X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Gratuluje wizyt:) i miłych niespodzianek :)

z mężem mieliśmy weekend odpoczynku (pierwszy od miesięcy które nie spędziliśmy na remoncie działki)
    pojechaliśmy oglądać wózki i na chwile obecną zdecydowani jesteśmy ta taki:
    Baby Design Lupo Comfort
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b752fba3ee6.jpg
    składaliśmy, rozkładaliśmy kilka wózków (te z wyższej półki też), jeździliśmy po różnych nawierzchniach w sklepie (był takie tor przygotowany z chodnikiem, kamieniami i żwirem) i jakoś lupo najbardziej przypadł nam do gustu, mimo że wcześniej skłaniałam się w kierunku x-landera.

apropo wcześniejszej dyskusji: gdzieś czytałam na jakimś blogu o Riko Nano że jest awaryjny, ale teraz nie mogę znaleźć gdzie

na początek też kupujemy łóżeczko dostawne chicco next2me, które będę mogła też ustawiać swobodnie w całym mieszkaniu w ciągu dnia, bo ma kółeczka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0aae74106b37.jpg

Z innej beczki: w związku z tym że nie będzie Adasia :)
    musieliśmy poszukać imię dla dziewczynki
    i mamy z mężem 2 Typy: Iga albo Matylda z naciskiem na Iga ;)

kochana ile kosztuje takie łóżeczko?

sliczne

kasieńka 1985 lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Kofeinka. przede wszystkim zachowaj spokój :) wszystko będzie ok
    zadzwoń do pracodawcy i zapytaj sie czy też dostali takie pismo

bo ja kiedyś złożyłam papiery o odszkodowanie z powodu wypadku w godzinach pracy, to dostałam podobne pismo z listą dokumentów do dostarczenia i mój pracodawca też dostał podobne pismo i większą część zaświadczeń przygotowały dziewczyny z HR i wysłały do Zusu, a ja donosiłam tylko zaświadczenia od lekarzy

wiadomo każdy przypadek jest inny, ale procedury mają podobne

powodzenia i nie martw się tym
    wszystko jest przecież legalnie ;) pisma urzędowe zawsze brzmią groźnie, ale ja nawet byłam na komisji lekarskiej i wszystko przebiegało w bardzo (o dziwo!) przyjaznej atmosferze i (szok!) sprawnie ;)

Dzwoniłam, jeszcze nic nie dostali (możliwe, że nie dostaną - nie wiem jak to tam jest).
    Tak jak piszesz, wszystkie pisma z urzędu brzmią groźnie... no ale nie taki diabeł straszny, wezmę pod pachę umowę o pracę, wcześniejsze świadectwa pracy i zaniosę do placówki ZUS, a na pytania odpowiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:45

Lilou1984 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Hej Dziewczyny :) Co myślicie o takiej kołysce http://pietrus.pl/oferta/kolyska-wiklinowa-82-48-zestaw-z-posciela-3-cz-i-materacem--ID356 ? Tak się zastanawiam czy mogłaby posłużyć jako miejsce do spania na pierwsze miesiące? Zamierzałam kupić kosz mojżesza, ale to mnie zaciekawiło...

Basiu ja mam kosz mojżesza wiklinowy, sama gondola niemal identyczna jak w tej kołysce. Pożyczyłam go siostrze i siostrzeniec za żadne skarby nie chciał w nim spać :/ Nie wiemy dlaczego, za każdym razem jak go tam położyliśmy to darł się w niebogłosy. Widocznie coś mu nie podpasowało. Ciekawe jak będzie z moim szkrabem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:54

muminka83 lubi tę wiadomość

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

z mężem mieliśmy weekend odpoczynku (pierwszy od miesięcy które nie spędziliśmy na remoncie działki)
    Baby Design Lupo Comfort
    składaliśmy, rozkładaliśmy kilka wózków (te z wyższej półki też), jeździliśmy po różnych nawierzchniach w sklepie (był takie tor przygotowany z chodnikiem, kamieniami i żwirem) i jakoś lupo najbardziej przypadł nam do gustu, mimo że wcześniej skłaniałam się w kierunku x-landera.

apropo wcześniejszej dyskusji: gdzieś czytałam na jakimś blogu o Riko Nano że jest awaryjny, ale teraz nie mogę znaleźć gdzie

na początek też kupujemy łóżeczko dostawne chicco next2me, które będę mogła też ustawiać swobodnie w całym mieszkaniu w ciągu dnia, bo ma kółeczka :)

Lilou to też nasz typ wózka:) zastanawiam się jeszcze nad baby design lupo z 2015 nie wiem tylko czy też tak fajnie się prowadzi - muszę go przetestować i wtedy podejmę ostateczną decyzję:)

A tak z innej beczki - Witaj 20 tygodniu :) :) :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

Baby Design Lupo Comfort

Wozek napewno godny polecenia ma go moja siostra ktora ma córeczkę o imieniu Iga :-)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii - ciuszków jest po trzech chłopakach. Jak załadowaliśmy te worki do samochodu, to na tylnym siedzeniu było ich aż pod sufit. Niektóre ubranka, szczególnie takie codziennego użytku (body) są sprane i bardzo zużyte, więc pewnie pójdą do wyrzucenia. Ale są też ciuszki w ogóle nie używane.

Kofeinka - domyślam się, jak wiele radości sprawiły Ci te pierwsze wyraźne ruchy. Teraz już będą coraz mocniejsze :)

Vira - kochana, musisz uzbroić się w cierpliwość i nie zaglądać do internetu w poszukiwaniu inspiracji do zamartwiania się. Tym bardziej jak piszesz, że mała była dziwnie ułożona, co utrudniało lekarzowi pomiary.

Kasieńska1985 - gratuluję syneczka :)

Jusiakp - tylko się nie denerwuj, chociaż łatwo powiedzieć, prawda? Ehhh, ja z teściową też przeżyłam jedną niemiłą sytuację będąc w ciąży, przepłakałam przez to cały wieczór. Na szczęście kazałam mojemu mężowi, aby zwrócił jej uwagę. Od tej pory zmieniła się i podejście do mnie. Na Twoim miejscu poprosiłabym męża o interwencję, albo szczera rozmowa z teściową z prośbą o niewtrącanie się.

Dorka87 - zarówno Iga jak i Matylda to bardzo ładne imiona. Ja też waham się z mężem pomiędzy dwoma imionami, tylko do chłopaka i jesteśmy w kropce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:10

kofeinka lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Atia :) Witam :) i chwalę się, że jestem z Łodzi.
    Trzymam bardzo mocno kciuki za wszyystkie wizyty.
    Polin, ale numer :) nie dziwie się, że szczęka wylądowała na podłodze. Ciekawe jak to będzie u mnie bo płeć cały czas znam z 12tc czyli bardzo wczesnego etapu. Ale czuje przecież, że to chłopiec ;)

Nie odpiszę chyba na wszystkie posty, ale wszystkie przeczytane. Mam dzisiaj niemałego doła i kompletny brak sił na cokolwiek. Pożarłam się wczoraj z mężem przez jego matkę i remont kurchni, który sobie wymyśliła i który ma zrobić mój mąż. W sumie nie chce mi sie nawet gadać już o tym. Ryczałam jak głupia nie mogąc w ogóle się uspokoić, czego efektem były dwa nocne, dość mocno bolesne skurcze macicy. Teraz też troszkę twardnieje, ale już nie boli. I rano aż biegunki dostałam. Generalnie stwierdziłam, że w dupie to mam, niech sobie robią co uważają za słuszne, a ja nie będe się denerwować, bo za dużo to zdrowia kosztuje.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka Pisma są zawsze w tonie rozkazującym i przyprawiającym o dreszcze. Nie ma czego się bać. Nie robią ci łaski. Powiesz co chcą wiedzieć i powinno być okey.

Lilou kołyska/łóżeczko świetne. Interesowałam się nim ale chyba zrezygnuje i kupie łóżeczko-tapczanik. ( Na który można przerobić ) ceny są zbliżone do siebie a łóżeczko będzie ciut dłużej.

A.kasia jak widać każde dziecko ma inne przyzwyczajenia :P i upodobania. Oliwierek też uwielbiał swoje łóżeczko a przy nas nie chciał.

arien przykro mi z powodu teściowej. Mamy naszych mężów chyba mają z nimi dziwną więź i wchodzą im na głowę. Daj na luz i też poproś o remont :D Najpierw Ty a jak starczy czasu to może dalej :P

Jeszcze 2 godziny i jadę na wizytę. <3 Już nie mogę się doczekać <3

A.Kasia, kofeinka, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• arien Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka kochanie! My nasz remont robimy od początku lipca! Od samiutkiego początku ciąży mam męża na wyrywki bo chodzi do pracy a popołudniami remontuje. Nawet mu baba jedna odsapnąć chwili nie da. Robotem jest i ma zapierdalać. Nie może pojąć, że ma swoją rodzinę, która powinna być teraz najważniejsza. No ale widocznie nie jest i cholernie mnie to boli. Sorry za bluzgi :(
    Oczywiście trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:32

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    u mnie ruchy najczęsciej odczuwam rano po przebudzeniu i przez dzień jak coś robię czy coś a jak sie położę to cisza i wieczór tak samo cisza.. Najwidoczniej każda dzidzia ma inaczej :)

U mnie już od śniadania buszuje praktycznie cały dzień no i jak leżę po kolacji to tez ale już mniej kopniaczkow

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wieściami na chwilę obecną mam wstępne wyniki amnio będzie ZDROWY BRACISZEK dla mojego Synka :)

A.Kasia, muminka83, noelka, Karolina@, paola87, Mietka 30:), domiii, baassiia, arien, Hannia123, Renka88, Est, ksanka, Andriel, She86, kofeinka, Kajola, d'nusia, Lilou1984, ryjkek, Marlena, polin, Gośśś, kateee, edyś, Tunia.a, Izoleccc, Kate84, krówka_muffka, RudyTygrysek, Mania1718, M+M+?, kleo2426, Magda lena, Karka, 26Asia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Witam się z wieściami na chwilę obecną mam wstępne wyniki amnio będzie ZDROWY BRACISZEK dla mojego Synka :)

Karolinka bardzo, ale to bardzo się cieszę :) Teraz musi być już tylko dobrze!

muminka83, Kaarolina lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

<3 <3 Wspaniała nowina. <3 Bardzo się mamusiu cieszę.

Kaarolina lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Muminka kochanie! My nasz remont robimy od początku lipca! Od samiutkiego początku ciąży mam męża na wyrywki bo chodzi do pracy a popołudniami remontuje. Nawet mu baba jedna odsapnąć chwili nie da. Robotem jest i ma zapierdalać. Nie może pojąć, że ma swoją rodzinę, która powinna być teraz najważniejsza. No ale widocznie nie jest i cholernie mnie to boli. Sorry za bluzgi :(
    Oczywiście trzymam kciuki.

Nie wiem co w takim razie ci doradzić oprócz tego by jak najwięcej z sobą rozmawiać i tłuc do głowy. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz z lzejszym sercem czekam na echo serduszka Synka ale tak sie ciesze ze siedze i rycze przytulajac mojego Synka <3

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Bardzo, bardzo się cieszę! :)

• kamka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina super wiadomość:* oby tylko takie u wszystkich były:)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Cudowna wiadomość. Żadna z nas nie brała pod uwagę innego zakończenia. Cieszę się razem z Tobą <3

Kaarolina, muminka83 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Karolka, myślałam dziś o Tobie, bardzo się cieszę! :-) <3
    Odetchnij w końcu, odpocznij i ciesz się tym co przed Wami.

Kaarolina, muminka83 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci Karolina:-) Ciesze sie, ze z dzidziusiem wszystko ok:-) W koncu bedziesz mogla odetchnac z ulga i cieszyc sie ciaza:-)

Ja sie witam w kolejnym, 22 tygodniu:-) Dzis mam dzien wicia gniazda, jak sie smieje moj maz:-P Jako, ze wczesniej mielismy pokoj biurowy w pokoiku, gdzie ma zamieszkac dzidzius wzielam sie za oprozniane szafek ze szpargalow. Jak juz zabierzemy sie za malowanie, a potem zakupy to bedzie gdzie chowac na biezaco wszystkie rzeczy. Juz nie moge sie doczekac:-D

Fajnie tym z Was, ktore dostaja ubranka, zawsze to mniej do kupienia. U nas w rodzinie sami chlopcy wiec bedziemy musieli kompletowac wyprawke od podstaw:-/

Kaarolina, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ