Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilou1984 wrote:Gratuluje wizyt:) i miłych niespodzianek
z mężem mieliśmy weekend odpoczynku (pierwszy od miesięcy które nie spędziliśmy na remoncie działki)
pojechaliśmy oglądać wózki i na chwile obecną zdecydowani jesteśmy ta taki:
Baby Design Lupo Comfort
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b752fba3ee6.jpg
składaliśmy, rozkładaliśmy kilka wózków (te z wyższej półki też), jeździliśmy po różnych nawierzchniach w sklepie (był takie tor przygotowany z chodnikiem, kamieniami i żwirem) i jakoś lupo najbardziej przypadł nam do gustu, mimo że wcześniej skłaniałam się w kierunku x-landera.
apropo wcześniejszej dyskusji: gdzieś czytałam na jakimś blogu o Riko Nano że jest awaryjny, ale teraz nie mogę znaleźć gdzie
na początek też kupujemy łóżeczko dostawne chicco next2me, które będę mogła też ustawiać swobodnie w całym mieszkaniu w ciągu dnia, bo ma kółeczka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0aae74106b37.jpg
Z innej beczki: w związku z tym że nie będzie Adasia
musieliśmy poszukać imię dla dziewczynki
i mamy z mężem 2 Typy: Iga albo Matylda z naciskiem na Iga
kochana ile kosztuje takie łóżeczko?
slicznekasieńka 1985 lubi tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:Kofeinka. przede wszystkim zachowaj spokój
wszystko będzie ok
zadzwoń do pracodawcy i zapytaj sie czy też dostali takie pismo
bo ja kiedyś złożyłam papiery o odszkodowanie z powodu wypadku w godzinach pracy, to dostałam podobne pismo z listą dokumentów do dostarczenia i mój pracodawca też dostał podobne pismo i większą część zaświadczeń przygotowały dziewczyny z HR i wysłały do Zusu, a ja donosiłam tylko zaświadczenia od lekarzy
wiadomo każdy przypadek jest inny, ale procedury mają podobne
powodzenia i nie martw się tym
wszystko jest przecież legalniepisma urzędowe zawsze brzmią groźnie, ale ja nawet byłam na komisji lekarskiej i wszystko przebiegało w bardzo (o dziwo!) przyjaznej atmosferze i (szok!) sprawnie
Dzwoniłam, jeszcze nic nie dostali (możliwe, że nie dostaną - nie wiem jak to tam jest).
Tak jak piszesz, wszystkie pisma z urzędu brzmią groźnie... no ale nie taki diabeł straszny, wezmę pod pachę umowę o pracę, wcześniejsze świadectwa pracy i zaniosę do placówki ZUS, a na pytania odpowiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:45
Lilou1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Hej Dziewczyny
Co myślicie o takiej kołysce http://pietrus.pl/oferta/kolyska-wiklinowa-82-48-zestaw-z-posciela-3-cz-i-materacem--ID356 ? Tak się zastanawiam czy mogłaby posłużyć jako miejsce do spania na pierwsze miesiące? Zamierzałam kupić kosz mojżesza, ale to mnie zaciekawiło...
Basiu ja mam kosz mojżesza wiklinowy, sama gondola niemal identyczna jak w tej kołysce. Pożyczyłam go siostrze i siostrzeniec za żadne skarby nie chciał w nim spaćNie wiemy dlaczego, za każdym razem jak go tam położyliśmy to darł się w niebogłosy. Widocznie coś mu nie podpasowało. Ciekawe jak będzie z moim szkrabem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:54
muminka83 lubi tę wiadomość
-
z mężem mieliśmy weekend odpoczynku (pierwszy od miesięcy które nie spędziliśmy na remoncie działki)
Baby Design Lupo Comfort
składaliśmy, rozkładaliśmy kilka wózków (te z wyższej półki też), jeździliśmy po różnych nawierzchniach w sklepie (był takie tor przygotowany z chodnikiem, kamieniami i żwirem) i jakoś lupo najbardziej przypadł nam do gustu, mimo że wcześniej skłaniałam się w kierunku x-landera.
apropo wcześniejszej dyskusji: gdzieś czytałam na jakimś blogu o Riko Nano że jest awaryjny, ale teraz nie mogę znaleźć gdzie
na początek też kupujemy łóżeczko dostawne chicco next2me, które będę mogła też ustawiać swobodnie w całym mieszkaniu w ciągu dnia, bo ma kółeczka
i mamy z mężem 2 Typy: Iga albo Matylda z naciskiem na Iga
Lilou to też nasz typ wózka:) zastanawiam się jeszcze nad baby design lupo z 2015 nie wiem tylko czy też tak fajnie się prowadzi - muszę go przetestować i wtedy podejmę ostateczną decyzję
A tak z innej beczki - Witaj 20 tygodniu
Karolina@ lubi tę wiadomość
-
Baby Design Lupo Comfort
i mamy z mężem 2 Typy: Iga albo Matylda z naciskiem na IgaLilou1984 lubi tę wiadomość
-
Domiii - ciuszków jest po trzech chłopakach. Jak załadowaliśmy te worki do samochodu, to na tylnym siedzeniu było ich aż pod sufit. Niektóre ubranka, szczególnie takie codziennego użytku (body) są sprane i bardzo zużyte, więc pewnie pójdą do wyrzucenia. Ale są też ciuszki w ogóle nie używane.
Kofeinka - domyślam się, jak wiele radości sprawiły Ci te pierwsze wyraźne ruchy. Teraz już będą coraz mocniejsze
Vira - kochana, musisz uzbroić się w cierpliwość i nie zaglądać do internetu w poszukiwaniu inspiracji do zamartwiania się. Tym bardziej jak piszesz, że mała była dziwnie ułożona, co utrudniało lekarzowi pomiary.
Kasieńska1985 - gratuluję syneczka
Jusiakp - tylko się nie denerwuj, chociaż łatwo powiedzieć, prawda? Ehhh, ja z teściową też przeżyłam jedną niemiłą sytuację będąc w ciąży, przepłakałam przez to cały wieczór. Na szczęście kazałam mojemu mężowi, aby zwrócił jej uwagę. Od tej pory zmieniła się i podejście do mnie. Na Twoim miejscu poprosiłabym męża o interwencję, albo szczera rozmowa z teściową z prośbą o niewtrącanie się.
Dorka87 - zarówno Iga jak i Matylda to bardzo ładne imiona. Ja też waham się z mężem pomiędzy dwoma imionami, tylko do chłopaka i jesteśmy w kropce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:10
kofeinka lubi tę wiadomość
-
Hej Atia
Witam
i chwalę się, że jestem z Łodzi.
Trzymam bardzo mocno kciuki za wszyystkie wizyty.
Polin, ale numernie dziwie się, że szczęka wylądowała na podłodze. Ciekawe jak to będzie u mnie bo płeć cały czas znam z 12tc czyli bardzo wczesnego etapu. Ale czuje przecież, że to chłopiec
Nie odpiszę chyba na wszystkie posty, ale wszystkie przeczytane. Mam dzisiaj niemałego doła i kompletny brak sił na cokolwiek. Pożarłam się wczoraj z mężem przez jego matkę i remont kurchni, który sobie wymyśliła i który ma zrobić mój mąż. W sumie nie chce mi sie nawet gadać już o tym. Ryczałam jak głupia nie mogąc w ogóle się uspokoić, czego efektem były dwa nocne, dość mocno bolesne skurcze macicy. Teraz też troszkę twardnieje, ale już nie boli. I rano aż biegunki dostałam. Generalnie stwierdziłam, że w dupie to mam, niech sobie robią co uważają za słuszne, a ja nie będe się denerwować, bo za dużo to zdrowia kosztuje.
-
kofeinka Pisma są zawsze w tonie rozkazującym i przyprawiającym o dreszcze. Nie ma czego się bać. Nie robią ci łaski. Powiesz co chcą wiedzieć i powinno być okey.
Lilou kołyska/łóżeczko świetne. Interesowałam się nim ale chyba zrezygnuje i kupie łóżeczko-tapczanik. ( Na który można przerobić ) ceny są zbliżone do siebie a łóżeczko będzie ciut dłużej.
A.kasia jak widać każde dziecko ma inne przyzwyczajeniai upodobania. Oliwierek też uwielbiał swoje łóżeczko a przy nas nie chciał.
arien przykro mi z powodu teściowej. Mamy naszych mężów chyba mają z nimi dziwną więź i wchodzą im na głowę. Daj na luz i też poproś o remontNajpierw Ty a jak starczy czasu to może dalej
Jeszcze 2 godziny i jadę na wizytę.Już nie mogę się doczekać
A.Kasia, kofeinka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Muminka kochanie! My nasz remont robimy od początku lipca! Od samiutkiego początku ciąży mam męża na wyrywki bo chodzi do pracy a popołudniami remontuje. Nawet mu baba jedna odsapnąć chwili nie da. Robotem jest i ma zapierdalać. Nie może pojąć, że ma swoją rodzinę, która powinna być teraz najważniejsza. No ale widocznie nie jest i cholernie mnie to boli. Sorry za bluzgi
Oczywiście trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:32
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Teresa1992 wrote:u mnie ruchy najczęsciej odczuwam rano po przebudzeniu i przez dzień jak coś robię czy coś a jak sie położę to cisza i wieczór tak samo cisza.. Najwidoczniej każda dzidzia ma inaczej
U mnie już od śniadania buszuje praktycznie cały dzień no i jak leżę po kolacji to tez ale już mniej kopniaczkow[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Witam się z wieściami na chwilę obecną mam wstępne wyniki amnio będzie ZDROWY BRACISZEK dla mojego Synka
A.Kasia, muminka83, noelka, Karolina@, paola87, Mietka 30:), domiii, baassiia, arien, Hannia123, Renka88, Est, ksanka, Andriel, She86, kofeinka, Kajola, d'nusia, Lilou1984, ryjkek, Marlena, polin, Gośśś, kateee, edyś, Tunia.a, Izoleccc, Kate84, krówka_muffka, RudyTygrysek, Mania1718, M+M+?, kleo2426, Magda lena, Karka, 26Asia lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualny
-
arien wrote:Muminka kochanie! My nasz remont robimy od początku lipca! Od samiutkiego początku ciąży mam męża na wyrywki bo chodzi do pracy a popołudniami remontuje. Nawet mu baba jedna odsapnąć chwili nie da. Robotem jest i ma zapierdalać. Nie może pojąć, że ma swoją rodzinę, która powinna być teraz najważniejsza. No ale widocznie nie jest i cholernie mnie to boli. Sorry za bluzgi
Oczywiście trzymam kciuki.
Nie wiem co w takim razie ci doradzić oprócz tego by jak najwięcej z sobą rozmawiać i tłuc do głowy. :-* -
Kaarolina wrote:Witam się z wieściami na chwilę obecną mam wstępne wyniki amnio będzie ZDROWY BRACISZEK dla mojego Synka
Cudowna wiadomość. Żadna z nas nie brała pod uwagę innego zakończenia. Cieszę się razem z TobąKaarolina, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Witam się z wieściami na chwilę obecną mam wstępne wyniki amnio będzie ZDROWY BRACISZEK dla mojego Synka
Karolka, myślałam dziś o Tobie, bardzo się cieszę!
Odetchnij w końcu, odpocznij i ciesz się tym co przed Wami.Kaarolina, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Super wiesci Karolina:-) Ciesze sie, ze z dzidziusiem wszystko ok:-) W koncu bedziesz mogla odetchnac z ulga i cieszyc sie ciaza:-)
Ja sie witam w kolejnym, 22 tygodniu:-) Dzis mam dzien wicia gniazda, jak sie smieje moj maz:-P Jako, ze wczesniej mielismy pokoj biurowy w pokoiku, gdzie ma zamieszkac dzidzius wzielam sie za oprozniane szafek ze szpargalow. Jak juz zabierzemy sie za malowanie, a potem zakupy to bedzie gdzie chowac na biezaco wszystkie rzeczy. Juz nie moge sie doczekac:-D
Fajnie tym z Was, ktore dostaja ubranka, zawsze to mniej do kupienia. U nas w rodzinie sami chlopcy wiec bedziemy musieli kompletowac wyprawke od podstaw:-/Kaarolina, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość