Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Teresa1992 mnie męczą hemoroidy już od dawna i byłam u lekarza i mówił , że jeżeli nawet hemoroid pęknie to krew jest bardzo skąpa, pojedyńcze , jasne kropki , więc jeżeli tak jest to nie ma powodu do obaw , jeżeli coś więcej to warto wybrać się do lekarza.
kasieńka 1985 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Teresa1992 wrote:Nie mam pojęcia bo nigdy ich nie miałam i nawet nie wiem jakie są objawy tego. Na zewnątrz napewno nic nie mam.
W takim razie zostaje badanie palpacyjne ale to lekarz wykonuje. Sprawdż jeszcze raz czy to się pojawia i skontaktuj się z lekarzem. -
arien wrote:Kurczę, z jedzeniem też tak mam. Ale to dziwne bo macica chyba nisko jeszcze jest? Mam też kłopoty z oddychaniem a ten brzuch już naprawdę przeszkadza, ciężko z nim. I jestem szczerze przerażona tym, co będzie dalej. Też wydaje mi się, że teraz mój brzuch wygląda tak, jak u niektórych kobiet w 9 mcu. I jak zjem czegoś więcej, to zaraz mi się brzuch wypina, tak że nawet czasem to nieprzyjemne a oprócz tego jeszcze ciężej się oddycha
Teresa, ja miałam ale maleńkie, dosłownie jakaś kropka była. to chyba przez twarde jak kamień kupsztale :p
kupsztale mnie powaliły hihihih -
Witajcie kobitki:)
Wczoraj miałam USG połówkowe, wróciliśmy późno do domku, więc dopiero zadaje relacje
Moja dziewczynka pozostaje dziewczynkąZatem będzie Gabrysia - starsza córa wymyśliła imię a i nam się podoba
Wszystkie narządy ok.
szyjka długa i zamknięta - 37 mm
Mała z pomiarów jest o tydz. starsza:)
Już kawał kobity bo waży 420 g.
Jeszcze 3 tygodnie i śmigam na zwolnienie:)
Jestem strasznie szczęśliwa
Życzę Wam moje drogie miłego dzionka:)
Buziaki :* :* :*Est, Gośśś, Karolina@, skowroneczka87, paola87, Lucky, kateee, muminka83, alinalii, ksanka, baassiia, A.Kasia, d'nusia, edyś, Vincent, Karka, M+M+?, Martita88, wiewiórka17, Kate84, domiii lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Kurczę śliczne wzory tej pościeli, a ja jak na złość nie mogę nigdzie znaleźć takiej, która by mi pasowała do ścian w sypialni... Potrzebuję coś delikatnego biel z ecru, jakieś kropeczki albo inny uroczy wzorek, coś prostego... I nigdzie nie ma! Za to jest mnóstwo innych takich, które mi się podobają, ale nie pasują mi do wnętrza
Jak na złość.
proszę bardzo:) -
Ja teraz mam shih tzu ale jak Franio sie urodził to mieszkam z nami owczarek colie i niestety ale trzeba bylo go oddać bo rok temu ezucil sie na Franka i pogryzł mu rękę o malo twarzy nie atakując wiec u nas teraz mala sunia ale są super kumplami bo jest od szczeniaka z nami i franiem a tamten pies miał 9 lat jak się Franio urodzil
-
Witam się z Wami w 24tc. Ale ten czas mi ostatnio przyspieszył. Chyba dlatego, że wszystko jest w porządku, czuję się w miarę dobrze, a pogoda dopisuje. Z samego rana poszłam oddać mocz i krew, a potem na wizytę do okulisty. Mam małą krótkowzroczność i chciałam to skonsultować przed porodem. Oczywiście nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN, a wada nawet mi się pomniejszyła Jednak lekarka powiedziała, że może to być zasługa hormonów i nie należy się cieszyć, bo po ciąży wszystko może wrócić na swoje miejsce. Ale totalnie zaskoczyła mnie jedną informacją. Na lewym oku mam taką malutką, czarną kropeczkę. Jak się dobrze przyjrzę w lustrze to ją widzę. I okulistka powiedziała mi, że to pamiątka z życia płodowego. Ja oczy jak 5zł i pytam się o co chodzi. Powiedziała mi, że moja mama będąc ze mną w ciąży, miała jakąś infekcję, po której został ślad na moim oku!! SZOK. No ale nie ma to żadnego wpływu na moje oczy
Szalejecie z ilością wpisów, na szczęście udało mi się wszystko nadrobić. Myślę, że już wystarczająco dużo zgrzytów się tutaj pojawiło i już czas, aby wątek powrócił do dawnej świetności. Na umilenie czasu napiszę, iż wczoraj byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch i bardzo bardzo Wam polecam uczestnictwo w nich. Dowiedziałam się wiele interesujących rzeczy, z czego najbardziej przypadł mi do gustu temat bezpieczeństwa maluszka w samochodzie i wykład o szczepieniach dzieci. Co więcej - wygrałam poduszkę do karmienia i inne gadżety. We wrześniu byłam na warsztatach Świadoma Mama i to było totalne dno w porównaniu do Bezpieczny Maluch.
http://bezpiecznymaluch.com.pl/
I już na koniec - dorwałam wczoraj w lumpeksie dwie pary nowych spodni dla mojego małego dżentelmena. Jedne z Next, drugie firma Tu.
Est, Mietka 30:), Kasia24, ksanka, A.Kasia, kateee, edyś, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:wiewiórka przytyjesz i Ty
Teraz zacznie się okres największego tycia podobnież.
Ja już też 7 kg na plusie i jest ciężko , więc co będzie potem. W dodatku nie wiem , gdzie te kilogramy , bo brzuch mam mały, a jem naprawdę nie dużo...
dzień dobry
oj jak się cieszę że nie tylko ja z takim bagażemteż mam +7kg, jem mało, słodyczy wcale, brzuch maleńki, gdy leżę to w ogóle jest płasko
oczywiście jak zwykle puchną mi uda i pośladki
co ciekawe, do 16tc przytyłam 1kg a potem jakoś tak nagle poleciało
martwię się trochę
zrzucanie ostatnich 5-6kg po córce zajęło mi 4 lata!
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
i dobre samopoczucie tych, które uziemione w domu czy szpitalu -
Vira wrote:Czesc dziewczyny.Z pytankiem czy ktoras z was ma w domu jakiegos stwora-psa lub kota?chcecie je jakos pogotowac na dziecko?Ja mam kota wokół którego dotychczas sie krecił cały świat i zastanawiam sie jak zareaguje etc
muminka83, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Arien macica już wcale nie jest tak nisko:-) Też jej szukałam do wczoraj raczej zdecydowanie poniżej pępka, ale na usg połówkowym lekarz jeździł mi też w trakcie pomiarów Maluszka głowicą na wysokości pępka i trochę ponad:-) A, że miałam cały czas swój monitor przed oczami, więc wiem, że był na tej wysokości mój synek:-)
arien lubi tę wiadomość
-
Ja się już boję ile do konca ciąży przytyje ale napewno bardzo dużo bo już 15 kg a gdzie tam do końca... Lekarka nie widzi nic złego mówiła tylko że jak chce to mogę ograniczyc słodycze i pieczywo
a ja nic tylko same słodkie bym mogła jeśc.. Będę musiała po porodzie się mocno zmobilizowac
Lucky lubi tę wiadomość
-
a mi sie wydaje że to też zależy jak sie ułożymy my i maluch bo teraz np mała kopie sporo nad pępkiem i jestem pewna że to ona bo jak posmyram to miejsce to odpowiada kopniak a sory ale wzdęcia na smyranie nie działają...
Martita88 lubi tę wiadomość