X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek uwielbia nową Adele! Szaleje jak słucham Hello! Na cały album musi poczekać do 20.11!

d'nusia, Kate84, domiii, Kokaina, Kajola, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola super,że dzidzia tak rośnie i ,że wyszło wszystko dobrze.. Mnie po połówkowym też brzuch bolał od tego uciskania.Co co zakupów to bardzo miło, bo to u nas niestety rzadkość !

Kokaina cieszę się ,że na badaniu wszystko dobrze , nie ma żadnych zastrzeżeń no i myślę,że w takiej sytuacji pozostaniem synek :)

Dziewczyny nasze dzieciaczki mają już ok. 500 g w większości albo się zbliżają ,czuję że ani się obejrzymy i będzie 1 kg :) jejku jakie to wspaniałe myśli!

Ja całą ciążę robię henne, wosk, farbuje włosy i robie żele i hybrydę jakoś aż takich wielkich obaw nie mam, jedynie jak byłam na zabiegach na twarz to mówiłam z czym nie mogę mi podawać maseczek itp :)

A.Kasia, Kokaina, Kajola lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Wczoraj byłam u dentysty. Wizytę skończyłam w pozycji leżącej na boku z nogami w gorze...lekarka borowala na kuckach, ale twierdzi, ze to nie pierwszy raz i nie pobiłam żadnego rekordu :D ahahahaha
    Dzis miałam wizytę u dietetyczki i teraz czekam na dietę. No ja musiałam isc, bo nie jem mięsa, nabiał sporadycznie, a np produkty sojowe w ciąży nie są wskazane.
    Co do pryszczy na buzi to ja od tygodnia nie myje wodą z kranu tylko płynem micelarnym ziaja. Idzie się przyzwyczaić No i juz widzę poprawę.
    Pozdrawiam Was gorąco. :d

Kokaina lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 napiszę tam jutro bo mają wolne terminy na 13-14.11 :) Może wtedy się uda :) Tematyka najbardziej podstawowa myślę, że wystarczy :)

Dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 20:18

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowalyscie albo zamierzacie aspirator do noska? Dopiero teraz podejrzalam w necie jak to wogole wyglada, bo przy Wiktorze uzywalismy gruszki wiec nawet nie wiedzialam coz to za cudo:-P Ale tak patrze i wydaje mi sie troche niehigieniczny sposob uzytkowania tego sprzetu:-/ Ktoras moze tego uzywala? Sprawdza sie to?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wam sie udaje uniknac wody na twarzy biorac kapiel czy prysznic?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Kate84 napiszę tam jutro bo mają wolne terminy na 13-14.11 :) Może wtedy się uda :) Tematyka najbardziej podstawowa myślę, że wystarczy :)

Dziękuję :)

Super jak się uda Wam to się spotkamy bo my właśnie na ten weekend jesteśmy zapisani :-D Daj koniecznie znać.

Skowroneczka My już mamy kupiony w swojej wyprawce, Gruszka nie wchodziła w grę bo ja jakoś nigdy chrześniakowi nie umiałam tym zrobić, a aspirator dużo znajomych chwaliło także kupiliśmy.

Kurcze tak chwalicie te emulsje czy wody micelarne, że chyba sama wypróbuj.

skowroneczka87, Renka88 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola - super, że wszystko dobrze ale przecież nie mogło być inaczej :)

skowroneczka87 - ja też jak słyszę te brednie o szkodliwości malowania się w ciąży to aż mnie telepie. Zaraz przypominają mi się słowa teściowej, że to może od tego mojego malowania się urodziłam przedwcześnie. No bez jaj. Nie wydaje mi się, żeby pomalowanie raz na jakiś czas paznokci czy użycie podkładu i tuszu mogło nam bądź dzieciom jakąś krzywdę zrobić. To już w jedzeniu pewnie czasami więcej chemii jest. Teraz jak siedzę w domu to się nie maluję, ale to sama przyjemność dla mnie zrobić sobie fajny makijaż np w niedzielę (kiedy wiem, że może ktoś wpaść z wizytą) bądź ładnie ubrać i wyszykować jak idę na badania do lekarza bądź laboratorium. Przynajmniej wtedy mogę poczuć się jak kobieta a nie jak jakiś zaniedbany mapet. Nie mówię, że wszystkie powinnyśmy nakładać tonę tapety i nie wiadomo jak się stroić, ale delikatny makijaż i schludne ubranie przecież zawsze poprawiają samopoczucie.

Kokaina - Gratuluję udanej wizyty :) Łożysko super, I stopień to znaczy, że jest we właściwym stanie na ten okres ciąży :) Co do mojej pielęgnacji to tak w 100% wody nie odstawiłam. Kuzynka, która jest kosmetologiem radziła mi, żeby jednak od czasu do czasu jej użyć bo bez wody buzia się uwrażliwi i np w sytuacji jak będziemy zmuszone jednak tej wody użyć to możemy dostać uczulenia a tego bym nie chciała. Tak więc do porannej pielęgnacji albo w ciągu dnia używam tylko płynu micelarnego (Bioderma różowa) a jak zmywam makijaż albo chcę co kilka dni mocniej buzię oczyścić wieczorem to tej emulsji co mi Martita poleciła (http://www.aptekagemini.pl/medi-soft-emulsja-micelarna-do-mycia-twarzy-300ml.html) i ją zmywam wodą. No buzia rewelacja, polecam spróbować bo widzę ogromną różnicę. Nie wiem jednak czy to wpływ ograniczenia wody czy używania miceli.

M+M+? - też mi się spodobała ta piosenka :)

skowroneczka87 - ja będę kupować, moja siostra używa i jest bardzo zadowolona. Chyba mało kto teraz kupuje gruszkę.

edyś - wiadomo, że nie zawsze się uda i troszkę się buzia zachlapie. Ale ja nigdy nie moczę twarzy pod prysznicem, włosy myję osobno nad wanną więc twarzy nie oblewam wodą.

Kajola, M+M+?, RudyTygrysek, Kokaina, Love_life lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja tez kupilam te emulsje ale mam zamiar zmywac ja woda.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Dziewczyny kupowalyscie albo zamierzacie aspirator do noska? Dopiero teraz podejrzalam w necie jak to wogole wyglada, bo przy Wiktorze uzywalismy gruszki wiec nawet nie wiedzialam coz to za cudo:-P Ale tak patrze i wydaje mi sie troche niehigieniczny sposob uzytkowania tego sprzetu:-/ Ktoras moze tego uzywala? Sprawdza sie to?[/QUOTE

7 lat temu przy synku uzywalam gruszki, ktorej nienawidzilam ;) Nawet nie wiedzialam o istnieniu fridy :D Znajome ktore uzywaly zachwalaly wiec zamowilam i czekam na przesylke ;)

skowroneczka87, Love_life lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]

Wysłany: 23 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widze Kasia, ze Twoja tesciowa to juz przechodzi sama siebie. Czytalam Twoj wpis i mi oczy na wierzch wyszly. Ze tez ludzie potrafia byc tak podli i nie sa w stanie uszanowac nawet takiej traumatycznej sytuacji jaka byl Twoja, tylko wyjezdzac z takimi tekstami. Naprawde wspolczuje, ze masz kogos takiego pod swoim dachem.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Dziewczyny kupowalyscie albo zamierzacie aspirator do noska? Dopiero teraz podejrzalam w necie jak to wogole wyglada, bo przy Wiktorze uzywalismy gruszki wiec nawet nie wiedzialam coz to za cudo:-P Ale tak patrze i wydaje mi sie troche niehigieniczny sposob uzytkowania tego sprzetu:-/ Ktoras moze tego uzywala? Sprawdza sie to?

Ja nie używałam, bo nie miałam jak, ale kupiłam:)

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tym łożyskiem , powinno być na przedniej czy tylnej ścianie ?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 - cóż zrobić, ćwiczę na niej moją siłę spokoju i oddech relaksacyjny ;)

aleksandrazz - nie ważne, ważne żeby nie było przodujące, czyli żeby nie nachodziło na ujście szyjki macicy. Dobrze, żeby było na tylnej ścianie ale jak jest na przedniej to też nic się nie dzieje.

edyś - ja czasem zmywam wodą, czasem nie. Zależy od dni i ilości makijażu.

Ale mnie dzisiaj plecy bolą :/ Już nie mogę się doczekać jak się położę w sypialni bo chyba jedynym ratunkiem jest rogal do spania.

Wysłany: 23 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za opinie:-) W takim razie musze uwzglednic ten zakup na mojej liscie wyprawkowej. Oby sie sprawdzal lepiej niz ta nieszczesna gruszka:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 23 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Tak jak pisze Kasia, wszystko jedno na ktorej jest scianie, z tym, ze czytalam gdzies, ze kiedy jest na przedniej to trzeba bardziej uwazac na wszelkie urazy brzucha, zeby nic sie z nim nie zadzialo.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

A ja miałam cały czas na przedniej i maluszka czułam bardzo nisko a teraz, że przeszło do tyłu to maluszka czuję dużo częściej i po całym brzuchu :-) Bo to chyba przeze mnie się nad tym zastanawiasz ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na przedniej ścianie, wyczytałam to z tej kartki z badania polowkowego. Ale widziało mnie trzech lekarzy i nic nie mówili na ten temat. A dziecko czuje różnie, raz wysoko,raz nisko

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz Bo nie ma w tym nic niepokojącego ;-) mi bardziej chodziło o ruchy bo łożysko je amortyzuje ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak i Arien - dziękuję za miłe słowa. Kochane jesteście :-)
    Powiem szczerze, że ja raczej należałam do osób nerwowych i konfliktowych.
    Dopiero jak poznałam mojego męża 8 lat temu to powoli powoli zaczełam się zmieniać i zrobiłam się spokojniejsza.
    Osobiście mam konflikt z jedną dziewczyną, bo też oczywiście coś palnęłam bezmyślenie ( nie mając oczywiscie złych intencji ) i próbowałam niejednokrotnie wyciagnać reke, jakos naprawić relacje. Za każdym razem splunęła mi w twarz. Ostatnio nawet tak bardzo, że pół nocy przepłakałam ( w zeszły weekend - naawet sie bałam ze malenstwu zaszkodziłam tym stresem ).
    Nie pobiłam tej dziewczyny, nie okradłam jej czy nie oszukałam. Po prostu coś tam kiedyś palnęłam z żartach ( na prawdę nic czego nie można by puścić w zapomnienie ) - lata temu.
    Ona do dziś nie potrafi wybaczyć i zapomnieć. Akurat tak się złożyło, że też jest w ciąży i miałybyśmy sporo wspólnych tematów ale nikomu się oczywiście narzucać nie będę. Trochę mi tylko szkoda bo nasi mężowie się przyjaźnią i nie chciałam by nasz konflikt się przeniósł na nich - niestety się przeniósł - co jest naturalne bo każdy postawił się za swoją małżonką. O konflikt naszych męzów tez zostałam przez te dziewcczyne oskarżona, ze to moja wina. Generalnie laska oskarża mnie niemalże o to, że dziś pada - o wszystko o co tylko można.
    Zabolała mnie jej postawa.
    Potem atak ze strony forumowiczek - gdzie nie chciałam nikogo zdołować czy wywołać nerwów - nie takie były moje intencje.
    Przy czym tutaj każda z nas okazała dojrzałą postawę i nikt nie splunął mi w twarz - bo jesteśmy dorosłe, bo nie chcemy sie stresować i każda sobie życzy dobrze - dojrzałe zachowanie.
    Widać nie każdego na to stać i woli rozpamiętywać latami jakąś pierdołę.
    W każdym razie z nią tak samo jak z Wami próbowałam zażegnać konflikt - nie udało się - cóż - życie. Ona mi do szczęścia absolutnie potrzebna nie jest - z reszta nie ważne.

Dziewczyny z innej beczki to pytanie o ruchy dziecka.
    Moje dziecko mam wrażenie, że nie kopie dziś tylko skacze po całym brzuchu. No normalnie wszystko mi w środku lata.
    Nawet się położyłam bo bałam się troszkę czy takie skoki nie zaszkodzą np szyjce macicy.
    Czy Wasze dzieci też się tak zachowują, że świrują na całego ?
    Ok rozumiem z dnia na dzień odczówać ruchy mocniej ale aż tak diametralna różnica miedzy dzis a miedzy poprzednimi dniami. Jakby mi tak w brzuchu jakiś dziki zając siedział.
    gdzies też wyczytałam, ze płody skaczą ale od ok 14 tygodnia ich ruchy są bardziej skoordynowane, łagodne i niemowlęce. Niemowlęta się tak nie rzucają po brzuchu.

‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ