X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Atia Debiutantka

Wysłany: 25 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 26, mąż 24 lata. To nasze pierwsze dziecko.
    20 byliśmy na usg, podobno dzidzia jest mała bo w 19 tygodniu waży 255g, no i niestety pan doktor nie powiedział nam płci, ale i tak ze względu, że takie małe idziemy w listopadzie na następne usg może wtedy się dowiemy ;)

c55f3e3kjv5j9tg5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Atia - witamy Ciebie u nas.
    Cześć dziewczyny - oczywiście z emocji moje spanie na nic się dziś zdało. Ale limit nieszczęść na ten dzień już się wyczerpał ( a jest 06:01 !!!! ) więc mogę iść spokojnie na połówkowe.
    No więc wracając do tematu, nie mogłam spać. O 5 zwlekłam się z łóżka, chciałam wziąć ciepły prysznic, zjeść porządne śniadanie i przyszykować się do wyjazdu z domu przed 8.
    Ciepły prysznic cudo, wychodząc z łazienki chciałam zapalić światło w salonie - mamy na ścianie takie szklane kinkieciki. Tyle, że światła nie uświadczyłam za to wystrzeliły korki w całym domu a kinkiet spadł na podłogę i rozbił się z drobny mak. Mimo, że zdawałam sobie sprawę co się stało to człowiek był w szoku - wszędzie cisza spokój, jeszcze wszyscy śpią a tu taki huk i trzask. Zaczęłam krzyczeć niemożliwie i w ciągu pół sekundy byłam już cała oryczana w ramionach mojego M, który wyleciał z łóżka jak oparzony. To irracjonalne wiem, ja zdawałam sobie sprawę z tego, co się stało ale tak się okropnie wystraszyłam. Oczywiście 3 sek później uświadomiłam sobie " o nie, dzidzia - nic jej nie jest - matka o zawał nie przyprawiła ?"
    Mam nadzieję, że nie. Liczę na to, że też się maleństwo wystraszyło mojego krzyku i dlatego teraz siedzi cichutko i ani kopniaka.
    No więc taką miałam przygodę od samego rana :-(

edyś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atia - i nie martw się rozmiarami maleństwa. Mojej przyjaciółce też całą ciąże mówili, że dzidzia jest za mała. Przed porodem okazało się, że mały jest po prostu bardzo drobny i tyle. Urodził się zdrowy chłopczyk - teraz ma już 3 lata i roznosi cały dom a swoją mamę doprowadza do szału :-D ( jak to dzieci ).

• edyś Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, spokojnie, malenstwo spi. Komu by sie chcialo o 6 wstawac ;) A sytuacja z perspektywy czytelnika - komiczna :)
    Atia, witam rownolatke :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira,
    Kinkiet na pewno potłukł się na szczęście! :-)
    Ale rozumiem Twoją reakcję. Jak człowiek czymś się denerwuje, to niewiele mu trzeba.
    Trzymam kciuki za udaną wizytę, żeby dziecię się ładnie zaprezentowało.

Atia,
    Witaj! Trafiłaś w świetne miejsce. Dziewczyny tutaj są cudowne i panuje atmosfera jak wsród przyjaciół. Najlepszym dowodem jestem ja :-) Od ponad 2 miesięcy niestety nie jestem już formalnie marcówką, ale i tak nie umiem żyć bez tego forum ;-)

Dobrego dnia wszystkim!

muminka83, Martita88, A.Kasia, RudyTygrysek, Mietka 30:), Hannia123, arien, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusię :D
    Cześć dziewczyny dla tych co mają dziś wizytę <3 Sama mam na 15:40 więc nie mogę się doczekać a więc trzymam kciuki. :D

Martita88, M+M+?, d'nusia, Kajola, RudyTygrysek, krówka_muffka, Mietka 30:), Hannia123, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które dziś wizytują mocno trzymam kciuki za Wasze spotkania z maluszkami choć na pewno wszystkie będą pozytywne i mam nadzieję, że te które jeszcze nie znają to poznają płeć :-)

Atia Witaj, fajnie że dołączyłaś. Ja bym się nie przejmowała uwagą, że maleństwo jest małe tutaj niektóre dzieci są z usg tydzień lub dwa starsze i tak samo tydzień młodsze mogą być :-) no tak mi się wydaje.

Martita88, muminka83, M+M+?, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atia witamy i o zdrowie pytamy :D czuj się jak u siebie i życzę długiej, nudnej ciąży bez rewolucji :*

Witam się i ja :) zaczynam dziś 20 tydzień :) ale czas szybko leci ;)

Mam pytanko. Czasami poniżej pępka czuje takie jakby mrowienie, gilganie i zastanawiam się czy to Dzidek się przemieszcza po ścianie macicy czy to te skurcze Hicksa? :) to takke śmiechowe uczucie ;)

Aaa i jeszcze jedno- słyszałyście o wózku Riko Nano? Macie jakies opinie?

Buziolki z rana jak śmietana ;) a kciukasy trzymam za Każdą która dzisiaj wizytuje &&&&&&& :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 07:54

muminka83, Kajola, A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita jak gilganie to myślę że to mała kruszynka. :P

Martita88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Martita ja pd 16 tyg czułam takie lekkie bulgotanie i łaskotanie i myśle ze to były pierwsze ruchy. Od kilku dni czuje juz wyraźnie mojego chłopczyka dzis nawet brzuch sie unosił :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Miłego dnia :)

Martita u mnie też zaczęło się gilgotaniem a tera dzidziuś kopie :) Siostra się aż wczoraj zdziwiła jak przełożyła rękę do brzucha :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Witam sie w 20tc :D Wczraj pierwszy raz poczułam jakie to uczucie jak synek mi nacisnął na pecherz:D takie dziwne uczucie:) a tak wizyte mam 4 listopad i od razu z prenatalnymi tak wiec sie nie moge doczekać aż zobacze synka:)

MIŁEGO DNIA:)

edyś, Karolina@, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak przeczuwalam że to moj mały Dziudziulek :D Czasami jak się najem to czuć było takie mikrokopanie i to już od 18 tyg. A terax to gilganie - aż serducho rośnie :) już się nie mogę doczekać 9 listopada bo wtedy mam połówkowe i wtedy podejrzymy kto tam sobie mieszka i się rozpycha :) <3

muminka83 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane
    miłego dnia wam życzę i oczywiście udanych spotkań z waszymi maleństwami :)

Atia witaj i rozgość się

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kochane :-) ja dzis spac nie moglam, masakra :-/ dziewczyny pamietacie jak pisalam o moim prawku? Mialam spytac lekarza jak bylam w sobote ale oczywiscie wylecialo mi to z glowy. Poczytalam troche w necie, ze w ciazy tzw zagrozonej nie powinno sie prowadzic auta, bo wiadomo poskoki, hamowanie, macica sie napina i moze powodowac skurcze a w moim przypadku moze to zagrazac przedwczesnym porodem przy mojej szyjce i ja to rozumiem i bylabym w stanie odlozyc prawko na pozniej czyli po porodzie, wiem ze bede miec mniej czasu ale bede bardziej na silach psychicznie, bo teraz bylby to stres a nie daj Boze cos by sie stalo to nie wybaczylabym sobie tego do konca zycia. Tylko jak to wytlumaczyc mezowi? On jest bardzo za tym, zeby to prawko zrobila i teraz nie wiem jak mu to wytlumaczyc czy powiedziec ze lekarz zakazal?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

Witam nową mamusię :)

Standardowo trzymam kciuki za dzisiejsze spotkania z maluszkami :)

Ja cały weekend zabiegana, bo maż wrócił i było trochę do zrobienia i nadrobienia :)
    Udało nam się wreszcie kupić auto i jeszcze łóżeczko dla maluszka, czyli pierwszy zakup dla dzidzi za nami :)
    Później wstawię fotkę :)
    Co do wózka to jak Martita myślę nad kupnem Riko, ale ja upatrzyłam sobie model brano ecco jeśli znacie opinie to również chętnie się dowiem co i jak.
    Ja zajrzę dopiero po południu jak mąż pojedzie, bo dzisiaj już niestety wyjeżdża.
    Miłego dnia :)

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś zmęczona po wczorajszym dniu. Wczoraj mieliśmy z mężem pierwszą rocznicę ślubu i byliśmy na kolacji,zakupach itp. Objadłam się niesamowicie :D

Martita to raczej dzidziuś :)
    A u mnie 2 tyg temu czułam ruchy (napewno to były ruchy) a teraz cisza... raz na 3-4 dni poczuję lekkie mrowienie właśnie i nic więcej . A te pierwsze były raczej takie mocniejsze ... sama nie wiem czemu tak się dzieje.

Dziewczyny mam także pytanie. Zaważyłam u siebie dziwne zjawisko. Otóż zjem śniadanie, czy inny posiłek i czuję się najedzona a dosłownie po 5 min czuję jakby burczenie w brzuchu , ale nic nie słychać. Co to może być? Jelita, a może dzidzia? Sama już nie wiem.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózków, nie słyszałam dziewczynki o ani jednym ani drugim żadnych opinii, ale obydwa są świetne jeżeli chodzi o wygląd i funkcjonalność ;)

kleo2426 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

jusiakp Powiedz mu po prostu, że jest niewskazane i nie chcesz ryzykować bo się boisz o maluszka. Ja pamiętam stres związany z robieniem prawka. Dlatego bym nie polecała.

Martita Ja też uważam, że czujesz dzidzię. Z dnia na dzień to uczucie będzie wyraźniejsze :-D

Miłego dnia wszystkim :-)

jusiakp lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zadzwonie do gina i spytam?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ