X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Atia Debiutantka

Wysłany: 25 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 26, mąż 24 lata. To nasze pierwsze dziecko.
    20 byliśmy na usg, podobno dzidzia jest mała bo w 19 tygodniu waży 255g, no i niestety pan doktor nie powiedział nam płci, ale i tak ze względu, że takie małe idziemy w listopadzie na następne usg może wtedy się dowiemy ;)

c55f3e3kjv5j9tg5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Atia - witamy Ciebie u nas.
    Cześć dziewczyny - oczywiście z emocji moje spanie na nic się dziś zdało. Ale limit nieszczęść na ten dzień już się wyczerpał ( a jest 06:01 !!!! ) więc mogę iść spokojnie na połówkowe.
    No więc wracając do tematu, nie mogłam spać. O 5 zwlekłam się z łóżka, chciałam wziąć ciepły prysznic, zjeść porządne śniadanie i przyszykować się do wyjazdu z domu przed 8.
    Ciepły prysznic cudo, wychodząc z łazienki chciałam zapalić światło w salonie - mamy na ścianie takie szklane kinkieciki. Tyle, że światła nie uświadczyłam za to wystrzeliły korki w całym domu a kinkiet spadł na podłogę i rozbił się z drobny mak. Mimo, że zdawałam sobie sprawę co się stało to człowiek był w szoku - wszędzie cisza spokój, jeszcze wszyscy śpią a tu taki huk i trzask. Zaczęłam krzyczeć niemożliwie i w ciągu pół sekundy byłam już cała oryczana w ramionach mojego M, który wyleciał z łóżka jak oparzony. To irracjonalne wiem, ja zdawałam sobie sprawę z tego, co się stało ale tak się okropnie wystraszyłam. Oczywiście 3 sek później uświadomiłam sobie " o nie, dzidzia - nic jej nie jest - matka o zawał nie przyprawiła ?"
    Mam nadzieję, że nie. Liczę na to, że też się maleństwo wystraszyło mojego krzyku i dlatego teraz siedzi cichutko i ani kopniaka.
    No więc taką miałam przygodę od samego rana :-(

edyś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atia - i nie martw się rozmiarami maleństwa. Mojej przyjaciółce też całą ciąże mówili, że dzidzia jest za mała. Przed porodem okazało się, że mały jest po prostu bardzo drobny i tyle. Urodził się zdrowy chłopczyk - teraz ma już 3 lata i roznosi cały dom a swoją mamę doprowadza do szału :-D ( jak to dzieci ).

• edyś Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, spokojnie, malenstwo spi. Komu by sie chcialo o 6 wstawac ;) A sytuacja z perspektywy czytelnika - komiczna :)
    Atia, witam rownolatke :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira,
    Kinkiet na pewno potłukł się na szczęście! :-)
    Ale rozumiem Twoją reakcję. Jak człowiek czymś się denerwuje, to niewiele mu trzeba.
    Trzymam kciuki za udaną wizytę, żeby dziecię się ładnie zaprezentowało.

Atia,
    Witaj! Trafiłaś w świetne miejsce. Dziewczyny tutaj są cudowne i panuje atmosfera jak wsród przyjaciół. Najlepszym dowodem jestem ja :-) Od ponad 2 miesięcy niestety nie jestem już formalnie marcówką, ale i tak nie umiem żyć bez tego forum ;-)

Dobrego dnia wszystkim!

muminka83, Martita88, A.Kasia, RudyTygrysek, Mietka 30:), Hannia123, arien, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusię :D
    Cześć dziewczyny dla tych co mają dziś wizytę <3 Sama mam na 15:40 więc nie mogę się doczekać a więc trzymam kciuki. :D

Martita88, M+M+?, d'nusia, Kajola, RudyTygrysek, krówka_muffka, Mietka 30:), Hannia123, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które dziś wizytują mocno trzymam kciuki za Wasze spotkania z maluszkami choć na pewno wszystkie będą pozytywne i mam nadzieję, że te które jeszcze nie znają to poznają płeć :-)

Atia Witaj, fajnie że dołączyłaś. Ja bym się nie przejmowała uwagą, że maleństwo jest małe tutaj niektóre dzieci są z usg tydzień lub dwa starsze i tak samo tydzień młodsze mogą być :-) no tak mi się wydaje.

Martita88, muminka83, M+M+?, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atia witamy i o zdrowie pytamy :D czuj się jak u siebie i życzę długiej, nudnej ciąży bez rewolucji :*

Witam się i ja :) zaczynam dziś 20 tydzień :) ale czas szybko leci ;)

Mam pytanko. Czasami poniżej pępka czuje takie jakby mrowienie, gilganie i zastanawiam się czy to Dzidek się przemieszcza po ścianie macicy czy to te skurcze Hicksa? :) to takke śmiechowe uczucie ;)

Aaa i jeszcze jedno- słyszałyście o wózku Riko Nano? Macie jakies opinie?

Buziolki z rana jak śmietana ;) a kciukasy trzymam za Każdą która dzisiaj wizytuje &&&&&&& :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 07:54

muminka83, Kajola, A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita jak gilganie to myślę że to mała kruszynka. :P

Martita88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Martita ja pd 16 tyg czułam takie lekkie bulgotanie i łaskotanie i myśle ze to były pierwsze ruchy. Od kilku dni czuje juz wyraźnie mojego chłopczyka dzis nawet brzuch sie unosił :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Miłego dnia :)

Martita u mnie też zaczęło się gilgotaniem a tera dzidziuś kopie :) Siostra się aż wczoraj zdziwiła jak przełożyła rękę do brzucha :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Witam sie w 20tc :D Wczraj pierwszy raz poczułam jakie to uczucie jak synek mi nacisnął na pecherz:D takie dziwne uczucie:) a tak wizyte mam 4 listopad i od razu z prenatalnymi tak wiec sie nie moge doczekać aż zobacze synka:)

MIŁEGO DNIA:)

edyś, Karolina@, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak przeczuwalam że to moj mały Dziudziulek :D Czasami jak się najem to czuć było takie mikrokopanie i to już od 18 tyg. A terax to gilganie - aż serducho rośnie :) już się nie mogę doczekać 9 listopada bo wtedy mam połówkowe i wtedy podejrzymy kto tam sobie mieszka i się rozpycha :) <3

muminka83 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane
    miłego dnia wam życzę i oczywiście udanych spotkań z waszymi maleństwami :)

Atia witaj i rozgość się

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kochane :-) ja dzis spac nie moglam, masakra :-/ dziewczyny pamietacie jak pisalam o moim prawku? Mialam spytac lekarza jak bylam w sobote ale oczywiscie wylecialo mi to z glowy. Poczytalam troche w necie, ze w ciazy tzw zagrozonej nie powinno sie prowadzic auta, bo wiadomo poskoki, hamowanie, macica sie napina i moze powodowac skurcze a w moim przypadku moze to zagrazac przedwczesnym porodem przy mojej szyjce i ja to rozumiem i bylabym w stanie odlozyc prawko na pozniej czyli po porodzie, wiem ze bede miec mniej czasu ale bede bardziej na silach psychicznie, bo teraz bylby to stres a nie daj Boze cos by sie stalo to nie wybaczylabym sobie tego do konca zycia. Tylko jak to wytlumaczyc mezowi? On jest bardzo za tym, zeby to prawko zrobila i teraz nie wiem jak mu to wytlumaczyc czy powiedziec ze lekarz zakazal?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

Witam nową mamusię :)

Standardowo trzymam kciuki za dzisiejsze spotkania z maluszkami :)

Ja cały weekend zabiegana, bo maż wrócił i było trochę do zrobienia i nadrobienia :)
    Udało nam się wreszcie kupić auto i jeszcze łóżeczko dla maluszka, czyli pierwszy zakup dla dzidzi za nami :)
    Później wstawię fotkę :)
    Co do wózka to jak Martita myślę nad kupnem Riko, ale ja upatrzyłam sobie model brano ecco jeśli znacie opinie to również chętnie się dowiem co i jak.
    Ja zajrzę dopiero po południu jak mąż pojedzie, bo dzisiaj już niestety wyjeżdża.
    Miłego dnia :)

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś zmęczona po wczorajszym dniu. Wczoraj mieliśmy z mężem pierwszą rocznicę ślubu i byliśmy na kolacji,zakupach itp. Objadłam się niesamowicie :D

Martita to raczej dzidziuś :)
    A u mnie 2 tyg temu czułam ruchy (napewno to były ruchy) a teraz cisza... raz na 3-4 dni poczuję lekkie mrowienie właśnie i nic więcej . A te pierwsze były raczej takie mocniejsze ... sama nie wiem czemu tak się dzieje.

Dziewczyny mam także pytanie. Zaważyłam u siebie dziwne zjawisko. Otóż zjem śniadanie, czy inny posiłek i czuję się najedzona a dosłownie po 5 min czuję jakby burczenie w brzuchu , ale nic nie słychać. Co to może być? Jelita, a może dzidzia? Sama już nie wiem.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózków, nie słyszałam dziewczynki o ani jednym ani drugim żadnych opinii, ale obydwa są świetne jeżeli chodzi o wygląd i funkcjonalność ;)

kleo2426 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

jusiakp Powiedz mu po prostu, że jest niewskazane i nie chcesz ryzykować bo się boisz o maluszka. Ja pamiętam stres związany z robieniem prawka. Dlatego bym nie polecała.

Martita Ja też uważam, że czujesz dzidzię. Z dnia na dzień to uczucie będzie wyraźniejsze :-D

Miłego dnia wszystkim :-)

jusiakp lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zadzwonie do gina i spytam?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ