X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam zakaz SR od Gina ;( i zastanawiam się jak sobie z tym poradzę. Może skorzystam z tej online?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Nie zagladalam tu kilka godzin i poruszone kilka ciekawych tematów zostało :)
    Złych postów nie czytam do końca :P i szybko kasuje co przeczytałam :D
    Mi w dwóch ciazach nie leciała siara a mleka miałam jak cysterna od samego początku. Teraz moje piersi są przeogromne siara brak.
    Byłam dziśiaj u rodzinnego. W sumie to mam problem z hemoroidami. Przygoda zaczęła się po pierwszym porodzie i nawracala się przy kolejnej ciąży. Tym razem niestety jest to samo. No nic dostałam czopki i maści pewnie pomoże
    Zapytałam tez o opryszczke bo to w sumie już 3-4 raz odkad jestem w ciąży. Lekarz przepisał mi maść odpowiednią dla kobiet w ciąży i zaniepokoil się moim okiem. (Od dwóch dni mam zaczerwienienie w środku oka i myślałam że to zwykle zapalenie spojowki ) lekarz dał mi do zrozumienia że wirus z ust mógł się przenieść na oko... dostałam odpowiednie krople i musze obserwować oko bo to ponoć niebezpieczne. W każdym bądź razie cieszę się że reakcja lekarza była natychmiastowa i ze nie zbagatelizowalam sprawy.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, ja dzisiaj wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem sączenia się wód płodowych. Na szczęście wszystko jest ok i teraz mimo wielu, wielu godzin strachu odpoczywam z rodziną.
    Dbajcie o siebie, ja zajrzę pewnie po weekendzie.

Est lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Hej kobietki, ja dzisiaj wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem sączenia się wód płodowych. Na szczęście wszystko jest ok i teraz mimo wielu, wielu godzin strachu odpoczywam z rodziną.
    Dzięki Bogu to fałszywy alarm. Dbaj o siebie odpoczywaj i nie rumakuj.
    Maniu, to teraz tym bardziej trzeba często myć rączki. Dbaj o siebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 16:27

MeAmerie lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ojjj Kochana. 3majcie się cieplutko. A skąd się wzięły te podejrzenia? Sama zuważyłaś, czy gin Cię skierował do szpitala? Mam nadzieję, że wszystko się unormuje i szybko wrócicie do domku!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:

Dzięki Bogu wszystko jest ok ;) Odpoczywaj dużo :)

Ja dziś pojechałam do bratowej. Ugościła mnie pysznym śniadaniem z nadzieją że poczuje kopniaka :D ale niestety Natanek nie odpowiadał. Teraz leżę kotek śpi na moim brzuchu a synek chce go zepchac :D

MeAmerie, RudyTygrysek, Kate84, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nasza kropeczka w poniesziałek:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26c2825cb643.png

ksanka, Madzialena90, Renka88, Est, kleo2426, skowroneczka87, Mania1718, Kate84, krówka_muffka, d'nusia, Kajola, Kokaina, Hannia123, Izoleccc, Andriel, Karka lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam zapytać czy któraś z mam korzystała z tummy tub? Takie wiaderko do kąpieli, szukam informacji i opinii na ten temat co jest lepsze :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, bardzo cięzko was nadrobić, ale zaraz się postaram.

po pierwsze gratuluje udanych wizyt :)

po drugie witam się w 23 tygodniu to już na 100000% 6 miesiąc ciąży ale ten czas szybko leci :)

wielkie buziaki dla was

ksanka, Est, domiii, A.Kasia, Mania1718, Kate84, She86, d'nusia, Kajola, Kokaina, Andriel lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka przyjaciółka korzystała przy dwójce i mega poleca. Tyle że drugie szybko zaczęło wstawać i ciężko było o równowagę w tym wiaderku :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:35

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... kurcze nie dam rady Was nadrobić :/ buuu...
    Rano znów pojechałam na grzyby, wyjazd udany, więc po powrocie znów mnóstwo czyszczenia i marynowanie :) mniam mniam pychotka :)
    No i następny sznurek już się suszy, będzie do grzybowej na święta :)

Buziaki dla Was :* uciekam do Naszego "domu" zobaczyć jak idą prace mężowi ;)

Kokaina lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Hej dziewczyny... kurcze nie dam rady Was nadrobić :/ buuu...
    Rano znów pojechałam na grzyby, wyjazd udany, więc po powrocie znów mnóstwo czyszczenia i marynowanie :) mniam mniam pychotka :)
    No i następny sznurek już się suszy, będzie do grzybowej na święta :)

Buziaki dla Was :* uciekam do Naszego "domu" zobaczyć jak idą prace mężowi ;)
    Kurcze skąd ty jesteś? Ja byłam u rodziców w wielkopolsce w ostatni weekend i zero grzybów, nawet trujacych :D A ja tak uwielbiam suszyc grzybki na wigilię :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogólę ja czuję ruchy ale strasznie mało, dziś tylko rano czułam, teraz cisza. Myślicie, że na tym etapie to jeszcze norma?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ojjj Kochana. 3majcie się cieplutko. A skąd się wzięły te podejrzenia? Sama zuważyłaś, czy gin Cię skierował do szpitala? Mam nadzieję, że wszystko się unormuje i szybko wrócicie do domku!

W nocy obudziło mnie "coś" w sensie mokre prześcieradło, i dużo było wody - jakby ale dziwnie pachnącej. Przebrałam się i obserwowałam całą noc sytuację, Rano chciałam kupić paski zeby sprawdzić czy to wody ale nie mogłam kupić nigdzie więc zadzwoniłam do gina a on kazał mi natychmiast przyjechać.
    Niestety czekaliśmy 2h bo były bardzo pilne cesarki, położna dała mi posłuchać tętna (na początku nie mogła znaleźć, tzn. był sam szum bez bicia, już myślałam że to koniec ale po jakiś 2-3 minutach znalazła na szczęście) i później powiedzieli że wolą żeby mnie obejrzał mój lekarz.
    Zbadał mnie i wody, okazało się że rzeczywiście sporo wydzieliny ale raczej wina po stronie infekcji bo patyczek zabarwił się na pomarańczowo, zbadał czy nie ma rozwarcia i nakazał odpoczynek. Wizytę połówkową mam we wtorek więc wtedy zobaczę ile mały ma.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny tak to piszecie o tej szkole rodzenia a ja się zastanawiam czy w ogóle iść, w moim mieście jest jedna i poprostu się tam idzie bez zapisów. Szału nie ma. Zastanawiam się czy nie jeździć do poznania na weekendowa gdzie omawiają podstawy i tyle. Pytanie czy dla osób spoza poznania tez jest bezpłatna.
    Koleżanka moja nie chodziła, siostra też i mówi że instynktownie wszystko potrafiła zrobić.
    Zazdroszczę że macie w czym wybierać :)
    Oczywiście, że każda z nas będzie potrafiła instynktownie zrobić wszystko przy swoim dziecku, ale nie w tym rzecz. Szkoła szkole nie będzie równa, wiadomo, ale tam nie tylko uczą jak przewijać, kąpać, czy jak większość myśli - oddychać przy porodzie ;) Można się wiele rzeczy ciekawych dowiedzieć, a posiadaną wiedzę jakoś usystematyzować dzięki tym spotkaniom. U nas na przykład było spotkanie z rehabilitantem i babeczka mówiła takie niby z pozoru logiczne rzeczy, a jednak byłam zachwycona. Okazuje się, że w każdym domu, w którym do tej pory byłam, a w którym są małe dzieci, popełnia się te wszystkie błędy, o których była rozmowa na spotkaniu. A wszystkie te matki, to oczywiście najmądrzejsze na świecie, a mnie wyśmiałyby, że chodzę do szkoły rodzenia ;) Jedno spotkanie, a dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. Dzisiaj informacja jest na wagę złota, myślę, że jak jest możliwość to warto z niej korzystać :)

Renka88 lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - muszę nadrobić ostatnie pare dni jak znajde chwile czasu :)

Bardzo mi miło, że o nas pamiętacie :) No Was nie można by było opuścić, jakże to ;)

Wtrącę się tylko co do magnezu bo musze zmykać - nie liczy się sama dawka, tylko forma magnezu i chelat wcale nie jest taką super formą ;) Najlepsze są cytryniany i mleczny magnezu, mają największą przyswajalność ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Ja dostałam zakaz SR od Gina ;( i zastanawiam się jak sobie z tym poradzę. Może skorzystam z tej online?

Słonko, ja się na nią zapewne zdecyduję, ale to dlatego, że tak jak kiedyś pisałam - męczyłoby mnie jeżdżenie dwa razy w tygodniu po 3h :/ i jeszcze w Warszawie to kilka dobrych stówek...

ksanka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam internetu od rana , ale się rozpisałyście ;d Dzięki za odpowiedzi dotyczące magnezu ;)Mam pytanie , chodzicie w szpilkach ? Może nie tyle w szpilkach ile w butach na obcasach.AAAAAAAAA i tak pisałyście o tych lakierach , a ja jutro mam wesele i miałam sobie pomalować...;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, czy moge prosic o jakies haslo, czego szukac odnosnie tych bledow, o ktorych piszesz? Albo chociaz skrotowo napisz o co chodzi.

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ