X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy!!!
    Dostałam pismo z ZUS w związku ze złożeniem pisemnych wyjaśnień i przekazaniu stosownych dokumentów potwierdzających zatrudnienie.
    Jest w tym piśmie chyba z 15 pytań o dokumenty potwierdzające moje zatrudnienie, kwalifikacje, itd.
    Pytanie moje brzmi? całość dokumentów załatwiam i oddaję do ZUS ja, czy pracodawca?
    No i czy któraś z Was była w takiej sytuacji?

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na nagłówku na piśmie są Twoje dane czy pracodawcy?

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Renka88 - dokładnie, tylko USG przez brzuch i nic więcej, Oczywiście do tego jeszcze badanie ciśnienia u położnej, sprawdzanie wagi i pobieranie krwi ( nie mam pojęcia po co mi tę krew pobierali ).
    PS. Można tam płacić kartą gdyby Ciebie ten temat interesował

Karta istotna rzecz:)
    A byłaś na czczo?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia - teściowa niech se gada a Tobie się nie wolno denerwować takimi pierdołami. Jeszcze nie urodziłaś, więc temat chrztu uważam za w tej chwili nieistotny :) Poza tym może teściowa powiedziała np "Pewnie chrzciny będą w święta" a szwagierka przyjęła to za pewnik i teraz Ty się denerwujesz bo ktoś coś powiedział komuś innemu a do Ciebie dotarła 3 razy zmieniona treść. Jest sens?

kofeinka - spokojnie :) Zadzwoń do kadrowej i wypytaj, na pewno się na tym zna a i tak nawet jeśli sama to musisz załatwić to musisz od niej wziąć te dokumenty. Lipa tylko, że teraz poczekasz trochę na kasę bo zanim oni to sobie wyjaśnią... Z doświadczenia też wiem, że szybciej idzie jak sama sobie te dokumenty zbierzesz i zaniesiesz pani do okienka w ZUS. Ja tak robiłam bo w mojej firmie to się ze wszystkim ociągali wieki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 11:41

krówka_muffka lubi tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Noelka- byłam u pana dr. Rafała Kocyłowskiego z PreMedicare koło CH Plaza

Dzięki za odpowiedź :)

Kasienka, gratuluję synka!

Kofeinka nie byłam w takiej sytuacji, więc niestety nie pomogę :/ ale ten ZUS potrafi zestresować...

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    a na nagłówku na piśmie są Twoje dane czy pracodawcy?

Moje

wac4wpq.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pessar zamowilam na stronce herbich i juz na środę będę miała, rozmiar 2 .

muminka83 lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Moje

Więc wydaje mi się, że to Ty musisz złożyc te dokumenty. Ja też miałam taki list ale pisało to, żebtm zgłosiła się osobiście lub przesłała pocztą i ja tam pojechałam osobiscie. Tylko w liscie nie napisali mi tych pytań tylko jak tam byłam do zadawali chyba 18 pytań dokladnie. A co do dokumemntów to wzywali pracodawcę.

• Lucky Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    lipny mamy zasięg i internet i stąd mnie mało
    staram się nadrabiać ale szybko i dużo piszecie :)

Polin - niezły numer, oby nam córka takiego nie wywineła :)

Kasieńko gratuluję synka, a szyjka najważniejsze że zdiagnozowana w porę i podjęte już działania! będzie dobrze

Jusia -teściowa nadgorliwa, nie denerwuj się bo i tak ostatnie słowo należy do Ciebie, zrobisz tak jak bedziesz uważała a ona niech się martwi jak odkręcać swoje gadulstwo

pozdrawiam wszystkie i kciuczę za kolejne wizyty

nasza dopiero w połowie listopada
    Maluszek sporo się rusza, a gdy tego nie robi a ja się martwię, to ratuje mnie detektor! jakże się cieszę że go mam. Teraz to już zawsze udaje mi się wyłapać serduszko i to tak uspakaja jak najlepsze usg :)

miłego dnia

Andriel lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Więc wydaje mi się, że to Ty musisz złożyc te dokumenty. Ja też miałam taki list ale pisało to, żebtm zgłosiła się osobiście lub przesłała pocztą i ja tam pojechałam osobiscie. Tylko w liscie nie napisali mi tych pytań tylko jak tam byłam do zadawali chyba 18 pytań dokladnie. A co do dokumemntów to wzywali pracodawcę.

Ja dokumentację i wyjaśnienia mam wysłać pocztą lub dostarczyć osobiście. I mam na to 7 dni

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - nie byłam naczczo - nic mi nie mówili, że mam być więc nie byłam, nie wiedziałam nawet, że będą mi pobierać krew ale to podobno część badań prenatalnych.
    Wogóle to Renka88 i Noelka - wykorzystajcie sytuacje jak u niego bedziecie bo miałam wrażenie ze on przeprowadza masówkę - 10 minut i następna pacjentka. Płaci się za to badanie nie mało więc niech sprawdzi wszystko bardzo dokładnie, policzy paluszki maluszka, sprawdzi szyjkę etc. Wypytajcie o wszystko - niech poświęci Wam czas - bo trochę mam wrażenie, że mnie olał, chyba że sprawdzi wszystko dokładniej przy powtórce

Renka88 lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Renka88 - nie byłam naczczo - nic mi nie mówili, że mam być więc nie byłam, nie wiedziałam nawet, że będą mi pobierać krew ale to podobno część badań prenatalnych.
    Wogóle to Renka88 i Noelka - wykorzystajcie sytuacje jak u niego bedziecie bo miałam wrażenie ze on przeprowadza masówkę - 10 minut i następna pacjentka. Płaci się za to badanie nie mało więc niech sprawdzi wszystko bardzo dokładnie, policzy paluszki maluszka, sprawdzi szyjkę etc. Wypytajcie o wszystko - niech poświęci Wam czas - bo trochę mam wrażenie, że mnie olał, chyba że sprawdzi wszystko dokładniej przy powtórce
    to mnie zdziwiłaś bo u mojego lekarza na każdych prenatalnych każda pacjentka jest conajmniej 30 min... wszystko wysprawdzał na każde pytanie odpowiedział...no ale ja robiłam w kato...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ja dokumentację i wyjaśnienia mam wysłać pocztą lub dostarczyć osobiście. I mam na to 7 dni

To tak pisało u mnie, ja tam wczśniej zadzwoniłam i zapytałam jakie dokumenty mam ze soba wziasc to powiedział mi że umowe o prace i jak mam jakies dokumenty potwierdzajace kwalifakcje do wykonywania mojej pracy.

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Kofeinka. przede wszystkim zachowaj spokój :) wszystko będzie ok
    zadzwoń do pracodawcy i zapytaj sie czy też dostali takie pismo

bo ja kiedyś złożyłam papiery o odszkodowanie z powodu wypadku w godzinach pracy, to dostałam podobne pismo z listą dokumentów do dostarczenia i mój pracodawca też dostał podobne pismo i większą część zaświadczeń przygotowały dziewczyny z HR i wysłały do Zusu, a ja donosiłam tylko zaświadczenia od lekarzy

wiadomo każdy przypadek jest inny, ale procedury mają podobne

powodzenia i nie martw się tym
    wszystko jest przecież legalnie ;) pisma urzędowe zawsze brzmią groźnie, ale ja nawet byłam na komisji lekarskiej i wszystko przebiegało w bardzo (o dziwo!) przyjaznej atmosferze i (szok!) sprawnie ;)

A.Kasia, kofeinka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia,lacze sie w bolu. Tez ostnio w nerwach bylam, kiedy mama mojego narzeczonego wybrala nam lozeczko dla dziecka i nawet zdazyla sie umowic z osoba je sprzedajaca. Swoja droga ciekawe jak u mnie bedzie wygladac sytuacja z chrztem (i zatroskanymi babciami), ktorego ja nie mam zamiaru organizowac.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, ja jeszcze nie wiem, czy będę do niego szła, zwłaszcza jak piszesz, że 10 minut tylko poświęcił :/ i mam dość daleko do niego. Mój lekarz prowadzący będzie mnie wysyłał na połówkowe (zapomniałam tylko do kogo), ale w 24 tygodniu. A ja bym sobie chciała zrobić też troszkę wcześniej to badanie i tak się zastanawiam, gdzie ;) a ile płaciłaś u niego, 250 zł?

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt:) i miłych niespodzianek :)

apropo wcześniejszej dyskusji: gdzieś czytałam na jakimś blogu o Riko Nano że jest awaryjny, ale teraz nie mogę znaleźć gdzie

na początek też kupujemy łóżeczko dostawne, które będę mogła też ustawiać swobodnie w całym mieszkaniu w ciągu dnia, bo ma kółeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:03

Lucky, Dorka87, Karolina@, muminka83, d'nusia, kateee, Kate84, Mania1718, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    To tak pisało u mnie, ja tam wczśniej zadzwoniłam i zapytałam jakie dokumenty mam ze soba wziasc to powiedział mi że umowe o prace i jak mam jakies dokumenty potwierdzajace kwalifakcje do wykonywania mojej pracy.

Więc też muszę zadzwonić i dopytać. A prócz tych dostarczonych przeze mnie dokumentów będą zadawać pytania? czy ja mam odpowiedzieć na te pytania w pisemnej formie?

wac4wpq.png

• Est Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)
    Gratuluję wszystkim po wizytach. Widzialam, ze znów zmienila nam sie płeć u jednego maleństwa :-)

Ja miałam w piątek usg polowkowe. Syn pozostaje synem :-) Wazy ok. 340 g. Byc może jest o ok tydzień mlodszy. Wszystkie narządy rozwiniete prawidlowo.
    Ja +5 kg od początku ciąży :-), łożysko się podnosi :-), nie ma ryzyka przodowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:31

She86, Karolina@, domiii, muminka83, Andriel, Izoleccc, Kate84, M+M+?, Karka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Co myślicie o takiej kołysce http://pietrus.pl/oferta/kolyska-wiklinowa-82-48-zestaw-z-posciela-3-cz-i-materacem--ID356 ? Tak się zastanawiam czy mogłaby posłużyć jako miejsce do spania na pierwsze miesiące? Zamierzałam kupić kosz mojżesza, ale to mnie zaciekawiło...

‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ