X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 mnie męczą hemoroidy już od dawna i byłam u lekarza i mówił , że jeżeli nawet hemoroid pęknie to krew jest bardzo skąpa, pojedyńcze , jasne kropki , więc jeżeli tak jest to nie ma powodu do obaw , jeżeli coś więcej to warto wybrać się do lekarza.

kasieńka 1985 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Nie mam pojęcia bo nigdy ich nie miałam i nawet nie wiem jakie są objawy tego. Na zewnątrz napewno nic nie mam.

W takim razie zostaje badanie palpacyjne ale to lekarz wykonuje. Sprawdż jeszcze raz czy to się pojawia i skontaktuj się z lekarzem.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kurczę, z jedzeniem też tak mam. Ale to dziwne bo macica chyba nisko jeszcze jest? Mam też kłopoty z oddychaniem a ten brzuch już naprawdę przeszkadza, ciężko z nim. I jestem szczerze przerażona tym, co będzie dalej. Też wydaje mi się, że teraz mój brzuch wygląda tak, jak u niektórych kobiet w 9 mcu. I jak zjem czegoś więcej, to zaraz mi się brzuch wypina, tak że nawet czasem to nieprzyjemne a oprócz tego jeszcze ciężej się oddycha :/

Teresa, ja miałam ale maleńkie, dosłownie jakaś kropka była. to chyba przez twarde jak kamień kupsztale :p

kupsztale mnie powaliły hihihih

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za porady :) Jak się to powtórzy jeszcze raz to skonsultuje to. A do jakiego lekarza się z tym idzie ? Rodzinnego czy są specjaliści od tego ?

• arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa, najlepiej do proktologa. Albo do chirurga ogólnego. Ale musisz mieć skierowanie od rodzinnego najpierw więc Cie to nie ominie :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki:):)

Wczoraj miałam USG połówkowe, wróciliśmy późno do domku, więc dopiero zadaje relacje :):)

Moja dziewczynka pozostaje dziewczynką:) Zatem będzie Gabrysia - starsza córa wymyśliła imię a i nam się podoba :):)

Wszystkie narządy ok.:)
    szyjka długa i zamknięta - 37 mm
    Mała z pomiarów jest o tydz. starsza:)
    Już kawał kobity bo waży 420 g.

Jeszcze 3 tygodnie i śmigam na zwolnienie:):)

Jestem strasznie szczęśliwa :):)

Życzę Wam moje drogie miłego dzionka:):)

Buziaki :* :* :*

Est, Gośśś, Karolina@, skowroneczka87, paola87, Lucky, kateee, muminka83, alinalii, ksanka, baassiia, A.Kasia, d'nusia, edyś, Vincent, Karka, M+M+?, Martita88, wiewiórka17, Kate84, domiii lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale prywatnie chyba nie trzeba miec skierowania ? bo na NFZ chyba bym nie dożyła do terminu wizyty :P

• kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kurczę śliczne wzory tej pościeli, a ja jak na złość nie mogę nigdzie znaleźć takiej, która by mi pasowała do ścian w sypialni... Potrzebuję coś delikatnego biel z ecru, jakieś kropeczki albo inny uroczy wzorek, coś prostego... I nigdzie nie ma! Za to jest mnóstwo innych takich, które mi się podobają, ale nie pasują mi do wnętrza :/ Jak na złość.
    http://www.amyoutlet.pl/
    proszę bardzo:)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa, no fakt. Masz rację :) Prywatnie nie musisz mieć. Ja pomyslałam swoimi kategoriami czylu publiczną służbą zdrowia, w której pracuje :)

Teresa1992 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam shih tzu ale jak Franio sie urodził to mieszkam z nami owczarek colie i niestety ale trzeba bylo go oddać bo rok temu ezucil sie na Franka i pogryzł mu rękę o malo twarzy nie atakując wiec u nas teraz mala sunia ale są super kumplami bo jest od szczeniaka z nami i franiem a tamten pies miał 9 lat jak się Franio urodzil

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 24tc. Ale ten czas mi ostatnio przyspieszył. Chyba dlatego, że wszystko jest w porządku, czuję się w miarę dobrze, a pogoda dopisuje. Z samego rana poszłam oddać mocz i krew, a potem na wizytę do okulisty. Mam małą krótkowzroczność i chciałam to skonsultować przed porodem. Oczywiście nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN, a wada nawet mi się pomniejszyła Jednak lekarka powiedziała, że może to być zasługa hormonów i nie należy się cieszyć, bo po ciąży wszystko może wrócić na swoje miejsce. Ale totalnie zaskoczyła mnie jedną informacją. Na lewym oku mam taką malutką, czarną kropeczkę. Jak się dobrze przyjrzę w lustrze to ją widzę. I okulistka powiedziała mi, że to pamiątka z życia płodowego. Ja oczy jak 5zł i pytam się o co chodzi. Powiedziała mi, że moja mama będąc ze mną w ciąży, miała jakąś infekcję, po której został ślad na moim oku!! SZOK. No ale nie ma to żadnego wpływu na moje oczy :)

Szalejecie z ilością wpisów, na szczęście udało mi się wszystko nadrobić. Myślę, że już wystarczająco dużo zgrzytów się tutaj pojawiło i już czas, aby wątek powrócił do dawnej świetności. Na umilenie czasu napiszę, iż wczoraj byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch i bardzo bardzo Wam polecam uczestnictwo w nich. Dowiedziałam się wiele interesujących rzeczy, z czego najbardziej przypadł mi do gustu temat bezpieczeństwa maluszka w samochodzie i wykład o szczepieniach dzieci. Co więcej - wygrałam poduszkę do karmienia i inne gadżety. We wrześniu byłam na warsztatach Świadoma Mama i to było totalne dno w porównaniu do Bezpieczny Maluch.
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/
    2610v9u.jpg

I już na koniec - dorwałam wczoraj w lumpeksie dwie pary nowych spodni dla mojego małego dżentelmena. Jedne z Next, drugie firma Tu.
    j5f701.jpg

Est, Mietka 30:), Kasia24, ksanka, A.Kasia, kateee, edyś, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    wiewiórka przytyjesz i Ty :) Teraz zacznie się okres największego tycia podobnież.

Ja już też 7 kg na plusie i jest ciężko , więc co będzie potem. W dodatku nie wiem , gdzie te kilogramy , bo brzuch mam mały, a jem naprawdę nie dużo...

dzień dobry
    oj jak się cieszę że nie tylko ja z takim bagażem :) też mam +7kg, jem mało, słodyczy wcale, brzuch maleńki, gdy leżę to w ogóle jest płasko
    oczywiście jak zwykle puchną mi uda i pośladki
    co ciekawe, do 16tc przytyłam 1kg a potem jakoś tak nagle poleciało
    martwię się trochę :(
    zrzucanie ostatnich 5-6kg po córce zajęło mi 4 lata!

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
    i dobre samopoczucie tych, które uziemione w domu czy szpitalu

Wysłany: 30 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałam wczoraj świetny pajacyk w hurtowni dzięcięcej , nie miałam kasy przy sobie, więc go nie wzięłam i nie mogę sobie do dziś darować , bo był taki śliczny :(

Wysłany: 30 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky ja do 16 tc przytyłam 3 kg i potem też nagle przybrałam bardzo... a dalej będzie coraz gorzej, no ale tak musi być najwidoczniej. :)

Lucky lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Czesc dziewczyny.Z pytankiem czy ktoras z was ma w domu jakiegos stwora-psa lub kota?chcecie je jakos pogotowac na dziecko?Ja mam kota wokół którego dotychczas sie krecił cały świat i zastanawiam sie jak zareaguje etc
    Co do stwora to w palnie porodu zaznacz sobie żeby ci dziecko w twoją pieluszke opatuliły odrazu i potem niech ktoś ją dostarczy psu "tylko dla niego" żeby przyzwyczaił się do zapachu a jak maluch dotrze do domu to przed rozpakowaniem go uspokój psa przywitaj sie z nim i pozwól mu obwąchać dziecko dopiero wtedy zajmij sie rozbieraniem malucha ale nie odganiaj od niego psa. sprawdzone na siostrzenicy... a co do przygotowania w ciąży o mówie jej żeby przytuliła brzuch i kładzie sie na brzuchu a mała ją kopie:P

muminka83, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien macica już wcale nie jest tak nisko:-) Też jej szukałam do wczoraj raczej zdecydowanie poniżej pępka, ale na usg połówkowym lekarz jeździł mi też w trakcie pomiarów Maluszka głowicą na wysokości pępka i trochę ponad:-) A, że miałam cały czas swój monitor przed oczami, więc wiem, że był na tej wysokości mój synek:-)

arien lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już boję ile do konca ciąży przytyje ale napewno bardzo dużo bo już 15 kg a gdzie tam do końca... Lekarka nie widzi nic złego mówiła tylko że jak chce to mogę ograniczyc słodycze i pieczywo :) a ja nic tylko same słodkie bym mogła jeśc.. Będę musiała po porodzie się mocno zmobilizowac :D

Lucky lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratuluje wygranej podusi :) ja tez na tych warsztatach bylam i wygralam butelke lovi do karmienia :) tez bylam z nich zadowolona :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia - a widzisz :) Zaskoczyła mnie ta informacja :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie wydaje że to też zależy jak sie ułożymy my i maluch bo teraz np mała kopie sporo nad pępkiem i jestem pewna że to ona bo jak posmyram to miejsce to odpowiada kopniak a sory ale wzdęcia na smyranie nie działają...

Martita88 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ