanie ciśnienia u położnej, sprawdzanie wagi i pobieranie krwi ( nie mam pojęcia po co mi tę krew pobierali ).
    PS. Można tam płacić kartą gdyby Ciebie ten temat interesował

Renka88 lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp mezowi powiedz to co nam napisalas,ze ciaza zsgrozona,ze nie mozesz sie przemeczac a w aucie podskakiwac i nie darowalabys sobie gdyby cos sie stalo. Zrozumie.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    GRATULUJE synka
    A co do szyjki będzie dobrze pessar na prawdę pomaga! Dobrze że ci zdiagnozowano to!
    Kasieńka czy podał ci jaki pessar masz kupić, standardowy to 2.
    Sprzęcik możesz kupić w aptece ale wybranej, albo możesz zamówić przez internet u producenta. Firma herbich.pl
    A i jeszcze jedno przed założeniem musisz mieć zrobiony posiew, to ważne z uwagi na ryzyko infekcji i oczywiście żadnych plamien.
    Jeszcze jedno ale to pewnie wiesz, teraz staraj się dużo leżeć, możesz też podkladac podusie pod biodra by obciążać szyjke i dzidziunia motywować do pływania pod twoim pepkiem a nie przy szyjce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 11:26

bl9cuay3kworwxbg.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie mnie bo oszaleje ! Rozmawiam z meza brata zona, ogolnie o ciazy, oni sa w irlandii wiec wstepnie mowie ze byc moze ze chrzciny beda w wielkanoc wiec fajnie bo bylibysmy razem na swieta a ona ze MOJA TESCIOWA JUZ MOWILA JEJ MEZOWI ZE CHRZCINY BEDA W WIELKANOC. Rozumiecie to ???!!!! Juz nam chrzciny ustala a nawet nie zadzw i nie spyta jak sie czuje ! Ale sie zdenerwowalam.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap tak wlasnie zrobie ale teraz sie zestresowalam tesciowa

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ