Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam 26, mąż 24 lata. To nasze pierwsze dziecko.
20 byliśmy na usg, podobno dzidzia jest mała bo w 19 tygodniu waży 255g, no i niestety pan doktor nie powiedział nam płci, ale i tak ze względu, że takie małe idziemy w listopadzie na następne usg może wtedy się dowiemy
-
nick nieaktualnyCześć Atia - witamy Ciebie u nas.
Cześć dziewczyny - oczywiście z emocji moje spanie na nic się dziś zdało. Ale limit nieszczęść na ten dzień już się wyczerpał ( a jest 06:01 !!!! ) więc mogę iść spokojnie na połówkowe.
No więc wracając do tematu, nie mogłam spać. O 5 zwlekłam się z łóżka, chciałam wziąć ciepły prysznic, zjeść porządne śniadanie i przyszykować się do wyjazdu z domu przed 8.
Ciepły prysznic cudo, wychodząc z łazienki chciałam zapalić światło w salonie - mamy na ścianie takie szklane kinkieciki. Tyle, że światła nie uświadczyłam za to wystrzeliły korki w całym domu a kinkiet spadł na podłogę i rozbił się z drobny mak. Mimo, że zdawałam sobie sprawę co się stało to człowiek był w szoku - wszędzie cisza spokój, jeszcze wszyscy śpią a tu taki huk i trzask. Zaczęłam krzyczeć niemożliwie i w ciągu pół sekundy byłam już cała oryczana w ramionach mojego M, który wyleciał z łóżka jak oparzony. To irracjonalne wiem, ja zdawałam sobie sprawę z tego, co się stało ale tak się okropnie wystraszyłam. Oczywiście 3 sek później uświadomiłam sobie " o nie, dzidzia - nic jej nie jest - matka o zawał nie przyprawiła ?"
Mam nadzieję, że nie. Liczę na to, że też się maleństwo wystraszyło mojego krzyku i dlatego teraz siedzi cichutko i ani kopniaka.
No więc taką miałam przygodę od samego rana
edyś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAtia - i nie martw się rozmiarami maleństwa. Mojej przyjaciółce też całą ciąże mówili, że dzidzia jest za mała. Przed porodem okazało się, że mały jest po prostu bardzo drobny i tyle. Urodził się zdrowy chłopczyk - teraz ma już 3 lata i roznosi cały dom a swoją mamę doprowadza do szału
( jak to dzieci ).
-
Vira,
Kinkiet na pewno potłukł się na szczęście!
Ale rozumiem Twoją reakcję. Jak człowiek czymś się denerwuje, to niewiele mu trzeba.
Trzymam kciuki za udaną wizytę, żeby dziecię się ładnie zaprezentowało.
Atia,
Witaj! Trafiłaś w świetne miejsce. Dziewczyny tutaj są cudowne i panuje atmosfera jak wsród przyjaciół. Najlepszym dowodem jestem jaOd ponad 2 miesięcy niestety nie jestem już formalnie marcówką, ale i tak nie umiem żyć bez tego forum
Dobrego dnia wszystkim!muminka83, Martita88, A.Kasia, RudyTygrysek, Mietka 30:), Hannia123, arien, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Witam nowe mamusię
Cześć dziewczyny dla tych co mają dziś wizytęSama mam na 15:40 więc nie mogę się doczekać a więc trzymam kciuki.
Martita88, M+M+?, d'nusia, Kajola, RudyTygrysek, krówka_muffka, Mietka 30:), Hannia123, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które dziś wizytują mocno trzymam kciuki za Wasze spotkania z maluszkami choć na pewno wszystkie będą pozytywne i mam nadzieję, że te które jeszcze nie znają to poznają płeć
Atia Witaj, fajnie że dołączyłaś. Ja bym się nie przejmowała uwagą, że maleństwo jest małe tutaj niektóre dzieci są z usg tydzień lub dwa starsze i tak samo tydzień młodsze mogą byćno tak mi się wydaje.
Martita88, muminka83, M+M+?, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Atia witamy i o zdrowie pytamy
czuj się jak u siebie i życzę długiej, nudnej ciąży bez rewolucji :*
Witam się i jazaczynam dziś 20 tydzień
ale czas szybko leci
Mam pytanko. Czasami poniżej pępka czuje takie jakby mrowienie, gilganie i zastanawiam się czy to Dzidek się przemieszcza po ścianie macicy czy to te skurcze Hicksa?to takke śmiechowe uczucie
Aaa i jeszcze jedno- słyszałyście o wózku Riko Nano? Macie jakies opinie?
Buziolki z rana jak śmietanaa kciukasy trzymam za Każdą która dzisiaj wizytuje &&&&&&& :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 07:54
muminka83, Kajola, A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Hej
Witam sie w 20tcWczraj pierwszy raz poczułam jakie to uczucie jak synek mi nacisnął na pecherz:D takie dziwne uczucie:) a tak wizyte mam 4 listopad i od razu z prenatalnymi tak wiec sie nie moge doczekać aż zobacze synka:)
MIŁEGO DNIA:)edyś, Karolina@, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
No właśnie tak przeczuwalam że to moj mały Dziudziulek
Czasami jak się najem to czuć było takie mikrokopanie i to już od 18 tyg. A terax to gilganie - aż serducho rośnie
już się nie mogę doczekać 9 listopada bo wtedy mam połówkowe i wtedy podejrzymy kto tam sobie mieszka i się rozpycha
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry Kochane
ja dzis spac nie moglam, masakra
dziewczyny pamietacie jak pisalam o moim prawku? Mialam spytac lekarza jak bylam w sobote ale oczywiscie wylecialo mi to z glowy. Poczytalam troche w necie, ze w ciazy tzw zagrozonej nie powinno sie prowadzic auta, bo wiadomo poskoki, hamowanie, macica sie napina i moze powodowac skurcze a w moim przypadku moze to zagrazac przedwczesnym porodem przy mojej szyjce i ja to rozumiem i bylabym w stanie odlozyc prawko na pozniej czyli po porodzie, wiem ze bede miec mniej czasu ale bede bardziej na silach psychicznie, bo teraz bylby to stres a nie daj Boze cos by sie stalo to nie wybaczylabym sobie tego do konca zycia. Tylko jak to wytlumaczyc mezowi? On jest bardzo za tym, zeby to prawko zrobila i teraz nie wiem jak mu to wytlumaczyc czy powiedziec ze lekarz zakazal?
jusiakp
-
nick nieaktualnyCześć kochane
Witam nową mamusię
Standardowo trzymam kciuki za dzisiejsze spotkania z maluszkami
Ja cały weekend zabiegana, bo maż wrócił i było trochę do zrobienia i nadrobienia
Udało nam się wreszcie kupić auto i jeszcze łóżeczko dla maluszka, czyli pierwszy zakup dla dzidzi za nami
Później wstawię fotkę
Co do wózka to jak Martita myślę nad kupnem Riko, ale ja upatrzyłam sobie model brano ecco jeśli znacie opinie to również chętnie się dowiem co i jak.
Ja zajrzę dopiero po południu jak mąż pojedzie, bo dzisiaj już niestety wyjeżdża.
Miłego dnia
Martita88 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja dziś zmęczona po wczorajszym dniu. Wczoraj mieliśmy z mężem pierwszą rocznicę ślubu i byliśmy na kolacji,zakupach itp. Objadłam się niesamowicie
Martita to raczej dzidziuś
A u mnie 2 tyg temu czułam ruchy (napewno to były ruchy) a teraz cisza... raz na 3-4 dni poczuję lekkie mrowienie właśnie i nic więcej . A te pierwsze były raczej takie mocniejsze ... sama nie wiem czemu tak się dzieje.
Dziewczyny mam także pytanie. Zaważyłam u siebie dziwne zjawisko. Otóż zjem śniadanie, czy inny posiłek i czuję się najedzona a dosłownie po 5 min czuję jakby burczenie w brzuchu , ale nic nie słychać. Co to może być? Jelita, a może dzidzia? Sama już nie wiem.Martita88 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dzień dobry
jusiakp Powiedz mu po prostu, że jest niewskazane i nie chcesz ryzykować bo się boisz o maluszka. Ja pamiętam stres związany z robieniem prawka. Dlatego bym nie polecała.
Martita Ja też uważam, że czujesz dzidzię. Z dnia na dzień to uczucie będzie wyraźniejsze
Miłego dnia wszystkimjusiakp lubi tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r